Tre rätter


Kl. 22:14 |

Mmmm, nu är vi mätt i magen! Längesedan jag var så mätt. Bio fick vi ställa in då J var tvungen att jobba lite. Men tror ändå jag inte hade orkat.

Nu har vi kommit hem. Jag ligger i soffan och J & grannen håller på att få upp lampor! Snart blir det nog sängen för min del. Planen är att gå upp relativt tidigt och hinna med lite fix innan kvällsjobb. Tänk vad två dagars ledigt går snabbt... 




Matta?


Kl. 17:14 |

Hiss eller diss?

Mattor är svårt! I dag fick den följa med hem från Mio. Vi båda gillade den direkt och den känns sådär hemmamysig på något sätt. Det är ungefär som om de har sytt ihop olika bitar av trasmattor och satt i hop. Vi får fundera lite till :-) 

Nu ska vi strax göra oss ordning för en dejtkväll. Middag på Delicerano och bio tror jag står på kvällens schema! Känns verkligen som vi kan unna oss det då vi har tapetserat klart, satt upp fler knoppar, slipat och vaxat bordet och fixat med lister.




Gravid v 20 (19+1)


Kl. 15:32 |
Hej vänner!
 
I går gick vi in i graviditetsvecka 20, nästan halva tiden är gjord! Jag har börjat må mycket mycket bättre och kanske det beror på järntabletterna jag då och då stoppar i mig ? Nu är barnet ca 25 cm långt och väger ca 300 gram och det kan höra och känna igen min röst. Helt otroligt egentligen! HÄR var jag gravid med Tilde i samma vecka. Är det en liten lillebror eller lillasyster som gömmer sig ? Många av er verkar ju tro det är en lillebror efter att jag la ut UL-bilden på instagram och här på bloggen. Men på den bilden syndes ingen könsdel, bara så ni vet ;-) hihi
 
 
Tröja - HOLLY & WHYTE // Jeans - H&M Mama




Pepparkakshus?


Kl. 12:55 |

Kikar in och säger hej till er! Har precis ätit supergod lunch (gårdagensmiddag, vi kör Linasmatkasse denna vecka också.) Sitter och funderar på om jag ska ge mig på att bygga ett pepparkakshus i kväll? Gör ni pepparkakshus? Gör ni på kristyr? Superlim? ;-) hihi




Inköpslista


Kl. 20:55 |
Godkväll bloggisar!
 
Minns ni denna lista jag skrev när vi väntade Tilde ? Nu börjar det bli dags att se över vad vi har och vad vi behöver skriva upp på inköpslistan. Det som känns skönt denna gång är att vi VET vad vi hade användning av med Tilde och det som var onödigt. Något jag måste skriva upp på listan är ett babynest. Jag skulle vilja ha ett vitt med gråa eller beiga prickar på. Eller varför inte en svagt, rutigt i grått eller beige? Tipsa mig gärna om vart jag kan köpa/beställa! De flesta dyra inköp har vi redan (säng, Tilde sover ju inte i spjälsäng längre & babyskydd) förutom vagnen då.  Vi har redan bestämt vad vi ska köpa för vagn och det blir en sånhär! Så är det någon här som är intresserad av en Bugaboo cam hojta till :-)
 
 
 
Bild: Google
 




Köksbordet


Kl. 12:35 |
Jag har ju lovat att visa er en hel bild på vårat nya köksbord och här nere ser ni. Det är köpt hos MIO, det är vita ben som går i kors och en rejäl ekskiva. Stolarna är vita med vitt skinn men vi fick med sex stycken stolsöverdrag, visst är de fina ? Kul sen att kunna bya ut tyget lite då och då. Vi är så nöjd med köpet! Inget mer vitt köksbord för oss. När det är dags att välja vardagsrumsbord skulle jag vilja ha ett liknande.
 
 
Tanken är att vi även ska ha en matta under köksbordet, men jag har inte hittat någon som faller mig i smaken. Det ska vara en lättskött matta, gå lätt att damsuga av och dra fram och tillbaka stolarna. Vet du av en som skulle passa så säg gärna till. På bilden ser ni också tapeten som vi valt. den sträcker sig från köket och in till vardagsrummet. Den vita balken som ni ser har det varit en vägg för att skilja på köket och vardagsrummet och det blev riktigt bra när vi öppnade upp. 
 
 
Här ser ni en skymt av en klocka som vi fått av J´s föräldrar som är ända från 1816-talet. Den är så himla fin och passar alldeles utmärkt här hemma. När vi har fått soffan ska jag bjuda på lite bilder från vardagsrummet också. Inte så kul att visa när det är halvfärdigt om ni förstår vad jag menar :-) Ni ska också få se hela köket, men än så länge fattas det tapet och köksfläkten, men snart så! Tänk att vi snart är färdiga. Eller färdig och färdig, det återstår bara  fyra sovrum, ett badrum, tvättstuga med dusch och toa + en gillestuga ;-) hihi !




VAB


Kl. 08:28 |
 
Godmorgon!

Här hemma så är det VAB. I går kväll var Tilde inte alls pigg med gräslig hosta och slem. Men idag är hon betydligt piggare så i morgon blir det jobb och dagis..




Victoria´s Secret


Kl. 18:03 |
För någon vecka sedan hade en arbetskamrat med sig massa bodymist från Victoria´s Secret som vi fick dofta på. Jisses, jag föll verkligen pladask. Nu börjar flera webbshoppar att få in deras produkter. Bl.a LYKO har fått in. Perfekt att önska sig till under granen. Och jag lovar, det spelar ingen roll vilken doft du beställer, alla doftar gudomligt! Har ni provat ? Vilken är eran favorit doft ?
 
Så fort Tilde och J kommer hem från en liten promenad ska jag åka iväg och göra något jag inte har gjort på väldigt länge. Sola! Jag känner mig så otroligt blek och lite färg piggar alltid upp. När jag kommer hem hoppas jag att Linas matkasse kommit! På veckans meny stod det bl.a Julmustkyckling och hur gott låter inte det ?
 
 




Kaklat!


Kl. 18:42 |
 
Här får ni en liten tjuvkik på vad vi har gjort i helgen. Eller vi och vi, vad J har gjort i helgen :-) 
 
Det är inte färdigt än. Det fattas kakellist, tapetsering ovanför kaklet och sedan ska ju fläkten upp också. Mållinjen känns inte så långt borta nu i alla fall...
 
Snart ska Tilde nattas och sedan ska jag vänta till säsongsavslutningen av BRON! Jisses så spännande :-) Känner mig inte alls redo för en ny jobbvecka, varför svischar de lediga helgen bara förbi ?




Friday!


Kl. 17:01 |
Hej bloggisar!
 
Åååå, nu är det äntligen helg och en ledig sådan har jag framför mig. Helt underbart. Här hemma äter Tilde middag och sedan tror jag vi myser ner oss i soffan. Vi ska passa på att äta (bästa receptet på pasta carbonara) efter att hon lagt sig och sedan ska jag åka iväg till den här bruden och catcha upp lite. En perfekt fredagkväll med andra ord :-)
 
Vad har ni för planer ?
 
 
 
Happy friday!
 
 




Fuskpolo


Kl. 09:32 |
Något vi måste inhandla A.S.A.P till Tilde är en fuskpolo! Denna från polarn och pyret är gjord av 100 % merinoull. Ja, den får det bli! Det är väl det enda som vi har missat till hennes vintergarderob. Eller förresten, en till vintermössa skulle hon behöva, en sådan man knäpper under hakan och täcker öronen ordentligt. Kanske den här?  
 
 
I dag började jag även fundera på om vi måste köpa en till vinteroverall i storlek 86. Eftersom jag lämnar henne kl 9 de dagar jag jobbar kväll är det smidigt att klä på henne direkt här hemma eftersom de alltid går ut vid den tiden. Och det kanske inte är alla dagar vi tar hem overallen ? Hur gör ni ? Har ni dubbla uppsättningar ? Vi kanske inte är helt klar med hennes Vintergarerob trots allt ? 




Rutinultraljud


Kl. 12:21 |
I förmiddags kl 10.00 hade vi tid för Rutinultraljudet. Väldigt speciell känsla att gå efter det röda strecket, ta hiss nr 2 och åka upp till våning tre. Förlossningen till höger och kvinnokliniken/avdelningen till vänster. Många minnen började komma upp. Men när vi väl kom in i väntrummet och satte oss ner började allt att lätta. Vi behövde inte vänta länge, kanske fem minuter innan det var våran tur. Vi gick in i samma rum som sist, när vi skulle få se Tilde för tredje gången. Direkt när hon la probern på magen så fick vi se Tildes lilla syskon. Där låg den och sög på tummen, hade benen i kors och allt såg bara bra ut. Fostervatten låg i magsäcken och urinblåsan var fylld.  Livmodern ligger i bakvägg, precis som med Tilde och den lilla uppskattades väga 200 gram och var 18 cm lång. Så himla skönt att allt såg fint ut, även denna gång.
 
 
BF fick vi framflyttat till den 22 april. Alltså fyra dagar innan Tildes födelsedag Så i dag är jag gravid i v.19 (18+1) och byter numer graviditetsvecka på onsdagarna
 
Tänk vad allt blir verkligare efter att ha sett den på bild. Även om jag känner full aktivitet hela dagarna så har jag nog inte riktigt förtsått förrän i dag. Saker och ting börjar falla på plats. 
 




Segstartade


Kl. 08:28 |

Idag är vi segstartade...

Under natten har snön fallit och jag fick sådan stämning i kroppen. Det känns som en bra dag samtidigt som den kommer bli tung.




Dress Romantic Rock Black


Kl. 21:25 |
God kväll bloggisar!
 
Kikar in lite snabbt och säger hej! Jag väntar på att degen till årets första sats med saffransbullar ska jäsa färdigt. Om tio minuter så är det dags att börja tillforma. Dock börjar jag ångra mig lite nu att jag satte i gång med detta då jag blev så himla trött. Sängen lockar om jag säger så. 
 
Jo, den 5 december ska jag på jobbfest och jag letar som en galning efter något fint att ha på mig. Magen är ju inte så stor än så egentligen kan jag köpa en fin blus från vilken affär som helst, men nu hittade jag denna. Hur snygg är inte den ? Tror även den skulle passa fint till nyårsfirandet ? Du finner den bl.a här!
 
 
 




Att äta den mat vi äter


Kl. 16:54 |
 
Här ser ni Tildes middag i dag. Samma som vi äter. Apelsin - och currykyckling med rotfrukter och ris. Riktigt mumsigt. 
 
Hur äter era barn ? Tänker mest på er som har barn i samma som ålder som Tilde. Det som är viktigt när vi serverar damen är att inte blanda i hop allt. Hon vill ha allt fördelat, hihi. Men sen har hon ju sina favoriter såklart, makaroner med prinskorvar, spagetti och köttfärssås, stuvade makaroner med falukorv. Damen älskar pasta med andra ord ;-) Till maten dricker hon mjölk och det fick vi faktiskt lära henne att tyccka om. Jag tror dagis har bidragit med mycket där!




Planeringsdag


Kl. 14:24 |
I dag har Tildes dagis planeringsdag så vi dag har vi en hemmadag tillsammans. I förmiddags tog vi en promenad till hästarna och nu har vi soffmys till Pippi Långstrump, Tildes nya favorit! Egentligen hade jag planer på att vi skulle baka årets första sats med saffransbullar men jag har inte hunnit med att handla hem ingredienserna. Vi får ta det nästa gång vi har en ledig dag tillsammans. Nej, nu ska jag göra Tilde sällskap i soffan en stund innan det är dags att börja förbereda dagens middag. Den sista maträtten från Linasmatkasse. Vi ser redan framemot nästa vecka då det är dags för ännu en matkasse :-) Om ni är intresserad att prova en matkasse från Linas till reducerat pris + få en fruktkasse (4kg) på köpet så mejla mig så ordnar jag det till er! Maila : [email protected]
 
 
I lördags gick vi in i vecka 19 och på torsdag är det dags för RUL! Jag har fått många frågor vart min tröja är i från och den köpte jag för några månader sedan hos Lindex, Holly & Whyte! 
 
Efter middagen ska vi alla tre åka iväg till höganäs kakel och göra en beställning. Jag har laddat upp med godsaker till Tilde så hon ska sitta som ett ljus i vagnen. Tror ni det kommer fungera ? ;-) hihi




Lina har levererat


Kl. 19:31 |

Linas matkasse har verkligen levererat denna vecka. I dag åt vi ugnsrostade grönsaker och rullader med Salvia. Mums! I morgon har vi sista rätten att laga till och då är huvudingrediensen kyckling..

Nu är ljusen tända, diskmaskinen jobbar, Tilde håller på att somna och jag har sjunkit ner i soffan. Tror jag ska se andra delen av Fjällbackamorden. Såg den första i går, Tyskungen som var helt ok. Har ni sett dem? 




Sheepskin Moccasins


Kl. 09:20 |
Har ni sett vilka underbaringar att stoppa ner fossingarna i ? Jag älskar färgen! Skulle behöva matcha med en ny morgonrock också, i samma färg. Dessa kommer i alla fall från Lexington och är nedsatta i pris hos bl.a Hvita Villan. Finns kvar i de flesta storlekar. Ja, något att önska sig under julgranen kanske ?
 
HAPPY Saturday!




Fredagstips!


Kl. 11:51 |
Jag tipsar alla gravida runt om mig om amningslinnen som finns hos Lindex. Jag har redan köpt mig ett svart och måste skaffa mig ett vitt också. Det är perfekt att ha nu när magen växer då det finns plats för det plus att det är lite längre. Sedan är det ju så himla skönt att skrota runt i här hemma, gravid som icke gravid! Har även sett amningslinnen från andra kedjor så som H&M och Kappahl, men jag tycker nog detta från Lindex sitter bäst och kvalitén är ett snäppet bättre.När jag ammade Tilde skrota jag alla mina inköpta amningsbh:ar.
 
 
Helgen står och knackar på dörren och min helg är fylld med massa jobb. Hur ser eran helg ut ? Ska ni göra något skoj ? Äta något gott kanske ? :-) Vi ska faktiskt äta rester från gårdagen då vi lagade till en supersmarrig vegetarisk (!) pastarätt från Linasmatkasse. Den rätten skulle jag kunna bjuda middagsgäster på, så god var den!
 
Trevlig helg bloggisar!




En high five


Kl. 10:41 |

Morgonmage vecka 18 (17+6)

Jag har känt rörelser redan från vecka 14 denna gång och i går kväll fick jag en high five innan vi skulle sova. Hade glömt bort hur det kändes och ja, lite läskigt känns det allt :-)




En ledig dag


Kl. 13:08 |
 Hej bloggisar!
 
Idag har vi en ledig dag tillsammans jag och Tilde. Vi började med en liten tur på stan och spanade in julpynt-utudet och mötte sedan upp två brudar och deras småkillar för en lunch på favoritfiket Tant Anci och fröken Sara. Tilde hade sådan tur att det även fanns en liten meny för henne, Tyras Tallrik tyckte hon var smaskens :-)
 
På väg hem i bilen somnade hon så klart men det är så tur att det bara är att bära in henne, klä av, byta blöja och hon fortsätter sova i sin säng. Ja, vi har haft en mysig förmiddag tillsammans och jag hoppas eftermiddagen fortsätter  i samma spår. Kanske göra några försök till årets julkort ? Eller åka ut till Birsta ?
 
 
Mitt lilla hjärta i kläder från POMPDELUX i sin egna lilla fotölj!
 
Nu ska jag slå mig ner i soffan med en kopp kaffe..




Nyhet hos Lindex


Kl. 20:50 |
Har ni sett vilken fin kjol som har kommit in hos Lindex ? Den skulle jag vilja ha på julafton och matcha med en röd överdel. Undra om magen tillåter det ? ;-)
 

God kväll bloggisar!
 
Hur mår ni ? Jag är så galet trött efter en psykiskt tung dag på jobbet. Snart ska vi se veckans avsnitt av Walking dead men innan ska jag fixa lite med bloggen. Det är lite småfix kvar att göra efter bloggflytten som jag inte riktigt har tagit tag i och det gäller ju att ta vara på stunderna som ges! 




Smarrig fisk


Kl. 19:49 |
God kväll bloggisar!
 
I går knackade det på dörren och vi fick hem en kasse från Lina! Som jag har sett fram emot att slippa tänka och planera en veckas mat. Så i dag var det dags för första rätten som blev en fiskrätt, Pizzagratinerad sejfilé med tomat och oliver. Jag tänkte dela med mig av receptet till er så ni kan få prova. Det var en väldigt snabb och enkel fiskrätt att tillaga och gillades av alla i familjen :-)
 
 
 
 
Det var första gången Tilde smakade oliver och hon älskade dem, tokfia!




Gravid v 18 (17+2)


Kl. 12:39 |
I lördags gick vi in i vecka 18! Nästa vecka är det dags för RUL, som vi längtar. Det enda som besvärar mig just nu är den enorma trötthet som har kommit tillbaka. På eftermiddagen är det som att någon trycker på en knapp så somnar jag. Obehglig känsla som jag aldrig upplevde med Tilde i magen. Men det beror säkert på det låga blodvärde jag har (som jag inte hade med Tilde) och jag har börjat äta järntabletter lite smått. Så det borde bli bättre snart. Hade inte Tilde sovit i sitt rum, hela nätterna, vet jag inte hur jag skulle orka med dagarna. Hon känner nog på sig att jag behöver sömn ;-)
 
 
 "Graviditetsvecka 18 griper barnet, sparkar och suger. Kanske viftar det också lite med tårna. De tränar på sina reflexer på så sätt. De blivande tänderna bildas nu bakom knopparna som redan utvecklats för mjölktänderna. Fostrets längd från hjässa till fot är ca 21 cm".
 
Här var jag gravid med Tilde i samma vecka.
 






Lekdejt på Drakborgen


Kl. 12:45 |
Hej bloggisar!
 
Tilde har precis stupat i ner i sin säng efter en förmiddag full med bus och lek på drakborgen! Vi har haft en lekdejt med Malin & Jolie. Barnen är i den åldern att en dejt på lekborgen är bättre än en fika/lunch på stan ;-) hihi Men jag måste erkänna att det var verkligen full rulle, så det blev inte att man fick sitta still så mycket ;-)
 
Tack för i dag finisar <3
 
 
Bild 1. Rutschkana Bild 2. Dags för lunch Bild 3. Köra lite barnvagn Bild 4. Tjickla Jolie när hon ska klättra :-)




Mammakläder


Kl. 11:17 |
Har ni sett vilken snygg stickad polo från H&M - Mamma ? Jag älskar dragkedjedetaljerna. Det som är ett stort minus är att det är akryl i den. Nästa gång jag ska in på H&M hoppas jag den finns inne så jag kan känna lite på den :-) Den kostar 349 :-
 
 
 
Jag har redan fått börja fylla på min gravidgarderob med två par jeans. Jag ÄLSKAR mudden. Jag har ett par gråa och ett par jeansfärgade från H&M med tighta ben. Men jag varvar dem med mina please jeans och mina Dr. Denim, än så länge får jag ihop knapparna :-) Tröjor har jag än så länge mina vanliga. När jag väntade Tilde klarade jag mig fint med vanliga tröjor. Vissa blev lite kort på slutet men då köpte jag bara en storlek större. 
 
Vart köper ni gravidkläder ?




Just nu...


Kl. 10:37 |

Medan tapeten åker upp på väggen i kök och vardagsrum piffar jag lite i köket :-) 




Odd Molly Heminredning


Kl. 21:24 |
I dag har Odd Molly släppt sin kollektion av kuddar och plädar. De har samma mönster som på koftan Lovely knit. Jag önskar mig den grå filten och kudden av tomten på julafton ;-) hihi
 
 
Gillar ni ?
 

Nu har jag krupit ner i sängen, är så g.a.l.e.t trött. I morgon förmiddag innan jag börjar jobba ska vi tapetsera köket och vardagsrummet och jag känner mig alldeles pirrig i kroppen. Hoppas det kommer bli bra! 
 




Tre fina julklänningar från POP


Kl. 10:07 |
Här får ni tre tips på fina julklänningar från POP! Ni som bor i sundsvall och har restaurangchansen - Glöm inte att ni har tre rabattcheckar hos POP på 20 % :-) Den längst ner skulle vara så fin med röda strumpbyxor till och matcha med en röd rosett i håret eller ett rött hårband.
 
 
 


 
 
 




Gravid v. 17 (16+3)


Kl. 10:46 |
Denna graviditet går verkligen SÅ mycket snabbare än med den första. Jag hinner inte tänka på att jag är gravid om dagarna utan det brukar bli på kvällen när jag ska sova. Ja, på nätterna med såklart då jag vaknar och är jättetörstig och få springa på toaletten, hihi. Det är så skönt att jag mår så mycket bättre, kan äta, sover bra och har inte ont i kroppen. Tittar jag tillbaka på förra graviditeten så mådde jag exakt samma nu som då. Nu räknar vi ner till  RUL som vi har den 22 november och jag skulle vilja ta reda på vad som gömmer sig där inne medan J inte vill. Alltså tvärtom jämfört med förra gången ;-) Ja, vi får väl se hur det blir!
 
 
HÄR är ett inlägg om samma graviditetsvecka med Tilde i magen. Och visst har jag större mage nu än vad jag hade då :-)
 
Visst är det några av er som också går i väntans tider ? Har ni bloggar ? Lämna gärna ett litet spår här i kommentarsfältet så jag kan kika in hos er :-)
 
 




Julklänning


Kl. 20:46 |
I förmiddags var jag och Tilde på stan och då sprang vi även in på kappahl och hitta jag en så himla fin klänning till en liten tjej. Jag skulle kunna tänka mig att köpa den till Tilde till julafton men jag skulle nog byta ut den söta koftan till en röd. Det var riktigt urplockat i storlekarna så jag ångrar mig lite nu att den inte fick följa med hem! 
 
Såg även på hemsidan att de har fått in två fina klänningar som passar fint till jul, denna och denna. Jag hoppas den sistnämnda är finare i färgen i verkligheten. Nej, nu ska jag spana runt på lite gardiner innan homeland börjar!




Godmorgon lediga måndag!


Kl. 08:24 |

Jag och Tilde har precis ätit frukost och nu ska vi göra oss ordning. Om ca en timme ska vi ta bussen in till stan för att köpa lite saker till köket. Jag minns inte sist jag besökte rummet så det ska bli skoj!

Som ni ser har vi blivit med köksbord, helt underbart och jag är så nöjd över valet :-) Jag ska ta fram kameran någon dag så ska ni även få se de snygga benen till bordet.




Sneek Peak


Kl. 11:55 |
Som jag skrev tidigare så börjar det bli mer och mer färdigt i köket. I dag har vi turen att J är ledig halva dagen så  i dag kommer det förhoppningsvis bli helt klart förutom kakel och tapetsering. Känner lite stress med att beställa kakel eftersom det troligt kommer bli lite leveranstid men förhoppningsvis finns det hemma då vi har valt ett ganska vanligt kakel. Om vi nu har bestämt oss ?!
 
 
Ordning och reda! Jag älskar IKEAS smarta förvaringar och inredning till lådorna
 
 
Här får ni en liten tjuvkik på lådfronterna, BODBYN från IKEA blev det. Vitvarorna blev rostfria! Och ni skymtar även bänkskivan som är i ek. I kväll kommer nog handtagen upp! Vi har mest med lådor i köket och endast två överskåp. Lådorna sväljer så mycket mer än skåpen. Vi är SÅ nöjda! Det känns så roligt att vi har fått välja köket helt själv. 
 

Nu ska jag snart passa på att åka och handla medan Tilde sover. Svärfar ska sitta barnvakt :-) Bara för att vi har ett fungerande kök så ska jag handla något gott som vi kan äta i kväll. Tror vi lyxar till det med Oxfilé, Mmmmm!
 
 
Vad ska ni äta i kväll ?
 




Välkommen november!


Kl. 10:00 |
Hej bloggisar!
 
 
Helt galet att det är första dagen på november i dag. Vart tar dagarna vägen ? Vi går in i november med en skruttig liten hisa. Flera tänder på G är orsaken och hon är riktigt hängig. I går fick hon hämtas på dagis tidigare och det blir nog alldeles passande med fyra dagar ledig för henne. Tilde har haft lite otur denna höst eftersom hon sedan i september varit täppt i näsan, var bra i två veckor och nu kommer tänderna. 
 
 
Idag håller vi oss inomhus. Nu ska jag börja fylla våra kökslådor. Vi köpte inredning i går så nu ska det verkligen bli ordning och reda :-) Ska bli så underbart att få packa upp köksgrejerna som bott i flyttlådor sedan september. Har jag tur ska vi hämta köksbordet också i dag som vi beställt. Wiiiii! Äntligen, äntligen!
 
TUSEN TACK för alla grattis hälsningar här på bloggen, instagram och via sms <3 Vi är såklart jätteglada!