Vittsjö - IKEA


Kl. 08:08 |
Jag är ute efter ett sideboard att ha längst en vägg i vardagsrummet samt ett vardagsrumsbord. Vi har letat och letat men inte hittat något som faller oss i smaken. I dag kikade jag runt lite och jag har nu fastnat för IKEAS kollektion VITTSJÖ. Satsborden med set om 2 vore fina som vardagsrumsbord om vi byter ut glasskivan (glasskiva är ett BIG NO), antingen mot träplankor, marmor eller kanske en cementskiva eller kanske dekorplast  ? Eventuellt spraymåla ramen vit ? Ja, det tåls att fundera på :-) Det kliar så i inredningsfingrarna, synd bara att jag har så h.i.m.l.a svårt att bestämma mig! 
 
 
 
 
Detta laptop bord skulle få agera som ett sideboard
 
Finns även som tv-bänk
 
 




Estelle & Thild


Kl. 12:24 |
För några veckor sedan behöve jag köpa en ny ansiktskräm och var lite sugen på att prova en ny. Jag har alltid haft Clinique och varit supernöjd. Dock har jag inte gillat priset för flaskan. Senast provade jag en från Marykay och jag har varit nöjd. Men jag gillar inte att behöva beställa från någon utan vill själv kunna gå och betala den i en affär. 
 
Denna gång köpte jag med mig en flaska från Estelle & Thild, en svensk ekologisk ansiktskräm och jag är SÅ nöjd. Jag är helt fast och nu måste jag samla på mig mer produkter från märket. Tips tips!!
 




En solig tisdag


Kl. 11:11 |
 
Denna tisdag bjuder på sol och plusgrader här i sundsvall! Hoppas solen lyser på dig också :-) Tänk vad det gör att man mår SÅ mycket bättre. 
 
Hoppas ni får en fin tisdag!
 




Effektiv helg


Kl. 09:30 |
Hej vänner! 
 
Måndag i dag och helgen har verkligen bara svischat förbi för oss, vi har haft fullt upp. Johan, min bror och flickvän har målat väggar och tak, lagt golv och tapetserat. Jag och Tilde har funnits i bakgrunden och försökt att inte varit i vägen ;-) Tildes rum blir så himla bra och i kväll blir det nog helt klart (tejpen till heltäckningsmattan tog slut och listerna ska upp) och sedan kan jag börja inreda :-) Jag hoppas hon kommer tycka om att vara där inne sedan.  Ä n t l i g e n kommer hon få ett fint rum :-)
 
Vårat sovrum har fått vita väggar och en ny säng skaffade vi oss i helgen. Så i dag ska jag i väg och spana in fler tapeter, vi har inte kunnat bestämma oss. Vi ska ha en fondtapet bakom sängen, gärna en ljus, åt det lite lantliga hållet. Tips mottages gärna! :-)
 
 
Här får ni en liten glimt. Ni ska få se mer sen när de sista listerna åker upp :-) Tapeten är från PIP studio, lamporna från Åhlens.




Renoveringshelg


Kl. 08:42 |


Godmorgon bloggisar!

Vi har precis ätit stor frukost och ser på femmilen. Sedan ska vi fortsätta renoveringen. Vårat sovrum blev målat i går och fick nytt golv. Bara tapet som fattas. I dag ska Tildes rum få golv och kanske åker tapeten upp och har hon tur kan hon flytta in redan i kväll? :-D Jag blir så himla nöjd och jag känner hur kroppen blir mer och mer avslappnad.

U.n.d.e.r.b.a.r känsla!




New in


Kl. 15:08 |
 
I dag iniviger jag en ny härlig cardigan från Kappahl. Just nu känner jag mig bekvämast i leggings, långt linne och en cardigan. Inget som sitter åt är det som gäller just nu.
 
Om någon timme får vi besök av min bror och hans flickvän som ska hjälpa oss måla Tildes sovrum och vårat sovrum i helgen! Äntligen äntligen... De ska sova över här till i morgon och det blir ju skoj! Vi tänkte bjuda på pulled pork i kväll med massa grönsaker till.
 
 




Graviditetsvecka 32 (31+0)


Kl. 15:31 |
I går gick vi in i vecka 32 och det är 61 dagar kvar till BF. Barnets totala längd är nu ca 42 cm och den väger ca 1.8 kg. Barnets alla fem sinnen fungerar. barnet sover stor del av tiden, uder de vakna erioderna tränar barnet på att andas, röra sig och öppna och stänga sina ögon. Jag mår väl sisådär, det är tungt och sammandragningarna blir allt fler. Det är ofta jag får gå undan och vila lite. Bäckenet har börjat knaka och det är ju så obehagligt, håller alltid andan när jag vänder mig om nätterna ;-) Mitt hb har stigit lite och jag ska fortsätta med blutsaften och tabletten gravid, så himla glad att de fungerar! 
 
 
Den gigantiska magen. Nu är det s.t.o.r och inga tröjor passar. Det sa liksom bara poff på en vecka! Svårt att förstå att den ska växa på sig ännu mer och att det är 2 månader kvar. Jag har inga bristningar än men nu lär de nog komma.
 
 
 
 




Den sista


Kl. 19:50 |
God kväll bloggisar!
 
Nu sitter jag och äter lite middag och gruvar mig lite inför att åka iväg och arbeta min sista natt på väldigt länge. Det ska såklart bli jätteskönt men det är även lite skrämmande att det börjar närma sig att vi kommer snart bli fyra. Mycket olika känslor i kroppen och funderingar nu! Jag fick brevet hem i går från försäkringskassan om att jag har fått beviljad full gravidpenning de sista två månaderna. Inte för att jag trodde att jag inte skulle få det beviljat men det är ändå en sådan lättnad att få det på papperet. Jag har kastat i hop en ananaspaj som jag tänkte bjuda brudarna på i kväll, men jag inte om den ska få stanna hemma. Den blev inte alls bra. I stället för vaniljpulver tog jag istället vaniljstång och det blev lite för mycket bruna prickar om jag säger så... Ja vi får se! 
 
 
 Kanske börjar det bli dags att dra ner på vilan under dagen för den här lilla damen ? 
 
I dag har vi gått in i vecka 32 (31+0) och magen är g.i.g.a.n.t.i.s.k (ni som följer mig på instagram har ju sett). Ett inlägg om det kommer i morgon! 
 




Instagram


Kl. 17:17 |

@sarasdiary




Ett kvällstips!


Kl. 20:20 |

Erbjudandet gäller så långt lagret räcker och till den 2/3. Tilde har fått en rosa och matchande vantar :-) Lillebror eller lillasyster fick också någonting i påsen och det är ju så svårt att förstå att de är så små!




Ny människa för en dag


Kl. 11:41 |
Hej vänner! Det blev en bloggfri helg men nu är jag tillbaka igen. Vet ni vad ? I fredags checkade Johan in oss på södraberget. Vi har sovit, ätit tre rätter (utan telefonen i närheten), sovit ännu mer, god frukost, Spa och jag fick även en 50 minuters behandling. Jag valde blivande mamma där jag blev helskrubbad och insmord med en skön olja och kräm. Avslutningsvis fick ansiktet sig en rengöring. Detta dygn gav mig sån energi att jag var tvungen att nypa mig i armen. Inte en gäsp bjöd jag mina nära på under lördagen. Tack älskling precis vad jag behövde!
 
Men nu är vi tillbaka till vardagen igen och allt känns som vanligt igen. Jag har skojat lite med Johan och sagt att jag checkar in på spa till bebisen kommer, det är väl ok ? ;-) haha Förhoppningsvis är sista arbetsveckan här nu, tisdag och onsdag natt. Jag har dock inte fått besked från FK än, men jag ringde förra veckan och de hade fått alla papper de behövde så det måste ju bara dimpa ner i brevlådan i dag eller i morgon ? Tilde är frisk som en nötkärna och det var en glad tjej jag lämnade på dagis i morse 
 
Alldeles strax ska jag bege mig in mot stan. Ska göra lite ärenden och passa på att luncha med M a l i n och det ser jag verkligen framemot. Tydligen har hon massa saker att berätta så jag kan knappt bärga mig ;-) hihi 
 
Jag måste kika om denna goding finns inne hos H&M. Vida tröjor är ju perfekt efter förlossning och med ett amningslinne under är det perfekta amningsplagget!
 




Hoppas ni får en fin dag!


Kl. 09:11 |





Fyra från i dag


Kl. 14:47 |

Vi fortsätter med VAB idag. Hon är piggare men hostan i natt var inte att leka med. Så i dag har vi tvättat sängkläder, städat, tittat på Lotta och sovit.

Hoppas ni mår bra! 







Graviditetsvecka 31 (30+0)


Kl. 16:05 |
Nu har ännu en vecka passerat och i dag klev vi in i vecka 31. Nu väger fostret runt 1,6 kilo. Längden är ungefär 43 centimeter. Fingernaglarna har vuxit ut ännu mer och når fingertoppen. Fostret kan fixera blicken och ser bättre skillnad på ljus och mörker. Det verkar som om det även kan börja känna igen och reagera på musik som spelas vid upprepade tillfällen.
 
 
Tyngre och tyngre börjar jag bli och magen bara växer och växer. Det jobbiga är att den sitter så högt upp. Sparkarna jag får nu är inte att leka med och nu är det verkligen en fot här och en hand där känslan. Lite obehagligt tycker jag nog allt att det är. Nu vill jag bara att veckorna ska gå och att detta ska vara över...
 
Vi har inte börjat köpa några kläder alls till lille hen men jag har faktiskt den senaste vecka börja kika lite smått. Jag har även börjat planera vad vi ska packa ner i BB-väskan. Undra om det är "boa" perioden börjar närma sig ? :-)
 
 
Klart stora syster ska vara med på ett hörn ;-)
 




Vill ut och åka bil!


Kl. 15:48 |
 
Här har ni en tjej som vill ut och åka bil! Hon klädde på sig jackan, öppnade dörren och gick ut. Om hon är lite piggare i morgon får vi nog ta en biltur ;-)
 
Snorig, täppt i näsan, hosta och en tand på väg. Om det ändå kunde räcka med en sak ? I dag har det varit pyjamas hela dagen och sovning ute i vagnen i 2,5 timmar (bästa medicinen för täppt och snorig näsa). Nu pågår soffmys (Emil i Lönneberga) innan det är dags för lite middag och sedan ska jag passa på att ta en promenad.Det var länge sedan jag lyssnade på en podcast avsnitt med Hanna och Amanda, kanske skulle passa på med ett avsnitt ?
 
Lyssnar ni på podcast ? 
 




VABruari


Kl. 19:30 |
 
ursäkta dålig bildkvalité, men annars hade det blivit bloggfritt i dag.
 
Idag hämtade J hem en förkyld Tilde. Snoret rinner samtidigt som hon är täppt, men ingen feber. Hon har klarat sig länge från sjukdomar nu så det var väl liksom på tiden och dessutom är ju februari månad här.
 
Har era barn klarar er än så länge? 
 
 
 
 




Helgen är över


Kl. 19:34 |

Nu är helgen snart över och det är dags för jobb igen. Nu har jag två nätter framför mig innan ledighet igen. Helt galet att det bara är fem nätter kvar.

Vi har haft en bra helg. Trappen är så gott som färdig och jag ska visa er med bilder när det är lite bättre ljus. I går fick jag håret klippt av Elin och sedan hade vi middagsgäster och såg på mello!






It´s Friday och förvärkar


Kl. 14:40 |
Hej bloggisar!
 
Nu har jag jobbat mina nätter och är nu ledig i två. Känns otroligt skönt med lite ledighet. Det har varit två nätter med värk nere i ländryggen (som gått över efter jag sovit) och nu i dag vaknade jag av gräslig värk strax efter halv elva och har inte kunnat somna om. Jag har alltså skrapat i hop 3 timmar med sömn. Det kommer nog bli en tidig kväll för mig i dag! Den här ryggvärken tror jag är förvärkar, det är nämligen ingenting jag känner igen när jag hade Tilde i magen.  Det är inte som sammandragningar men som rejäl mensvärk nere i ryggen som i bland ökar i styrka och sedan avtar. Någon som känner igen sig och förstår vad jag menar ?
 
 
Kaffe och ett avsnitt av Revenge i soffan har det precis blivit... älskar våra nya muggar här hemma som vi fick i julklapp, från PIP STUDIO!
 

Nej, nu en varm dusch och sedan hämta hem Tildebus från dagis! Förresten, ska ni göra något skoj i helgen ? Vi ska nog försöka fixa lite här hemma (förhoppningsvis blir trappen klar) och i morgon får vi vänner på middag och melodifestivalen såklart. Dessutom ska jag klippa och få håret färgat (jag gjorde en misslyckad färgning för någon vecka sedan och ska nu få hjälp och fixa till).




Tapet till Tildes rum


Kl. 18:36 |
 
 
Som jag längtar till det är dags att börja fixa med Tildes rum. Just nu håller vi på med det sista i trappen, sedan ska vårat blivande sovrum få en tapet och lite färg och sen är det Tildes rum! Här får ni en liten glimt av tapeten, känner ni igen den ? Tapeten kommer klä en vägg och resten blir vitt. Jag tror det kommer bli riktigt bra :-)
 
Nu pågår kvällsfika här. Jag vet inte om jag har berättat för er men för några månader sedan slutade Tilde dricka välling till kvällen. Från ena dagen till den andra så tvär vägra hon. Nu får hon istället en smörgås med lite mjölk eller en smoothie. I bland äter vi middag sent så då vill hon inte ha något. Gissa om jag hade svårt att acceptera det i början ? "Hon är ju så liten än, klart hon måste dricka välling på kvällen" hahaha! Men hon somnar lika gott ändå!




Till köket


Kl. 17:56 |
 
Dessa två krukor med mässing fat önskar jag mig till köket. Perfekt till t.ex färska kryddor. De kommer från svenskt tennTror de skulle göra sig mycket fin i vårat kök.




Graviditetsvecka 30 (29+0)


Kl. 14:37 |
Jaha bloggvänner, i dag går vi in i vecka 30. Förhoppningsvis är det bara 10 veckor kvar. Det börjar bli riktigt tungt nu och sömnbristen jag lider av gör inte dagarna rosenröda precis. Men det är bara bita i hop och försöka ta en dag i taget. Vila när tillfälle ges och föröska få i mig mycket järn. Blutsaften går faktiskt riktigt bra att dricka och jag tänkte kolla mitt blodvärde i kväll. Annars tänker jag prova på hemofer.
 

Fostret väger nu runt 1,2 kilo och är ungefär 40 centimeter långt. Nu börjar det verkligen likna en riktig liten bebis. Det är tillräckligt stort för att kunna sparka på mammans revben och även slå mot urinblåsan. En del kan sparka så hårt att mamman blir öm på en viss punkt. Fostret kan drömma nu.

 

HÄR var jag i samma vecka med Tilde i magen. 

 





Fisk med tomat i ugn


Kl. 21:35 |

Här kommer ett busenkelt recept på fisk i ugn. Jag har inga mått på ingredienserna utan hällde i bara. Torskfilé, matgrädde, färsk basilika, riven citron, kvisttomat, purjolök, salt och liiiite peppar. In i ugn på 200 grader ca 20-25 minuter. Vi åt potatis till.

Tilde åt två stora portioner! :-D





Hej tisdag!


Kl. 14:30 |
 
Här kommer ett sent hej från oss! I dag har vi en mysig dag hemma. Busar, fikar, sover, leker och myser. En promenad har jag också hunnit med medan Tilde skulle sova. Nu har vi precis fikat lite och snart är det dags att förbereda dagens middag som blir fisk i ugn. Ett nytt recept jag ska prova från COOP som innehåller fisk, citron och purjolök. Jag tänkte även piffa till med lite basilika. Blir det bra så delar jag med mig av receptet såklart :-)
 
Hoppas ni har en bra dag!




SOL & DROPP!


Kl. 14:28 |
Nu är min jobbhelg över och den gick faktiskt relativt snabbt. Nu är jag ledig i nätterna två och när jag stryker över passen på schemat är det bara sju pass kvar. Det känns helt galet egentligen att jag ska vara hemma i över ett år igen...
 
Men vilket underbart väder jag fick vakna till idag. Solen skiner, takropp och snögubben på gräsmattan blir allt mer sne. Nej, nu ska jag skynda att göra mig ordning för att hinna njuta solstrålarna och fara iväg och handla innan Tilde ska hämtas hem! 
 
 
Tittade tillbaka i arkivet och hittade denna bild från en dag i septebmer - 12. Jag, Tilde, Malin och Jolie hade en mysig förmiddag vid sidsjön! Tror Malin hjälpte mig ta några bilder till ny header :-)




Chimichurri


Kl. 19:46 |
God kväll bloggisar!
 
Gäääääääsp så trött jag är. Har sovit så h.i.m.l.a dåligt i dag så det kommer säkert bli en trött natt på jobbet. Kaffe, kaffe och kaffe kommer det drickas! Nu har jag precis ätit middag, rester från i går. Jag provade på detta recept och potatisen blev riktigt bra. Helt klart ett sätt jag kommer fortsätta göra dem på! Ett tips från mig :-)
 
 
B i l d: g o o g l e. se
 
Chimichurri är en slags kryddstark sås som även använd som marinad till grillat kött. Såsen är ursprungligen från Argentina och Uruguay men är även vanligt i Mecixo! Det finns många olika recept på att tillaga Chimichurri och jag gjorde den av persilja, basilika, timjan, olivolja, vitlök, salladslök, rödvins vinäger, vitlök och lime!
 

Nej, nu ska jag hälla upp en kopp kaffe och krypa ner i soffan. Kanske hinner jag se lite från kvällens Melodifestival. Resten hoppas jag kunna se från jobbet på svt.play! Hoppas ni har en bra helg :-)