Black FRIDAY


Kl. 07:38 |
 
 
Nu har jag äntligen klickat hem de första julklapparna till barnen. Fick ett mejl från ELLOS som kör en ride med 300 kr rabatt om du handlar över 800 kr. Bra deal tycker jag :-) Så nu är lite bakverk och mat från Jabadabado påväg hem och ska slås in i fina paket :-)
 
Detta erbjudande gäller till den 30/11 och MAX ett köp/kund!
 
Du kommer till ELLOS HÄR!
 
"Black Friday kallas i USA den dag som infaller dagen efter Thanksgiving (som är den fjärde torsdagen i november). Det är USA:s största shopping- och readag. Det är traditionellt även dagen då julhandeln inleds, och många amerikaner börjar juldekorera och shoppa"
 




En sån där dag...


Kl. 13:49 |
I dag är det en sån här dag då allt bara blir fel. Ingenting går bra. Det enda man vill är att ligga under täcket. Låsa dörren. Dra ner persiennerna. Spola ner telefonen i toaletten. 
 
Men en iskall promenad i solen gjorde det lite bättre. Nu dags att hämta hem min största solstråle.




En lugn onsdag kväll


Kl. 19:29 |
God kväll.
 
Nu har barnen somnat och Johan är ute och springer. Tilde somnade på 5 minuter då hon hade hoppat över sovningen på dagis i dag. William däremot bökade på som vanligt. Han bökar på och till slut så somnar han :-)  Hur somnar era barn ?
 
Jag håller på att kika runt hos boozt på lite kläder. Vi har en stockholmstripp nästa helg inbokad och då kan det ju vara lite roligt att ha något fint på sig. Men som vanligt blir det väl ett par jeans och en blus ;-) 
 
 
Hittade den här klänningen till vardags, gillar rynkningsdetaljerna :-)




Frisyren


Kl. 16:30 |
 
Underbara unge med sin stiliga frisyr ;-) Inte lika hårfager som sin storasyster men förhoppningsvis får han lite mer snart. Har märkt att det har växt mycket nu på bara en kort tid. 
 
 
 




Dinosaurieägg


Kl. 13:25 |
 
Ett dinosaurieägg håller på att kläckas här hemma i köket :-) Tilde tycker det är jättespännande! Finns att köpa i leksaksaffärer och ägget finns i olika storlekar. 
 

Hej bloggisar!
 
Här hemma har vi fortfarande sjukstuga. William är inne i dag tre med feber. Kanske kommer det prickar i morgon och det visar sig vara tredagarsfeber, 
 
Är ni friska ?




Rumspray


Kl. 08:56 |
Jag måste tipsa er om en rumspray från bodyshopsom jag har hemma! Den jag har doftar väldigt fräscht, nästan som nytvättat.Den heter Aloe & soft linen. Rumssprayen är väldigt dryg och räcker väldigt länge. Jag köpte min för kanske ett halvår sedan och använder den nästan dagligen och det är mer än hälften kvar i flaskan. 
 
Perfekt julklapp är det också till den som verkligen har allt ;-) 125 Kr hos bodyshop! Verkligen värd sitt pris.

 
Hej Måndag!

Vi har inlett denna vecka med feber för William. Hoppas verkligen det är snabt övergående, stackarn. Han som nyligen varit så förkyld. Är det inte den ena så är det väl det andra. Nu ligger han ute och sover i regnet och han somnade så fort jag la han i vagnen. Trött kille!
 
Är ni friska ?
 




Lammgunga


Kl. 09:12 |
En Lammgunga till 0-1 åringen i julklapp ? Den skulle gärna få stå i Williams rum. Så fin :-) Hos Lekmer är den nedsatt med 23 %
 
Du kommer till Lekmer HÄR!
 
 




VI


Kl. 22:12 |
 
Jag & ni




Ombyggnation påbörjad


Kl. 12:55 |

Det är svårt att ta bra bilder men jag ska försöka förklara :) Där jag står och tar bilden är ytterdörren. Vi ska ta bort toalett och handfat. Ta bort en bit av väggen (där handfatet sitter) så att det öppnas upp. Det kommer bli så stor skillnad och nu kommer vi både få plats med vagn och sittplatser. Vilket vi saknar eftersom hallen är så smal. Och vagnen vill jag förvara inomhus, i hallen.


Medan Johan är i full gång att riva så har jag redan börjat funderat hur vi ska inreda ;-) typisk tjejer kanske?





Julklapps tips


Kl. 09:08 |
Liksom många andra älskar Tilde filmen Frost (Frozen). Jag vet inte hur många gånger vi har sett den. Har ni spanat in figurerna från filmen ? Just nu har Lekmer nedsatt pris på dessa med 15 %. När vi ser på film så ser vi via våran teliabox. Men nu har de tagit bort filmen ur sortimentet så nu var det väldigt länge sedan vi såg den. 
 
 
Snögubben Olaf
 
 
Prinsessan Anna 
 
Du kommer till Lekmer HÄR!
 
Jag tänkte dela med mig av lite julklappstips framöver. Vad tycker ni om det ? Hoppas det uppskattas :-)
 
 




Julklappen till den som har precis allt!


Kl. 19:32 |
 
Doftljus är en perfekt julklapp till den som man inte vet vad man ska köpa till, eller till den som redan har precis allt. Just nu har LYKO 20 % på alla doftljus. Eller varför inte fylla på ljusförrådet hemma ? :-) 
 
Du kommer till LYKO HÄR!
 




Photo booth


Kl. 13:20 |
 
Hej Hej :-)
 
Här sitter vi och väntar på att storasyster ska vakna så vi kan packa in oss i bilen och köra ner mot hudik. Nya vägen öppnades i söndags så nu ska det ta ungefär 20 min snabbare att köra.Ska bli spännande och se om det kommer stämma.




30 % på VILA & Vero moda


Kl. 13:00 |
Hej vänner!
 
Ett mejl damp ner i inboxen och jag bara måste dela med mig till er! Just nu har boozt.com 30 % på kläder från VILA,Vero moda, Jack & Jones, Esprit och Selected Femme :-) Erbjudandet räcker till söndag. Vi ska till Stockholm om två veckor och ajg har verkligen ingenting att ha på mig. Så i kväll när barnen lagt sig så ska jag gå igenom både VILA och Vero modas utbud hos boozt. Kanske hittar jag en outfit till julafton och nyår också?
 
 
Vila Vivang Dress 210 Kr
 
En röd klänning till julafton kanske ? Vila Vitinny Dress 175 kr
 
Du kommer till Boozt HÄR!
 
HAPPY SHOPPING!
 
 




It´s friday baby!


Kl. 09:47 |
 
Just nu förbereder jag lite till kvällens middag! En getostkräm står och gottar till sig just nu i kylskåpet :-) Innan servering ska den toppas med lite färsk timjan och god olivolja.
 
IT´S FRIDAY AGAIN!

 Önskar er en trevlig helg. Vi får middagsgäster i kväll och ska äta lite gott. I morgon ska vi ta en lååååång sovmorgon och sedan eventuellt påbörja ett projekt här hemma där bl.a en vägg ska rivas. Jisses, jag tror det kommer bli SÅ bra när vi blir färdig. Jag tänkte visa er men bilderna blev inte alls bra. Ska försöka ta lite mer bilder sedan när båda barnen sover ;-)
 
KRAM!




Kvällsshopping med rabattkod


Kl. 21:32 |
Hej vänner!
 
Har ni sett vilket sött set som finns till en liten kille hos Lindex till julafton ? Jag har snubblat över två rabattkoder som gäller hos Lindex. Jag har passat på att fylla på med lite basic till Tilde samt en klänning till julafton. William fick något fint till julafton han med. Och själv så klicka jag hem lite nya underkläder. Jag tänkte dela med mig av rabattkoderna till er.
 
 
 
STORY - Ger dig 100 :- rabatt vid köp över 400 :-, 200 :- rabatt vid köp över 800 :- osv
BABYSE31009 - Ger dig 30 % rabatt på hela barnsortimentet
 
Jag är osäker på om de går att kombinera :-)




Har blivit med gymkort


Kl. 08:16 |
 
Äntligen har jag ett gymkort i plånboken igen. Nu sviker jag Ego och testar sportsgym. Tror det kommer passa mig bra :)

 




Pulled Chicken


Kl. 21:02 |
Hej bloggisar!
 
Jag la ut en bild på instagram på vad vi ska äta till middag i dag och det var många som ville ha receptet. Så här kommer det :-) Det är första gången vi lagar till pulled chicken, vi brukar vanligtvis göra pulled pork. Men just i dag var jag sugen på kyckling, och så fick det bli. Det blev riktigt gott och det var inte sista gången jag gjorde det .
 
Du behöver:
1 kg tinad kyckling filé
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
En flaska barberque sås ELLER så gör du en egen, recept längre ner.
 
Gör så här: Lägg kycklingfilerna i en ugnsäker form eller gryta (du kan fräsa dem lite i stekpannan innan om du vill). Lägg i den klyftade löken och den skalade vitlöken (hel). Stoppa in i ugnen på ca 170 grader i 3 timmar. Eller till kycklingen inte är rosa längre i färgen. Kycklingköttet ska du kunna dra i sär med två gafflar.
 
 
 


 
Egen gjord Barberque sås
(Receptet hittade jag hos Åse, 56 Kilo)
 
2 vitlöksklyftor
olivolja
2 dl chilisås (Ica Ett gott liv är låg i sockerhalt)
1 dl vatten
0,5 dl äppelcidervinäger
1,5 msk worcestershiresås
1 msk dijonsenap
2 msk mald ingefära
2-3 msk ekologisk blomsterhonung
2 msk japansk soja
1/2 msk paprikapulver 
1 finhackad chipotle i adobosås (kan ersättas med chilipeppar) eller 2 tsk Chipotle paste (Santa Maria)
1/2 msk liquid smoke (finns på Ica MAXI) 
salt, peppar
 
Finhacka vitlök och stek i lite olivolja i tjockbottnad gryta. Tillsätt övriga ingredienser. Låt allt koka ihop på svag värme i ca 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.




Mums med banan!


Kl. 14:28 |
 
Så här glad blev William när han fick smaka banan för första gången i dag. Tilde fick jätteont i magen av banan vilket jag håller tummarna för att William slipper. Det är ju så smidigt att ha banan som mellanmål med sig i farten.




Att få energi


Kl. 09:16 |
 
Jag är inte mycket för dukar men råkade snubbla över den här duken hos H&M och den skulle ju passa fint i jul, Finns även i grått. Och i matchande kuddar.
 
Godmorgon!
 
Sipprar på kaffekopp nummer två just nu. Har redAn hunnit betat av lite saker på dagens todolista med att ringa några samtal. Bokat läkartid. Får du liksom jag energi av att ta tag i några måsten ? Visste du att man kan bli deprimerad av att skjuta upp saker ? I går så tog jag tag i lite rensande nere i våran gillestuga och jisses vad det gav energi. Konstigt det där :-)
 
När William vaknar ska vi packa in oss i bilen och ta tag i ännu en sak jag borde gjort alldeles för längesedan. Ska bli mysigt med en liten tur till stan faktiskt. Vi som annars brukar åka till Birsta. Men i dag blir det stan :-)
 
Hoppas ni mår bra och att ni får en härlig start på denna vecka!
 




New week coming up!


Kl. 19:33 |
God kväll bloggisar!
 
Och så har helgen svischat förbi. I morgon välkommnar vi vecka 47 vilket innebär en lite nystart för mig. Det ska bli så himla kul, skönt och spännande. Men även jobbigt. Berättar mer i morgon. Nu pågår nattning här hemma för fullt. Hoppas barnen somnar tidigt i kväll så kanske vi kan se en film ? Det var längesedan då jag nästan varje kväll sett på SOA. Men nu är jag i kapp det som visas i USA. Så otroligt skönt! Just ja, premiär av torpederna i kväll klockan 20.00 på tv4. Felix Härngrens nya serie. Ska ni se ? 
 
 
Mina bilder blir så gryniga, så trist. Kanske har objektivet fått sig en dänga ?




William sju månader


Kl. 13:03 |
 
För några dagar sedan (den 10:e) blev William sju månader. Det är inte så lätt att ta bilder nu på den här killen då han inte är still en enda sekund. William sover tre gånger om dagen. En lång sovning på 2 timmar och sedan två korta på ca 45 - 60min. Äter gröt, mat på burk och ersättning. Har storlek 4 på blöjor och storlek 68-74 i kläder. Han tar sig fram preciiiis överallt genom att åla. Det är verkligen full fart. Han kan inte sitta själv. Har två tänder i nedre käken. Han är verkligen världens gladaste kille om dagarna.
 
Nätterna är inte de bästa. Har oftast fler uppvak per natt utan att han själv är vaken. Men nu har de två senaste nätterna varit riktigt bra med endast ett uppvak. Håll tummarna att det håller i sig ;-)
 




Hög igenkänningsfaktor på den!


Kl. 20:39 |

Önskar er alla en riktigt trevlig helg. Vad har ni för planer? 






Snälla barn


Kl. 22:06 |

Snälla snälla underbara barn. Ni kan väl sova gott i natt så LOVAR jag att vi gör något roligt i morgon förmiddag? 

;-)




I dag har jag hoppat ur pyjamasen


Kl. 13:37 |
 
Det är inte ofta det händer nu för tiden men det kan ju vara skoj att ha något annat än pyjamasen på sig ;-)

Hej på er!
 
Snart ska vi hämta hem Tilde från dagis som gör helg i dag. Dagarna springer verkligen fram, jag som tyckte nyss det var måndag. Jag tror vi packar in oss i bilen efter mellisen och åker till blomsterlandet och kikar lite. Eller plantagen.  Är så sugen på att byta ut blommorna i vardagsrummet. 
 
I kväll ska jag i väg på en kvällsdejt på stan och det är verkligen vad jag behöver. Förhoppningsvis blir jag fulladdad igen.
 
Ps. Någon av er som har erfarenhet av att barnet/barnen börjat sova bättre efter besök av ett medium hemma ? Eftersom inte Tilde har sovit en enda hel natt i huset, och William är vaken så har jag börjat fundera. Det är ju värt att kolla upp i alla fall. Eller ? 




Shoppingtips & fullbokade restauranger


Kl. 15:11 |
 
Hur söt är inte denna finstickade tröja från Lindex ? Finns även som svart och beige :-) 
 
Snart dags att börja förbereda middagen som blir Ugnsfalu med oregano och zuccini. Tilde fick välja från matkassen i dag ;-) Men först måste jag hitta en restaurang i huvudstaden som vi ska äta på den 5 december...
Dock verkar det vara fullbokat överallt och det finns bara sena tider kvar. Jaja, det ordnar sig säkert :-)
 
Har du en favorit restaurang i stockholm ? 
 




Välkommen tulpansäsong


Kl. 11:32 |
 
I helgen kom svärmor med en bukett med tulpaner. Jag älskar tulpaner och brukar alltid köpa en bukett varje fredag när det är säsong. Som ni ser på bilden har en DAGG vas från tennet flyttat hem till oss. Men bara till låns. Risken finns att jag måste köpa en egen när den här ska få flytta hem till sig igen. Tyvärr hade jag inget cellofanpapper så därför ser det lite tokigt ut ;-)
 
Hej bloggisar!
 
Det har ekat lite tomt här. Anledningen är sjukdom. Nu är det Williams tur, feber och förkylning vilket har lett till att nätterna har varit värre än någonsin. Vi har precis kommit in från en promenad och jag har stoppat i mig lite lunch. William sover ute så jag passar på att kika in här och säga hej till er. Bästa medicinen för snoriga näsor är helt klart friskluft! 
 
 




För ett år sedan


Kl. 09:03 |
 
Tänk att det var William som gömde sig i magen. Här i vecka 17 (16+3)
 
Jag har lite brist på bilder så därför får ni en för ett år sedan ;-) Här gick vi och väntade på att få göra RUL den 22 november. Tänk så spännande allt är med att vara gravid. Ja, jobbigt också för den delen. Och ja, underbart också såklart. Mycket blandat alltså. Dock blir det ingen mer gång, ja vi nöjer oss med två ;-) hihi
 
Välkommen HELG! 
 
Båda trollen hemma i dag. Tilde är inte så kry så vi tar det bara lugnt. Eventuellt att vi snor i hop en kladdkaka i eftermiddag eftersom det är kladdkakans dag. Men jag skulel vilja göra en LCHF variant, får se om vi packar in oss i bilen och handlar sen :-) Nu är det Ronja rövardotter som gäller medan William ligger ute och sover.




I SOA träsket


Kl. 16:29 |
 
Har sett färdigt det som finns att se av SOA på Netflix. Så i dag har jag fått gå över till swefilmer. Jag vill bara se färdigt den här serien så jag kan släppa den. I bland ångrar jag verkligen att jag började se eftersom jag blivit så fast.
 
Middagslagning pågår här hemma! Mustig grönpeppargryta står på menyn och vi äter pasta till istället för potatis. I kväll ska jag på föräldramöte på Tildes dagis och det ser jag fram emot. Ska bli roligt att få höra och se bilder på vad de pysslar med om dagarna :-) Hämtningarna går just nu supersnabbt så jag hinner inte fråga så mycket som jag önskar. Denna stress som två barns mamma alltså...
 
Hoppas ni mår bra och att ni haft en härlig onsdag!




30 % på geggamoja


Kl. 19:16 |
 
Just nu har babyshop 30 % på geggamojas ytterkläder! Jag älskar deras mössor och funderar just nu på att matcha med barnen, hihi :-)
 
Du kommer till babyshop HÄR!




Dejt is coming up!


Kl. 10:41 |
 
Nu är vi redo för att åka iväg och träffa tre arbetskamrater och deras barn. Ska bli mysigt.
 
Vad gör ni idag ?
 

Ps.Natt 2 utan kvällsvälling: BRA! Somnade strax före 19.00. Jag behövde bara stiga upp ur sängen två gånger i natt. Jag tror vi skippar vällingen i fortsättningen och kör med gröt i stället. 




Sköna sängkläder med rabatt


Kl. 09:05 |
 
Just nu kan du shoppa dessa ombloggade påslakan från Beah house med 25 % rabatt HÄR! <---LÄNK! Perfekt julklapp :-)
 

Godmorgon!
 
Ja, i morse var det verkligen en god morgon. William vaknade bara en gång i natt och gjorde inte morgon förrän strax före kl 07.00 Jag minns inte sist det hände. Vi provade att skippa vällingen i går och istället fick han ersättning. Kan det vara vällingen som spökar som gör att han vaknar 711 gånger om natten? Ja, vi testar i natt igen och ser. 




En liten William


Kl. 08:56 |
 
I går kväll stoppa jag in USB-minnet som jag fått av Madeleine med bilder som hon tog på oss när William var bara 8 dagar gammal. Tänk att han har varit så liten. Nu är han snart 7  månader, äter riktig mat och tar sig fram på golvet, jagar storasyster och håller mig vaken om nätterna.
 
Vill du också boka in Madeleine? Kika in hennes hemsida, MEfotagrafi <--LÄNK! Hon är jätteduktig och jag kan verkligen rekomendera henne :-)
 
I dag välkomnar vi NOVEMBER!

William ligger ute i regnet och sover, Tilde och Johan ligger inne i sovrummet och sover. Jag borde också sova då jag endast lyckades skrapa i hop ca två timmar med sömn i natt. Men jag är så fruktansvärt less på att vila på dagtid. Förstår ni vad jag menar ? Och skulle jag nu lägga mig och sova så ringer alltid telefonen eller så piper den till. Eller så vaknar någon av barnen. Ja, ni hör ju. En trött start på denna måndad, helt klart.