Tigi Bed Head


Kl. 10:17 |
 
Har ni testat detta schampo och balsam, om inte så måste ni göra det! Jag höll på att dricka upp flaskorna, så gott luktar det :-) 
 
Finns hos LYKO! 395 :- för båda flaskorna (vanligtvis kostar de 918 :- ) Jag gillar de stora flaskorna då det räcker så länge. Väldigt ekonomiskt än att köpa de små på affären :-) 
 




Jag lever !


Kl. 19:57 |
God kväll vänner!
 
Jag lever :-) Har bara inte prioriterat bloggen den senaste veckan. Ni kanske undrar hur det går i skolan och den första inne veckan var riktigt kul! Kändes ju lite konstigt att åka hemifrån och vara borta hela dagen och komma hem till ett dukat bord med middagen serverad ;-) Det var en väldigt intensiv vecka med föreläsningar från klockan 8.30 - 16.00. Nu har vi egna studier denna vecka och nästa vecka. Sedan har vi ett seminarium vecka 7 och tenta vecka 8 :-) Det känns som jag har gjort rätt val att börja studera nu. Visst blir det mycket läsning på kvällarna och helgerna men jag tycker också att jag hinner få mycket gjort om dagarna. William sover två gånger, sammanlagt 3 timmar ungefär och då gäller det att passa på. Hemmasysslorna gör vi tillsammans, han gillar när det dammsugas och tvättas :-)
 
Tilde får ju gå lite mer på dagis nu. Men jag ska verkligen försöka med att hålla timmarna nere. Nu går hon så att vi tajmar in Williams sovning så jag hämtar henne så fort han vaknar på eftermiddagen. Så det blir ungefär 6 timmar/dag. Ska försöka låta henne vara ledig på fredagarna, om jag hinner med :-) Har de senaste dagarna fått höra från pedagogerna att Tilde alltid är så glad och det värmer ju i hjärtat att höra att hon trivs där! Det dåliga samvetet minskas ju något i alla fall :-)
 
Nä, nu ska jag kika runt på lite inspiration till hallen innan mina ögon går i kors. Jag är så trött. De senaste nätterna har inte varit en dans på rosor om jag säger så. Tror det är två tänder som spökar på herrn..




Ett barnfritt dygn har vi haft


Kl. 20:44 |

Godaste råbiffen hittar ni hos APA.

Hej bloggisar.

I går checkade jag och Johan in på ett hotell här i stan, fixade till oss lite och gick sedan till en av stans nyaste restauranger, APA. Vi hängde på dörren kl 16 och fick ändå plats vid baren. Knökfullt! Men eftersom barstolarna var riktigt sköna så stannade vi ändå kvar. 


Jag fuskade lite igår med att äta upp brödet och några strips. Fy så dåligt jag mådde sedan på kvällen. Det är inte värt det. 

Efter middagen gick vi på bio, Taken 3 såg vi. Sedan somnade jag i sängen före nio och sov som en stock till kl 6.30 ;-)

Ett härligt dygn tillsammans fick vi innan allvaret börjar i morgon.  Blandade känslor men jag tror det kommer bli bra. Kl 10.00 ska jag befinna mig på Mittuniversitetet för upprop. 13.15 börjar första föreläsningen. Tänk att jag lämnar sjuksköterskeyrket. Det yrket jag flyttade upp till Sundsvall för att studera till och blev kvar. 




It´s FRIDAY!


Kl. 10:09 |
God förmiddag bloggisar!
 
Äntligen kan jag skriva det, vad jag har sovit bra i natt. Första gången på 9  månader som jag sovit bra hemma. William har visserligen ätit kl 03 men inget annat spring till honom blev det i natt. Tack. Egentligen behöver William inte äta om natten, men just nu orkar jag inte ta tag i det. Jag vet inte när jag ska orka det. Med Tilde tog det två nätter och sen var det slut. Så egentligen borde jag bara ta tjuren vid hornen med William. I går natt provade jag att bara flytta över honom till våran säng, och då åt han inte. Så jag tror det är närhet han vill ha om natten. Men att sova fyra i våran säng vet jag inte. Tilde vaknar oftast före William och då väcker hon ju honom. William drar sig gärna till 7.30 och det får han gärna fortsätta göra ;-) Hur gör ni ? Sover ni fyra ? eller kanske fem ? Vad som helst för att få sova ? 
 
I dag är Tilde hemma med oss. Nästa vecka börjar hon gå lite oftare på dagis så att jag kan plugga då William sover. Jag ska dock försöka ha henne hemma om fredagarna. Vi testar så får vi se. Någon här som pluggar med liten hemma ?  
 
I går plocka jag bort det sista av julen här hemma. Jag tycker julstjärnorna är så mysiga så de har fått hänga kvar. Men i går åkte de ner. Nu behöver jag lite nya fönsterlampor. Denna Diamant från Ellos är ju SÅ snygg! Kanske till fönstret i hallen när det är dags att börja piffa där ?
 




De godaste pannkakorna


Kl. 10:39 |
 
Jag har precis ätit de godaste pannkakorna till frukost som jag någonsin smakat! Ja, ni läste rätt. Här kommer receptet för den som vill göra egna. Receptet kommer från 56kg.se De blev alldeles frasiga, precis som jag vill ha mina pannkakor.
 
För två portioner:
 
Vispa i hop 2 ägg, 1 dl mjölk, 1 dl grädde, 1 1/2 tsk fiberhusk, 1/2 dl mandelmjöl, 2 krm salt. Låt stå i några minuter.  Stek sedan i smör. Servera med valfritt tillbehöver. Jag gjorde blåbärsgrädde. 
 
BON APPETITE!




Tuesday diary


Kl. 08:28 |
God morgon vänner.
 
Alltså, nu räcker det nog med snö i ett par veckor framåt kan jag tycka. Eller hur ? Men tydligen så är det inte färdigt snöat än. Jisses. Har ni också fått mycket snö ? Roligt för barnen såklart :-) Här hemma är jag och William lite småkrasslig. Jag har känt av halsen i några dagar men tycker nog att efter gårdagens spinningpass känner jag mig bättre. Hur är det möjligt ? Det vore ju väldigt typiskt att bli sjuk till veckan när jag ska sitta på föreläsningar hela dagarna. William är lite snuvig, sover oroligt om nätterna men annars ganska pigg om dagen.
 
Nej, dags att dricka upp kaffet och göra sig ordning innan vi ska bege oss mot dagis! Medan Tilde är på dagis i dag har jag och William det vanliga att göra här hemma. Tvätta, vika tvätt, plocka i och ur maskinen, plocka, dammsuga. Förbereda middagen. Egentligen skulle jag bara skippa allt detta i dag och göra något annat. Kanske se en film medan William sover ? Passa på nu innan skolan börjar, för då kommer varje ledig tid spenderas just till att plugga! Hoppas ni får en fin dag. Och TUSEN TACK för alla grattis jag fått av er efter att jag berättade att jag börjar studera. Det känns verkligen jätteroligt och jag är så peppad. 
 
 
Ååååhhh vad jag längtar till detta!
 




Willam 9 månader


Kl. 12:53 |
I dag har William varit lika länge utanför magen som innanför magen. Bara tre månader kvar till han fyller hela ett år. Jag som minns Tildes ett årsdag som i går fyller snart tre år. Galet galet galet :-)
 
 
Nu har han börjat ställa sig upp mot saker, det är väl det senaste. I morse klättra han upp på fotpallen till fotöljen så det gäller att vara med. Tur jag har två ögon i nacken också ;-) Att klappa händerna har han också lärt sig de senaste dagarna och han gör det gärna till Lollo & Bernie. 
 
 
I går ansökte jag om dagisplats och planen är att han ska börja efter sommaren. Lika gammal som Tilde var. Vi tyckte det var perfekt och har fungerat väldigt bra. Vi hoppas såklart att få plats på storasysters dagis.




Jag avbryter min föräldraledighet


Kl. 13:19 |
 
Och börjar studera till Barnmorska på heltid!
 
I dag kom det där samtalet jag väntat på så länge, i flera flera veckor! Det känns så himla skönt att allt är klart. Så nu har jag skyndat mig att ringa massa samtal (bl.a till försäkringskassan) medan William sover och det har flytit på så bra. 
 
I kväll korkar vi upp champagneflaskan Johan köpt och gömt för mig och skålar! 




Tjuvkik i hallen


Kl. 22:29 |

Här får ni en liten glimt i hallen och på det nya räcket som Johan gjort själv :) I morgon blir det nog färdigt. Sen återstår "bara" väggarna, golvet och taket...

När jag tar bilden står jag i Tildes rum. Till vänster är ytterdörren. Där det nya räcket sitter var det en vägg och där det är tapetserat en toalett.




Inspo!


Kl. 14:11 |
 
Lite inspo till hallen som finns hos Ellos!
 
Vi har inte bestämt om vi ska tapetsera, måla eller sätta dit råspont. Alla dessa val. Nu är hallen hel vit och det tycker jag känns lite tråkigt. Men om vi ska behålla de vita väggarna skulle jag nog vilja införa lite pasteller och lite detaljer i ek. Och takkronan skulle verkligen göra sig jätte fin hängandes ovanför trappen eftersom det blir så högt i taket. 




Det där telefonsamtalet som aldrig kommer...


Kl. 10:58 |
Hej vänner.
 
Hur mår ni ? Här är det helt ok. Jag är så himla nervig här hemma bara och går med telefonen med hopp om ett samtal. Samtalet som jag väntat på i veckor måste komma i dag. Ghhaaa! William ligger ute och sover nu, jag har  kastat in en tvätt, Tilde är på himlabadet och härjar och Johan är och köper saker till hallen. Så jag passar på att spana lite på reorna ;-) hihi 
 
 
Den här jackan från Röhnisch har jag spanat på länge. Men tycker den varit lite dyr. Men nu är den nedsatt hos sportamore! Jag är vekrligen i behov av en ny vindjacka. Såg den på intersport i förrgår men då var det ordinariepris.  
 
 




Nattsuddare


Kl. 04:33 |

Några vakna? Här ligger jag och nattsuddar efter att precis ha gett William lite mat och bytt en blöja. Har så svårt att somna om nu, William också tydligen...

Ute stormar det för fullt. Hoppas allt skräp som har åkt ut från hallen i dag ligger kvar. I dag har Johan och svärfar rivit väggen och öppnat upp hallen. Nu känns det större och luftigare. Jag längtar till det är dags att välja tapet och börja inreda. Tror det kommer bli så bra :)


Här ser ni trappen ber till gillestugan. Japp, det är i ett 70 tals hus vi bor i med stor gillestuga nere, tvättstuga, sovrum och bra förrådsutrymme. Och inte att glömma, den öppna spisen. Bakom svärfar är ytterdörren. Där fönstret är har det varit en liten gästtoalett, men den har inte varit i bruk under flera år. Så det har bara stått tomt. En dag fick jag nog när jag städade och ringde J, " nu börjar jag riva bort väggarna, vill ha mer plats i hallen". Gissa om jag blev glad när jag fick till svar att det var en bra ide' :)






I dag har vi städat bort julen


Kl. 20:24 |

I dag har vi rensat bort det mesta julpyntet. Har sparat julstjärnorna i fönstret, tycker det är så mysigt med dem. Nu står det härliga krispiga tulpaner i vasen från Lagerhause istället för granris.

Nu väntar vi på att nya Beck ska börja! Vi har höga förväntningar. Frågan är bara hur jag ska hålla mig vaken. Haha! 

Nu: fixa det sista innan grannarna kommer! :)