En söndag


Kl. 22:15 |

Barnen bjöd på sovmorgon till kl 8.50. Bärplockning och cykeltur. Bus och bad inne på himlabadet. Barnen nöjda och bad själv om att få gå till sängs i kväll. Det som aldrig händer.

Våran katt Lisa följer med oss när vi är ute på tur.

Medan Johan la barnen tog jag en långpromenad. Han precis komma hem innan regnet kom. Tänk vad skönt det är bara man kommer ut. I morgon ska jag också ut, på förmiddagen. Måste få in det som rutin. Måste blir beroende.

Nu: Orphan Black. Jag är fast!





Lördag


Kl. 20:45 |

Låg i sägen fram till 10.30. Tagit första joggingturen på länge. Nu ska jag ta tag i det överflödiga. Så jobbigt att komma ingång bara. Städ och fix. Förberedelse. Vattnat blommorna ute.

Fick fint sällskap på joggingturen. Vi fick hejja på varandra :)

Vi bjöd på fördrink hemma hos oss i kväll innan middag på Udda. Rabarbermojito! Mums. Nu har alla dragit iväg och jag funderar på vilken film jag ska se. Tips? Behöver också tips på serie :)





Onsdag


Kl. 21:20 |

Hej vänner!

Idag har fixat med Tildes rum. Det har fattas en tallrikshylla att ha böcker i samt hyllor ovanför hennes skrivbord. Hon blev så glad när allt var klart och jag gick världens största kram i kväll när hon skulle sova :)

Innan vi åkte ut mot IKEA tog jag och William en liten promenad. Han är så rolig nu. Berättar allt han ser och frågar allt han inte vet. Bara det gjorde mig mer svettig än promenaden :)

Nu: Jack Reacher på TV4.





Pinchos!


Kl. 22:18 |

Sundsvall håller på att förvandlas till en restaurang-stad. Senaste är Pinchos, som vi provade i dag med grannarna. Helt klart värt ett besök, men drinkarna godare än maten. Kul att det sticker ut lite när man gör beställning via en app. Jag åt: Räkor, burgare, Sashimi, fish and chips och dumplings. Rabarber Mojiton var kvällens höjdpunkt!

*

Nu har jag bara onsdag, torsdag och fredag kvar på min semester. Helgen räknar jag inte med. Att jag är ledig måndag känns helt underbart. Ååh vad jag önskar mer semester. Men jag har ju en vecka i oktober att se fram emot, då jag har en resa till solen bokad. Känns lite lättare att ha något att se fram emot. Känner inte ni också så?





Middag på skatan


Kl. 20:15 |

Bor ni i Hudiksvall eller i närheten av Sundsvall så bör ni åka kustvägen och göra ett stopp i skatan. Så himla vackert och god mat. White guide. Jag och Johan åt Råbiffen, William pannkaka och Tilde två tuggor av hamburgertallriken. Deras fisk och skaldjursgryta ska vara himmelsk. Ett annat smultronställe är Lörudden.

Nu blir det en kvällspromenad och sedan ett dopp i spabadet vårat innan det är dags att sova. Har en känsla av att det kommer vara riktigt varmt i natt.





Pelargon


Kl. 14:02 |

Har ni sett så stor pelargon jag fick när jag fyllde år? Krukan kan en tro är från svenskt tenn men så är inte fallet. Bordet tror jag ni fått en glimt från förut, som Johan snickrat ihop. Vi blev så nöjda. Kul att göra ett eget och sedan kombinera ihop med köpta stolar.

Nu på förmiddagen har vi rensat våran enorma ek och åkt till tippen med massa skräp. William har vaknat efter den sköna luren och nu funderar vi på vad vi ska hitta på. Tilde är feberfri men inte heeeelt återställd, så inget bad blir det. Kanske åka någonstans och köpa en god glass?





Sjukstuga (igen)


Kl. 20:13 |

Hallo!

Ja, så nu har febern kommit hit igen på Tilde. Med tre penicillinkurer på väldigt kort tid börjar vi bli lite trött. Ja Tilde är nog mest less. Vem vill vara sjuk på sommarlovet? Vem vill stanna hemma medan brorsan får åka till havet och bada bland vågorna? Och leka i sanden? Så himla synd om henne.

Jag är så trött på att de är så envisa (på vårdcentralen) När jag ringer i morgon kanske de ger upp?

Nu sover minstingen här hemma, får se om Tilde också gör det snart. Förhoppningsvis hittar vi en film att se.





Permanent makeup


Kl. 22:01 |

Hej vänner!

Phuuu, vad varmt vi har det nu om dagarna. Så härligt. Vi solar och badar och bara njuter. Barnen älskart! Snart inleds min sista semestervecka men det försöker jag inte tänka på. Det är blandade känslor. Önskar jag hade drygat ut ledigheten med lite föräldraledigt.

På bilden ser ni mina nya ögonbryn. Jajjamen. För en vecka sedan ungefär gjorde jag en permanent makeup hos Amazink.se här i stan och jag blev så himla nöjd. Sån vardagslyx!

Nu: Marcella på Netflix.





Att vara spontan


Kl. 22:25 |

Hej vänner!

Efter en dag med sol och bad blev det en spontanare med grannfrun in till stan :) Semester.





Nu börjar det bli mörkare


Kl. 22:58 |

Första gången på länge jag tänder ljus, det börjar bli mörkare. Mysigt men samtidigt liten klump i magen. Vill ha sommar, värme och ljus året om. Jag bor så fel. Drömmen vore, innan barnen börjar skolan, ta tjänstledigt i tre-fyra månader och åka någonstans till värmen. Det vore underbart.

*

Fick hem lite saker från Fitnessguru.se som jag ska prova! Bland annat en mix som ska göra smarriga proteinrika pannkakor och en hasselnötskräm utan socker och annat tokigt i. Återkommer med recension :) Tror det får bli pannkakorna till frukost i morgon.





Hemma


Kl. 19:48 |

Home sweet home!
Idag har vi gjort sånt här tråkigt efter en resa. Tvättat och fixat, skönt att ha det klart.

Det ska bli riktigt fint väder nu i några dagar så tror det blir bad i morgon :)





Frukostbuffe


Kl. 09:57 |

Finns det något godare än frukostbuffé ? Att dessutom kunna ta den sista koppen kaffe ute och njuta den fina trädgården toppar upp.

Snart börjar resten av vårat kompisgäng att anlända och dags att börja fixa lite inför bröllopet. Hår ska lockas och lite smink ska på :) Vilken fantastisk dag det
här kommer bli (trots alla tankar på det hemska som hänt i Nice och Turkiet. Jag kan INTE förstå hur en kan ens tänka tanken på att boka en semester resa till Turkiet med sin familj. Ett dussintals atentat det senaste året, bör göra att man gör ett annat val. Kan inte förstå! Det finns hur många andra länder att åka till. Hur tänker ni? Visst att terrorn inte ska hindra en från att leva och resa, men lite bör en tänka till.)





Västervik


Kl. 22:53 |

Hej vänner!

Efter en natt i Stockholm (på ett inte så bra hotell) for vi vidare ner mot Västervik där vi ska på bröllop. När vi kom åkandes in i stan blev jag överraskad, så himla vackert! Om vi inte blivit bjudna på bröllop hade jag missat denna pärla. Lite less över att jag inte packade ner springskorna. Men läste i informationshäftet att de hyr ut cyklar :) Är det någon av er som bor här kanske?

Vi har checkat in på Gränsöslott, i bungalows som är riktigt fina med pool. Det är här bröllopsfesten kommer hållas i morgon, vigseln är i stan. Nu har vi haft en för förfest med grillat där vi kunnat bekanta oss med några som ska vara med i morgon. Himla bra upplägg måste jag säga :)

Påväg ner till slotts cafe't där vi åt en smarrig matjessill med stompad potatis och karamelliserad lök. Vilken smakupplevelse :)





Hamnfesten - Thai och Pride


Kl. 21:52 |

Hej vänner!

Ikväll blev det ett besök på hamnfesten för att äta lite god thaimat och se på barnens stora idol, Sean Banan! Så himla kul vi hade :) Det dansades som aldrig förr. Barnen somnade bums när vi kom hem, vilket var lite senare än vanligt. Men är det semester och sommarlov så är det :-) 

 

 

William i sin favorittröja från Zara. Hans favoritdjur är nämligen apa. Byxorna kommer också från ZARA och hatten som sjunger på sista versen är från H&M. 

 





Min fina lilla apa


Kl. 22:14 |
 
Finfin present av Johans familj när jag tog examen. Tror jag glömt visat er? 
 
Hej bloggisar! Jag tror min fina apa har hittat sin plats i huset. Men om jag känner mig rätt kommer den få flytta lite överallt ;-) Av Johan fick jag presentkort på svenskt tenn. Jag kan inte riktigt bestämma mig vad jag ska köpa. Vi ska ner till huvudstaden nästa vecka och då tänkte jag göra slag i saken. Undra hur länge vi blir inne i butiken? Hihihi
 
Jo! Är det bara jag som INTE gillar blogg.se nya app? Tycker den är jättekrånglig att blogga ifrån. 
 
Nu: natta!




Himlabadet


Kl. 12:19 |
 
Idag fick vi dela upp oss lite. Feber och läkartid för Tilde resulterade i att jag och William åkte mot himlabadet.
 
Skönt att kunna dela upp sig lite också såhär under semestern...
 
 
 




Första semesterdagen


Kl. 16:12 |

Hej vänner!

Idag vaknade vi upp till strålande sol, perfekt väder på första semesterdagen. Idag har vi badat på altan, ätit glass, tvättat bilar och plantera nytt i de stora krukorna vid altan. Älskar hortenisa!

 

 

Har ni semester eller jobbas det fortfarande ?





Bananpannkakor


Kl. 20:46 |

Hej vänner!

Nu har vi gått på semester hela familjen, så skönt! Hoppas vädret kommer snart också :) Sola och bada vill vi göra hela dagarna. Vi har inte direkt några speciella planer utan kommer ta det lite som det kommer. Vädret får bestämma vad vi ska hitta på.

 

 
 

När vi vaknade i dag så var jag sugen på pannkakor, så det fick det blir till frukost. Jag mixade i hop 4 ägg och 2 bananer. Stekte i kokosolja. Vi åt med varma blåbär som jag tinade upp från frysen. Så gott och mättande :) Barnen gillade också. 

 

Nä, nu har jag sett ett avsnitt Arne Dahl. Ska ta och sova nu! Vi kanske "hörs" igen i morgon.