Barnmorskebesök vecka 29 (28+2)


Kl. 11:33 |
 
SF mått: 27 cm
Hjärtfrekvens: 140-142 slag/min (är det en lillasyster kanske ?)
Hb: 106
P-glukos: 4.1
Total viktuppgång sedan inskrivning: 5 kg
 
Blodvärdet har rasat ner igen och direkt efter besöket så åkte jag och köpte på mig blutsaft. Hoppas verkligen det kan göra susen. Jag kan verkligen i.n.t.e äta järntabletterna. Hjälper det inte så får jag väl ge hemofer en chans. Ska kolla upp blodvärdet om en vecka igen. Annars så såg ju allt riktigt bra ut. SF-måttet hade stuckit i väg ordentligt men följer min kurva precis :-) Nästa besök är planerat in i början av mars och då är vi i vecka 33!
 
Nu ska jag ta och sova några timmar innan jag ska hämta hem Tilde från dagis. I kväll har jag natt 1/3 framför mig. Så nu vet ni vad jag gör i helgen, sover och jobbar!
 





Graviditetsvecka 29 (28+1)


Kl. 12:57 |
I går gick vi in i graviditetsvecka 29 (28+0), helt galet att vi snart är i vecka 30 och därmed den sista tredjedelen av denna graviditet! Bebisen är ca 37 cm från huvudet och foten och väger ca 1250 g. Det börjar bli lite trångt och den trycker med armbågar och knän. Nu kan den genom stresshormoner som kommer via blod till moderkakan känna av om jag är stressad eller upprörd.
 
Jag fick en läkartid i går för att kolla upp bebisen eftersom jag har haft så ont i magen och den mår så bra där inne. Det finns inga tecken på att något är på gång. Men jag fick en rejäl utskällning att jag inte hade åkt in till sjukhuset. Så får jag lika ont igen är det bäst att göra som hon sa. Buksmärtor ska tas på allvar! Men det är väl så med oss som jobbar inom vården, vi biter i hop och åker inte in förrän det redan är för sent! Men den låg med huvudet upp och fötterna ner. Jag är lite orolig nu över att den inte kommer att lägga sig till rätta. Men det har varit väldigt mycket bök och stök i dag så kanske den har gjort det nu ? Det får jag veta i morgon, då är det dags för ett barnmorskebesök :-)
 
 





Tillbakablick


Kl. 08:30 |
 
Satt i går och kikade igenom bloggarkivet och hittade denna bild på mig och Tilde. Här var hon nio månader, min lilla Tilde-bus! Det är ju detta som är SÅ underbart med bloggen, att göra tillbakablickar och minnas. Jag blir alldeles varm i hjärtat.
 
 
GODMORGON!
 
 




I vardagsrumsfönstret


Kl. 20:00 |
 
Blomsterlandet har fått in så h.i.m.l.a mycket fint! Två fina krukor i en underbar rosa färg och två murgrönor fick följa med hem.. Har ni vägarna förbi så måste ni bara gå in! 
 
Nu - Sveriges Mästerkock!




Där vi lagar maten


Kl. 15:55 |
Tänkte visa er några bilder på vårat kök som ännu inte helt är färdig. Många av er har efterlyst bilder men eftersom vi inte är helt helt klar har det inte känts så roligt, men okejdå! Det fattas lite fogning, listning och annat småfix som förhoppningsvis blir fixat snart. Vårat kök kommer från IKEA. Dock har vi köpt fläkt och kyl coch frys någon annanstans. Vi valde mycket lådförvaring eftersom de sväljer så mycket mer än vad väggskåpen gör och vi är så nöjd. Vi får plats med så mycket.
 
 
Spishällen är avlång med tre plattor. Många undrar hur vi klarar oss på det men vi har aldrig mer än två plattor i gång. Har aldrig haft. Så det fungerar jättebra :-)
 
 
Jag tror inte jag behöver nämna att jag älskar våran diskho. Ett tips till er som funderar på en likadan, köp en blandare med "duschslang" :-)
 
 
Nu hoppas jag att potatisen ska koka färdigt snart så jag kan hämta upp Tildebus från dagis! De senaste dagarna vill hon inte med hem. Det blir alltid en kamp och jag måste erkänna att det är lite jobbigt med magen att springa och jaga och fajtas med påklädning. Men jag får väl se det som ett tecken på att hon stortrivs ? I morgon är vi alla fall ledig och då ska vi ta en tur ner till Hudiksvall efter lunch, vi längtar!




Nyheter från POP


Kl. 20:17 |
Godkväll bloggisar!

Jag ska alldeles strax bege mig mot jobbet. Har precis fikat lite smoothie, granola och en kaffe. Har även passat på att kika runt lite och hamnade hos Polarn och pyret. De har fått in massa vårnyheter och dessa tre önskar sig Tilde tror jag allt. Perfekt till våren och höstens lek. Visst borde hon klara sig med storlek 92 eller kanske 98 ? Hur är POP i storlek när det gäller uteplagg ? Jag tycker det är så svårt med storlekarna. Detta kanske är något damen får önska sig i två års present :-)

 
 
 
 
 
 
Vindfleecejacka är ju SÅ användarbar! Förra året hade hon en från NOVASTAR. Den kommer snart ut på min instagrambloppis --> sarasdiarybloppis.




Lampfynd!


Kl. 09:45 |
 
Här ser ni min favortlampa här hemma som är ett riktigt fynd! En kristallkrona som vi hittade på Clas Ohlssons. Det är så mysigt att tända ljusen om kvällarna och den har fått plats ovanför matrumsbordet där den gör sig så fin. Jag tror den finns kvar i butik!


Nu ska jag åka iväg på ett läkarbesök. Kände att det var lika bra att ringa i morse och som tur var fick jag en tid. Men jag mår mycket bättre idag! Svårt ibland att veta vilken mage som gör ont om ni förstår vad jag menar.





Nyårsdukningen och en mage som säger i från


Kl. 20:28 |
Här kommer ett lite försenat blogginlägg om nyår som vi firade i huset med några vänner. Vi var ca 16 vuxna personer och tre barn. Det är inte ofta som det finns porslin hemma för så många personer så vi löste det med att åka på loppis och handla allt för en billig peng. Vi höll oss till temat blått och vi blev riktigt riktigt nöjd. Allt var såklart omaka och det var riktigt charmigt. Till bordsunderlägg köpte vi kökshandukar på IKEA som jag vek dubbel. Perfekt för gästerna att torka sig runt munnen på sedan ;-) Jag hade aldrig kommit på detta själv utan fick tipset av min svägerska, TACK! :-)
 
 
 
I helgen så åkte vi tillbaka med all porslin till Hamsta loppis, förutom några glas och tallrikarna som det står Selångers skolor på. Loppis-gubben köpte tillbaka alltihop så vi gick plus minus noll.
 

Jag har precis kommit ur en varm dusch. Har fått ringt och gjort en sjukanmälan på jobbet då magen säger i från ordentligt i dag. Har en gräslig mensvärk som sträcker sig runt ryggen och magen är stenhård. Har tagit alvedon men det klingar inte av. Om det inte är bättre i morgon bitti när jag vaknar får jag nog slå barnmorskan en pling. Tror det kommer bli en lång natt eftersom jag har förberett med att jobba i natt med att vila hela förmiddagen... det kommer nog bli en, två eller tre stycken filmer!
 




Hormonrand?


Kl. 18:51 |


Visst är det en hormonrand vi kan ana? Nerifrån och ända upp! Precis som med Tilde i magen fast den randen var mörkare, men denna kommer säkert mörkna på sig mer också :-)

Vecka 28 (27+5) idag. Vi börjar närma oss graviditetens sista tredjedel med andra ord och det känns. Låt de sista veckorna springa iväg...




Jellycat


Kl. 21:45 |
 
 
Alltså denna snuttis från Jellycat är SÅ h.i.m.l.a mjuk! Den är så söt och lagom stor och den blivande storasystern brukar norpa åt sig den när jag inte ser. Hon har gett den bra betyg med andra ord :-)
 
 




Supergröt


Kl. 13:24 |
Det är dags för mig att börja äta lite bättre mat till frukost och i dag testade jag Supergröten från Pauluns! Jag köpte den med blåbär och hallonsmak och den fick absolut godkänt. Jag skivade även över lite päron och en skvätt mjölk. Det har blivit alldeles för mycket mackor om jag säger så. Inte bra. Men vad gör man när man inte kan äta något annat ? Nu ska jag försöka varva denna gröt med goda smoothies och ägg.
 
 
 
Vad äter du till frukost ?
 




Lördagsmys


Kl. 17:36 |
Hej bloggisar!
 
Har ni en bra helg ? Vi har precis sagt hejdå till farmor och farfar (Tildes) och nu har jag och Tilde myst ner oss i soffan och njuter ( i alla fall jag) av alla tända ljus och tulpaner här hemma. Pippi Långstrump går på tv´n som nervarvning då våran lilla tjej har haft springtävling inomhus. Mycket mer kommer det nog inte bli innan hon går och lägger sig. Då ska jag passa på att måla, förhoppningsvis, det sista lagret med färg på trappen så att mattan kan läggas i morgon :-) Jag tror det kommer bli så himla bra! Och när trappen är färdig kan vi äntligen sätta i gång med sovrummen. Alltså är det dags att börja spana tapeter igen...
 
 
Det är inte bara hemma som det sker förändringar, snart kommer det hända lite här inne på bloggen också :-) Håll utkik!
 
Önskar er en härlig Lördagkväll.




Äntligen helg


Kl. 21:15 |

Nystädat. Färska tulpaner. Tända ljus. Cola zero i glaset med en limeskiva. Filmen skumtimmen.

Trevlig helg :-)





Klick klick!


Kl. 10:15 |
 
En filt och en snutte till den som gömmer sig i magen och en ny mössa till Tilde från babyshop klickades hem i går! Det börjar ju bli dags att inhandla lite smått till lillasyster eller lillebror och nu kan vi checka av, filt, snuttefilt och en fin stickad overall. Inte ett enda klädesplagg än så länge och ska jag vara ärlig så tar det emot lite. Jag vet inte varför. Jättekonstigt. Men jag hoppas snart att den spärren släpper. Givetvis ska jag gå igenom kartongen med Tildes alla fina kläder och om jag inte missminner mig finns där många kläder som passar både till en liten tjej och kille. Men något nytt och eget ska ju han eller hon få såklart! :-)




Graviditetsvecka 28 (27+0)


Kl. 18:38 |
 
 
 Så idag har vi gått in i vecka 28 och det är 90 dagar kvar. Den sista trimestern med andra ord. Det kanske börjar bli dags att provköra lite syskonvagnar snart ? Bebisen är ca 38 cm lång totalt och väger ungefär 1,2 kg. Om lillasyster eller lillebror skulle välja att komma ut nu har den ca 90 % chans att överleva. Jag mår väl ok men det börjar bli tungt. Kroppen säger i från mer ofta och på kvällarna är den alltid stenhård. Sendrag i vaden har jag v.a.r.j.e natt och det kanske är dags att börja äta lite magnesium ? 
 
HÄR var jag i samma vecka med Tilde.




Tisdag


Kl. 09:44 |

Godmorgon bloggisar!

Har precis ätit frukost efter att ha lämnat T på dagis. Lämningen i dag bestod av krokodiltårar, usch så jobbigt det är. Alltid när jag lämnar blir det såhär, när J lämnar går det hur bra som helst. Säger han i alla fall ;-) Jag har märkt att det går lättare om hon lämnas inne och jag tittar när hon åker två gånger från rutschkanan, då vinkar hon glatt och ger en slängpuss.

Nej, dags att ta tag i dagen! Ha det så fint :-)





Soffan


Kl. 20:17 |
Jag han aldrig visa er den första soffan vi köpte hem hit, men det var en Tidaholm från Ikea. Vilket fall som helst så passa den inte alls in här så den fick åka tillbaka till det blå gula huset. Nu har vi däremot hittat en soffa som smälter in så fint här hemma. Ååå vi är så nöjd! Nu måste vi bara hitta en matta och ett vardagsrumsbord, och det är inte lätt. Alla dessa val ;-) 
 
 
Nu ska den bara piffas till med lite färglada kuddar och jag tror beställningen kommer göras från H&M. Det känns lite tokigt att köpa dyrare med tanke på att snart kommer jag sitta i den och amma ;-)
 




Renovera trappen


Kl. 10:29 |
Hej vänner! 
 
Nu är jobbhelgen över (gick av i går mårse) så nu är jag ledig till på onsdag natt. Denna vecka har jag en kortvecka då jag bara jobbar onsdag och torsdag natt. Så skönt!
 
Jag tänkte dela med mig av förebilder ut av våran trapp som ska få sig en rejäl makeover. Som ni ser är den i stort behov av en liten uppfräschning. Nu på morgonen har jag tagit bort spjälorna som är nere i gillestugan så trappen känns mycket öppnare. Det som är träfärgat har jag målat vitt (grundat), trappstegen ska få bli klädd i en snygg grå heltäckningsmatta och resten ska vara vitt. Tror det kommer bli riktigt riktigt bra när det blir färdigt.
 
Vi har valt att lägga en heltäckningsmatta på trappstegen eftersom det blir så halt för barnen med en helmålad trapp. Om vi bara målar, skulle vi vara tvungen att köpa "halvmånar" och då är det lika bra att klä trappstegen. Sen är det ju så himla skönt att gå på också :-)
 
 
Nu ska jag vila lite (har gräslig yrsel) och sedan ska jag fortsätta igen när färgen har torkat!
 
 




En vanlig syn


Kl. 15:13 |
 
En vanlig syn här hemma! Hon är så söt då hon tar med sig en tidning eller en bok och lägger sig på kökssoffan eller sängen :-)
 

Vilken mysig förmiddag vi har haft. Jag skrotar faktiskt runt i min pyjamas än men ska strax byta om. Vi har satt upp lite tavlor, skruvat upp en fönsterbräda och tvättat. Ja, byggt lego och tittat på Pippi Långstrump har vi också gjort. Efter middagen (pulled chicken) ska jag åka och hälsa på den här tjejen och det var inte i går! Som jag längtar :-)




I dag är vi ledig!


Kl. 10:06 |
Hej bloggisar!
 
Gissa om jag blev förvånad i går när det damp ner massvis med kommentarer ang grönkålschips! :-) Så kul att blogg.se uppmärksammade inlägget. Berätta gärna vad ni tyckte om det efter ni har provat det hemma, det är verkligen superenkelt, gott och framför allt ett nyttigare alternativ till snacks. 
 
I dag har jag en ledig dag tillsammans med Tilde och det var väl tur. I går fick hon en gräslig hosta och det bara väste i bröstet på henne. Tror även hade lite feber. I dag är hon en pigg tjej men det hörs i bröstet att hon inte är helt hundra. Förhoppningsvis blir hon bättre till i morgon då det är dagis dags igen. Tänk att det bara behövdes två dagar på dagis så hoppade bassilurerna över henne. Typiskt!
 
 
Ute faller snön och fåglarna äter för fullt. Det är så mysigt med fåglarna här utanför :-) Domherrar, talgoxar och gråsparvar får vi mest besök av.
 




Grönkålschips


Kl. 19:58 |
För någon dag sedan provade jag att göra de omtalade grönkålschipsen för första gången. Jag kom över en påse med färdigskuren grönkål på hemköp så jag kunde inte låta bli :-) Jag är glad att jag provade för jag gillar det verkligen. Chipsen blir superfrasiga (nytt gravidcravings, älskar frasiga saker) och jag älskar saltsmaken som blir (om du väljer att krydda med havssalt). Helt klart en ny favorit här hemma. Extra plus är ju att grönkål innehåller massvis med antioxidanter, JÄRN, C-vitamin, A-vitamin och lutein!  
 
 
 
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg över grönkål på bakplåtspapper. Ringla över olivolja och havssalt (eller någon annan krydda du gillar, men jag rekomenderar att börja med enbart salt). Stoppa in i ugnen ca 8 minuter till de har blivit hårda och krispiga. 
 
Nästa gång ska jag göra någon fräsch dipp till!
 
 
Älskar skålarna som faktiskt är ett loppisfynd! Jag lyckades få tag i 6 stycken. Perfekt att ha lite godsaker i eller när vi äter tacos :-) 




Godnatt!


Kl. 08:00 |

Måndag och ny vecka. Jag började min arbetsvecka redan i lördags så jag är redan i gång :-) Natt 2/3 är precis gjord så nu ska jag sova! 

Kram!




Under 100


Kl. 07:45 |

Snart har vi under 100 dagar kvar, jisses! Snart är vi fyra, hur kommer det gå?

Hemma nu efter natt 1/3. Har precis krupit ner i sängen på nedervåningen och öronpropparna åker snart i. J håller på att packa inför dn dag på himlabadet och T ligger i soffan och sover.

Det känns så tråkigt att inte kunna följa med på roliga saker bara för att jag jobbar varannan helg...





Satsuma - The Bodyshop


Kl. 15:27 |
I jul när svägerskan var "hemma" på besök fick jag en ny favorit från The Bodyshop! Hon har nämligen doften Satsumas och det doftar verkligen SÅ himla gott. Jag har luktat på den i affären men aldrig fastnat för den då, men den fick en helt annan doft när den användes t.ex i duschen. Denna skrivs upp på min lilla lista :-) Du vet väl om att The bodyshop har en webbshop ? Just nu pågår rea för fullt! Du kommer till den HÄR!
 
Nu ska jag ta med mig pulkan och hämta hem Tilde från dagis. Skönt att få sluta lite tidigare när det är fredag och allt. Hoppas hon vill hjälpa mig att förbereda dagens middag, Kykling Enchiladas får det bli. Det var längesedan. Vad ska ni äta ?




Ett vrål!


Kl. 09:38 |
Godmorgon vänner!
 
Jag måste få dela med mig om några helt underbara bilder på Tilde som jag lyckades fånga upp, fast det är dålig kvalité. Bortse från detaljerna runt omkring ;-) Men i alla fall så skulle J prova om allt var rätt kopplat mellan datorn och tv´n och satte på en film. Då kommer introt Metro Goldwyn Meyeretts lejon upp på tv´n och gör ett vrål och det älskade Tilde! Jag vet inte hur många gånger vi fick kika på det ;-) hihi
 
 
 
 
 
Det är helt galet vad denna tjej sprider glädje omkring sig. Hon är så h.i.m.l.a glad jämt och bjuder alltid på massa skratt. Hon är så varm och go och bjuder gärna på flera pussar och kramar och myser gärna ofta och länge. Hoppas hon fortsätter med det lääänge. Vi är lycklig lottade, helt klart!




Torsdag kväll


Kl. 19:54 |
Torsdag kväll och jag har precis sjunkit ner i våran soffa. Ljusen är tända, jag är nyduschad, Tilde ligger i sin säng och läser bok (somnar nog om några sekunder) och J ska snart ner och hänga tvätten. I kväll är det en riktigt tv kväll för min del, jag har tre timmar framför mig. Först ut är Sveriges Mästerkock som sedan följs av dubbelavsnitt av Revenge! Håll tummarna att jag inte somnar mitt i allt bara...
 
Nu till något helt annat. Vi är på skötväske-jakt igen! Den vi hade till Tilde har tvätt gått sönder vilket är så synd för vi var SÅ nöjd med den. Har kikat runt lite och har fastnat för den här ovan från Elodie Details. Den är stilren och har många fack. Det som också är viktigt för mig är att den hänger bra på vagnen. Kanske får ta mig till babyproffsen och prova, om de har den inne. Annars kanske beställa hem och prova på våran Cam! Skötväskan finns bl.a att klicka hem här och den finns i flera färger :-)
 
 




Graviditetsvecka 26 (25+0)


Kl. 15:05 |
Veckorna bara rusar förbi och i går gick vi in i vecka 26! Det börjar verkligen bli tungt nu och jag blundar lite för att det ändå är väldigt många veckor kvar och att jag inte räknas som höggravid ännu. Men jag känner mig verkligen som så. Som jag skrivit tidigare så är det en väldigt aktiv bebis inne i magen, både på gott och ont ;-) Inga bristningar har ännu dykt upp (klarade mig helt utan med Tilde i magen) och vågen visar på 3.9 kg upp. Den senaste veckan har magen börjat ta samma form jag hade med Tilde i magen. Ni hittar ett inlägg om samma vecka med Tilde i magen HÄR!

Det som är värst just nu är att jag har börjat äta järntabletter och min kropp gillar dem verkligen inte. Jag märker ingen skillnad på Niferex eller duroferon så frågan är om jag ska prova hemofer ? I början av graviditeten hade jag ett blodvärde runt 100 och nu har det stigit till 114 i alla fall. Dessa problem hade jag inte med Tilde i magen, då fungera allt tipp topp! Tänk vilken skillnad det kan vara.
 
 
Barnet är ca 23 cm långt från huvud till stjärt och väger ungefär 900g. Ryggraden blir starkare och smidigare, för att den skall orka bära kroppen. Lungorna utvecklas alltjämt och barnet växer till sig mer och mer. Med lite tur kan man höra barnets hjärtslag genom att någon lägger örat mot din mage. Ögonen är nu färdigbildade och barnet har lärt sig att både andas in och ut. När barnet hör ljud reagerar det med högre puls, och spelar du musik kan det hända att hon/han rör sig i takt. Det finns studier som visar att barnet reagerar på beröring runt denna vecka.
 
 
De senaste dagarna tror jag Tilde har börjat notera att jag ser lite annorlunda ut. I bland vill hon lyfta upp på tröjan för att känna och titta på magen. Kanske börjar hon förstå att hon ska bli storasyster? Hur var det för er som har ca 2 år emellan barnen ? 
 




Ännu mer blommor


Kl. 11:59 |

Ännu en färsk bukett med blommor från vänner. Vi blir så bortskämda! Hihi 

Här ser ni också en liten skymt av våran nya soffa. Vi är så nöjd och vi fick verkligen ett helt annat vardagsrum! Nu ska hag bara piffa till med några nya kuddar och en matta. Och jag måste hylla IKEA lite också som tog tillbaka soffan utan bekymmer och vi fick alla pengar tillbaka!




Söndagsbabbel


Kl. 19:50 |

En härlig bukett med krispiga tulpaner kom Elin och familj med i dag :-)

Hej bloggisar!

Nu har jag kastat mig ner i soffan och jag tänker nog spendera kvällen här. Kanske att jag orkar resa mig upp för att hämta min Mac men jag vet inte (måste hitta matta till vardagsrummet). Borde förbereda för i morgon, packa våra väskor. Vi ska avsluta Tildes jullov på himlabadet. Det blir premiär för henne :-) hoppas hon kommer tycka det är skoj! 






Nu är jullovet slut!


Kl. 16:37 |

Ett hej från jobbet! Hoppas ni har en bra  lördag. Nu är mitt jullov slut och snart är ekorrhjulet i gång igen med dagislämning, hämtning och middagslagning. Dock börjar jag jobba nätter nu till veckan och det ser jag fram emot.  

I dag har vi varit och kikat på en ny soffa då den vi köpt inte alls passar hemma hos oss. Vi kikade också på lite vardagsrumsbord men hittade inget som föll oss i smaken. Vi får nog vänta till vi har fått soffan som kommer på måndag och känna efter och mäta lite.




BM-besök v.25 (v.24+1)


Kl. 17:37 |
För en timma sedan kom jag hem från barnmorskan. Allt såg fint ut och besöket gick väldigt snabbt. Fast jag borde börja äta järntablettet. Hur svårt ska det vara? Jag fick mitt moderskapsintyg som jag ska skicka in till Försäkringskassan och ansöka om havandeskapspenning från vecka 32. Vi pratade om sammandragningar och sömnbristen och det är ju inte mer än att bita ihop. Acceptera och göra det bästa av situationen. Ingen ide att klaga. Nästa tid har vi inbokat och det är i slutet av januari. Då är jag i vecka 28, känns helt galet vad snabbt det går!

 
 
SF mått: 23 
Hjärtslag : 138 
HB: 114
BT: 120/65
 
HÄR kan ni se hur värdena såg ut med Tilde vid samma barnmorskebesök :-)




Lite grönt


Kl. 10:11 |
 
Lite grönt har fått flyttat in i hallen efter nyårsfirandet. Tack Hanna och Björn :-) Ljuset doftar alldeles ljuvligt!
 
 
 
Nu ska vi klä på oss kläder och gå ut för att mata fåglarna. Det har blivit som en förmiddagsrutin här hemma på lediga dagar innan det är dags lunch.  I eftermiddag har jag ett barnmorskebesök inbokat och ska även få lyssna på hjärtljuden för första gången. Hoppas ni har en fin torsdag bloggisar vad ni än hittar på.
 




Längtar!


Kl. 16:27 |
 
Men som vi längtar efter denna underbara tjej nu! Snart är hon hemma :-)