Falsterbo


Kl. 13:48 |
 
Att välja tapet till sovrummet var inte det lättaste. Jisses så många veckor det tog. Men nu är den uppe och vi är så nöjda. Den känns som en lugn och harmonisk tapet att ha i sovrummet. 
 
Sovrummet är långt i från färdigt. En sänggavel ska handlas, tavlor ska upp på väggen och garderoberna ska renoveras. Men vi är en bit på vägen i alla fall...
 
Nu ska vi bege oss ut för att hämta hem Tilde från dagis och sedan gör vi helg. Det blir en långhelg för oss då J är ledig ända fram till måndag, underbart! Trevlig Valborg på er.




Paleo Yoghurt


Kl. 10:01 |
Godmorgon bloggisar!
 
I morse vaknade jag ännu mer risig än vad jag var i går. Hosta, ont i halsen och nyser hela tiden. Håll era tummar om att William klarar sig. Vi har haft en lite kaos-morgon men nu är Tilde på dagis, William ligger ute och sover i vagnen och jag har hunnit duscha och äter nu frukost. Phuuu! 
 
 
I dag har jag provat göra "Paleo Yoghurt". Dock hade jag inte kokosolja hemma, men jag tror det blev bra ändå. Riktigt gott var det i alla fall och jag blev verkligen proppmätt. Du mixar bara en avocado och en banan. Toppa med lite bär eller lite frön.
 
 
Trevlig valborg!




Förlossningsberättelse


Kl. 13:28 |
Tänkte att jag skulle försöka skriva ner en liten förlossningsberättelse då William kom till världen. Minns ni detta inlägg ? Det var dagen innan det började. Jag låg med värmedynan hela förmiddagen men allt avtog på eftermiddagen och natten var lugn. På morgonen den 10 april steg jag upp som vanligt och gjorde ordning Tilde. Precis efter att Tilde och J gick ut genom dörren (kl 7.55) fick jag tillbaka onda sammandragningar, jag tog fram värmedynan och la mig i sängen igen för att försöka somna om. Men det gick ju inte så jag steg upp och flyttade mig till soffan, gjorde lite frukost och tänkte se några avsnitt av House of cards. Men det gick ju inte så jag hoppade in i duschen. Då såg jag att det kom blod på duschgolvet, då ringde jag förlossningen och vi var välkommen in för en undersökning. 
 
Klockan 09.43 kom vi till förlossningen. CTG kopplades på och jag var öppen 4 cm. Så vi blev såklart inskrivna. Klockan 10.30 kom vi in på rummet och jag började andas lustgas. Klockan 11.30 var jag öppen 6 cm och inget vatten hade gått så barnmorskan tog hål med finger under en värk och ut kommer mekoniumfärgat fostervatten och vi blir "röd patient".Eftersom jag var så himla rörlig fick en skalp CTG sättas för att hålla koll så han mådde bra inne i magen.  Vilket han gjorde. Klockan 12.20 får jag en EDA som nu i efterhand var onödig. Klockan 13.00 fick jag krystvärkar och ut kom han klockan 13.13, ungefär 3 timmar han vi vara inne på förlossningen. William hade navelsträngen runt halsen vilket gjorde att han var blå och väldigt slö när han kom, så han och J fick gå till ett annat rum och andas lite syrgas. Han piggna på sig snabbt :-) Sedan chackade jag och lillkillen in på vårdhotellet där vi spenderade en natt. 
 
Jag tycker denna förlossning gick betydligt bättre än med Tilde, men så är det väl också att den första är lite tuffare. Denna gång har jag återhämtat mig snabbt och så himla skönt att det inte blev några "skador". Dock fick jag feber när mjölken kom i gång och det var riktigt jobbigt. Jag fick även ont i hela kroppen och svullnade upp i alla leder. I fem dagar höll det i sig. Jag gick upp 6 kg under graviditeten och nu har jag gått ner 9 kg. Tänk hur kroppen fungerar, helt fantastiskt. Nu ser jag fram emot att komma i gång och stärka upp kroppen igen, men inte riktigt än. Jag tänker fortfarande njuta lite och inte tänka så mycket :-)
 
 
Och han fick tillslut ett namn, William "Wille". Världens finaste kille som tycker om att äta och vara nära nära nära!

Wille valde att komma ut 12 dagar tidigare och det är jag så tacksam över. Graviditeten var ingen dans på rosor och samtidigt som han kom till världen försvann alla mina besvär. Yrseln var nog gräsligast och värken i vänster arm var också riktigt riktigt besvärlig. Sömnen har jag fått tillabaka och numer somnar jag så fort jag lägger huvudet på kudden. 
 
 




Zara och matkasse


Kl. 10:22 |
 
 
Gick in hos Zara och spanade lite barnkläder och SÅ mycket fint de har till killar! Tror det kommer bli några klick därifrån snart :-)
 
Hej bloggisar!
 
Hoppas ni mår bra! William sover ute och jag passar på att blogga lite snabbt. Har svarat lite på era kommentarer (ursäkta att det tagit lång tid). Nu ska jag försöka bestämma mig om jag ska beställa en matkasse från Ica eller Citygross. Har ni provat någon av dem ? Vi har bara testat Linas men nu är jag sugen på något nytt :-)
 




Förta dagen


Kl. 20:06 |
 
 
 
Jag klarade det!
 
I dag har jag, Tilde och William spenderat dagen själva. Det var första dagen på jobbet för J med andra ord.
Båda barnen sover så nu ska jag sjunka ner i soffan till Games of Thrones :-)






Två goda tårtfyllningar


Kl. 12:38 |
Hej bloggisar!
 
Här får ni recept på två goda och enkla mousse att fylla tårtan med. Jag garnerade tårtan med grädde, blåbär och citronmellis. Tyvärr vill jag inte visa er tårtan jag gjorde till Tilde, det måste ha varit den fulaste jag någonsin gjort ;-) Jag som annars brukar göra fina tårtor om jag får säga det själv. Men hon tyckte den var god i alla fall och det är huvudsaken, hihi.
 
Limemousse
 
2 dl vispgräde
1 dl creme fraiche
1 dl matlagningsyoghurt
0.75 dl socker
1 tsk rivet limeskal
0.5 dl pressad limesaft av ca 2 limefrukter
3 gelatinblad

Blötlägg gelatinet
Vispa grädden lätt
Vispa creme fraiche, matlagningsyoghurt och socker med elvisp tills allt socker löst sig
Smält gelatinet i limesaften i en kastrull
Rör snabbt ner det i yoghurtblandningen och vänd sedan ner grädden

Låt stå och stelna i kylskåp i ca 1-2 timmar 
 
Blåbärsmousse
 
200 g tinade blåbär
0,75 dl socker. 
1 tsk vaniljsocker
2 tsk gelatinpulver (jag tog 3 gelatinblad)
100 g färskost
2 dl vispgrädde

Blanda gelatinet med 2 msk vatten (jag blötläggde geltin bladen i vatten)
Vispa/ mosa ihop blåbären.
Smält gelatinet i vattenbad. Tillsätt lite av blåbärsmoset i det.
Blanda resten av moset med socker, vaniljsocker och färskost.
Häll i gelatinblandningen.
Vispa grädde och vänd försiktigt ner den.




En två åring i familjen


Kl. 12:47 |
 
 
I går fyllde Tilde två år och det firade vi såklart med tårta och paket! Tilde är inte så förtjust i söta saker och har aldrig tyckt om tårta. Men i går gjorde jag en med blåbärsmousse och limemousse och det gillade hon. Den var inte så söt :-) Hela två bitar fick hon i sig, hihi. Jag ska dela med mig receptet till er när tillfälle ges!
 
 




Crocs: Handle it rain Boot Kids


Kl. 11:01 |
 
Tilde är i behov av nya ofodrade gummistövlar. Nu är det fodrade alldeles för varma och det är ju bara så hemskt att bli varm och svettig om fötterna, eller hur ?  Det står mellan dessa gula från (matchar snyggt med rosa och svart) Crocs och ett par stövlar från Tretorn. Jag har hört så mycket gott om de från crocs och dessutom har de vunnit bäst i test. 
 
Nej, nu är det dags att börja göra sig ordning så vi kan åka iväg och kika på persienner. Vi behöver både till köket och vardagsrummet och det blir hela 10 stycken. Jisses! Vi var på IKEA här om dagen och nej, inga föll oss i smaken så idag ska vi åka till en riktig markis affär och kika.
 




Annandag påsk


Kl. 22:00 |
Nya byxor från Lindex! En favorit i min garderob. Dock måste rumpan komma tillbaka så de fylls ut, nu är de lite för lös i min smak.

Vilket härligt väder som avslutade påsken 2014! I dag kom Tilde hem efter att ha spenderat två nätter nere i hudik. Vi fick hem en superglad tjej som hade haft riktigt skoj. Vi spenderade någon timme i lekparken innan det var dags för middagsfix!

I morgon är det tisdag vilket innebär vardag igen. Som tur är blir Johan hemma hela veckan. Jag börjar redan gruva mig inför nästa vecka med dagis lämning och hämtning och allt vad det innebär... Då faller säkert polletten ner att jag är två-barnsmor ;-)





Familjefotografering


Kl. 14:56 |
Hej på er!
 
Idag har vi haft familjefotografering här hemma och det var ju verkligen en upplevelse. Lillebror som ville äta, en storasyster som gick bananas och en mamma som höll på att svettas ihjäl. Pappan här hemma tror jag skötte sig fint ;-) Det ska bli riktigt spännande och se resultatet om någon vecka. Jag är verkligen inte bekväm framför kameralinsen, men några familjebilder måste vi ju ha. TUSEN tack Madeleine för att du hade möjlighet att ägna oss en timme i dag <3
 
 
Newbie har ju verkligen lyckas med den blåa färgen! Helt underbar.
 
Nu är Tilde på drakborgen och busar gärnet med sin faster och pojkvän. Lillebror sover i sitt baynest och jag ska börja på med middagen. I dag blir vi sex stycken vuxna runt bordet och två barn och grillat står på menyn! Mums mums mums :-) 




Glad påsk!


Kl. 18:03 |

Kikar in från bebisbubblan och önskar er en riktig fin påsk! 





Bebisbubblan


Kl. 20:04 |
Hej!
 
Vi befinner oss som ni förstår i bebisbubblan. Vi tar dagarna som de kommer och försöker lära känna våran nya familjemedlem. Allt rullar på bra och han äter och sover. I dag gjorde han premiäråk i vagnen upp till lekparken för att spana när storasyster åkte rutschkana och det gillade han. Sedan sov vi middag alla fyra samtidigt och det var väldigt välbehövlig. Tilde har välkomnat sin bror riktigt bra. Hon hjälper till att byta blöja, hämtar saker och klappar fint. Det värmer i hjärtat att se.
 
 
Helt underbar blombukett kom med bud när jag och lilleman kom hem i fredags.
 
 
Det är många som undrar om han har fått något namn ännu och det har han inte. Eller, i kväll tror jag vi har kommit överens om ett namn som vi ska prova med. Men det behåller vi oss för oss själva i några dagar till.
 




Nu är han här!


Kl. 20:40 |
Idag kl 13.13 blev Tilde  storasyster till en lillebror, 12 dagar innan BF. Vi mår alla bra!

Han väger 3800 gram och är 50 cm lång. 700 gram tyngre och 1 cm längre än vad storasyster var.





Graviditetsvecka 39 (38+0)


Kl. 12:03 |
Med 13 dagar kvar till BF börjar nervositeten närma sig lite. Snart är vi verkligen fyra här hemma och en liten bebis att ta hand om. Känns på ett sett väldigt overkligt och jag tror inte jag kommer förstå förrän den är här. Tycker denna graviditet bara har svischat förbi, magen har växt, jag har gått på mina barnmorskebesök och har mina krämpor men jag tror ändå jag inte riktigt förstått att snart ska den ut. Låter säkert helt galet i era öron detta :-) 
 
Jag har börjat fått ordenligt med sammandragningar och slemproppen har börjat lossna. I natt vaknade jag av kraftig mensvärk som toppades då och då av rejäla sammandragningar. Sen vet jag inte om det är sviterna från i går när jag hade Tilde hemma hela dagen då det inte blev någon vila alls, eller om det är latensfasen som har satt i gång ? Med Tilde hade jag "bara" mina vanliga sammandragningar och det hela satte i gång helt utan förvarning kl 03 en natt med rejäla intensiva värkar. Så detta känns lite nytt. Värmedynan är min bästa vän just nu!
 
 
 
Tilde ville också vara med på bild i går men sin favorit tröja med katten på. Men inte det lättaste att få till någon riktigt bra som som kan ramas in och sättas in på väggen. Men nu i påsk har vi kanske tur att hamna på bild hela familjen av en riktigt duktig fotograf. Och förhoppningsvis har lillebror eller lillasyster kikat ut då också :-)
 
Nu är barnet ca 48-50 cm  och väger ca 3,2 kg. Barnets fostervätska förnyas var tredje timme. Navelsträngen är ungefär lika lång som barnet. Barnet har mindre utrymme i slutet av graviditeten vilket medför att barnets rörelser ändrar karaktär, dock ej frekvensen. Liv ska kännas varje dag. 
 
 




Hostigt!


Kl. 16:02 |
 
Hämtade hem en hostig tjej från dagis lite tidigare idag. En tjej som är lite för trött för att vara dagis med full fart här hemma. Nu har vi dammsugit och hängt lite tvätt. Nu blir det Lotta på bråkmakargatan och mys...
 




Monday diary


Kl. 08:05 |
 
God morgon måndag!
 
Dags för en ny vecka igen och som vanligt har helgen bara sprungit i väg. Nu har J åkt till jobbet och Tilde är på dagis (trodde det skulle bli VAB i dag men ikke!). Jag känner mig ovanligt pigg i dag så jag har faktiskt inte krupit ner i sängen igen efter morgonens bestyr som jag annars brukar göra. Men jag ska snart lägga mig i soffan och se på två avsnitt at House och Cards som vi börjat se i helgen innan jag tar tag i denna dag. Har ni sett den house of cards, vad tycker ni ? Jag har väl inte fastnat för den lika mycket som J, men ska ge den några avsnitt till.
 
Vi hörs igen lite senare.. ska jag visa vad vi har pysslat med i helgen!




Gissningslista


Kl. 09:17 |
 
 
 Bea - Pojke 13/4
Julia - Pojke 16/4
Karolina - Pojke 16/4
Sandra - Flicka 17/4
Hanna - Pojke 17/4
Erika - Pojke 18/4
Felicia - Pojke 18/4
Sandra - Pojke 19/4
Eleni - Flicka 19/4
Erika - 20/4
Hanna J - Pojke 21/4
Jennie - Flicka 21/4
Lina - Flicka 21/4
Ann-Sofi - Pojke 22/4
Pia - Pojke 23/4
 
GOD MORGON!
 
Vi har börjat fredagen med att gå på utvecklingsamtal på Tildes dagis. En bättre start på denna dag kunde jag inte få. Jag känner mig alldeles varm i hjärtat! Nu har jag plockat lite här hemma, vikt lite tvätt och ska nu lägga ner mig i soffan och vila lite. Känner redan av fogarna. Sedan får vi se vad kroppen tillåter mig att göra.
 
Hoppas ni får en fin fredag!
 
 
 
 
 
 




Barnmorskebesök vecka 38 (37+1)


Kl. 14:15 |





Maileg


Kl. 08:32 |
 
Om någon vecka har vi en två - åring här hemma och det är dags att börja planera vad hon ska få i födelsedagspresent. Jag tänkte låta henne börja samla på söta kaniner och tillbehör från danska Maileg, de är ju så himla söta! Så roligt att det finns kläder och andra söta saker till :-) Hoppas hon kommer gilla! Kaninerna finns i olika storlekar och hennes första kanin får bli denna medium tjej tror jag. Dessutom är de ju en fin inredningsdetalj i barnrummet. 
 
Du hittar massa fina MAILEG kaniner och tilbehör hos elsashem.
 

GOD MORGON!
 
Sedan vi ställde om till sommartid har vi så svårt att komma upp på morgonen. Vi får alltid väcka Tilde och skynda oss i väg till dagis. Nu klagar jag inte på det men det är ju helt omvänt jämförtvis med hur det har varit. Nu måste vi ställa klockan :-) Nu är frukosten i magen och jag ska krypa ner i soffan och se på nyhetsmorgon innan det är dags att ta tag i dagen på riktigt. Ett besök hos barnmorskan står på schemat och ordna med en 1-års present. Tilde är bjuden på kalas på lördag :-)
 




I morgon är en ny dag


Kl. 21:52 |

I morgon hoppas jag på en bättre dag med mindre onds sammandragningar. Ok?

Godnatt :-)






En Onsdag


Kl. 11:15 |
 
I går var det en bra dag och i dag är det en mindre bra dag. Andra koppen kaffe håller på att drickas och sen borde jag komma i gång. Men fasen så less jag är på att halva dagen går till spillo innan det ska ske. Dagarna rusar verkligen bara förbi, jag hinner inte med! 
 
I dag ska jag få hjälp att måla det sista rummet på och huset ska städas och några tvättar ska köras! Kanske orkar jag baka kanelbullar i kväll med bästa hjälpredan ? :-) 
 
Men innan jag sätter i gång ska jag nog unna mig något jag länge suktat efter. Den är bara ett klick ifrån. Vad är det tror ni ? Jag tror faktiskt ni inte kan gissa :-) hihi




April!


Kl. 10:11 |
 
 Varmt välkommen April, som vi har längtat efter dig. Denna månad får vi en två-åring (!!) i huset och förhoppningsvis blir vi fyra stycken här hemma. I dag har vi 21 dagar till BF.
 
Hoppas ni mår bra! Här är det lite tungt. I går hade jag så ont så jag kunde varken sitta eller stå. Ryggläge och värmedynan gjorde susen. Kanske är den fixerad nu ? Jag vet ju inte riktigt hur det känns då inte Tilde gjorde det förrän det satte i gång. Jag var på koll hos BM samma dag det började och då var hon ruckbar. 
 
I dag ska jag försöka få lite ärenden fixade. Jag är snart helt klar men känner lite panik över vissa saker. Förhoppningsvis kommer några saker med posten också  idag eller i morgon. Snart är allt fixat och då är du välkommen!