Sjukstuga


Kl. 10:07 |
Hej bloggisar!
 
Ursäkta för riktigt dålig uppdatering här men jag hoppas snart att det lugnar ner sig lite så jag kan komma tillbaka. Just nu har vi sjukstuga här hemma, Tilde klarade sig frisk och kry i två hela veckor efter dagisstarten. Detta har jag gått och väntat på i flera dagar nu och givetvis kom det lagomt till att jag skulle vara själv med båda barnen. Nu håller vi tummarna att William och jag klarar oss, men den chansen känns ju obefintlig.
 
 
Bjuder på en bild som tidigare visats här, men eftersom jag avskyr bildlösa inlägg så är det bättre än ingen alls :-)
 
Hoppas ni är friska och krya! <3
 




Varje ledig stund...


Kl. 13:47 |

Spenderas just nu precis här eller i soffan med The Killing (därav tystnaden här inne). Men nu är det dags att masa sig upp och hämta hem Tilde från dagis. 




Biopremiär


Kl. 02:50 |

I går efter sovning åkte jag och Tilde på bio. Vi såg på Pettson och Findus. Jag blev riktigt imponerad av Tilde som klarade av att sitta där inne nästan hela fimen som var 1 timme och 26 minuter lång. När det var 15 kvar lämnade vi. 

Det var SÅ mysigt att bara göra något hon och jag. Det är inte ofta det händer och jag tror hon uppskattade det lika mycket som jag gjorde då jag fick en och annan kram under filmens gång <3





Vilken början på helgen


Kl. 09:03 |

Våran fredagkväll blev inte riktigt som vi tänkt. Vi spenderade kvällen på PVJ och akutmottagningen och kom inte hem förrän strax efter halv elva. Phuu!

Inget allvarligt med William och nu är han helt återställd. 

HELG!
Äntligen helg och tyvärr så började den inte på bästa sätt. I kväll har vi bjudit över våra grannar för lite middag och surr efter barnet somnat. Innan dess ska vi rensa, fixa ute på gården men innan dess försöka vila lite. Natten var inte den bästa om jag säger så, i natt var det den äldsta som höll oss vaken. Är det inte den ena så är det den andra ;-)

Önskar er en trevlig helg <3





Just nu


Kl. 12:27 |

Kaffe och The Killing medan barnen sover!





William fyra månader


Kl. 09:21 |
 
För tolv dagar sedan blev lillebror fyra månader. Han gillar mest att ligga på mage för då ser man ju mycket längre. Han snurrar runt från mage till rygg och från rygg till mage och gärna cirkulera runt för att kunna spana åt alla håll. Prick på månadsdagen började vi med smakisar som blev till portion nästan på direkten, precis som med Tilde. Han fattade galoppen direkt och får numer en portion gröt på eftermiddagen när vi andra äter middag. Och nätterna har blivit så mycket bättre sedan vi började med det. Från att ha ätit varannan timme om nätterna är det nu oftast en gång om natten. Halleluja! William har även fått flytta in till eget rum och det kanske också bidrar till bättre nätter. William har klädstorlek 62-68 nu.




En regnjacka


Kl. 18:06 |
 
Jag är i akut behov av en regnjacka och i morgon ska jag springa in på LAGER 157 och prova en sån här. De finns på barnavdelningen men den största storleken borde väl passa ? Eller får det bli en som jag har sett hos Lindex en randig. Hmmmm! Ja, vi får se. Men det vore ju lite roligt att matcha med Tilde ;-)
 
Hej bloggisar!
 

Vi har precis stökat undan middagen här hemma och nu ligger William på golvet och sprattlar och Johan och Tilde har kilat över til grannarna för att låna något. När de kommer hem ska jag passa på att smita iväg för att handla lite mjölk. Gissa hur skönt det ska bli? Tänk att man kan längta efter att få åka i väg och köpa en liter mjölk. Galet! Hahaha. Jag antar att det är många som känner igen sig ? Eller ?! ;-)
 
I kväll blir det Idol. Tittar ni ?




Semester 2014


Kl. 11:32 |

Nu har vi kickat i gång vardagenoch vi säger hej till 15 h/veckor igen. Det var en fullproppad vagn jag rullade mot dagis i morse. Lite nervös över hur Tilde skulle reagera men hon tog det bra och hon började lek med sin BFF Lexie så fort vi kom ut på gården. Så skönt. Tilde kommer även denna termin få en ny pedagog och det är inte vem som helst, utan världens bästa E och det glädjer oss så! 


Dessa två collage från sammanfatta våran sommar 2014. Vilken härlig sommar det blev ändå, trots att vi spenderat mycket tid hemma bland takrenovering och annat. Nu hoppas jag att vi kommer in i rutiner igen snart så det ska flyta på bra. Jag hoppas kunna ta mig lite mer tid till bloggen men funderar lite vad jag vill med den egentligen. Vad tycker ni? Vad vill ni läsa om? 

Just det, William har hunnit bli fyra månader och det måste ju bli ett inlägg om. Det har hänt massor nämligen :-)





En dröm i uppfyllelse


Kl. 16:32 |

Tilde har tjatat i flera veckor om att få rida på en häst och i dag fick hon äntligen hoppa upp på hästryggen :-) Jag trodde först att hon inte skulle våga men vad fel jag hade. Någon som vet någon ridskola här i Sundsvall som har barnridning om helgerna? :-)

Ja nu har vi kramat ut den sista semesterveckan. I morgon går Johan tillbaka till jobbet och Tilde till förskolan, men inte förrän på tisdag. Samtidigt som jag ser fram emot hösten känns det lite tungt.. Tur vi har saker att se fram emot det gör allt lite lättare. Nu ska vi äta lite middag och sedan åka och hälsa på några vänner :-) Hoppas ni har haft en härlig helg!







Trolska skogen


Kl. 21:24 |
I dag tog vi en tur till Trolska skogen. Det är väl den enda utflykten vi gjort under denna semester. Vi har fyllt sommaren med massa sol och bad och massa måsten med huset i stället. Lite för trist sommar om ni frågar mig som är en rastlös själ som vill göra så mycket som möjligt. Hade sett fram emot en tur ner till furuvik, en stockholms vistelse och besöka skansen och Junibacken etc. Men jag fick ju till sista komma iväg, om det nu bara var några mil söder om sundsvall ;-) hahaha!
 
 
Eftersom inte Tilde riktigt vågade gå fram och säga hej till draken och borsta hans tänder så fick jag och William göra det :-)
 
 
Att hoppa i jättens snuttefilt var nog det roligaste enligt Tilde. Och måla med lite vattenfärg såklart. 
 
Jag tycker nog att Tilde var lite för liten men vi hade en mysig dag i alla fall hela familjen. Nästa år kanske hon förstår lite mer och hänger med på ett annat vis. Enligt hemsidan är det för barn mellan 5-10 år. Trolska skogen är ett sagoäventyr. Det är en stig man ska gå (dryga 2 km) och på vägen får man träffa olika figurer och samla på sig kartbitar, som ett pussel. Och på slutet av stigen har man förhoppningsvis lyckas få tag i alla bitar för att kunna ge till tomten. Har man lyckas med det så kan tomten befria alla små troll som är tillfångatagen av häxan! Ska bli spännande och se vad som blir nästa år. Vill du också besöka Trolska skogen har du helgen på dig. Sedan är det slut för säsongen. Här är hemsidan!




Pompdeluxe höst/vinter


Kl. 08:24 |
Hej bloggisar!
 
Fick ett mejl från POMPDELUXE om att höst och vinter katalogen nu finns online. Jag har beställt två gånger från POMPDELUXE och faktiskt varje gång har jag blivit så besviken på deras kvalité. Det blir lösa trådar, tappar färg och ser allmänt dassig ut efter två tvättar. Dock kan jag inte släppa tanken på en overall i softshell från dem. Men jag vet inte. Har ni varit nöjda ? Om det inte blir en från pompdeluxe får det nog bli en från NAMEIT som jag hört bara gott om :-) Men samtidigt har vi varit toknöjda med fodrad galon från Didriksson men...ja alla dessa beslut :-)
 
 
 
Vi har sista semesterdagen tillsammans, ja förutom helgen då. Så nu ska vi börja göra oss ordning för lite äventyr. Kameran ska jag packa ner så jag hoppas kunna bjuda på lite bilder från dagen i kväll.
 
Önskar er en fin dag !




Ett pass för överkroppen


Kl. 16:10 |

I dag hade Malin knåpat i hop ett nytt pass, ett för övre kroppen. Vi körde igenom rygg, bröst och axlar. Två övningar på varje som blev super set. Det brände ordentligt i musklerna så träningsvärken kommer säkert vara förj*vlig på lördag! Hihi :-) Vad jag har saknat styrketräningen och det är sån lyx att ha någon som ser till att jag gör övningarna rätt! Jag måste verkligen rekommendera att investera i en PT :-)

Nu ska jag laga lite middag, lax med nektarinsalsa står på menyn!





Spenat i smoothie?


Kl. 11:06 |

Provade att tillsätta lite spenat i min smoothie i morse men njaee, inte min kopp av te. Dock gillade Tilde det och ville bara ha mer :-)

Nu sitter jag i väntrummet på bellevissage och sedan ska jag skynda hem för lunch innan det är dags för veckans PT pass med Malin och idag ska vi vara på sportsgym! :-)

Ha en fin dag!





Förrätt


Kl. 16:28 |

Vi intar lite förrätt i form av röda och svarta vinbär innan middagen vid lekparken. Tilde älskar bär i alla dess former. Hon kan stå hur länge som helst och plocka,plocka,plocka...







Tildes nya stol


Kl. 09:03 |


I helgen bestämde vi oss äntligen för en stol till Tilde och det blev en AGAM från Ikea. Tusen tack för alla tips här på bloggen och på sms!  Jag känner mig väldigt nöjd med valet av färg, det blir en liten snygg avbrytning med den svarta stolen mot allt det vita i köket. Och den gör sig fin tillsammans mattan under bordet.
 
 




Fylla på garderoben


Kl. 21:59 |
 Ett måste i Tildes höstgarderob är dessa leggings som finns hos H&M
 

Hej bloggisar!
 

Här inne har det ekat tomt, men hoppas kunna bjuda på någora inlägg nu de kommande dagarna då vi har semester hela familjen igen. Den sista innan allvaret börjar. Blandade känslor men på ett sätt ska det bli skönt med rutiner igen. 
Nu i två dagar har vi fixat och donat i Tildes rum. Hon har bl.a fått nya förvaringsmöbler med bl.a en garderob. I morgon förmiddag ska jag och Tilde rensa bland hennes kläder och se vad som behövs köpas inför dagisstarten nästa vecka. Om jag inte ser fel så har hon växt lite på långden i sommar :-) Kanske ni vill jag ska fylla på instagrambloppisen ?
 
Nu är det dags att krypa ner i sängen, jag är helt slut efter kvällens träningspass. Fasiken så tungt det var i kväll!




Premiär


Kl. 09:37 |
 
Lagomt till att William blir fyra månader så blev det premiär i matstolen i morse. Tilde var nog i samma ålder då hon gjorde sin premiär :-)
 
Undra vad storasyster tycker om att lillebror sitter i hennes stol ?
Vi har länge tänkt köpa en ny stol till Tilde, men vi har inte hittat någon som vi gillar. Kom gärna med tips!




En tavla med instagrambilder


Kl. 12:24 |
 
Ursäkta för en riktigt dålig bild men måste visa er våran tavla med masssa insagrambilder på. Det är 96 bilder och gissa om det var svårt att välja vilka som skulle få komma med. Snart får det bli en till tavla då det finns lite mer bilder med William att fylla med :-)
 
Jag gjorde min tavla hos Printasquare. Det är en fotoposter mini, 50 x 70 och kostade 299 :-




Äntligen i gång


Kl. 20:56 |
Äntligen har den här kroppen grym träningsvärk! Träningskäderna kommer från H&M. 
 

Hej vänner!
 
I går kom Malin hem till mig och vi körde mitt första pass tillsammans med henne. Eftersom det var fint väder så körde vi ute. Underbart. Före vi körde igång gick vi igenom lite magträning och hon kände även på min magelmuskeldelning. Jag gjorde aldrig någon koll efter Tilde utan då tränade jag på bara. Men Malin kände i går och min muskeldelning är 2 cm och blir lite bredare närmare naveln. Dock är den inte så djup och det är bra. Jag har fått två hemläxor som jag ska göra nu dagligen för att den ska gå i hop igen. Och det är INGA plankor. Det ni! :-) Ny forskning/tester visar tydligen på att plankor ska undvikas till en början. Om jag nu förstod det rätt :-)
 
När vi hade gått igenom lite core så fick jag köra ett cirkelpass med 5 stationer som gjorde att vi gick igenom hela kroppen. Nu ska jag köra detta pass två gånger till i veckan och sedan när vi ses igen nästa vecka får jag ett nytt pass :-)  Åååhh så härligt det är att komma i gång!
 
Nu är det dags för lite kvällsfika här och en film tror jag. Om Johan kommer in från garaget någon gång från hans träning. Där har han en bänk, skivstång och vikter. Nu är det hemmaträning för den här familjen som gäller :-)
 
 
 




Den sista veckan


Kl. 09:24 |

Vet ni vad? Nu har vi kickat i gång sista semesterveckan tillsammans. Jag vill aldrig att den ska ta slut!

I dag ska vi åka och bada och sedan i eftermiddag väntar första träningspasset med Malin :-) Jag är så laddad men samtidigt nervös. Åååhh så skönt att äntligen komma i gång.






The Brand Designed by Laila Bagge


Kl. 20:28 |
God kväll bloggisar!
 
Har ni spanat in The Brands kollektion som är designad av Laila Bagge ? Jag gillar mössan och tröjorna med dödskallarna. Tröjorna skulle Tilde få matcha med svarta leggings nu i höst. Dock kan jag tycka tröjorna ligger på lite överpris. Eller vad tycker ni ? 499 :- 
 
 
 
 
Så snygg att matcha med ett par svarta leggings...




Åkpåse


Kl. 08:42 |
Hej bloggisar!
 
 
Jag funderar hur jag ska göra i vinter med åkpåsar. Givetvis ska William få ha en men hur ska vi göra med Tilde ? Det känns ju som om hon är lite för stor ? Hon kommer ju ha en tjock overall och rejäla vinterstövlar ? Det kanske räcker med en filt när det är som kallast ? Hur tänker ni göra som har barn i samma ålder som Tilde ? :-)
 
 
Just nu kikar jag på åkpåsarna från Elodie Details till William. Men jag tror det kommer bli en bugaboo i alla fall. Eller en Voksi. Fast dessa från Elodie är ju riktigt snygga! Eller hur ? Men det som är viktigtast är ändå att de håller William varm. Till Tilde hade jag åkpåse från The Buppa brand och den var jag inte alls nöjd med
 
 
 




Semester


Kl. 20:29 |

Hej Augusti!

I dag packade vi in oss i bilen och åkte ner till Hudik, Storsand. Här ska vi spendera någon dag med min moster och hennes familj. Hoppas på fint väder i morgon så blir det bad i havet.

Hoppas ni får en härlig helg <3