Våran första familjeresa är bokad!


Kl. 09:22 |
 Äntligen har vi en resa att se fram emot. Tror det är jag mest som ser fram emot den faktiskt. Vi har inte berättat något för barnen än, lika bra så. Det lät ju bli ett himla tjatande, haha!  Här ska vi nog ha det riktigt bra :-)
 
 

Någon som varit på Sunwing Kallithea Rhodos ?




Ett gott tillbehör


Kl. 17:33 |
Hej vänner!
 
Måste dela med mig av ett riktigt gott tillbehör som passar lika bra till fisk som till kött, nämligen Zucchinisallad!
 
För två personer;
 
1 Zucchini som du river på ett rivjärn. Försök att få bort så mycket vatten som möjligt från zucchini. Du han antingen lägga den i ett durkslag eller i en handduk och krama ur. 
Sedan blandar du i 1 msk olivolja, 1 tsk hackad chili, 1 tsk hackad/riven ingefära, 2 msk hackad persilja och saften från en halv lime. Här kan du ju smaka av och tillsätta ingredienserna efter tycke och smak. Gillar du hetta så tillsätt mer chili. 
 
 
Jag gjorde en röra på chevre ost och kvarg, supergott! En rödvinsås blev det också. Lammfilen stekte jag först i smör med vitlöka och chili samt timjan för att sedan färdigstekas i ugn till 58 grader. 
 
Det bästa är att i kväll ska vi äta resterna. Missade helt att det var fyra filéerjag köpte, trodde det bara var två! :-)
 
Blir det mello i kväll, här hemma är barnen taggade!




Ledig solig torsdag


Kl. 19:57 |
Hej vänner!
 
Idag har jag och barnen varit lediga och vilken tur vi hade med vädret. I morse kom fönsterputsaren så nu ser vi ut igen ;-) hihi! Efter att ha hittat den bästa fönsterputsaren i stan så skulle jag aldrig få för mig att göra det själv. Aldrig. När han var klar så blev det storstädning. Tyvärr brukar mina lediga dagar fyllas upp med det. Det är ju tur barnen tycker om att hjälpa till ;-) Men nästa lediga dag tror jag vi sticker till Leos, eller badhuset ?
 
Fast känslan att vara ledig och bara skrota runt hemma, ja den är så härlig. 
 
 
Utelek på förmiddagen och eftermiddagen
 
 
Jag satt i uterummet med en kopp kaffe och njöt den varma (!) solen..
 
 
Nöjd kille efter fruktsallad till mellis
 
Nu ska jag boka familjens första utlandssemester :-) 
 
Hoppas allt är bra med er!  Kram
 




Att titta i arkiven


Kl. 10:55 |
 
SÅ roligt att ha bloggen och kunna titta i arkiven och läsa vad jag/vi har gjort och alla bilder som finns. Så tacksam! Här är William i magen, han som snart fyller tre år och som önskar sig en spindelmannentårta. Helt galet.
 




Tisdag


Kl. 15:43 |
Hej vänner!
 
Jag vaknade för en stund sedan, lite taskig sömn efter nattens jobb. Men ändå helt ok. Ska snart gå i väg och hämta hem barnen från dagis och solen skiner. I dag är en sån dag då jag önskar vi hade lite längre till dagis så jag kunde samla på mig en promenad. Men såklart, närheten på 5 minuter är oslagbart! Så jag ska verkligen inte klaga :-)
 
Eftersom jag spanar runt på vägglampa till hallen så har jag gått igenom allt som går. Och tyvärr hittar jag inte en liknande den som jag visade er i förrgår? Dock har jag fastnat för den här hyllan med lampan hos Ellos, så himla snyggt! Dock passar den inte i hallen men en annan plats henna hos oss skulle den ju kunna få :-)
 
 
Måste tipsa om att ELLOS just nu erbjuder 30 % på nyheter med den här koden: 355714
 
Nej! Sätta på mig ansiktet och hämta barnen, laga middag supersnabbt och därefter åka iväg till Ego för att sedan åka direkt till jobbet för en till natt :-)
 
Hoppas ni har en fin dag. KRAM!
 
 




Måndag


Kl. 20:09 |

Godkväll vänner!

 
Snart ska jag åka till jobbet, tre nätter framför mig. Skönt att fullmånen är över ;-)
 
I eftermiddag så blev det ett snabbt pass på EGO. Tycker det är så bra att kunna välja mellan city och Storgatan. Just nu kör jag ett upplägg från Olgas bok som jag ska köra i 8 veckor. Sen blir det nästa steg i boken. Målet är minst två ggr i veckan men helst tre. Jag tänker att det är bättre att plussa på ett pass än att ta bort ett pass, så minst två pass känns lagom.
 
 
 

Ha en fin kväll!





Lampa till hallen


Kl. 10:08 |
Hej vänner!
 
En vecka jag har längtat efter. Ni skulle bara veta :-) Men nu ska jag inte prata om det utan om en lampa som skulle passa perfekt i våran hall, på väggen i trappen ner mot nedervåningen. 
 
Tadaaaaaaaaaaa!
 
 
Nu är det ju såhär att jag hade köpt den direkt. Men va fasen, 7000  kronor för en lampa! Jag blir tokig. Så gissa vad jag gör nu? Letar runt som en galning efter en liknande. Jag blir så less! Det värsta av allt är att jag ska ner till butiken till helgen. Tänk om jag kommer hem med den? Det skulle ju vara helt galet. 
 
Hittar ni någon liknande för en lite snällare peng så kan ni väl hojta till ? :-)
 
KRAM!




En bra helg


Kl. 19:56 |

Hej vänner.

 
Så har den lediga helgen svischat förbi. Vi har varit galet effektiv och storstädat nedervåningen, vilket tog typ hela lördagen. Två sovmornar och simavslutning för Tilde som tog baddaren och en tur till Birsta och promenader. En härlig helg helt enkelt. Även om jag jobbar två av fem helger önskar jag såklart fler lediga helger. Mer tid med familjen.
 
 
Nya lampor till köket har kommit upp. Så nöjd!
 
 

När jag var in på buketten idag fick två elefantöron följa med. De hade hur många som helst. Det som annars brukar vara brist? Nu är förhoppningen på många bebisar så jag kan få ner några stycken till nedervåningen.

 
Har ni några tips jag kan göra förutom inte för mycket sol?




DIY- Lampa


Kl. 15:51 |
 
Hej Bloggisar!
 
Hur har ni det ? Känner ni också att våren står och knackar på ? Tiden bara springer i väg.
Riktigt härligt!
 
Jag brukar inte köpa tidningar men när jag var på affären på någon dag sedan så fick den här tidningen följa med. Det är väl den enda tidning som brukar få följa med hem, det finns en till också men minns inte vad den heter, men typ samma. Jaja, i vilket fall som helst så vill jag ha en ny lampa till köket. Är lite less på våran "krona" som vi har ovanför köksbordet. 
 
 
och då såg jag den här!
 
 
Lite liknande kvisten men en aningen billigare ;-) Om ni inte vet hur den lampan ser ut så kika in hos RUM21 och sök på kvist så får ni se :-)
 
 
 
En variant ska jag fråga om Johan kan försöka sig på :-)
 
Nu ska jag springa och hämta hem barnen från dagis och börja med middag till familjen! En annan har en helt annan kosthållning i en vecka till. Ska berätta mer för er en annan dag :-)