På måndag


Kl. 22:57 |

Nya träningskläder peppar mig och gör det lite roligare. Första gången jag handlar träningskläder från H&M. Sport bh'n är jätteskön!

Träffen med Malin gick bra i dag. På måndag går startskottet! Nu är det lite saker som ska hinna fixas innan dess bl.a planera kommande veckans lunch och mellanmål och handla lite redskap! :-)

Det kommer bli som sagt hemmaträning och det är lite nytt för mig. Jag är ju egentligen en gymtjej. Men nu ser vardagen ut som den gör och jag får utgå från den och göra det bästa. Framöver kanske jag skaffar ett gymkort igen. 










Dags att rycka upp sig...


Kl. 09:58 |
 
Spännande att stå ute och höra på åskan och kika på blixtrarna på långt håll. I går följde Tilde med sin mormor och  gammelmoster ner till Hudik för att spendera två nätter där. 
 
Godmorgon.
 
William gav mig en lite bättre natt så känner mig lite piggare idag. Skönt. Jag tror det är lite tjorvigt med magen ? Nu ska här städas och fixas innan jag ska åka in mot stan och besöka Sportsgym. Jag ska träffa Malin och vi ska göra lite mätningar på kroppen och sedan är det faktiskt dags att börja komma i form. Hemma träning kommer det bli för hela slanten. Jag tror det kommer bli riktigt tufft eftersom jag i nuläget rör mig så lite som möjligt och äter precis vad jag vill utan att tänka mig för. Och egentligen är det inte alls likt mig. Samtidigt som jag tycker det ska bli jätteroligt kommer jag få en knytnäve i magen med hur sanningen egentligen ser ut. Men det är väl det som behövs för att jag ska skärpa till mig :-)
 
Är det något ni vill jag ska blogga om och dela med mig av till er ? 




Klick klick!


Kl. 20:02 |
God kväll bloggisar!
 
I dag fick jag ett mejl om att STYLELEVEL har hela 40 % rabatt på hela deras sortiment INKLUSIVE rean med rabattkoden 40SLSALE. I morgon har de 3 för 2 på hela sortimenten. Galet! I alla fall så kikade jag in på webbshoppen och det blev faktiskt två köp. Den översta är min favorit, den har jag faktiskt varit nära på att köpa flera gånger.
 
 
Perfekt till hösten och vintern som passar till byxorna jag bor i, mina gråa och svarta Dr Denim. 
 
 
 
Nu: Sjunka ner i soffan och se ett eller två avsnitt av The Killing. Sjukt spännande :-) Ha en fin kväll så hörs vi i morgon. Ja just det, i morgon ska jag göra något jag sett fram emot väldigt länge fast det är med blandade känslor. Hihi Vilken Cliffhanger va ? Men ni kan få en liten ledtråd: Malins blogg.




Sovrummet


Kl. 08:38 |

I förrgår kom våra sängbord (en gammal stol som vi sågade av på mitten och målat) på plats och i går överraskade J mig med lamporna som jag önskat! Det blev så bra :-)

Godmorgon finisar!

I dag kommer vi nog gå i slow motion. Vi har haft en riktigt tuff natt, men nu hinkas det kaffe och vi ser på Tingeling och piraterna. Äntligen en ny favorit film för Tilde, vi är rätt så trött på Frost om jag säger så ;-)





Byggkaos hos oss


Kl. 19:20 |
Nu är vi inne på tredje veckan med takbyte. Gissa om jag är less på att ha kaos på gården ? Vi har inte ätit middag ute på altanen någongång denna sommar. Men jag hoppas på varma hösteftermiddagar så vi kan njuta lite granna i alla fall. Så här ser det ut hos oss just nu:
 
 
Här ser ni fönstren som är vid köket...
 
 
 




Ranarp


Kl. 10:41 |
 
Denna golvlampa från Ikea, Ranarp får gärna flytta in hos oss. Som jag skrivit tidigare vill jag ha den som sänglampa och den på fot skulle nog göra sig fin i vårat vardagsrum. 
 
Gillar du den retroindustriella stilen?
 
I dag har vi hemmafix. Tanken var först att åka och bada, men jag vill bli färdig med sovrummet så vi håller på att måla garderobsdörrarna. Det är så enkelt att spraymåla. Dessutom slipper du de fula penseldragen.
 
 
 
 




Shoppa overall i slutet på juli


Kl. 19:31 |
Har ni spanar in nyheterna som har kommit in till Polarn och Pyret ? Jag fick ett mejl i går om att det har 20 % rabatt på det klassiska randiga.Tips tips! Jag hade tänkt att klicka hem en fleeceoverall och matchande mössa till William men nu blev jag lite osäker när jag såg denna ? Dock finns det endast till storlek 68 och jag tror William behöver ha 74 i vinter. Ja vi får väl se :-)
 
Tilde då? Jag tror vi kör på Kaxs även i år. Kanske kan hon ha den hon hade i fjol? Ska bli spännade att prova. Eller ska man satsa på två delat ? Hur tänker ni med era barn född-12 ?
 
 
Denna overall är lätt vadderad med fleece och en vattenavvisande utsida. 




Vad får det lov att vara ?


Kl. 19:21 |
 
 
 
I förrgår morse var det lyxfrukost som serverades av damen här hemma. Jag tror William var den som blev gladast. Tänk att bebisar äter samma mat flera gånger om dagen i några månader ? Hihi. 
 
Hej bloggisar! 
 

Gääääsp! Vet ni vad? Jag har precis nattat William och jag ska också ta och krypa ner faktiskt. Kanske att jag ska se ett avsnitt av The Killing innan. Vi får se om ögonen orkar hålla sig uppe.
 
Förresten, är det någon av er som har beställt en bugaboo bee frå Babyplus ? Tänkte höra vad ni fick betala för det. Jag är så sugen på ett litet bee, framför allt till Tilde men även till William längre fram. En till vagn det måste vi i alla fall köpa och eftersom jag har varit så nöjd med både camen och Donkey är jag lite feg att prova något annat märke. Vi får väl se vilken det blir :-)




Udda tapas


Kl. 00:34 |

I kväll har jag fått kommit ut och lufta mig lite. Välbehövligt är väl bara förnamnet. Det blev Udda tapas med svägerskan och grannen, tack för i kväll brudar. Har ni vägarna förbi måste ni äta där, jag har aldrig ätit sån god tapas. Högrev, råbiff, tonfisk tartar var tre av fem rätter jag åt. Sedan har de stans godaste drinkar och de alkoholfria var inte så tokiga heller.

William skötte sig exemplariskt här hemma (Tilde också för den delen, hihi) Somnade innan jag for kl 19.00 och ville ha mat första gången lagom till jag kom kl 23.30 





En tur till Hulitjärn


Kl. 21:58 |
I morse efter frukost packade vi väskan och begav oss till Hulitjärn som ligger en bit ovanför oss. Så här i efterhand ångrade jag mig att jag och WIlliam följde med. Vägen dit var inte så rolig och det var galet varmt. Själv kunde jag inte ta mig ett dopp så jag var sådär lagomt svettig och less efter den turen. Phuuu!
 
 
 
Tildes baddräkt har jag köpt hos Lindex. Tycker den är så fin och har så härliga färger :-)
 
 
Istället för att bada fick jag leka loss lite med kameran. Det är inte ofta tid finns till det nu om dagarna. Nu när jag lagt över bilderna till datorn ser jag att många är riktigt grumliga. Undra om mitt obejektiv har fått sig en dänga ? Det vore så himla trist om det nu är så. 




Giraffen Sofie


Kl. 20:17 |
 
I dag tog vi en pause från allt solande och badande och tog en shoppingeftermiddag på Birsta i stället. Den ombloggande giraffen Sofie fick följa med hem till William. Jag blev lite överasskad att Sofie låter när man trycker på henne. Tycker det känns som en katt eller hundleksak.
 

Godkväll i sommarvärmen.
 
Hur mår ni ? Hoppas ni mår bra och NJUTER för fullt. Det gör vi. Äntligen kom sommaren, som vi har väntat på den. Det var meningen att vi skulle boka en utlandsresa i veckan, men nu när denna värme kom är jag inte lika sugen längre. Så jag tror vi väntar lite. Kanske en resa till värmen i höst ?




Vardagsrumsbord


Kl. 20:09 |
 
Jag föll pladask för detta vardagsrumsbord som kommer finnas hos Ellos i oktober. Leveransdatum är den 25 oktober. Skulle passa perfekt här hemma hos oss. Men mannen min är envis om att göra ett betongbord. 
 




Nytt till vagnen


Kl. 00:34 |

Vi har blivit med ny sufflett till vagnen. Ni vet bugaboos nya som går att fälla ut? Det blev en svart sån till William och två nya myggnät. Jag är jättenöjd. Kul att variera mellan den och offwhite och jag gillar att näten sitter som ett smäck.

Hoppas ni haft en härlig fredagkväll. Vi har spenderat våran hos grannarna där vi blev bjuden på supergod middag. Alltså vi har världens bästa grannar <3

Godnatt!





Montana gold


Kl. 12:15 |
 
I går hämtade jag ut ett paket med 10 sprayflaskor från märket Montana Gold. Sex stycken med vit färg och fyra med färgen frozen strawberry. Jag vill sätta igång nu. På en gång. Helst i går. Ni vet den känslan ? :-) Men jag får glatt vänta till i morgon eller till på söndag :-)
 
 




Greek Style Frozen yoghurt


Kl. 21:40 |
Ser ni på Sommar med Ernst ? Jag gör det och det är första sommaren som jag faktiskt följer det. Tänk om han kunde komma hem till oss och ge oss en hjälpande hand och lite idér och laga lite mat ? Det vore väl trevligt! Hihi. Men inför kvällens avsnitt var jag tvungen att åka till affären och handla. Visste inte riktigt vad jag var sugen på så det blev lite av allt möjligt. Bl.a fick en ny Ben och Jerry glass slinka ner i kundkorgen. 
 
 
 Mums mums mums!
 
 
Har ni testat ?
 
 




Fler av dessa dagar tack!


Kl. 17:05 |
Hemma efter en helt underbar dag på himlabadet. Jag ville inte åka hem när det var dags! Tilde trivs verkligen som fisken i vattnet :-) dagens höjdpunkt var när alla fyra barnen sov samtidigt (!!) hur  stor är den chansen ? 



 Nu ska vi grilla lite middag och på menyn står det grillbacon med sommarprimörer. Mums!






Morgon shopping


Kl. 07:25 |

Fördelen men att stiga upp på morgonen med barnen är att jag hinner kika igenom dagens kampanjer hos campadre ;-) I dag kan du fynda några godbitar från Odd molly och än finns det mycket kvar.

Godmorgon!

Idag ska det bli varmt så idag ska vi åka och bada på himlabadet. Så skönt det ska bli :-) Vi har börjat byta yttertaket här hemma så det är byggställningar runtom så det är inte så roligt att vara ute här hemma. 





Familjetid


Kl. 16:04 |

Hemma efter några timmar på stan. Vi fikade på waynes, tog en tur på stadshuset ( kul för barnen där ) och handlade ny mössa till William.

Nu laga middag och sedan ta en tur till Ikea för att köpa en ram. 





William tre månader


Kl. 12:55 |
William har hunnit att bli tre månader och i går var det dags för tre månaders vaccinationen. Ett stick i vardera ben och det gick bra. Lite grin men det får man ju räkna med. Än så länge ingen feber, *peppar peppar*. Det var även dags för vägning och mätning och nu väger William 5860 gram och han är 59 cm lång. Han följer sin egen kurva så fint så fint. 
 
 
 
Vid tre - fyra månaders ålder hittar barnet sina händer och det gjorde William för någon vecka sedan. Det är även nu  man bör införa rutiner vid sänggåendet (börjar sova längre stunder mellan maten) men det har vi gjort ett bra tag. Nästa steg är att börja sova i spjälsängen som står så fint bäddat. Men hur behändigt är det inte att sova brevid nu när han ammar om nätterna ? Ja, latheten i mig har tagit över. Tilde sov i sin spjälsäng från dag ett och ALDRIG i våran säng. Antar att jag hade mer ork då. Blir man latare med barn nr två, tre, fyra och fem ? ;-)




Efterlängtat besök igår


Kl. 08:09 |
God morgon.
 
I går blev det en tidig kväll för min del, somnade när jag skulle natta William (När somnar era barn som är 3 månader, och hur ?). Men så välbehövligt det var. Vet inte om det var på grund av den härliga power walken jag tog innan eller efter det smått kaosiga dagen ensam med två små ? ;-) Dagen till ära igår fick vi EFTERLÄNGTAT besök av Malin & Jolie och ja, det var ju lite synd att min stora dam inte var på sitt bästa humör. Men vi fick i alla fall i oss en kaffe och han att surra i kapp lite ;-) Tänk att våra små tjejer är stora nu och kan leka tillsammans, helt galet :-)
 
 
Favoritleksaken nr 1, humlan/biet från Libero.
 
Nej, nu en kopp kaffe och ringa och reklamera matkasse från Citygross. Vi beställde grillkassen denna vecka, men allt kött saknades, Suck! Vad besviken vi blev. Nu måste jag/vi åka och handla i alla fall vilket är tanken att vi ska slippa.




Thaifestivalen


Kl. 20:50 |
 
God kväll bloggisar!
 
Hur har ni det ? Jag hoppas ni har en riktigt härlig sommar och NJUTER för fullt. Johan gick på semester i fredags och jag vill aldrig att han ska gå tillbaka till jobbet ;-) I veckan har det varit Thaifestival i sundsvall och idag gjorde vi ett besök. Utbudet var inte så mycket att hurra för men vi fick i oss lite lunch och en mysig eftermiddag tillsammans. William sov sig igenom hela besöket.
 
Nu har Johan gått över till grannarna för att se VM-finalen och jag ska nog se ett eller två avsnitt av The Killing som jag börjat se på netflix. Har bara sett tre avsnitt än så kan inte riktigt säga vad jag tycker. Har ni sett den ?
 




Semester tiden


Kl. 08:27 |

Godmorgon!

I fredags gick J på semester så nu njuter vi för fullt. I går blev det första dagen med bad och sol eftersom Tilde varit sjuk hela veckan. Åååå så härligt det var. Jag hoppas det blir fler av de dagarna.

Visst är blommorna fina? Så roligt att det är så enkelt att piffa till lite i små vaser här och där.

I dag lyser solen igen och antingen blir det ett besök ner till Thai festivalen eller en dag vid badet igen. Vi får se vad vi bestämmer oss för. Hoppas ni har en härlig sommar! 





Vi flyttar ner


Kl. 23:01 |
God kväll bloggisar!
 
Nu har jag och William installerat oss nere i gillestugan. Här är det svalt och skönt. I går sov vi här nere för första gången och han sov så himla bra. Jag tror vi får installera oss här nere om sommarna ? Det är galet vamt på övervåningen. Vi har inte renoverat något här nere men på nedervåningen finns det ett sovrum, tvättstuga med toalett och dusch och två stycken kallföråd samt stor yta för gemenskap. Tanken är att Johan ska få sig en "mancave" här nere och att vi ska ha ett gästrum. Men ingenting ska fixas till förrän vi är helt färdig med övervåningen. Men vi kanske får börja tänka om ? 
 
 
Just det, i går fyllde jag år och jag blev riktigt riktigt bortskämd. Så himla fina presenter att det inte är klokt. Ett år äldre alltså, två år kvar till det magiska 30. Jag minns mina föräldrars 30 års dag, Kan jag ha varit 11 eller tolv år då ? 
 
 
Kikar ni noga ser ni en skymt av bloggerskan i egen hög person också på bild, vilket inte sker så ofta nu för tiden ;-) hihi
 
KRAM OCH GODNATT!




Höstgarderoben till dagis


Kl. 20:58 |
 
Favorit kläderna att ha på dagis! Supermjuka och lekvänliga kläder från Polarn och pyret. 
 
 
 




Canna Cardigan


Kl. 14:45 |
 
Er önskan, min lag! Här ser ni hela Odd Molly Cardigan. Visst är den söt med volangen ? Tyvärr kan jag inte visa den på mig i dag då jag bara skrotar runt i slappkläder och ser ut som en panda i ansiktet. William äter mycket om natten nu och jag är en väligt sliten mamma med andra ord, Phhhuuu!
 
Ni får också se en skymt att våra nymålade halldörrar. Vi är så nöjda! :-) Tänk vad vitmålade dörrar gör skillnad. 
 
Vet ni vad ? Vi har sjukstuga här hemma igen. Tilde som har inlett sitt sommarlov med en dunderförkylning. Näsan rinner och är allmänt hängig. Fy så trist det är! Det underliga är att sist hon var sjuk var den 6 juni och nu blev det den 6 juli... Nu hoppas vi detta är väldigt kortvarigt och att vi andra i familjen klarar oss. Vi vill vara friska när Johan får semester, alltså nästa vecka.




New in


Kl. 23:35 |

Jag kunde inte motstå denna nyhet från  oddmolly, Canna Cardigan! Den är helt underbar. Den är lite tunnare än lovely knit och man knyter mitt fram. Helt klart en ny favorit i garderoben.

Dags att krypa ner i sängen efter en härlig kväll hos grannarna.





Keps - Check!


Kl. 18:22 |

Hur coola? En till storasyster och en till lillebror :-)

I dag har vi varit inne i city. Vi började med lunch ich jag åt en sån himla god sallad. Kyckling med rödbetsquinoa, champinjoner och fetaost! Mmmmmm :-)

Sedan blev det lite strosning och helt plötsligt hade jag en kasse med mig ut från svenskt tenn. Jag är så nöjd! Ni ska få se sen när jag kommer hem. Ingen mobilbild på det ;-)

Nu ska vi fixa lite och sedan bege oss ner till lobbyn för ett glas vitt ute i solen. 

Kram!





På ett hotell i Bromma


Kl. 10:56 |

I går checkade jag och William in här. Nu vilar vi lite på rummet efter frukosten och efter kl 12 ska vi bege oss in till city.

Stockholm bjuder på fint väder idag. Härligt :-)