Kvällen i går


Kl. 08:19 |
 Om ni inte har provat uddatapas chokladkräm med olivolja och havssalt, ja då har ni missat något! 

Vi hade en trevlig kväll i går jag, Malin, Annica och Anna på uddatapas. Som vanligt god mat och gott vin. Mina favoriter på den här menyn är tonfisken, carpaccion och fikon. Mums. När vi hade ätit och surrat i några timmar tog jag bussen hem. 

Nu: Fixa till småfixet med projektplanen! Jag blev så glad i går när vi fick tillbaka den. Inte alls mycket att fixa till.





After dagis!


Kl. 16:15 |

Medan barnen underhåller sig själva fixar jag middag till familjen. Lax med pepparrot, äpple-tzatziki och strimlad gurka står på dagen meny.







Finally Thursday!


Kl. 07:57 |

Godmorgon!

Torsdag är här och i almanackan står det middag på Uddatapas med några kursare kl 18. Tjohooo vad jag ser fram emot kvällen. Men först, vänta in bedömning på projektplanen och göra färdigt en annan uppgift. Det här med att plugga, en har alltid något att göra. Konstant dåligt samvete för det finns som sagt alltid något som ska göras.

Happy torsdag!





Hej Onsdag!


Kl. 15:20 |
I dag har vi varit på sjukhuset och fått lära oss mer om suturering. Vi fick ta med lite lövbiff och bogfläsk att träna på.  Uffa vad jag bävar mig inför det, tänk första gången. Just sutureringen och klipp skulle kunna göra att jag hoppar av utbildningen. Jag försöker lyssna på de som är färdiga att, har du gjort det en gång så är det ingen sak sedan... det är alltid fasligt första gången. 
 
Nu: Hämta hem barnen och börja fixa middagen. I dag blir det Falukorvsfräs. Vi har matkasse denna vecka. Så skönt.




Julkalender?


Kl. 21:35 |

Brukar ni ha en 24 dagars kalender till barnen? Jag kan faktiskt tycka det är lite för mycket. Men sen beror det ju på bad man stoppar i de 24 paketen också. Hittade denna kalender på Pinterest och den är gjord av toalettrullar.

Anledningen till att jag skulle vilja göra en 24 dagars kalender i år är att jag kommer knappt vara hemma under december månad. Som en liten gengäld till barnen. Jag ska nämligen ha min VFU på annan ort i 8 veckor. Blandade känslor såklart men det finns inget alternativ.

Ni som har gjort en kalender, vad har ni stoppat i?






Helgen är förbi


Kl. 20:55 |

Nu har den här helgen svischat förbi. Precis som varje helg gör. Den här helgen har bland annat jag och Tilde varit på maskeradkalas. Det var nog helgens höjdpunkt för Tilde :) Annars så har vi bara tagit det lugnt och sovit. Hur gick det för er att ställa om klockan? Jag har gruvat mig hela veckan men det fick faktiskt bra. Tack vare ipaden! ;-)

Vad har ni gjort i helgen?

Nu: Bron! Ser ni?





Nyttigare variant av guacamole


Kl. 09:00 |


I måndags åt vi tacos och då gjorde jag en lite nyttigare guacamole. Istället för creme fraiche blandade jag i kvarg. Guacamole kan man ju göra på olika vis, här kommer den variant som jag gör:

1 avocado
250 g kvarg
1-2 vitlökar
Vitpeppar
En rejäl nypa havssalt
1-2 msk sweet chili sås.

Låt stå i kylskåpet en stund innan servering. Det här räcker till två personer.

Hoppas ni gillar :)





Chokladpudding på Avocado


Kl. 13:10 |
 
1 Avocado
1 banan
3 tsk RAW Kakao
1 tsk kokosolja
Agavesirap efter smak. Beroende på hur söt du vill den ska vara.
Eftersom jag gillar kokosflingor toppade jag min chokladpudding med kokosflingor. 
 
Mixa alla ingredienser och njut!
 
(Det finns olika recept på denna chokladpudding som florerar runt)
 
 
 Det här fick faktiskt bli min lunch i dag. Det blev sen frukost för mig och jag var inte så sugen på riktigt mat. Perfekt att bara mixa i hop det här och bli mätt! Avocado mättar ju så himla bra. 
 
Nu ska jag fortsätta och skriva på uppsatsen. Jag kört fast lite och då går det ju så himla trögt. Men jag vet att det brukar lossna någon gång så det är bara fortsätta. 
 
Hoppas ni har en fin dag bloggisar!




Att inte våga ta en promenad själv...


Kl. 21:22 |

Tacos på en måndag fick det bli idag. Har ni provat de här båtarna? De var riktigt goda! 

Efter middagen så mötte jag upp en vän vid Hulistugan och sedan begav vi oss ut på en timmes promenad. Så skönt. Måste erkänna att det är lite läskigt att gå ute nu i mörkret, med tanken på allt som händer i Sundsvall. Mord på en 26 årig mamma till en kille på 1 1/2 år, våldtäkt och mordförsök. Vad håller på att hända? Hemskt att inte våga sig ut själv på en promenad. Tydligen räcker det med att vara på fel plats vid fel tidpunkt. Jag blir så upprörd.

Godnatt!





Monday diary


Kl. 08:00 |
 
 
En ny vecka är här! Bustrollen är lämnade på dagis, så nu ska jag ta och skriva en liten uppsats om en gynekologisk sjukdom på fungefär yra sidor. 
 
Vad ska ni göra i dag ? Jobb? skola? eller kanske ledig ?




Ipad


Kl. 09:01 |
Vi har blivit med ipad sist av alla andra. Eller, vi har haft en samsung galaxy i många år men den har faktiskt bara legat och samlat damm i lådan. Vi är en apple familj helt enkelt och få kan en samsung få det lite tufft. För oss blev det en ipad air och ja, hur har vi klarat oss så länge utan en ?
 
Nu har jag spanat lite på ebay efter ett anpassat skydd som ska vara barnvänligt. Kan tänka mig att den kommer att hamna på golvet mer än en och två gånger... Jag har aldrig shoppat på ebay men har vänner som klickar hem saker därifrån och har varit nöjda! 
 
 
Hittade detta snygga fodral. Älskar material i filt... 
 
Nu ska jag och Tilde göra oss ordning för dagen. Vi har lite todos innan vi ska åka ner till hudik för att hämta hem sjusovaren William. Mamma ringde förut och frågade om hon skulle väcka honom, haha! J kommer även han hem i kväll som varit borta sedan i fredags.
 
 
 




Måndag


Kl. 21:31 |


Hej bloggisar!

Min måndag har bara svischat förbi. Efter att J lämnat barnen på dagis satte jag mig med projektarbetet. Plötsligt var klockan 12.30 och jag satt fortfarande i pyjamas och oborstade tänder. Någon student som känner igen sig? Hahaha

I morgon har vi ett tidigarelagt möte med våran handledare för vi känner att vi kommer inte vidare och behöver lite bekräftelse på att vi är på rätt väg.

I kväll har vi sett Fear of Walking dead och det blir bara mer och mer spännande. Till våran glädje så började en ny säsong av the Walking dead i söndags! Ser ni serierna?

Nu: göra kvällen!




Ica maxi goes Mateus!


Kl. 08:06 |

Instagram, vilken inspirationskälla! :) Nu minns jag inte vilket konto jag ska tacka men det var en som tipsa om detta porslin som kikar lite Mateus ostronskål. Visst gör den? För 39:- blir en din. Jag var in igår snabbt och köpte oss några stycken. Tänkt som frukostskål.

Hoppas ni har en mysig söndagsmorgon !





Mammor!


Kl. 21:15 |

Har ni sett? Har Tilde varit så här liten? 

Hej vänner. Ska ni se på den nya humor serien på 3:an, Mammor?  Jag ligger i soffan och försöker hålla ögonen öppna för att se det :)