60 days to go


Kl. 16:13 |

Är det en hormonrand som börjar kika fram ? Vad är det man säger nu igen ? Om hormonranden slutar vid naveln är det en kille och om den fortsätter upp är det en tjej ?

Hej mina fina vänner!  Jag har för ca en timme sen vaknat efter en nattsjobb och en till står på tur och det är inte vilken som helst utan den sista natten på väldigt väldigt längen. Det kommer vara med blandade känslor jag åker hem från jobbet i morgonbitti och jag kommer verkligen sakna alla mina underbara kollegor, vad vore jobbet utan dom ?

Nu ska jag läsa lite bloggar och svara på era fina kommentarer innan Johan kommer hem från jobbet. Då ska han nämligen få rasta sin gravida flickvän i form av en promenad :-)





Fin cardigan


Kl. 23:59 |

Jag glömmer ofta bort att kika in hos Lindex när det kommer till shopping men nu ikväll klicka ja mig in till deras webshop och var ser jag där ? Jo en superfin cardigan i färgen cloud white :-)





Tävling!


Kl. 13:08 |

Bilden är lånad av Malin

Jag är med och tävlar (vilket inte tillhör vanligheten) om ett valfritt plagg hos Småfrön barnkläder inne hos Malin. Jag fullkomligt älskar bodysuiten och mössan och dessa plagg vore ju perfekt för våran lilla bebis att åka hem från BB i..





Stjärnor


Kl. 18:11 |
Det blev en liten tur till Birsta idag innan det var dags att storhandla på Ica Maxi. Det blev ett riktigt fynd hos Rut mfl, en fin sjal med stjärnor som jag blev tipsad om av en arbetskollega :-) Den var nästan gratis då den var nedsatt till 70 %. Jag sprang även in på Cubus en sväng och OJ vad mycket vårfint som har kommit in dit. Massvis med stickade tröjor i härliga pastelligafärger samt sköna chinos. Gissa om jag blev shoppingsugen ? Ett plagg därifrån fick följa med mig hem, men det var varken fina chinos eller någon pastelligfärgad stickad tröja. Utan något mer praktiskt inför det som komma skall...

Superdålig bild på scarfen, ska visa er den i morgon då den ska invigas :-)

Nu har vi precis ätit middag som fick bli Broccolisoppa, våran nya favoritsoppa här hemma. Så enkelt att svänga ihop och innehåller massvis med järn, vilket jag behöver just nu. Vi ska alldeles strax sjunka ner i soffan och se en film, de tre musketörerna tror jag det blir. Jag kommer dock troligtvis att somna... Gääääsp!





Dagens Sara


Kl. 13:44 |

Pippitröja - Rut mfl, vitt linne - VILA och mammajeans från H&M





Monday diary


Kl. 08:04 |

Fin fin kudde som du kan klicka hem hos favoritbutiken tintinstyle. Märket är DAY home.

Godmorgon bloggisar! Jag steg upp tillsammans med J idag och åt frukost eftersom maggen kurrade, inte ofta det händer på en ledig dag om jag säger så. Har sovit dåligt då jag vaknat och varit så otroligt varm. Nu har jag nog stängt varenda element i hela lägenheten ;-) Nu ska jag göra mig en kopp kaffe och sjunka ner i soffan och se en film. Senare idag har jag en liten todolista att beta av, men vi börjar denna måndag och nya vecka väldigt väldigt lugnt.




Välkommen graviditetsvecka 32 (v.31+0)


Kl. 19:32 |
Barnet: Under den här perioden rör bebisen sig mer och kraftfullare än någonsin. Kommande veckor bli utrymmet att röra sig allt mindre, och den så kallade fosterställningen blir den enda möjliga. Håll reda på fosterrörelserna och kontakta MVC om de plötsligt skulle minska i frekvens och/eller intensitet. Tillväxttakten avtar nu något och utgörs främst av ökat underhudsfett som också gör att bebisen ser rundare och mindre skrynklig ut. Amningsreflexen är utvecklad och vid beröring av kinden vänder bebisen på huvudet för att söka efter bröstet, och beröring av underläpp gör att den öppnar munnen. Den klarar också att suga och svälja på ett koordinerat sätt. Barnet är ca 40 cm långt och väger ca 2 kg. Mamman: Din livmoders översta del finns nu c:a 13 cm ovanför naveln. Nu när bebisen vuxit sig så stor och livmodern är högre i buken kan du märka av en ny upplevelse: när bebisen ligger uppochner i mage kan den sparka uppåt och träffa dina revben. Trycket kan göra att det känns ömt, särskilt om bebisen fastnar med en fot mellan revbenen. Du kan delvis förhindra detta genom att sitta upp så mycket som möjligt. Jag: Längtan blir större och större för varje dag. Vem är du där inne ? Hur ser du ut ? Har du hår eller är du en liten flintis ? Är du en liten tjej eller en liten kille ? Hursom så toklängtar vi efter dig nu! Denna vecka jobbar jag mina två sista nätter innan gravidpenningen trär i kraft, underbart tycker min trötta  kropp.




Italiensk potatiskaka..


Kl. 19:17 |

 helstekt rostasfilé & smörsteka sugarsnaps samt tomat blev jag serverad igår :-)





Tips!


Kl. 14:30 |

Just nu får du en spjälsäng på köpet om du köper en spjälsängsmadrass på IKEA. Dock gäller erbjudandet tills idag och så långt lagret räcker.

"Godmorgon" bloggisar!

Nu ska vi göra oss ordning och bege oss mot Olearys för söndagsmiddag med Johans föräldrar. Sen blir det en tur mot IKEA för att spana in sängen. Det var ju verkligen en bra deal, eller hur ?





Bluebird pant


Kl. 23:14 |

Dessa superfina trekvartsbyxor från Chillnorway skulle gärna få vänta i min garderob...





Gääääääsp!


Kl. 06:20 |
Alldeles snart är natt 1/2 gjord, skönt skönt! Inatt har bebisen verkligen hållt låda och det har varit riktigt obehagligt ibland så jag hoppas hon eller han kommer sova gott idag. Hoppas ni får en bra lördag vad ni än ska hitta på. Själv så ser jag framemot god middag som J ska tillaga idag tills jag har sovit färdigt ;-)  




Friday diary


Kl. 16:09 |
Hej bloggisar! Äntligen fredag och helg, men själv så ska jag jobba.  Har ju varit ledig nu i dagarna två och det har varit så skönt och välbehövligt.  Idag har jag sprungit upp och ner från förrådet då helgens stora mission är att rensa förrådet. Jag har burit upp de lättaste kartongerna som vi ska gå igenom nu ikväll innan jobbet. Rolig fredagssyssla va ? ;-)

Snart kommer J hem så det är dags att förbereda middagen som får bli rester. Det brukar inte tillhöra vanligheten att vi äter rester på en fredag precis.. så nu är det färdigt vilat ;-)





Brio - cot two


Kl. 15:04 |

Just nu har alltförföräldrar kampanjpris på spjälsängar från BRIO (du får dessutom det skönaste bäddset med på köpet) . Alla som registerar sig hos dom att man väntar barn får dessutom en rabattcheck på 20 % på ett valfritt köp!

Vi har inte bestämt oss för säng ännu, dessa svåra val ;-) Men våra krav är att den ska kunna ställas in i två höjder och att den ena sidan ska kunna tas bort. Kanske blir det BRIO cot two  ?





Estelle Silvia Ewa Mary


Kl. 13:39 |
Hej bloggisar! Visst har kronprinsessan Victoria och prins Daniel valt ett otroligt vackert tilltalsnamn till prinsessan ? Jag blev positivt överasskad att de inte valt något vanligt namn och tycker dom har valt helt rätt. Visste ni att Estelle betyder stjärna ? Så fint så fint.. :-)  




Föräldrautbildning


Kl. 17:04 |

Skinande rent golv är resultatet efter dagens städning...

Hej bloggisar! Nu ska vi hugga in i dagens middag som är Johans korvstroganof som är den allra allra bästa. Sen är det dags att åka mot våran första föräldrautbildning :-)

Vad har ni för erfarenhet av föräldrautbildning ? Hiss eller diss ?





Amningskudde ?


Kl. 12:56 |
Har äntligen hittat finfina amningskuddar hos littlekidskorner. I affärerna jag har besökt har jag bara funnit amningskuddar med massa figurer på och det vill jag inte ha. Nu är frågan, röd eller blå ? Och en liten amningskudde räcker väl ? En stor är mer lämpad om man får tvillingar och det ska ju inte vi få ;-)




Solig promenad!


Kl. 11:15 |

Efter frukosten idag blev det en underbar promenad och jag kom precis hem..

En och annan flagga var upphissad dagen till ära...





Välkommen till världen prinsessa


Kl. 09:23 |
Godmorgon bloggisar! Vilket underbart uppvaknande i morse att få höra prins Daniel berätta att de hade fått en liten prinsessa i morse :-) Han lät så oerhört stolt och glad!  Som vanligt blev det en och annan tår från min sida, helt underbart. Undra hur många som kommer fira med prinsesstårta idag ?




Inspiration - Hall


Kl. 16:25 |

Inspirationsbilderna kommer från Hemnet.





Pastelligt/Sorbet hos veromoda


Kl. 14:24 |
Veromoda och VILA är mina absoluta favorit affärer och nu har det kommit in massa vår och sommarfina kläder som jag gärna skulle vilja få hem till min garderob. Jag är annars ingen tjej som klär mig i massa färg utan trivs bäst i vitt och svart och piffar gärna till det med en scarf i färg. Nu vet jag inte vad som har hänt, men dessa underbara toner på kläderna känns så fräscht och tänk er till solbrännan som förhoppningsvis kommer infinna sig ? Dock blir det inge shopping för min del nu då jag inte vet hur min kropp kommer se ut i början på sommaren ;-) Jag får vänta lite och hoppas det finns härliga pastelliga kläder kvar...




Wednesday diary


Kl. 14:13 |
Hej bloggisar!  I morse när jag gick  och la mig snöade det  ute och vad vaknar jag till ? Jo. strålande underbart solväder. Nu ska jag bara dricka upp kaffet och sen måste jag ut och tanka massa solstrålar och friskluft. Klockan 18.00 ska jag befinna mig på jobbet igen då vi har stormöte. Hoppas allt är bra med er :-)  




Tröttis


Kl. 20:39 |
Efter alldeles för få timmar sömn, läs sammanhängande från klockan 8 till 10.45 är det dags att bege sig mot jobbet för ännu en natt. I morgon måste jag komma ihåg öronproppar annars kommer jag bli lite små galen här hemma. Föreningen håller nämligen på att lägga ny fasad på husen så ni kan ju tänka er hur det låter och just nu befinner dom sig utanför vårat sovrumsfönster... Justja, fick besked från försäkringskassan idag att jag bara behöver göra fyra nätter till efter nattens pass :-) Galet...




Snuttis


Kl. 17:31 |

Finaste snuttisen med stjärnor från märket björna budade jag hem för en billig peng på tradera. Givetvis oanvänd och i sin förpackning :-)





NLY kids/ Baby romper


Kl. 02:13 |

Superfin bodysuite från märket NLY kids finns hos Nelly.  Eftersom jag älskar stjärnor så måste det ju bli en beställning ;-) Den finns i både svart och vitt och från storlek 50 til 80. Jag som hade köpstopp ;-)





Svar på frågorna


Kl. 23:07 |
Var din graviditet planerad?  Jajjamensan. Vad jobbar du och din sambo med? Jag jobbar som sjuksköterska. Blev färdigutbildad för snart 4 år sedan och förstår inte riktigt vart den tiden har tagit vägen :-) Min sambo jobbar inom Telia, mer specifikt tänker jag inte gå in på.   Hur bor ni? Vi bor i en bostadsrätt på 3 rum och kök som vi köpte för snart tre år sedan, ca 3 km från centrum. Hur längen har ni varit tillsammans? Det blir sex underbara år i oktober! Du kommer inte från Sundsvall va? Jag flyttade hit 2005 eftersom jag kom in på sjuksköterskeutbildningen. Träffade Johan efter ett år och trivs riktigt bra att bo här. Sundsvall är lagomt och har allt jag behöver. Dessutom är det nära hem till min familj. Med bil tar det ca en timme och med tåg 40 minuter. Perfekt :-)   Borde åka hem oftare än vad jag gör! Hur ska ni göra med föräldraledigheten ? Som det ser ut nu så blir jag hemma iaf ett år. Sen får vi se. Vi båda är överens om att det är för tidigt med "dagis" då lillisen är 1 år och hoppas vi kan vänta med det tills den är 1.5 år. Men vi får se :-) Vad ska eran bebis heta? Eftersom vi inte vet om det är en tjej eller kille så har vi inte bestämt. Men vi har ett favorit tjejnamn och killnamn. Givetvis tänker vi inte avslöja det nu ;-) Vad blev det för babyskydd ? Maxi-coosi! :-) Ett inlägg om det kommer...  




Odd Molly


Kl. 20:12 |

Supersöt velourtunika  från Odd Molly. Jag älskar resåret under bysten...

Bild: Tintinstyle





En solig promenad


Kl. 15:20 |
Hej bloggisar! Här kommer ett sent dagens första inlägg ;-) Efter ännu en sömnlösnatt så var jag tvungen att sova lite längre eftersom jag ska jobba inatt. Direkt när jag vaknade kasta jag i mig frukost och begav mig ut i det underbara vädret vi haft idag i Sundsvall :-) Det blev en prommis på nästan två timmar, så himla skönt och välbehövligt. Även om det är tungt och jobbigt så är det så skönt att ta sig ut på en runda, men det blev många pauser ;-) hihi

Bjuder på en tokig bild på mig själv ;-) Jag behöver nya solglasögon pronto!





Sovrum


Kl. 23:22 |

Inspirerande sovrum..

Jag gillar att hemnet har inspirationssidor för alla rum :-)





Vårfräscht till badrummet


Kl. 16:20 |

Rosa fina mjuka handdukar från IKEA fick följa med hem idag





Välkommen graviditetsvecka 31 (30+0)


Kl. 16:09 |
Barnet: är nu cirka 40 centimeter långt huvud till fot. Nu börjar det närma sig födelselängden. Många har redan hår på huvudet som kan ha vuxit upp till två centimeter. Barnet har fortfarande inte lagt sig till rätta utan ligger ibland med huvudet nedåt och ibland med huvudet uppåt eller åt sidan.Vikt: 1 800 gram.   Mamman: Din lungkapacitet har ökat från 500 till 800 kubikcentimeter luft per andetag. Det behövs både för barnet och för dig själv. Den ansträngning det innebär att vara gravid kan göra dig andfådd. Bebisen fyller upp större delen av magen. Det kan kännas trångt och tungt. Många kvinnor samlar på sig vatten. Om dina ben är svullna och känns tunga kan du prova med stödstrumpor. Tala med din barnmorska eller hör efter på apoteket. Har du börjat tänka på förlossningen? Känns det bra, roligt, spännande, ångestframkallande, häftigt? Prata med din familj och dina vänner. Din barnmorska finns också där för att reda ut begrepp och lyssna till dina tankar. Jag: Nu börjar det bli tungt och trångt i magen. Kissar flera gånger om dagen och flera gånger om natten. Jag har inte börjat samla på mig vatten och det är skönt, använder ofta fin fina stödstrumpor :-) Inga speciella tankar om själva förlossningen utan tänker ta det som det kommer, varför egentligen oroa sig ? Klarar alla andra det så kommer  jag också klara det.




Sunday diary


Kl. 10:49 |
Efter många timmars sömnlöshet så somnade jag tillslut strax före fem. Kan inte påstå att jag är jättepigg nu men vad gör det om hundra år? Nu ska jag göra mig ordning och fara ut till Birsta där jag ska möta upp min moster, mormor och hennes syster :-) Hoppas på gofika/lunch och kanske en shoppingkasse. Idag går vi in i v.31 och ett inlägg om det kommer i eftermiddag. Hoppas allt är bra med er och att ni får en trevlig söndag.

Glöm inte bort frågestunden :-)





Mysmagen


Kl. 21:58 |

Med lilla bebisen i magen slipper jag känna mig ensam hemma nu när Johan är i huvudstaden :-)





Frågestund


Kl. 14:32 |

Jag har fått många nya läsare (VÄLKOMNA :-)!) den senaste tiden och massa frågor har dykt upp och jag är osäker om jag har svarat alla via kommentarerna. Så är det något du funderar på så passa på att fråga nu! Jag sammanställer alla frågor i ett inlägg på måndag :-)

(Frågorna kommer inte synas i kommentarsfältet)





Dagens Sara


Kl. 14:16 |

Från topp till tå H&M mama

Kom precis på att i morgon går vi in i v.31 :-)





Saturday diary


Kl. 13:50 |
Godmorgon bloggisar. Nu har jag sovit färdigt mina timmar och försöker vakna till med lite furkost. Om en liten stund ska jag träffa J´s föräldrar och vi ska åka iväg och kika på babyskydd. Vi har redan bestämt oss för vilket vi vill ha så frågan är om det finns något kvar i butiken ? Ikväll är det dags för melodifestival nr 3 och jag hoppas verkligen på bättre startnummer. Det som  varit hitills har ju varit riktigt dåligt om ni frågar mig. Så ikväll blir det en soffkväll men lite gott och melodifestival :-)    




Just nu


Kl. 02:42 |

Klockan är 02.41 och det är hyffsat lugnt på jobbet. Skönt tycker jag och magen :-)





Sängkläder till liten


Kl. 20:17 |

Hur svårt ska det vara att göra en beställning på sängkläder till bebisens säng ?

Jag älskar Färg & forms Moln-serie, men har även hittat ett jättesött bäddsett med barbapapa med flera glada färger. Tror det sistnämnda kan bli riktigt fint i barnrummet eftersom väggarna är vita och sängen likaså.. Alla dessa val ;-)





Friday diary


Kl. 16:55 |
Hej bloggisar! Jag har precis gått och blivit gräsänka. Kom just hem från att ha skjutsat J till tågstationen och han kommer hem på söndag. Eftersom jag jobbar helgen så gör ju det inte så mycket :-) Påvägen hem handla jag lite smått och jag ser redan framemot middagen som blir rester i form av sötpotatisgratäng,rostbiff och sallad. Innan jobbet ska jag nog sjunka ner i soffan och se en film och mysa lite med magen. Inatt ska jag göra natt 2/2 och jag hoppas jag slipper komma hem och behöva somna med samma känslor i kroppen i morgon...




Skönaste platsen


Kl. 16:43 |

Just nu är skönaste platsen här hemma soffan, bäddad med sköna filtar :-)





H&M news


Kl. 01:30 |
H&M har fyllt på med massa vårnyheter och det finns ju hur mycket fint som helst att klicka hem. Dock är det ju inte så roligt nu eftersom ingenting passar ;-) Klickade iaf  in till mammaavdelningen och där hade H&M också fyllt på med lite fina plagg. Många tycker det är onödigt att köpa massa kläder när man är gravid och där kan jag inte riktigt hålla med. Jag vill känna mig bekväm och snygg... 

Dessa röda byxor måste jag kika närmare på i butik :-) Kul med lite färg nu när det börjar bli vår. Tröjan var ju inte så dum den heller!





Våran barnvagn - Bugaboo Cameleon


Kl. 13:49 |
Ni har efterfrågat ett inlägg om vilken vagn vi har köpt och här kommer det :-) Vi fick ett jättebra erbjudande tidigt i graviditeten som vi inte kunde tacka nej till, så vi köpte den redan i v.13 tror ja. Givetvis var det med blandade känslor men det har känts skönt att den inte har stått hemma hos oss sen dess. Givetvis var vi och provade flera andra vagnar innan vi bestämde oss, men vi kom ganska snabbt fram till att Bugaboo Cameleon passade oss bäst :-) 

Bilden har inte jag tagit utan den tillhör förra ägaren, men jag hoppas det går bra att jag lånar den Madde ? :-)

Vagnen är begagnad men liggdelen är endast använd i två månader och sittdelen är aldrig använd, så den är i mycket bra skick. Nu är frågan, hur ska jag bädda i vagnen ? Våran lilla bebis kommer troligtvis i maj, har man täcke ? Åkpåse blir väl för varm ? Jag har verkligen ingen aning men jag vet att många som kikar in här väntar barn i april/maj så hur tänker ni bädda vagnen ?





Filmtips!


Kl. 11:54 |

Ni måste se den :-)





Niär för go!


Kl. 11:27 |

Dagens sena frukost, fil, egenplockad musli, kaffe och apelsinjuice

Hej bloggisar!

Här har ni en trött  bloggerska (bebisen har varit vaken inatt) som blev jätteglad och lite piggare av att kika in här och läsa era kommentarer. Ni är för go, TACK! Nu ska jag bara dricka upp kaffet och sen måste jag bege mig ut på en promenad. Igår kväll blev det alldeles för mycket gofika hos Tant Anci och fröken Sara ;-)





Tant Anci&fröken Sara


Kl. 16:24 |

Tröjan kommer från H&M  mama och likaså jeansen.

Nu är jag redo för att inta middag på Tant Anci & fröken Sara med Emelie. Perfekt avslutning på min lediga onsdag :-)





Feelgood music


Kl. 11:39 |

 

Train - Drive by

 





Barnmorskebesök v. 30 (29+3)


Kl. 09:26 |

Hej bloggisar.

 Nu har jag kommit hem från barnmorskan och denna gång blev det på vårdcentralen där vi bor. Väldigt bekvämt och smidigt måste jag säga så vi bokade in några tider här framöver. Vi pratade lite om sammandragningarna jag besväras av och lyssna på hjärtljuden och mätte magen. Min kurva hade planat ut något men ingenting att oroa sig över tyckte hon och jag är ju tvungen att lita på henne.  Hjärtat tickade på i 154 slag/min (dopplern fick sig en spark) och mitt SF-mått denna vecka var  26 cm, växt 4 cm sen sist.  Blodvärdet låg på 113 och P.glukos 4.6. Barnet låg med huvudet neråt.





Finaste buketten och god mat


Kl. 21:36 |

Finaste tulpanbuketten kom älskligen hem med idag, tack!

Sötpotatisgratäng, Chokladsås och helstekt lammfilé :-)

Vi har precis kommit hem och jag har letat alvedon i hela lägenheten med dom är slut. Kanske lite soffmys, fot och vadmassage till Äkta människor kan göra susen ?

En trevlig kväll önskar jag er





Alla hjärtansmiddag


Kl. 15:53 |

Nu är sötpotatisgratängen redo att åka in i ugnen och till den ska vi äta lammfilé och en sås med mörk chocklad i ...

Vad ska ni äta idag ? Blir det kanske middag på restaurang ? :-)

 





Jumpsuite


Kl. 14:25 |

Tuff jumpsuite från Ebbe-kids som skulle passa bra att åka hem i från BB för den lilla bebisen. Den finns att klicka hem hos Nelly :-)





Ny köksklocka


Kl. 13:17 |

Minns ni att jag var ute efter en ny klocka till köket förut ? Iaf fick denna från MIO följa med hem och den passar utmärkt hemma i vårat i kök till vårat mörka golv..

Efter en tallrik fil och egenplockad musli från ICA och ett avsnitt av Biggest Loser Sverige somnade jag i soffan... Gäääsp! ;-)





♥Happy valentine♥


Kl. 08:02 |

H.A.P.P.Y  V.A.L.E.N.T.I.N.E.S.D.A.Y BLOGGISAR :-) !

Ååååååå gäääsp! Jag somna riktigt skönt igår kväll och vaknade strax efter klockan 02. Givetvis kunde jag inte somna om så detta kommer bli en lång alla-hjärtansdag :-) Tänkte att jag skulle försöka somna om nu när Johan åkt till jobbet men bebisen i magen är vaken så det var omöjligt. Nu har jag iaf tänt ljus i vardagsrummet och väntar på att tassimon gör färdigt mitt kaffe. Sen ska jag sjunka ner i soffan och bara njuta en ledig tisdag. Ikväll blir det god middag här hemma och den tänkte jag förbereda under dagen. Dock ingen tre-rätters men jag tror det blir bra ändå.





Välkommen graviditetsvecka 30 (29+0)


Kl. 19:24 |
Barnet: Växer och växer. Nu börjar proportionerna likna ett nyfött barn. Hjärnan växer och veckar ihop sig mer och mer. Nu är det trångt därinne, men barnet kan fortfarande slå kullerbyttor och röra sig ganska fritt. Många mammor säger att om barnet rörde sig mycket i magen är det aktivt även utanför. Vikt 1 600 gram. Mamman: Nu har tre fjärdedelar gått av din graviditet, bara tio veckor kvar. Det kan vara bra att fundera lite över hur det kommer att bli när barnet kommit ut. Passa på att göra sånt som du gissar att du inte hinner sedan. Gå på bio, fika med en kompis, gå till tandläkaren eller frisören. Barnets tyngd kan göra det svårt att hålla balansen. Försök tänka på hållningen så att du inte får belastningsskador. Försök att äta allsidig och nyttig mat, det påverkar mer än du tror och du kan må mycket bättre. Jag: Känns helt sjuk att vi har gått i vecka 30 nu. Hur mår jag ? Jag har sammandragningar varje dag som kommer i både vila och aktivitet. Det spelar ingen roll vad jag gör. Vissa sammandragningar känns inte obehagliga medans vissa är riktigt starka. Igår kände jag även ett tryck neråt och då blev jag lite nojjig ;-) Halsbrännan har också gjort en comeback!  Det börjar bli jobbigt att vända sig i sängen och ta sig upp utan något pustande ;-) Bebisen rör sig hela tiden och gör kullerbyttor. På onsdag ska vi till barnmorskan igen eftersom jag tog fel dag förra veckan.Viktuppgång: 6 Kg.  




Monday diary


Kl. 15:58 |
Hej bloggisar! Jag har jobbat hela helgen vilket har betytt dåligt med blogginlägg här inne. Måndag som sagt och jag har kickat igång veckan och ledigheten med en promenad i det underbara solvädret. Jag gick ju misste om det underbara vädret i helgen så idag passa jag på :-) I går gick vi in i graviditetsvecka 30 och ett inlägg om det ska jag knopa ihop lite senare. Nu ska jag passa på att städa undan lite innan J kommer hem från jobbet. Undra vad vi ska äta idag ?   Vi "hörs" lite senare igen :-)




Saturday diary


Kl. 19:03 |
Hej bloggisar! Antar att många av er har ledig helg och har varit ute och njutit det underbara vädret som har varit idag ? Själv så har jag sovit, dock bara till kl 14.00, så inatt kommer jag säkert vara trött på jobbet ;-) När jag klev upp så blev det frukost framför herrarnas skidor och sen blev det en spontantur till IKEA. Nu har jag precis kommit upp ur ett skönt varmt bad med tända ljus, det är så otroligt skönt mot magen. De senaste dagarna har jag fått jobbiga sammandragningar och varma bad är den bästa medicinen har jag märkt. När jag kom upp därifrån hade J förberett allt till middagen så nu är det bara att stoppa in det i ugnen.

En stor lördagskram till er bloggisar! :-)





Update av inköpslistan till liten


Kl. 02:08 |
Vagn: (x) Vagn ( ) Filt ( ) Åkpåse ( ) Täcke och kudde ( ) Plastad frotté ( ) Vagnleksak/Mobil ( ) Reflex  (x) Skötväska Bil: (x) Bilstol  Sova gott: ( ) Spjälsäng/Vagga ( ) Spjälskydd ( ) Madrass ( ) Täcke ( ) Kudde ( ) Lakan ( ) Plastad frotté ( ) Påslakanset ( ) Leksaksmobil/speldosa ( ) Gosedjur Sköta om: ( ) Skötbord ( ) Skötbädd/skötskydd
( ) Mobil ( ) Våtservetter ( ) Tvättlappar ( ) Blöjor  (x) Blöjhink Äta mat: ( ) Amnings-BH ( ) Bröstpump ( ) Nappflaska ( ) Flaskborste ( ) Modersmjölksersättning ( ) Amnings kupor ( ) Haklappar ( ) DreggelhaklapparBada: ( ) Badbalja ( ) Tvättlappar av frotté ( ) Babyolja ( ) Badhandduk med huvaKläder stlk 50/52 (x) Body ( ) Dress (x) Mjukisbyxor ( ) Mössa ( ) Pyamas (x) Strumpor Kläder stlk 56: (x) Bodys  (x) Strumpor (x) Pyjamasar (x) VelourByxor (x) Mössor ( ) Overall-tunn ( ) Overall-tjock ( ) TossorMini-Apotek: ( ) Kräm mot röd bebisrumpa (Inotyol) ( ) Näsdroppar för spädbarn ( ) Panodil, stolpiller för spädbarn ( ) Febertermometer ( ) Kräm mot torr hud ( ) Idomin ( ) Barnolja ( ) XylocainÖvrigt: (x) Filtar ( ) Amningskudde ( ) Bärsele ( ) Babysitter (x) Snuttefilt  ( ) Nalle/gosedjur (x) Nappar  ( ) Napphållare (x) Fårskinnspläd ( ) Förvaringsmöbel till bebiskläder ( ) Babygym




Nordljus


Kl. 01:11 |

Måste tipsa er om denna fina sjal från Love forever som är på REA  hos Nordljus. Ordinarie pris: 249 :- och nu kostar den 75 :- Jag älskar färgerna och var bara tvungen att klicka hem den :-)





En viktig ingrediens


Kl. 19:07 |

för att lyckas med kvällens middag är Timjan! Vi ska naturligtvis äta tomatsoppan som jag har tipsat er så många gånger om :-)





Kort update


Kl. 16:07 |
Hej bloggisar! Vi har fortfarande inget internet eller tv. Men tänkte gör en liten update fast det går fruktansvärt segt. Idag har vi varit hos barnmorskan, men tyvärr hade vi tiden igår så det blev bara provtagning och boka ny tid. Jag blev så less och besviken. Efteråt blev det en lunch tillsammans före J skulle tillbaka på jobbet. För mig blev det en tur  till birsta där jag uppdaterade bebisens garderob med kläder från hm, pop och kapahl. Tycker det fortfarande är svårt att välja vilken storlek man ska köpa. Hur många ombyten per storlek? Hoppas allt är bra med er :-)




Status


Kl. 18:30 |
Hej bloggisar. Internetstrul här hemma! Inte ens tvn fungerar  :-( Därav min frånvaro idag och inga svar på kommentarer. Hoppas det fungerar imorgon.




Skönaste filten


Kl. 15:57 |

Kommer från BOOM

Nu ska jag med gott samvete lägga mig i soffan med benen högt och läsa senaste tidningen av MAMA innan J kommer hem och det är dags för middag. Så skönt med en nystädat lägenhet :-)





Wednesday diary


Kl. 14:38 |

Godaste filen just nu.. jag älskar passionsfrukt :-)

Hej finisar! Nu jag gjort mina två jobbnätter och ser nu framemot två lediga. Har precis fått ner frukosten i magen och ska bara smälta den lite sen ska jag dra igång städning här hemma. Egentligen skulle det göras igår men då blev det ju bio :-) Förresten, vad är eran favorit frukost ? Jag har under hela min graviditet ätit samma frukost förutom nu de senaste dagarna då jag bytt ut lite. Standarden har varit en kopp kaffe, två kanelknäcke med ägg och kaviar. Måste erkänna att det känns skönt att äntligen kunna göra lite variationer, som idag blev det den underbara filen ovan och två stycken ostfrallor med paprikaost. Inte det nyttigaste kanske men ack så gott!




@work


Kl. 22:48 |
Godkväll bloggisar! Nu befinner jag mig på jobbet och ska göra sista natten av två. Känns helt ok men jag är jättetrött. Direkt när jag vaknade idag strax före fyra så svängde jag ihop lite middag (supergod broccolisoppa) och sen for vi och såg på Mission impossible på bio som jag tyckte var riktigt bra. Nu hoppas jag att denna natt blir lite pysslig så det blir morgon snabbt :-) Hoppas ni har haft en bra tisdag, vi "hörs" i morgon.  




Dagens middag


Kl. 17:33 |

Köttfärsbiffar alá provencalé med hemmagjord potatismos, steklök och sky

Hur enkelt som helst och går riktigt snabbt att svänga ihop förutom potatisen som ska kokas. Jag kryddar köttfärsen med gullök, salt, peppar, chilipeppar och en ask frysta örtkryddor provencalé. Ett ägg i smeten gör biffarna saftiga och goda :-)





Inspiration - Barnrum


Kl. 14:32 |

Enkelt är min melodi 

Bild: hemnet

Vi har börjat få lite småpanik med att fixa barnummet. Jag vet ungefär i mitt huvud hur vi ska göra, så egentligen är det ju bara att sätta igång. Förstår bara inte varför det ska vara så svårt att ta tag i vissa saker...





Välkommen graviditetsvecka 29 (28+1)&3:e trimestern


Kl. 13:01 |

Idag kör vi magen bar..

Är det en tjejmage eller killmage jag har ?

Barnet: Barnets vikt är ca 1,4 kg och längden ca 26 cm från huvud till stjärt. Hjärnan och de inre organen fortsätter att utvecklas och barnet lägger på sig mera vikt. Barnet fortsätter att sträcka på sig och sparka men har nu inte lika mycket plats att röra sig på. Kroppen och huvudet är proportionerliga. Barnet kan kontrollera andning och kroppstemperatur. Barnet är känsligare för ljus, ljud, smaker och lukter. Mamman: Fostrets sparkar kan ses utanpå magen. Dina inre organ trängs undan allt mer och det känns. De bästa sätten att undvika graviditetsproblem är god hållning, nyttig mat, lätt motion och mycket vila. Jag: Det som är jobbigast just nu är sendragen om nätterna som gör så fruktansvärt ont och flera dagar efteråt är vaderna som klumpar.  Bebisen rör sig jättemycket och ibland ser magen helt galen ut ;-) Har märkt att den gillar mest att ligga på min högra sida :-) Ligger jag på rygg för längen får jag halsbränna, men medicinerna hjälper bra! På fredag ska vi till barnorskan och ska bli spännade och se hur mycket SF-måttet har växt sen sist.




Monday diary


Kl. 12:19 |
Hej bloggisar. Nu är det en ny vecka igen och jag tycker veckorna bara susar förbi. På fredag ska vi till barnmorskan så det är väl veckans höjdpunkt ;-) Nu väntar jag bara på att posten ska komma då jag väntar på ett viktigt brev som jag måste ha idag. Sen blir det en tur till MIO för att spana in köksklockan som jag såg där för någon vecka sen. Innan jag åker hem måste det handlas och jag har ingen aning vad vi ska laga till för middag ? Jag skulle vilja köra en Linas matkasse igen, för det var verkligen skönt :-)




Magen i v 28 (27 + 6)


Kl. 20:37 |

I fredags innan vi åkte ner till hudik för att äta middag på Texas med familjen :-)

Idag har vi gått in i vecka 29 och den tredje trimestern, alltså den sista!  Enligt en app jag har på min iphone har vi genomgått 70 % av graviditeten. Stort :-)





Love forever


Kl. 17:37 |
Det var längesedan jag var in och spana i mina favorit butiker på nätet, så jag har ju givetvis missat rean hos Creative lounge. Iofs fanns det väldigt mycket fint kvar och denna underbara poncho från Love forever skulle gärna få komma hem till mig. Tror den dessutom är ammvänlig sen då det är aktuellt för det och perfekt att dölja magen ;-)  Alla som känner mig vet att jag inte är en rosatjej, men denna rosa färg var ju helt underbar.

Komsi komsi ;-)





Mirakel oljan ?


Kl. 17:15 |

Jag funderar på att klicka hem en liten flaska Moroccanoil som jag har hört så mycket gott om. Sen jag blev gravid har jag badhairdays everyday ! Jag beställer mina skönhetsprodukter hos Lyko.

"Moroccan Oil Original Treatment är perfekt för dig som har allmänt torrt och/eller ohanterligt hår".

Är det någon av er som har testat den ?





Sunday diary


Kl. 12:16 |

 

Hej bloggisar!

Idag kör vi en soft söndag här hemma. Mysbyxor och håret i en toffs på sne, osminkat. Inväntar att skidorna ska börja vilket var väldigt längesedan vi såg. Kanske får vi besök lite senare också :-)

Vad gör ni ?





Melodifestivalen 2012


Kl. 19:52 |

Hej bloggisar! Nu laddar jag för fullt inför kvällens första melodifestival :-) Alkoholfritt bubbel i glaset, Ben & Jerry´s och den lilla godisskålen är fylld. Ljusen är tända och skönaste pyjamasen är på!

Vad gör ni ikväll ? :-)





Friday diary


Kl. 13:49 |
Hej bloggisar! Här är man redan vaken, ungefär 4 timmar sömn har jag skrapat ihop och kisar nu starkt mot dagens solljus! Kom på att jag har inte sett dagsljus sedan i tisdags och solen skiner så det är ju helt underbart :-) Nu ska jag göra mig en stor kopp kaffe och sen trixa färdigt med lite papper som ska till försäkringskassan som skulle ha skickats in för längesen.  Varför ska det alltid krångla för mig ? I eftermiddag ska vi fara ner till hudik och äta på Texas med familjen och det ska blir så himla gott :-) Bra start på denna lediga helg med andra ord :-)




Rester..


Kl. 20:10 |

Biff med lök och purjolök samt kycklingfilé med soltorkadtomat...

Mätt och belåten mage ;-)





@work


Kl. 17:32 |

Nu är det svårt att dölja magen även på jobbet... ;-)

" Hon går med toaletten till rullatorn" - tur jag har förstående arbetskamrater som förstår vad jag menar ;-) Givetvis skyller jag på graviditeten... 





Thursday diary


Kl. 17:05 |
Hej bloggisar. Allt bra med er ?  Allt bara bra här förutom en ond vad efter det gräsliga sendraget igår. Jag har nu avverkat två nätter av tre och ska om några timmar bege mig mot sjukahuset och göra den sista innan helgen. Inatt fyllde jag i ansökan om hur länge jag ska vara föräldraledig och det var verkligen inte bara ;-) Känns så konstigt att jag har ca 14 pass kvar att göra... Här i sundsvall har snön vräkt ner i flera dagar, när ska det sluta ? Jag känner mig mer än nöjd och ser framemot när det börjar smälta bort och börjar bli lite varmare. Jag vill ha vår, nu!




Shoppingtips!


Kl. 01:00 |

Helt underbar underklänning från by Ti mo, du kan klicka hem den hos tintinstyle. Den skulle gärna få hänga i min garderob ;-)

 





Willwin Leatherette black


Kl. 19:41 |

Jag tror jag har hittat skötväskan jag letat efter... konstläder eller polyester, det är frågan :-)

Här hemma har vi paltkoma. Det blev takeaway middag från Cherrywoken ;-) Nu ska jag göra mig en kopp kaffe och sjunka ner i soffan till Sveriges mästerkock innan det är dags att åka mot jobbet och göra natt 2/3.

 





Välkommen februari


Kl. 16:50 |
Godmorgon bloggisar! Idag har jag sovit lite sisådär men börjar vakna till nu efter en kopp kaffe. Vaknade redan vid klockan halv tolv av ett gräsligt sendrag höger vad. Var tvungen att stiga upp för att det skulle släppa. Men rackans vad ont det gör ;-) Det är ju första februari idag och denna månad är min sista på jobbet. Känns lite galet! Jag ska jobba fram till den 29 feburari och sen går jag på havandeskapledighet. Hur nu det kommer vara ? Blir jag rastlös och klättrar på väggarna här hemma eller kommer jag kunna NJUTA tiden ?




Välkommen graviditetsvecka 28 (27+0)


Kl. 02:17 |
 I söndags gick vi in i vecka 28 och jag har helt enkelt glömt bort att skriva några rader om det... bättre sent än aldrig ;-) Bebis: Bebisen väger omkring 1,1 kg och är 35 cm lång. Hjärnans ytskikt börjar forma sin rätta form. Ögonbryn och ögonfransar har vanligtvis vuxit fram nu. Tunt och fjunigt hår täcker bebisens kropp. Bebisen fortsätter att vända på sig ända fram till några veckor innan förlossningen Mamman: Nu börjar tredje trimestern, den sista tredjedelen av graviditeten. Brösten kan börja läcka mjölk. Du kan ha ökat åtta till elva kilo eller mer. En del kvinnor kan känna sig  stora och tunga och ha svårt att röra sig obehindrat. Känsloyttringar och reaktioner kan åter bli starka som i första trimestern. Jag: Bebisens rörelser inne i magen blir allt starkare och starkare. Ibland är de lite läskig så jag hojtar till ;-) Men det är skönt att den rör sig mycket för då vet jag att den mår bra. Sammandragningar har jag och ryggvärk har jag börjat känna av.  Jag får gå upp på toaletten minst en  gång om natten igen. I fredags var vi till doktorn och allt såg bra ut, både med mig och lilla bebisen. Mitt HB hade b.la stigit till 125 (var 115 hos barnmorskan sist och jag äter inga järntabletter). Nästa besök hos barnmorskan är nästa fredag, det ser vi framemot. Hoppas även då få lite information om föräldrautbildning.Viktuppgång: Prick 5 Kg!




Ny header


Kl. 00:46 |
Hej bloggisar! Har ni sett vilken fin ny header Anna har knopat ihop till mig ? :-) Eftersom den gamla bloggadressen fanns med på den andra headern så behövdes det en ny. Anna har hjälpt mig tidigare med bloggdesigner och jag har alltid blivit nöjd. Hon har förresten ett eget företag, Annaform där du kan lägga beställningar på b.la header, bloggdesign och fin fina tavlor både till stora och små. Kika in vettja! Måste även passa på att skryta lite eftersom jag kunde lägga upp den nya headern helt själv ;-) Jag känner mig fortfarande helt lost i wordpress, men det börjar ta sig ;-) Nu ska jag jobba vidare, hoppas ni sover gott!