De första tulpanerna


Kl. 11:53 |
 
I går när jag kom hem stod ett par fina krispiga tulpaner i en vas. Säsongens första här hemma. J kunde inte ta åt sig äran denna gång! Tack Sara med familj :-)
 
Här hemma pågår det förberedelser. Oxfilén står i ugnen efter ett dygn i marinad. Sedan ska den ner i en ny marinad. Vi kör på en dubbelmarinerad Oxfilé i kväll med mumsiga tillbehör. I kväll ska kameran få ligga framme och jag hoppas få bjuda på massa glimtar från vårat nyårsfirande.
 
Önskar er ett fint nyårsfirande vad ni än ska göra!
 




Sammandragningar, förvärkar?


Kl. 22:41 |

En av alla fina julklappar jag/vi fick, nya muggar från Pip studio! Längtar redan till frukosten i morgon.

God kväll bloggisar!

Jag har precis krupit ner i sängen. Känner mig inge vidare alls tyvärr. Har ont i magen (sammandragningar och tryck ner) så har tagit alvedon nu och ska försöka sova. På onsdag går vi in i vecka 25. Hoppas verkligen det känns bättre i morgon, vi som ska ha nyårsmiddag här hemma tillsammans med 15 andra. Det som känns skönt är att jag är ledig från jobb till på lördag och att Tilde är i hudik.. Vi skjutsade ner henne direkt efter jag slutat jobbet.

Någon som fått tidiga känningar? Med Tilde började det i vecka 32. Åååå, hoppas det bara är något tillfälligt!




I stället för ett par please?


Kl. 09:00 |
 
Har ni sett vad dessa jeans från Gina Tricot är ruskigt lik please jeansen ? Jag älskar mina och är verkligen i behov av ett par till. Måste spana in dem då de är lite snällare för plånboken. Finns i flera färger :-)
 
499 :- kostar ett par. Tips Tips!
 

GODMORGON!
 
I dag står ett kort (!) birsta besök på schemat och en tur ut till Hamsta för att fixa det sista inför nyår. Vad det glädjer mig att få fira in det nya året i vårat nya hus och med dem som står oss allra närmast.
 
Vad har ni för nyårsplaner ? 




Mellandags-rea


Kl. 12:19 |
Jag har fått många frågor vart jag har köpt min stickade vita tröja och den kommer från Lindex, Holly & Whyte. Just nu finner ni den på rean för 149 :- KAP!




Julledigt


Kl. 09:02 |
 
Jag har tagit lite julledigt från bloggen som ni märker, men det har väl ni också gjort va ? :-)
 
Sköt om er så hörs vi!




God Jul & gott nytt år!


Kl. 12:55 |
 
Jag vill önska ER alla fina bloggisar en riktigt GOD JUL! Hoppas ni får en riktigt fin dag. För oss blev det inte som vi hade tänkt men dagen blir bra ändå.  I dag firar vi med Johans familj här hos oss och i morgon kommer några från min familj upp till oss. 
 
STOR KRAM! <3




Söndagkväll


Kl. 19:32 |
 
Här på bilden ser ni den BÄSTA te-silen. Visst är de snygga de man "knippsar" upp te i men det blir ju ALLTID massa grus i te-muggen. Eller hur ? Denna fick följa med hem i förrgår, det var dags för en ny och fräsch!
 
J är i väg på glöggkväll, Tilde sover och jag ska passa på att sjunka ner i soffan och njuta en kopp te (minns inte sist jag drack en kopp te). Snart börjar solsidan och det är sista avsnittet i kväll. Har ni sett hela säsongen ? 
 




Julgran


Kl. 12:55 |
I förmiddags tog vi upp granen från källaren och nu står den fint pyntat i vårat vardagsrum. Tilde blev så glad när vi hämtade den men blev lite skeptiskt sedan när vi började plocka upp den. Den var ju lite stickig ;-) Ja, ingen "riktig" gran i år men nästa år tror jag allt det får bli en kungsgran. Jag vill känna doften och de är ju så h.i.m.l.a fina.
 
 
Nu ska jag snart åka till jobbet, jag har tre arbetspass framför mig innan mitt jullov börjar. Det som känns skönt är att all julmat är inhandlad + alla julklappar så jag behöver inte känna någon stress. Väldigt skönt.
 




Kommer snart


Kl. 09:20 |
Denna underbara cardigan kommer snart in hos Lindex. Kommer från ett av mina favoritmärken
Holly & Whyte :-) Perfekt med och utan mage!
 
Hej bloggisar!
 
Nu på förmiddagen ska vi klä våran gran och sedan måste jag åka till jobbet. Jag har tre pass framför mig innan mitt jullov. Ååå vad skönt det ska bli att få vara ledig och umgås med familjen i vårat hus! Underbart.
 
Hoppas ni får en fin lördag :-)




Yoghurtsill med vitlök,chili och basilika.


Kl. 18:50 |
I dag har jag lagt in en smaskig sill som vi ska äta på julafton. Jag tänkte dela med mig av receptet till er och det kommer ursprungligen från Leila!
 
Du behöver en burk 5-minuterssill, 2 msk sweet chilisås, 1 kruka basilika, 1/2 vitlök, 4 dl grekiskyoghurt, skal av 1 citron, 2 msk olivolja, Flingsalt och svartpeppar från kvarn.
 
 
 
Häll av sillen och låt all vätska droppa bort. Blanda sweet chilisås, hackad basilika, riven vitlök, yoghurt, rivet citronskal, olivolja och krydda med flingsalt och svartpeppar. Blanda i sillen och låt den stå i kyl 1-3 dagar.
 
LYCKA TILL!




Gravid vecka 23 +1 (22+1)


Kl. 12:35 |
Ja, i går gick vi in i vecka 23 och det börjar verkligen kännas att jag blir tyngre och klumpigare. Magen växer och på kvällarna är den verkligen stor. Jag har inte vågat ställa mig på vågen utan väntar till det är dags för BM besök den 6 januari. Nu är ju det inte alls viktigt vad vågen visar. Jag bryr mig inte alls. Jag äter precis vad jag vill, när jag vill. Men sen behöver det ju inte gå till överdrift. Bebisen rör sig så otroligt mycket när jag är vaken. Jag ljuger inte om jag nästan känner hur den bökar på flera gånger i timmen. I går var den extrem och då var jag så trött på kvällen. Jag minns att Tilde också var väldigt aktiv men inte så h.ä.r aktiv.
 
När vi ska till barnmorskan ska vi även få lyssna på hjärtat för första gången. Jag minns att Tilde hade snabba hjärtljudd ( 140-150 slag/min ) och det är väl det man säger att tjejers hjärta slår lite snabbare än pojkar ?
 
 
Nu är bebisen c:a 19 cm från huvud till stjärt och väger omkring 470-575 gram. Kroppen fortsätter att utvecklas dag för dag och de inre organen specialiserar sig på sina funktioner. Fostrets lever producerar enzymer och ansvarar för nedbrytning av bilirubin, ett ämne som bildas när röda blodkroppar bryts ned.
 
 
Cardigan Oddmolly (önskar mig en röd i julklapp, storlek 1. Hihihi) & Jeans från H&M Mamma
 
Här var jag gravid i samma vecka med TIlde  




Happy Thursday!


Kl. 09:02 |
 
 
Hoppas ni har sovit gott och att ni har fått en härlig start på denna torsdag! I dag kommer Tildes faster och som vi har sett fram emot det. I hela två veckor kommer vi få ha henne hemma. Jag tror Tilde kommer bli överlycklig när hon kommer hem från sista dagen på dagis innan två veckor med jullov :-) Jag ÄR så glad att vi lyckats pussla så hon får vara hemma och slippa gå på ett annat dagis !
 
Vi hörs mer under dagen!




Godmorgon!


Kl. 08:35 |

I morse fick jag anstränga mig lite då jag har inbokat lunch på stan, jullunch på Knaust. Annars brukar jag inte klä mig nå speciellt eftersom jag ändå byter om på jobbet. Blusen är från VILA med lite spetsdetaljer som syns dåligt på bilden.

Idag välkomnar vi graviditetsvecka 23 också :-)




Pall med skavda partier


Kl. 21:14 |
Denna pall kom jag över Ellos grymma rea som pågår just nu! Hur snygg är den inte ? Skulle passa perfekt här hemma. På rean är den nedsatt med hela 60 %, det är inte tokigt! Sittplatser kan man inte få för många av hemma.
 

Godkväll bloggisar!
 
Hur har ni det ? Jag har nu efter att ha tagit en skön dusch krypit ner i sängen. Tänkte försöka se ett avsnitt av en serie jag har hört mycket bra om, Orange is the new black. Har ni hört talas om den ?? Något jag måste börja med om kvällarna igen är att läsa. Förut (innan Tilde kom) kunde jag sluka hur många pocketböcker som helst. Nu minns jag inte vilken bok jag läste sist och då är det länge sedan. Det har liksom inte blivit av eftersom vissa kvällar har bestått bara av att springa in till Tilde för att ge nappen eller något annat. Det har liksom inte varit någon idé. Nu somnar ju våran lilla tjej bums kl 19.00 och ger inte av ett ljud på hela kvällen. Så nu kanske det är hög tid att köpa en pocketbok, gärna en chicklitt! :-)
 
Hoppas ni har en härlig tisdag kväll!
 




Oversize


Kl. 19:46 |
Har ni sett vad det har börjat dyka upp nyheter i affärerna ? Eller är det jag som aldrig har tid längre att spana in alla mina favorit webbshops ;-) hihi Här nedan har ni en topp som passar med eller utan gravidmage. Jag skulle gärna vilja ha en i varje färg. Synd att den röda är slut är på nätet, men den kanske finns i butik ? 
 
 
För 99 Pix blir den din. 




Barnvakt och konstig dröm


Kl. 11:35 |
Om en liten stund kommer Tildes mormor och gammelmormor hit för att vara lite med henne medan jag och Johan ska besöka en loppis och passa på att se senaste Bilbo på bio! Perfekt avslut på en ledig helg om ni frågar mig. På loppisen hoppas vi på att hitta en gammal fin byrå att ha i hallen och eventuellt en till Tildes blivande rum. Håll tummarna!
 
 
Magen växer så den knakar. Jag håller utkik efter en hormonrand varje dag då man ska kunna se om det är en tjej eller en kille i magen beroende på hur den ser ut, hihi. Men ingen hormonrand än så länge. Nu är vi i vecka 22 (21+4) och på onsdag går vi in i vecka 23. I natt drömde jag en märklig dröm. Att jag vaknade i sängen och att lillasyster hade kommit men att jag inte minns förlossningen. Helt galet ;-) Johan hade tagit massa bilder men jag kom ändå inte ihåg. Just det, ni som följer mig på instagram har fått sett första plagget till lilla syskonet. Hihi, jag kunde helt enkelt inte hålla mig :-)
 
@sarasdiary heter jag på instagram! Nu håller jag dessutom på att fixa en bloppis på instagram. Ja har varit i gång länge med det men har inte haft orken att rensa bland Tildes kläder. Men idag har jag tagit lite bilder och lagt ut och mer kommer att hamna där. Ni hittar den på @sarasdiarybloppis!
 
Nu ska jag och Tilde äta lite lunch innan det är dags för henne att gå ut och sova på altanen. Jag älskar att bo i hus!
 
Önskar er en 3:e advent!
 
 
 




Lördagkväll


Kl. 20:59 |

Nu har vi sjunkit ner i soffan efter en sen middag. Ska alldeles strax plocka fram desserten, julsemifreddo! Hittade receptet i senaste MAMA. Tror det kommer slå dubbelvolter i gommen :-) 

På bilden ser ni det godaste alkoholfria bubblat, Billabong. Ni måste prova :-)




Första dagisfoto


Kl. 17:08 |
 
I början av veckan kom bilderna som togs på dagis och idag gjorde vi en beställning. En bild av vardera och gruppbilden. Hoppas de kommer i nästa vecka :-) Då ska ni få se dem uppe på väggen. TUSEN tack till Tildes bästa förskolelärare som tog sig tiden att borsta och fixa håret strax innan :-)
 
Just det, jag skulle aldrig ha skrivit blogginlägget här innan. Bara några timmar efter så fick både jag och Johan magsjuka och har legat däckad. Men nu är vi på bättringsvägen! Men det var ju verkligen ingen hitt att vi båda skulle få det samtidigt. Jisses, hoppas aldrig mer på uppleva det! Nu middagslagning, bus och förbereda inför morgondagens luciafirande på dagis innan jobb.




Vi är friska!


Kl. 18:20 |
 
Det blev en pulk-promenad även på eftermiddagen.
 
Hej bloggisar! Är ni friska? Det är vi, tjohoooo! I morgon blir det jobb och dagis och det glädjer mig SÅ att vi inte missar luciafirandet på dagis på fredag. 
 
Just nu har vi besök av elektrikern som förhoppningsvis fixar det sista i köket. Fläkten ska sättas i gång, några fler lampor ska på plats och det viktigaste, eluttagen ska på plats så jag kan få dit min kaffemaskin! :-)




Julklappar


Kl. 13:59 |
Jag har alldeles nyss klickat hem några julklappar till Tilde. Eftersom vi ska fixa till hennes rum nu efter nyår så kommer hon få en hel del till det. Bl.a blev det ett lektält från Kids concept som jag tror hon kommer tycka är skoj. En taklampa och en borsdlampa från samma märke klickade jag hem för någon vecka sedan och de är verkligen SÅ mycket finare i verkligheten. Jag älskar färgkombinationen vitt, rosa och grönt. Som jag ser fram emot att få ge Tilde ett fint barnrum!
 
Jag tycker verkligen det är svårt att veta vad Tilde ska önska sig i julklapp. Vad önskar era 1.5 åriga barn sig i julklapp ? 
 
 
 




Magsjuka?


Kl. 10:05 |

Har ni sett vilket sött hjärta jag fick med i en beställning från syster lycklig?


Kikar in från telefonen. Det var ju några dagar sedan sist och det beror på en tuff jobbhelg! Jisses. I dag är jag ledig men alla planer har fått ställas in då vi tror Tilde fått magsjuka. Det började i går ca kl 16.00 då hon hostade så hon började kräkas. Sedan kräktes hon tre gånger till och sista klockan 19.00 Hon fick sedan somna i soffan medan vi såg en film (hur mysigt?) och sedan sov hon hela natten och vi gjorde inte morgon förrän strax före nio. Direkt när vi steg upp drack hon upp ett helt glas saft, lite välling och sedan en hel smörgås. Kan det redan ha vänt? Är det ens magsjuka? Hon är ju ändå förkyld och kräkas kan man göra även då. Vi får väl veta om någon dag om det verkligen är magsjuka för då smittas ju både jag och Johan. 

Nu har hon bäddat ner sig i soffan till Pippi Långstrump på de sju haven ( stor favoriten) och jag ska börja byta plats i våra köksskåp. 




Gravid vecka 21 (20+1)


Kl. 15:58 |
 
 
Nu är jag redo för jobbfest! Tack Malin för lånet av den superfina blusen fråm mom2mom! Den är ljuvlig och så himla fin med spetsdetaljerna. 
 
I går gick vi in i vecka 21, nu har halva tiden gått. Jag börjar känna att det blir tyngre och det är inte "bara" att byta blöjor på golvet eller att klä på vinterkläderna på Tilde. Att böja mig ner för att plocka upp saker börjar också bli tungt. Hur kommer det inte bli de sista veckorna? Jisses. Annars har jag fått höra att jag ser mycket piggare ut och det känner jag mig också. Härligt!




Ute i första snön


Kl. 10:40 |
Vi har precis kommit in från lite utebus där vi bl.a har hälsat på hästarna, matat fåglarna och åkt lite pulka på gården. Det är inte många gånger jag har sagt det, men äntligen har det kommit snö på backen! :-) Håller ni inte med ? Förresten, har ni fått snö än ? 
 
 
Tilde har på sig overall från Kappahl, handskar från POP, mössa från Kappahl och vinterskor från Dinsko. 




Hampton Republic 27


Kl. 15:10 |
Hej bloggisar!
 
Gäääääääsp. Det blev ett dubbelpass för mig i går så jag kom inte förrän strax före halv åtta i morse. Visst är det typiskt att Tilde då sover som en prinsessa på morgonen och inte alls vill stiga upp för att gå i väg till dagis ? ;-) Fick klä på henne sovandes i sängen! hahaha! I morgon är vi ledig så då håller jag tummarna att hon bjuder på sovmorgon. Snart är det dags att hämta hem henne från dagis och jag längtar SÅ! Massa lek och mys står på eftermiddagsschemat och så ett bad tror jag nog. Men först ska kaffe koppen slurpas upp...
 
 
 
Vad tycker ni om kollektionen Hampton Republic 27 för barnen som finns hos Kappahl just nu ? Jag spanade in den lite närmare i går och jag gillar den. Bl.a fanns det chinos i beige och blått som jag ska fylla Tildes garderob med samt randiga basictröjor. På Kappahls hemsida är storlekarna vääääldigt urplockade men i butiken jag var på fanns de flesta kvar. De är gjorda från storlek 86/92 och uppåt. Har du fortfarande inte hittat julaftonsklänningen till din lilla tjej så spana in den här! Mycket finare i verkligheten. Dock skulle jag byta ut skärpet till ett annat då det var så plastigt.
 
 
 




25 % hos Pompdeluxe


Kl. 19:00 |
 
Jag måste tipsa er om att POMPDELUXÉ kör 25 % på ALLT i sin webbshop just nu! Tilde har byxorna här ovan och en fin tröja till. Helt klart favoriten just nu i garderoben :-) Finns i flera fina färger. Perfekt inför juletider. Under granen önskar sig Tilde denna, denna och den här i storlek 92.
 
 
 
 




Tisdag


Kl. 10:44 |
Hej bloggisar! 
 
Hur mår ni ? Här tror jag förkylning är på G (igen), nästäppa och en underlig känsla i halsen varje morgon. Än så länge har vi klarat oss från magsjukan, men det står väl bara och knackar på. Kommer lagom till våran två veckorsledighet till jul? Så positiv jag känner mig i dag ;-) hihi Nejdå, nu hoppas vi på det bästa och tar en dag i taget.
 
När jag lämnade T på dagis i morse så var det med lite tårar. Som vanligt när jag lämnar då de är ute. Det går mycket lättare att lämna när hon ska vara inne. Nu har jag plockat undan lite här hemma och nu ska jag sticka iväg och handla lite innan det är dags för kvällsjobb. Hoppas ni får en fin tisdag!
 
 
En murgröna har fått flyttat in i köket. Dock brukar jag inte kunna hålla dem vid liv så länge, men då de kostar 39 :- på IKEA så gör det inte så mycket.




Godnatt


Kl. 22:25 |
God kväll bloggisar! 

Hemma nu och har krupit ner i sängen efter ett kvällspass. I kväll får jag nog svårt att somna då jag har 1000 tankar som snurrar. Önskar jag kunde dela med mig så ni kunde ge mig lite tips och råd (ni är ju grym på det), men det får vänta lite.

Vet ni vad? När jag hämtade Tilde på dagis i torsdags så fick jag veta att magsjuka och höstblåsor har börjat härja där. Jag känner inte alls för att lämna henne i morgon, vi vill vara friska! Tänk om vi ändå kunde få vara hemma med henne. Bestämma själv när man vill/kan jobba? ;-) Jag längtar SÅ till jag blir föräldraledig igen.




Nej, nu måste jag försöka sova! Natti natt på er så hörs vi i morgon! 




Första ljuset tänt


Kl. 12:34 |
 
1:a december i dag. Nu får gärna snön komma så det blir lite ljusare om morgonen och kvällen. Vi har en mysig månad framför oss :-)