Föräldrautbildning


Kl. 17:04 |

Skinande rent golv är resultatet efter dagens städning...

Hej bloggisar! Nu ska vi hugga in i dagens middag som är Johans korvstroganof som är den allra allra bästa. Sen är det dags att åka mot våran första föräldrautbildning :-)

Vad har ni för erfarenhet av föräldrautbildning ? Hiss eller diss ?





Kommentarer
Sanna

För min del: diss, lärde mig inget nytt eftersom jag läste precis allt jag kom över men att även pappan får lära sig lite inför förlossningen och så, så att de förstår mer vad som händer: helt klart hiss. De flesta pappor plöjer ju inte igenom sjutusen nummer av mamma-tidningar:)

Oslo på svenska

Tyckte det var bra! Men hade velat ha mer fokus på parförhållandet efter att barnet kommit! De sa ungefär "det blir tufft och många skiljer sig" varken upplyftande eller något nytt. Var på Oslo jordemorutbildningen på Ullevål, vilken går du? Efter barnet kommit och blivit fyra månader får man erbjudande om parkurs, från Helsostasjon, jättebra!

Thereses liv och vardag

Jag tyckte det var bra! Särskilt den gången de pratade om förlossningen... Kändes bra att få lite info om hur det brukar gå till, även om jag aldrig tror att man kan förbereda sig helt... Dessutom roligt att få träffa andra blivande föräldrar. Fin matta ni har förresten! Kram

Martina

Diss!
Inget kommer att vara "aha".
Onödigt, tyckte jag.

Karolina, gravid i v. 39 ♥

HISS!
Vi hade inga förväntningar alls - men jag tyckte det var skönt. Dessutom har vi träffat ett jättetrevlit par - vi har inte bara "det nya livet som kommer" gemensamt utan även mycket annat. Tycker absolut ni ska ge det en chans!:)

Ang amningskudden så tycker jag blå, om jag får rösta!:)
Vi har inte skaffat någon sådan ännu och jag vet inte riktigt om vi ska göra det heller. Tänkte prova hur det går med "vanlig" kudde först, så jag kan ju uppdatera dig på den fronten sen om du vill!:)
Kram

Svar: En stabil och ganska hård amnings kudde kan jag verkligen rekommendera :)
Vi köpte en Dockis & tummen amningskudde, och det var så skönt, samt att man sedan kan sätta den runt dom när de håller på att lära sig sitta och nu har min dotter den(7 mån) som lek kudde, de små figurerna vill hon gärna se och ta på:)

Så tummen upp;) för amningskudde.
Anna-Karim

Melissa - Livet i ett Fängelse!

Hoppas du får en riktigt bra fredag :) Här stormar det som tusan men hoppas de hinner gå över till morgonen gryr, vart sånt härligt vårväder hela veckan så vore ju typiskt om de försvinner bara för de är helt

Svar: Tack detsamma ! :-)
Sarasdiary

Elin

Diss tycker jag.
Stel och tryckt stämning och fick inte lära mig nått nytt. Tyvärr!!

Sarasdiary

Tack tjejer att ni delat med er :-)

Vi tänker ge det en chans och det var ju först gången igår som inte gav sådär jättemycket. Jag tror att papporna får mer ut av det och får en chans att känna sig mer delaktiga. Och framför allt att träffa andra pappor som väntar sitt första barn (mycket gemensamt)-

Vi hade träffen med 6 andra par som bor i närheten och flera av dom kan jag tänka mig att träffa på en fika så det kändes jätteroligt! :-)

Men visst var det tryckt stämning, men det var ju också första gången ? :-)

KRAM KRAM!




Kom ihåg mig?