VALBORG!


Kl. 19:43 |

Trots en febrig tjej (som mest har sovit hela dagen nära nära nära) så packade vi in oss i bilen och åkte till Bergsåker för att äta grillat och kika på den lilla kasan ;-) Jag tänkte skriva Tildes första valborg men det är ju faktist hennes andra! Förra året var hon bara fyra dagar och då grillade vi också hos J´s föräldrar :-)

Senast överförda43  





Just nu..


Kl. 10:41 |


20130430-104046.jpg




Randiga shorts och sista dagen


Kl. 09:43 |

God förmiddag fina ni! 

Har ni sett vilka fina shorts som snart kommer till Lindex ? Jag hoppas att de sitter bra för jag behöver verkligen ett par nya shorts i min garderob nu till sommaren. Snygg att matcha med en enkel vit t-shirt :-) Nu får värmen komma!

S0000006979232_F_W40_20130214164533I dag har vi fått ställa in dagens lek- och busdejt då Tilde inte är så pigg efter gårdagens spruta. Tror det var lite dåligt planerat av mig och tycker att jag borde ha lärt mig att inte ha inbokade saker dagarna efter vaccination.

Vet ni vad ? I dag är det min sista dag som föräldraledig. I morgon börjar jag jobba! Blandade känslor.

Hur länge var du föräldraledig ?





Vinn strandväska!


Kl. 16:50 |
Gissa om jag blev glad när jag kikade in hos Ellos i dag och fick se min fina vän där! :-) Malin har fyllt en strandväska med hennes favorit hos Ellos och just nu har DU chansen att vinna den. För att vara med i tävlingen klicka H Ä R!   Det enda du behöver göra är att fylla i vilken strandväska du vill vinna och med en kort motivering varför! 2  

LYCKA TILL!





Dags 1års-kontroll


Kl. 12:11 |

Nu ska vi kasta i oss lite lunch här och sedan är det dags för 1 års kontroll för Tilde samt en spruta. Det ska bli spännande och få se hur mycket hon väger nu och hur lång hon är! Sedan tror jag vi tar en promenad in till stan. Jag behöver en ny almanacka nu när jag börjar jobba. Men om jag inte har fel så är de väl "slut"? Det är ju mitten av året nästan ;-) Den senaste jag hade var en personlig almanacka som jag gjort på nätet. Då kan man själv bestämma när den ska börja och det är ju toppen. Kanske får bli en till sådan ändå.

Senast överförda41

När Tilde fyllde år fick hon en fin pelargon av sin farmor. Jag Ä.L.S.K.A.R Pelargoner och ska ta någon dag nu framöver en prommis till trädgården och köpa på mig några stycken :-) I bakgrunden ser ni en kanna från Mateus, ett porslin jag samlar på!





Rabattkod!


Kl. 09:55 |

Hej vänner!

Hoppas allt är fint med er och att ni har haft en härlig helg. Som ni har märkt var det svårt att komma in på bloggen i går, dessutom är mitt blogginlägg från i går kväll borta. Men hoppas det går bättre i dag att klicka in hit ? :-) Vet även om att det har varit problem med bloglovin och det måste ju ha berott på att bloggen låg nere i går i några timmar ?

Som ett plåster på såren, tänkte dela med mig av en rabattkod som gäller hos Creativelounge som jag fick på mejl eftersom de har bytt design på sin hemsida.

Med koden NYDESIGNCL får du 10% rabatt på ditt köp, gäller ÄVEN R.E.A!

:-D

  p5_8852-0-shopw-4aa002




Blåbärstårta!


Kl. 09:45 |

Ni är några som vill ha recept på tårtan jag gjorde till Tildes födelsedag och ni hittar det HÄR hos min vän Madde! :-) Den var riktigt god och en perfekt smakkombination om ni frågar mig. En tårta helt i min smak. Dock gick den inte hem hos Tilde, efter två tuggor så ville hon inte ha mer ;-) hihi Innan servering placerade vi ett ljus i mitten också såklart!

Detta var inte den enda tårtan vi har smaskat på i helgen. Min moster hade med sig två supergoda och maffiga smörgåstårtor i går. Den ena var garnerad med ost, skinka och rostbiff och den andra med kräftstjärtar, lax och ägg. Mmmm så mycket gott vi har smaskat i helgen. Men det är ju precis som det ska vara när en födelsedag firas, inte sant ?

Senast överförda40

Blåbärstårta med Lemoncurd, blåbärsmousse och vit choklad!





Tapas!


Kl. 19:06 |

I kväll kör vi på tapas till middag! Det finns en restaurang här i sundsvall som heter Saffran som har take away på just tapas. Så gott! Dessutom kör de 20 % på all tapas för take away. När vi ätit ska vi sjunka ner i soffan och se på senaste avsnittet av The Game of Thrones och sen en film, om vi orkar ;-)

I morgon fortsätter kalasandet och Tilde hälsar till er alla och tackar för era hälsningar ♥

DSC_0520 DSC_0521




Vadär det för dag i dag ?


Kl. 14:21 |

Senast överförda39

Vad är det för dag i dag ? Vad är det för dag i dag ? Det är ingen vanlig dag för det är Tildes födelsedag hurra hurra hurra :-D





Babyshop firar 7år!


Kl. 16:05 |

Har ni sett vilka söta tights med leoprint och dragkedja på ankeln ? De kommer från märket the Brand och kan shoppas hos bl.a Babyshop.  De finns från storlek 80 och uppåt! Babyshop fyller 7 år nu och det firar de med 20 % rabatt på det mesta! Uppge kod BABY7 i kassan. Ni har fram till den 28/4 på er :-)

babyshop





Dagens Sara


Kl. 12:26 |

Senast överförda38

T-shirt - Second Femme/ CreativeLounge

Ps! CreativeLounge har just nu MID-SEASONSALE!





Home sweet home!


Kl. 08:24 |
I går eftermiddag kom J och hämtade oss. Men som vi har haft det bra! Det har varit skönt att fått fly hemmet lite och få komma ut på landet utan massa måsten. Vi har gjort tidiga mornar och tidiga kvällar. Ätit massa gott. Busat med hundarna. Kollat på kalvarna och kossorna. Varit på stan och shoppat lite. Myst med en två månaders bebis, tänk att Tilde har varit så lite ? Svårt att förstå! Nu kommer det nog dröja innan vi kommer kunna ta en liknande tur ner eftersom jag börjar jobba till veckan. Kanske inte förrän sommarsemestern i Juli

DSC_0457

Innan jag for storstädades lägenheten och gissa om jag blev lite paff när den var i samma skick när jag kom hem ? 

Nu ska Tilde lägga sig och sova en liten lur och jag ska passa på att göra mig ordning. Vi har MASSOR att fixa i dag eftersom det inte är vilken dag som helst i morgon ;-)





Dagens tips!


Kl. 10:00 |


20130424-095016.jpg
Dagens tips får bli denna BB concealer! Jag är glad att jag chansade, den täcker och försvinner inte direkt som många andra tyvärr gör. Såg även att det kommit i rouge, den får följa med hem nästa gång.
Vad tycker ni om dessa BB produkter?




Tisdag!


Kl. 09:56 |


20130423-095023.jpg
Mellis! Skogaholmslimpa och äpple. Tror det är nya favoriten :-)

20130423-095018.jpg
Frukost nr 2, havregrynsgröt med hallon. Kaffe såklart!
Vi har det bra! Tilde sov 40 min längre i dag än i går och det tackar jag för. Det känns inte helt ok att stiga upp före bönderna, eller hur ? ;-) I dag vet jag inte riktigt vad som händer. Det är riktigt trist väder men en promenad måste det bli och titta på kalvarna såklart. Om vi ska in till stan måste jag komma i håg ta med paket att posta. Har nämligen rensat i Tildes garderob :-)
Sparar ni alla kläder?




Dagens tips!


Kl. 11:24 |


20130422-112308.jpg
Hur bra? Jag beställde! Tror det blev 159:- + frakt! I butik kostar boken 176:-




Tilde vinkar hejdå


Kl. 07:12 |


20130422-070709.jpg
Tildes favoritplats! Vinkade precis hejdå till J och A som åkte i väg till skolan.
Vi gjorde morgon strax före 05.00 efter en ok natt. Nu är det snart dags för en liten lur. Jisses så skönt det ska bli :-) Vi hörs lite senare. Hoppas det är ok med mobilblogg i veckan för er.




Bed Head


Kl. 15:00 |
Mitt schampo är helt slut så nu använder jag något från ICA och det märks verkligen på mitt hår. Dock är det inte bara schampot som är slut utan även min mascara, deo och hårolja börjar ta slut. Varför lyckas det alltid nästan samtidigt ? :-) Nu är jag sugen på att testa ett nytt schampo och balsam och jag har läst och hört mycket gott om detta från Bed Head. Detta är Dumb blonde men det passar lika bra till brunetter tydligen. Hos LYKO finns det nu till ganska bra pris, under halva priset för ett storpack med schampo och balsam!       tigi-bed-head-colour-combat-dumb-blonde-tweens_500x500




Viär i Hudik!


Kl. 12:49 |


20130421-124421.jpg
Mmmmm! Godaste kaffet, helt klart. Och visst smakar det extra gott efter en långpromenad?
I går följde jag och Tilde med ner till Hudik. Tilde följde även med sin mormor och sov över där för första gången. Om en timme ska jag hämta henne, som jag längtar! :-)




Nappar


Kl. 15:00 |
Tilde är i behov av nya nappar. Hur ofta byter ni ? Nu är det så att napparna har fått ben och sprungit bort och de enda som finns kvar är nappar i olika blåa nyanser, vilket jag inte gillar. Så nu måste jag köpa nya nappar. Kikade runt lite hos babyshop som har många olika nappar från b.la Elodie Details. Dock vet jag inte om jag vågar klicka hem några då jag inte vet hur själva nappen är utformad. Tilde har sedan dag ett haft de från MAM. Någon som vet om de är liknande ? PicMonkey Collage




Det börjar närma sig..


Kl. 10:28 |


20130420-101852.jpg
I dag har jag varit borta från jobbet i ett år, en månad och tjugo dagar för att vara exakt. Inte kunde jag väl tro att detta år bara skulle svischa förbi. Nu är det snart dags för J att ta över tjänsten här hemma. Och det tror jag han kommer göra med bravur! Eftersom jag jobbar skift kommer jag ändå få mycket tid med min familj här hemma och det känns skönt. Sen har jag ju en hel månads semester att se fram emot i juli. Ja, det kommer nog bli bra detta :-)
Om någon timme kommer Tildes mormor, plast morfar och morbror hit. De ska åka till drakborgen och busa. Vet ni vad jag ska göra? Bädda ner mig i soffan och se på Revenge och The Following. Kanske hinner jag se en film också?




Fredagsmys!


Kl. 20:18 |


20130419-201534.jpg

20130419-201541.jpg Här ovan ser ni kvällens middag, rostbiff, palsternacka, rödbeta, chèvre och ruccola. Nu blir det ost, kex, marmelad, zinfandel i glaset och en film med Ryan Gosling!




Magenta knit top VS Wax jumper


Kl. 14:00 |
Den stickade tröjan till höger har varit en stor favorit ända sedan den kom från Chillnorway. Jag älskar färgen och den ser så himla skön ut. Men jag har aldrig tyckt att den är värd sitt pris så det har aldrig blivit något köp. Nu när jag kikade in hos boozt hittade jag en look a like, inte sant ? Jag tycker de påminner om varandra och dessutom till ett lite snällare pris. Dock är ju kvalitén inte lika bra som den från Chillnorway som består av 100 % bomull. Vad tycker ni ? Bra kvalité och högre pris eller sämre kvalité men billigare ?

PicMonkey Collage

Den till vänster hittar du HÄR och den till höger hittar du HÄR!





Snabb lunch!


Kl. 11:39 |


20130419-113625.jpg

20130419-113632.jpg Nu har vi precis ätit lite snabb lunch, tager vad vi haver för min del då det ekar i kylen. Eftersom vi alltid har ägg, kesella och havregryn hemma fick det bli pannkakor. Det som står på listan nu är att städa och sedan gå och handla till middag i kväll. Vad ska ni käka? Jag har verkligen ingen aning så ni får gärna tipsa mig! :-)




Bumperskydd


Kl. 08:00 |
Jag har fått många förfrågningar var jag har fått tag på mitt bumperskydd som jag har på vagnen. Det var nämligen en tjej på facebook som sydde upp jättefina men nu har hon tyvärr fått sluta på grund av olika orsaker. När jag köpte detta skydd i höstas trodde jag Tilde skulle uppskatta det nu när hon sitter upp men hon lägger inte ens märke till den ;-)  Är hon kanske för stor ? Vilket fall som helst så tänkte jag sälja det om någon här är intresserad för en billig peng. Det passar till en bugaboo CAM 2 men kanske lika bra till CAM 3 ? Kan givetvis ta mått!

bumperskydd

Mejla [email protected] om du är intresserad

G.o.d.m.o.r.g.o.n! :-D





Pyspunka och kundvagns-premiär!


Kl. 20:21 |
Ä.n.t.l.i.g.e.n har jag fått bäddat ner mig i sängen. Tilde ligger nattad och förhoppningsvis tänker hon sova i några timmar tills hon inte vill ligga i sin säng längre och J ser en film. Själv så ska jag passa på att se gårdagens avsnitt av The following som jag inte orkade se. Först hade jag tänkte se Revenge men kom på att det går ju på tv´n i kväll så det kan jag inte se förrän i morgon. Jag tänkte berätta lite snabbt om dagens test/analys som Malin gjorde på mig och till min förvåning så har jag en bra rörlighet i kroppen och klarade de flesta testerna. Jag blev lite nervös när jag skulle gå ner i en djup knäböj med pinne men den fick godkänt! :-D Okey, här kommer mitt resultat: - Stram/kort framsida lår - En liten pyspunka i rumpan (!) - En liten pronation i höger fot Pyspunka i rumpan innebär kort och gott att jag har dåligt med muskler i rumpan. Vilket är ganska vanligt framför allt efter en graviditet. Jag fick några övningar som jag ska börja köra så får vi se om den försvinner. Tydligen är det viktigt att åtgärda det om man vill ha resultat av all ben och rump-träning!   Senast överförda37

 När vi åkte hem stannade vi till vid Hemköp och eftersom jag inte hade vagnen med blev det premiär på kundvagnen för Tilde. Hon gillade! 

Trevlig kväll på er!





Dagens Sara


Kl. 11:29 |

Vaken och betydligt piggare och på bättre humör. Tänk vad lite sömn kan göra. Nu är vi strax redo här för att klä på oss och åka i väg till Malin. I dag ska jag vara hennes prov-docka och det ser jag fram emot. Kanske knopar i hop ett blogg-inlägg om det senare om det skulle vara av intresse ?

Senast överförda36

 Stickat från Vila





Tillbaka till sängen...


Kl. 07:41 |


20130418-073932.jpg
Efter en crap natt så går vi och sover igen. Då vädret inte är lika fint som i går så känns det ju lite lättare. Hörs senare!




Dagens Sara


Kl. 11:14 |

Idag blir det träningskläder precis hela dagen. Nu ska vi bara stoppa i oss lite lunch och sedan ut och promenera i blåsten. Härligt att det har blivit så pass varmt nu så det går att endast ha tights på benen. Fram till nu har jag fått använt mina fjällrävenbyxor. Våren är SÅ välkommen :-)

Senast överförda34

  Tights- Röhnisch & hood - Ego





Nystart!


Kl. 09:48 |

Hej bloggisar!

Onsdag i dag och vi har inget planerat för dagen. Så efter lunch får det bli en långpromenad och sen i kväll är det träning som gäller för min del. Har funderat lite hur jag ska lägga upp min träning och egentligen är det bara att fortsätta där jag sluta. Men lite justeringar kommer jag göra, så här tänker jag;

- Styrketräning 3 ggr/vecka ( Två pass med fokus på överkropp + ett pass enbart fokus på ben)

- BFL - Intervaller 2 ggr/vecka (kan läggas direkt efter styrketräningpass) Tack Malin för att tänka lite outside the box!

Men, det viktigaste av allt är kosten och där är samma visa, fortsätta där jag sluta! Frukost, lunch och middag + två-tre mellanmål (+ postworkout) om dagen och ligga runt 1500 kcal (shape up appen!!) om dagen. Nu när jag börjar jobba snart kommer jag behöva planera varje måltid och hela tiden ligga steget före. Lite tuffare men det gäller att göra smarta val och köra med mellanmål som är lätta att ta med ( t.ex ägg, kesella + bär, proteindrink).

DSC_0449

Gårdagens middag; Ugnstekt sötpotatis med rödlök och fetaost. Grillad kyckling, kvarg och Ajvar Relish. Lite ruccola.

Clean food is the shit! På så vis blir det lättare att hålla koll på hur mycket och vad jag stoppar i mig.





Lekparkshäng


Kl. 15:32 |
Denna tisdag har verkligen rusat förbi. Mycket har nog att göra med att vi haft besök av Malin och då brukar tiden alltid rusa i väg. När Malin åkte hem passade vi på att följa med ut för att gå och handla och posta lite paket. På vägen hem stannade vi till vid lekparken så Tilde fick gunga lite. Synd bara att det var så h.i.m.l.a blött. bild-59 bild-60

 Invigde conversen för i år...

Nu ska vi börja med middagen!





Tisdagsbesök&En dagens


Kl. 09:30 |
God morgon bloggisar! Har precis sjunkit ner i soffan och ser på gårdagens avsnitt av Biggest Loser medan Tilde sover ute på balkongen bland fågelkvittret. Jag tror hon sover riktigt gott :-) Idag får vi besök av Malin efter lunch och det var verkligen inte i går. Som vi längtar och ser fram emot det! Just nu utbildar Malin sig till PT och ska idag testa några saker på mig, hur spännande ? Jag hoppas Tilde väljer att sova direkt efter lunch så vi får några minuter i lugn och ro ;-)

Senast överförda33

Idag grävde jag fram en superhärlig tunika som jag har glömt bort. Den är köpt hos Veromoda och har fin detalj på ryggen. Under har jag ett långt svart linne som får fungera lite som en kjol. Strumpbyxor under. 

Vet ni vad ? Jag är så sugen på att slänga i massa ljusa slingor i håret. Nu har jag varit brunett många år och känner att nu är dags för något nytt. Kanske är det något att önska sig av Tilde till morsdag ?





Dagens Sara


Kl. 12:26 |

Visst var det längesedan jag la ut en dagens ? Vet att det är några av er som gillar det även om mina kläder inte är så "speciella". Men det kanske är därför ni gillar dem ? :-) Jag köper ofta mina kläder på kedjorna som Lindex, H&M, Veromoda och Vila. Men har även några godbitar från Odd molly och Chillnorway i garderoben som är två favoritmärken i klädes väg. Men det har ni nog redan koll på ? ;-)

Senast överförda32

Idag har jag på mig en tröja som kommer från Veromoda. Den är lite kortare i modellen så jag har ett lite längre linne med fin spetskant nertill från Kappahl. Det får även bli dagens tips, linnet från kappahl! Finns i flera färger. Jag har ett svart och ett vitt.

Nej nu protesterar Tilde här så nu ska vi packa in oss i bilen. Vi ska i väg och spana på ny kamera, blommor och balkongmöbler. Det börjar bli dags att inreda våran ny inglasade balkong :-) Jag drömmer om olivträd, rottingmöbler och fina färggranna kuddar!





The Perfect home


Kl. 11:04 |
Hej bloggisar. Här har vi haft en seg morgon då jag passade på att sova en extra timme tillsammans med Tilde, så h.i.m.l.a skönt! När vi vaknade strax före tio blev det frukost för mig och lite mellis för den minsta. Smörgås med leverpastej är favoriten! För några månader sedan (!) var jag på ett homeparty med perfect home produkter. Trots så mycket fint blev det endast två par krukor som fick följa med hem. De är grå med ett hjärta och har fått plats i köket. Planen är att jag ska plantera två mårbacka i dem nu när börjar bli lite varmare. Just mårbacka är en av mina absoluta favorit blommor. DSC_0454




Sunday diary


Kl. 08:59 |
Hej bloggisar. Har ni sovit gott ? Jag och Tilde steg upp strax efter sju och har efter det sprungit upp och ner till tvättstugan. Inte den roligaste helgsysslan direkt men det måste ju göras. Vi har en tvättmaskin här hemma men den börjar nog sjunga på sista versen och hur roligt är det att ha kläder hängandes i lägenheten ? I bland då det bara är ett eller två plagg som ska tvättas kan jag använda våran tvättmaskin, men gissa om jag längtar till hus och en alldeles egen tvättstuga ? ;-) Solen skiner här i Sundsvall och enligt nyheterna ska det bli upp mot sju grader varmt. Så idag tänkte jag passa på att ta en långpromenad när Tilde ska sova sin andra sovning och lyssna på veckans podcasts som jag inte har lyssnat på än! Tänkte även tipsa er om att Lilla Villa Vita har fri frakt hela helgen, alltså till i kväll 24.00! Finns mycket fint till hemmet och b.la dessa servetter med stjärnor på. Det finns även bakformar med stjärnor, det har jag tipsat om förut tror jag ? webbshopen är helt klart värt ett besök :-) 6f8df4eea8205c6b54615a8f0e01173e.jpg_thumb_800x800




Godmorgon eftermiddag


Kl. 14:53 |


20130413-144923.jpg I morse när jag kom hem var J och Tilde i full gång med att fixa sig ordning. Snart ska jag åka iväg till lilltjejen som har spenderat dagen med sin farmor och farfar medan jag har sovit som en prinsessa! Hoppas ni har det bra, så hörs vi kanske lite senare.




Kavat hos Lindex


Kl. 18:36 |
God kväll bloggisar! Kikar in en snabbis här innan nattningen av Tilde och tipsar er om att Kavat nu finns hos Lindex :-) De känns som en rejäl första sko tycker jag, vilket jag har nämnt tidigare. Just som första sko tycker jag det är viktigt att de sitter bra och är perfekt utformade efter en litens fot. Tilde ska få ett par sandaler och de vita längst ner till höger. PicMonkey Collage    




Utredning


Kl. 09:10 |
Godmorgon fina ni! Jag började min fredag med att hänga på låset hos vårdcentralen för att ta lite prover. Fick svar direkt att mitt blodvärde var bra,  det känns ju skönt. Vad resterande prover visar kan jag kolla upp själv i natt eftersom jag ska jobba. Som in vet så har jag varit så otroligt trött den senaste tiden, har även haft många andra konstiga symtom men de håller jag för mig själv. Konstigt är också de dåliga resultaten jag fick med PT-Online som jag körde i två månader med Olga. Känns skönt med en liten besiktning på kroppen och det är nästan så att jag hoppas proverna visar något så detta kan justeras till. DSC_0453  

Är det någon av ser som har varit med om liknande ?





Kärleksmums med extra kaffesmak


Kl. 09:40 |

I går blev jag inspirerad av Nyhetsmorgon och slängde i hop kärleksmums. Men i stället för att göra i långpanna gjorde jag i muffinsformar och glasyren gjorde jag med lite starkare kaffesmak än vad det ska vara. De blev godkända av J och kommer b.la finnas till Tildes 1 års kalas. Jag använde mig av detta recept!

DSC_0449 DSC_0450

Nu ska jag fortsätta plocka och fixa här hemma (kan man någonsin bli färdig med det ?) och sen när Tilde vaknat ska vi bege oss mot birsta och busa med några vänner ♥





Mos Mosh


Kl. 16:00 |
Jag tappade nästan hakan när jag klickade mig in hos Creativelounge och fick se dessa ursnygga byxor från Mos Mosh! Så sugen jag blev på att klicka hem. De finns även i en till färg. Visst var de snygga ? Byxorna heter Tribeca Pants och detta är färgen latte!  

PicMonkey Collage

1299 :- hos Creativelounge!





Mmmmmm!


Kl. 12:00 |
Fitnessnudlarna från Fitnessguru fick godkänt av mig! Nu blandade jag dem direkt ner i woken och åt de inte som de var. Tyckte inte de smakade något konstigt utan de sög verkligen åt sig smak från kryddorna och kokosmjölken. Konsistensen tyckte J inte om med för mig var det inga bekymmer. De finns hos fitnessguru och kostar 29 :-/ förpackning á 200 g. Dessa nudlar ser jag som bra alternativ att äta på till middagen då man vill dra ner på kolhydraterna (t.ex vid viktnedgång eller vid LCHF). DSC_0449

 Du kan shoppa och läsa mer om  nudlarna H Ä R!





Morgonstund


Kl. 08:25 |

God morgon!

Vi gjorde morgon för  2 1/2 timme sedan och Tilde har precis somnat för sin förmiddagslur.Tycker det är i tidigaste laget för den luren men vad ska man göra när hon är så trött och somnade bums ?  Nu  ska jag passa på att dricka en varm kopp kaffe, äta frukost och se på gårdagens avsnitt av Biggest Loser sverige. Såg ni första avsnittet ? Vad tycker ni ? Lite extra kul denna säsong då jag har gått parallelklass med en av deltagarna, Karin Fernström. Givetvis hejar jag på henne :-)

  tumblr_ml0bnusuR11ravgh7o1_500_large




Upp och gå, bara sådär!


Kl. 20:11 |
Som ni vet så är Tilde en väldigt försiktig tjej och som inte gärna utmanar ödet. Men nu från ingentstans så har hon börjat resa sig upp helt på benen och promenerar runt möbler. Håller i sig i en hand och flyttar sig från stol till stol. Favoritmöbeln att gå runt är köksbordet men vardagsrumsbordet är också skoj då hon kan förflytta sig till fåtöljen. Sängen får vi ju inte glömma, det var den som hon började att resa sig mot först. Nu håller jag tummarna att hon börjar gå inom tre veckor så jag hinner se de första stegen. Det vore lite ledsamt att hon tar de första stegen medan jag jobbar. Nu är jag lite självisk, men det får jag väl vara ? Vem vill inte se sina barns första steg ? Och givetvis hoppas jag det blir under en helg så J också är med och få se :-)   Senast överförda31

Suddiga bilder, i know!





Fitnessnudlar


Kl. 15:15 |
När jag beställde proteinpulver från Fitnessguru fick jag med ett paket fitnessnudlar (kalorifria) som jag ska testa för första gången i kväll. Är det någon av er som har testat ? Jag måste ju säga att jag är lite skeptisk då de inte ser så himla aptitliga ut men i en wok tillsammans med grönsaker och kyckling kanske de inte ser så farliga ut ? ;-) Nudlarna är tillverkade av den naturliga vattenlösliga fibern glukomannan samt kalcium. Denna typ av nudlar har ätits i Asien i över två tusen år så jag borde ju överleva.

DSC_0451

Fitnessnudlar, kokosmjölk, Spice mix, kyckling och wokgrönsaker!





Godmorgon!


Kl. 08:51 |


20130409-084636.jpg
Tilde sover och jag hinkar kaffe och ser på Nyhetsmorgon. En fråga, när började era små att sova en gång om dagen och efter lunch? Det känns som om vi är väldigt långt därifrån då T blir superdupertrött redan efter två vakna timmar.




Lite finare matlåda


Kl. 19:41 |

bild-58

Hade jag med mig i går till mitt kvällspass! 

Det blev mat över efter middagen i lördags, Lammrostbiff som var örtmarinerad. Riktigt god och mör, köttet smälte i munnen. Vi åt en god sallad till på maché, tomat, gurka, rödlök, mango och mozarella. Sås fick bli balsamicoreduktion.

Nej, nu blev jag lite hungrig här ;-) Dags för kvällsfika alltså! Innan Biggest Loser Sverige börjar ska vi försöka hinna se nytt avsnitt av Vikings. Ser ni den serien ? Den är riktigt bra. Gillar ni t.ex Game of Thrones kommer ni även gilla den. Det får bli ett litet måndagstips från mig!





Bra start på veckan!


Kl. 16:23 |


20130408-162056.jpg
Efter en ok-stämpel i rumpan av BVC sköterskan, PW, dusch och lunch mötte vi upp bästa Maria & Ella på birsta för kaffe och bus. Nu har jag intagit köksgolvet medan Tilde äter skinka. När J kommer hem ska jag försöka sova en timme. Denna trötthet!




Monday diary


Kl. 08:32 |
Godmorgon måndag och vecka 15! Vi ska alldeles strax kila över till BVC som bara är här bakom huset (så skönt att ha nära dit) och visa upp prickarna Tilde har på kroppen. När vi har gjort det ska jag passa på att ta en PW medan hon ska sova. Annars brukar vi inte går ut förrän efter lunch men idag blev det lite omkastat :-)

599898_421118347953381_1377678660_n_large

Tänk vad ljusare det har blivit ute på bara någon vecka känns det som ? Så underbart! Brukar ni kika in hos weheartit.com ? Jag älskar att klicka mig runt där bland alla fina bilder :-)





Sunday


Kl. 11:25 |
Hej fina ni! Jag ser att ni kikar in här trots det ekar tomt här inne med uppdateringar, ni är så go! Men snart är jag nog tillbaka igen som vanligt. De senaste dagarna har min mac inte ens varit på och att blogga från mobilen gillar jag egentligen inte att göra även om det är bättre än att det ekar tomt kanske ? Jag och Tilde har precis vaknat från en förmiddagslur. Jisses så seg jag känner mig men piggnar nog till snart efter kaffe och frukost nr 2. Tilde är i alla fall feberfri men hon har några prickar på kroppen som jag inte vet vart det kommer i från ? Det är inte vattenkoppor i alla fall. Hon fick dem samma dag som febern kom och vid tre dagars feber kommer prickarna efteråt?  Tänkte ringa BVC i morgon även om jag inte är ett dugg orolig. Barn får prickar och många av dem kan man inte göra så mycket åt än att smörja. Dessutom är hon inte bekymrad av dem. Men det är ju alltid kul att kanske få veta vad det är ? :-) tumblr_mkvnh1ovyf1r3m5hoo1_500_large Nej, vet i vad ? Nu ska jag hoppa in i duschen och göra mig ording för i  eftermiddag ska jag jobba! Ska bli så himla kul och få träffa mina vuxna arbetskamrater och jag hoppas vi får tid till att dricka lite kaffe och surra :-) Men kan ni tänka er, om ca tre veckor ska jag vara tillbaka på jobbet igen. På heltid. Känns så tokigt! Men detta känns ju också helt tokigt, tänk att det var ett år sedan ?





Feber!


Kl. 20:23 |
God kväll fina ni! Äntligen kan vi börja med fredagsmyset efter en omtumlande dag! Som vanligt efter förmiddagsluren så blev det gnälldeluxe och det var bara att packa ner i vagnen och börja promenera. I dag blev det in mot stan, köpte en kaffe på wayne´s och intog torget. Träffade några vänner, tog en liten shoppingrunda och avslutade med en spontandejt med Elin & Charles. Tilde sov sammanlagt två gånger på stan och då började jag ana att det inte stod riktigt rätt till och när vi kom hem så visade tempen på nästan 39 grader på lilltjejen. Hon har inga andra symtom så antingen är det tandfeber eller kanske den vanliga tre-dagarsfebern ? Det är bara att vänta och se.

Senast överförda30-001

Tildes outfit i dag! Nya kläder som hon fick i går av min moster med familj. Tusen tusen tack!

Nu blir det Let´s dance och sen checkar jag nog ut tidigt skulle jag tro!





Inte sant ?


Kl. 08:02 |

BAzXXrfCMAA9XH7_large.jpg_large

HAPPY FRIDAY!

Äntligen fredag och HELG! Vad ska ni hitta på ? Vi gör nog en repris av förra helgen som bestod av mycket friskluft och chans till återhämtning. I kväll ska vi äta god marinerad lamm-rostbiff! Kanske blir det ett eller två träningspass i den nya Crossfit-boxen här i sundsvall ? Ja vi får se!

Önskar er en härlig helg





....


Kl. 13:42 |


20130404-133631.jpg
Får man inte dricka varmt kaffe hemma så packa vi ner i vagnen och köpte en STOR kaffe på Statoil. Tilde somnade bums och jag får andas ut lite. Att det ser ut som ett bombnedslag hemma och att vi ska få middagsgäster om några timmar har jag glömt bort för en stund...
Förresten, existerar 1 års trots? ;-)




Mörkläggningsgardin


Kl. 09:55 |
Vi har de senaste veckorna haft lite problem med Tildes sömn om nätterna. Hon har varit förkyld, fått tänder och det har blivit allt ljusare ute. Morgon har hon redan gjort strax efter fem vilket inte är ok.  Vi fick tips av några vänner att köpa en mörkläggningsgardin och att vi inte har tänkt på det tidigare. I går efter jobbet åkte J och handlade en på IKEA och i natt gjorde den underverk. Nu vet jag ju att vi inte ska hurra allt för mycket eftersom vi bara haft den en natt. Men kanske är ni fler som har bekymmer just nu med sömnen pga att det är ljusare ? Löp pch köp säger jag bara :-) Ett annat tips som jag kan dela med mig av är att när ni går och lägger er, låt tv´n stå på ;-) Tilde hör alltid av sig när vi stänger av tv´n och precis krypit ner i sägnen. Men nu har vi lurat henne i två nätter och det har faktiskt fungerat. Tilde hamnar i sin djupa sömn efter kl 00-01 och våran tv stängs av själv efter fyra timmar. Så med andra ord märker hon inte lika lätt att den stängs av ;-) Senast överförda29

Hade det varit jag som skulle köpa gardinen så hade det blivit en vit. Men en svart passar faktiskt riktigt bra inne i Tildes svartvita rum som även ska få lite färgklickar i färgerna rosa och lite grönt. Men det går väldigt långsamt måste jag säga! Denna mörkläggningsgardin tycker jag även duger fint som en gardin om man drar ner den lite. 





Kommer snart hos Lindex&lite babbel


Kl. 20:49 |
Jag gillar Lindex webbshop eftersom man kan klicka sig in på något som heter "Kommer snart". Brukar ni spana in där ?  Såg nu i kväll att det kommer två söta set till sommaren. Hur söta ? De kommer finnas från storlek 68-86. Den till höger är min favorit! Men jag hade gärna sett lite mer rosa ;-) Desktop1 Tilde sover sedan nästan två timmar tillbaka. Hon somnade bums, så trött hon var. Nu befinner hon sig i en period där ingenting är roligt och gnäller för det mesta. Det är ganska så påfrestande måste jag säga. Är det kanske en fas hon befinner sig i ? Tänderna som har varit på G har kommit fram helt nu så det kan ju inte vara de som spökar ? Dessutom har nätterna de senaste tre veckorna varit helt bananas så vi är lite trötta här hemma. Men det är väl precis som det ska vara med en snart 1 årig tjej här hemma :-)

Nu ska vi se sista avsnittet av The Walking dead säsong 3! The Following kan jag se i morgon när Tilde sover.





En lugn förmiddag


Kl. 12:14 |
Hej bloggisar! Vi har startat denna tisdag väldigt segt där vi tog en förmiddagslur tillsammans på nästan två och en halv timme. Så himla skönt. Nu har vi precis ätit lunch och ska snart gå ut och ta en lång promenad. Vädret ser fint ut inifrån men tydligen ska det blåsa, är det inte typiskt ?

DSC_0439

Tilde fick smaka lite av mina morötter och jag tror hon gilla. Lite pilligt att få upp och stoppa i munnen såklart. Perfekt tidsfördriv ;-)





Korvgrillning till lunch!


Kl. 15:54 |
Vi har precis kommit in från gården där vi har grillat korv till lunch med våra vänner. Så himla mysigt och solen värmde riktigt skönt när den var framme. Vi hade turen med att Tilde sov sig igenom hela lunchen och vaknade lagom till att vi skulle packa i hop. Men innan så fick hon givetvis komma upp och smaka lite korv. Mums tyckte hon :-) Senast överförda27 Om några minuter får vi besök av andra vänner som är här i sundsvall på mellanlandning innan de far hemåt i morgon. Vi är så glada att vi hinner ses! Deras dotter fyller 1 år två veckor innan Tilde så det ska bli kul att se de leka lite tillsammans :-)





HEJ APRIL!


Kl. 10:08 |

Hejdå Mars och VÄLKOMMEN April!

Äntligen kan vi lämna mars månad som är en vintermånad och välkomna April som är en vårmånad. Hur underbart ? April är inte vilken månad som helst utan Tilde fyller ju faktiskt 1 år och det är min sista månad som föräldraledig. Jag ska verkligen njuta och ta vara på denna månad till max!

Vart har detta år tagit vägen ? Galet galet galet :-)

526869_399171353514312_864352708_n_large

Har du blivit lurad i dag ?