Välkommen graviditetsvecka 32 (v.31+0)


Kl. 19:32 |
Barnet: Under den här perioden rör bebisen sig mer och kraftfullare än någonsin. Kommande veckor bli utrymmet att röra sig allt mindre, och den så kallade fosterställningen blir den enda möjliga. Håll reda på fosterrörelserna och kontakta MVC om de plötsligt skulle minska i frekvens och/eller intensitet. Tillväxttakten avtar nu något och utgörs främst av ökat underhudsfett som också gör att bebisen ser rundare och mindre skrynklig ut. Amningsreflexen är utvecklad och vid beröring av kinden vänder bebisen på huvudet för att söka efter bröstet, och beröring av underläpp gör att den öppnar munnen. Den klarar också att suga och svälja på ett koordinerat sätt. Barnet är ca 40 cm långt och väger ca 2 kg. Mamman: Din livmoders översta del finns nu c:a 13 cm ovanför naveln. Nu när bebisen vuxit sig så stor och livmodern är högre i buken kan du märka av en ny upplevelse: när bebisen ligger uppochner i mage kan den sparka uppåt och träffa dina revben. Trycket kan göra att det känns ömt, särskilt om bebisen fastnar med en fot mellan revbenen. Du kan delvis förhindra detta genom att sitta upp så mycket som möjligt. Jag: Längtan blir större och större för varje dag. Vem är du där inne ? Hur ser du ut ? Har du hår eller är du en liten flintis ? Är du en liten tjej eller en liten kille ? Hursom så toklängtar vi efter dig nu! Denna vecka jobbar jag mina två sista nätter innan gravidpenningen trär i kraft, underbart tycker min trötta  kropp.




Kommentarer
Eleni

Ja, det finns så himla mycket fina barnkläder nu så det känns som det inte finns något stopp för mycket man vill handla! :) Och ännu en gång... Viiilken fin bebis mage! Vad mysigt! :) Det börjar närma sig nu. Inte alls långt kvar, även om den sista tiden brukar vara den tid som man tycker känns gå långsammast. Vad skönt att du snart får vara hemma och vila tills bebisen tänker komma! :) Kram

Svar: Tack!
De flesta som jag har pratat med säger att när man går och "väntar" kommer det gå mycket långsammare.
Kram
Sarasdiary

Mikaela

Åh, vilken fin mage du har! Nu är det inte länge kvar :)

Svar: Tack snälla du!
Nej nu är det nära, helt galet :-)
Sarasdiary

elinjosefine

Finis :)
Ja nu börjar man längta och fundera på förlossningen. Har kännts så långt bort innan men det gör det inte länge :)

Svar: Tack fina du!
Ja nu börjar det ju faktiskt närma sig ändå ;-)
Sarasdiary

carolina

Hej Sara! Vad skönt att du har bara 2 mer jobb nätter kvar. Sen kan du bara få va hemma å vila å förbereda inför allt. Ta hand om dig och ha en fin vecka! Kram

Vicky

Drömde inatt att du hade fått en liten söt pojk! =)
Oavsett om det blir en pojk eller tös så kommer denne vara toksöt med så fin mamma!
Kram på deh!

Svar: Men så snäll du är Vicky! STOR KRAM!
Sarasdiary

Karolina, gravid i v. 40 ♥

Vad skönt, bara 2 nätter kvar! Jag har tyckt det var sp skönt att vara hemma på havandeskap, tiden har verkligen gått jättefort (tills för någon vecka sedan)
Se till att njut sista tiden som ensam - gör saker du / ni tycker om och gärna lite i överdrift - sen när lillen kommit så är det nog bra om man är less på de saker man tycker är kul, för man lär inte kunna göra det på ett bra tag!:)

Fina magen♥

Hanna

Vad fort det går. :-)

Svar: Ja men ellerhur ? Alldeles för snabbt! :-)
Sarasdiary

Mickan, Gravid v. 36

Fin du är! :)

Svar: Tack snälla du ! :-)
Sarasdiary

sofie

Snubblat in på din blogg, trevlig:-) Fin mage du har & lycka till med den lille du har där inne:-) Var har du hittat den super söta cardigan du har på dej på dessa kort?

Svar: Välkommen hit :-)
Den har jag köpt på H&M faktiskt :-)
Sarasdiary

Bloppis! » Saras diary

[...] HÄR ser du cardigan nr 1 på! [...]




Kom ihåg mig?