Dagen


Kl. 19:43 |
bild-27

I morse åkte locktången fram. Vilket vad längesen ;-)

bild-28

Tilde har fått hem ett paket från Buzzador innehållandes smarrig frukt smoothies från Nestlé! Mums tycker hon :-) Jag tycker dessa är toppen eftersom hon kan hålla i påsen själv och äta från den. Än så länge kladdar hon inte runt utan suger fint ur den ;-)

bild-30

bild-29

Mycket bus just nu med lilltjejen som inte tycker det är kul att leka själv allt för länge! Separationsångest och tänder...

bild-31

Mellanmål i farten! Rågstyrka med smör, ost och skinka. Nu är det mycket planera och hela tiden ligga steget före. Det känns skönt att det är fokus på kosten i hela två veckor innan det blir träning. Tror det skulle bli lite kämpigare om man körde igång med båda samtidigt. Men jag ska erkänna, det kliar i kroppen så jag räknar med ett eller två pass nästa vecka. Bara för skojskull!

bild-32

Superfina krukor hitta jag inne på ICA MAXI! Ångrar mig lite nu att de inte fick följa med hem, nästa gång! Skulle passa så fint i vårat kök :-)

Nu är det snart dags för lite kvällsfika och sen ska jag krypa ner i sängen med nyaste MAMA tidningen som jag köpte med mig. Vardsgslyx när den är som bäst ; Ny tidning och lägga sig tidigt!  Vi hörs igen i morgon :-)

 




Dagens Sara


Kl. 11:08 |

Det har ekat lite tomt här inne på dagens Sara den senaste tiden och det beror på att inget nytt har fått flyttat in i garderoben. Blir ju lite tjatigt att vissa samma samma och samma, eller hur ? Men som jag skrev för några dagar sedan så fick lite nytt flytta in i garderoben så idag tog jag mig tiden att fixa en dagens. Desktop5Tröja - VILA & Jeans - Dr Denim (de är nyfärgade och jag blev så himla nöjd. De ser precis ut som ett par nya!) Tröjan är väldigt kort så jag gick upp en storlek.

Precis som jag skrev på instagram @sarasdiaryblogg så känner jag mig så mycket piggare om jag klär på mig vanliga kläder, sminkar lite och lockar håret. Jag lurar mig själv lite ;-) hihi Nu är det lunchdags för oss båda här hemma och vid kl 13.00 ska vi iväg och få lite information om barnomsorg. Helt galet att Tilde ska börja dagis/förskola efter sommaren. TACK för alla krya-på-dig-hälsningar! ♥

 




Superfine V Stars


Kl. 07:00 |

GODMORGON FINISAR! 

Sista dagen i januari är här och förkylningen håller i sig. Har ingen feber eller hosta men min hals är som taggtråd. Och det brukar ju vara ett tecken på att det snart är över. Idag ska vi ut ur hemmet och luftas lite. Har lite ärenden att fixa och det ska bli så himla skönt att få komma ut lite :-)

Hur snygg är inte denna T-shirt ? Lite lös i modellen precis som jag vill ha det, v-rigning och med stjärnor! Den finns även som linne hos tintinstyle

tintinstyle

tintinstyle2

Men sen att priset för denna ligger på 995 :- kan vi väl blunda lite åt ? ;-)

 




Nova Star till Tilde


Kl. 20:24 |

Vi håller på att uppdatera Tildes garderob som ni vet och det mesta blir nu i storlek 80. Känns helt galet att hon kan ha den storleken, eller kan och kan, det är ju lite stort fortfarande. Förut tyckte jag om att köpa lila till henne eftersom hon är så fin i det. Men nu har rosa allt mer fått flytta in :-)

Just nu är jag på jakt efter byxa och tröja från NOVA STAR och fick se att dessa fanns på REA. Har precis mejlat till Pirum Parum här i Sundsvall som säljer kläder från NOVA STAR och jag håller tummarna att de har i butik! Annars får det nog bli ett klick från Oiidesign eftersom de har fri frakt och riktigt snabb leverans.

medium2 large  

Nu är det dags att börja förbereda kvällsmålet, proteinpannkaka! J är och tränar så jag ska försöka tajma in så de är färdiga till han kommer hem. Lagom till Mia på Grötö kanske ? :-D





Våran dag..


Kl. 15:11 |


20130130-150546.jpg
Vi har kammat håret med bästa balsamsprayen.
20130130-150555.jpg
Myskläder och golv-häng!
20130130-150601.jpg
Ännu mer golv-häng...
20130130-150607.jpg
Jag bygger och Tilde river...
20130130-150631.jpg
Nu vi myst ner oss i soffan och ser på en gammal Beck. Tilde har somnat och jag gör det också snart... Jag är värre i förkylningen idag så när J kommer hem ska jag ta ett bad och krypa ner i sängen. Har ni nå tips på en bra tjejig serie jag kan börja se?
Undra hur lång tid det tar innan Tilde blir sjuk... :-(




Bokstäver på väggen ?


Kl. 11:02 |
Jag funderar på vad Tilde ska ha på sina väggar inne på hennes rum. Äntligen har vi börjat komma i ordning lite där och fått undan sånt som inte ska vara där inne.  Om jag orkar i dag ska jag möblera om lite, vi får väl se. Men vad tror ni om detta ? En tavelvägg med bokstäver som bildar Tilde. Tåls att fundera på. Måtten är 21 x 21 så de är ju inte jättestora. Tanken är att ha de lodrätt på väggen bredvid fönstret, om inte sängen ska vara där. Eller så räcker det med bokstaven T kanske... En namntavla ska hon också ha så klart men jag inte bestämma mig för vilka färger, rosa, vit och grön kanske ? Att bestämma mig är inte min starkaste sida som ni kanske märker. Allt tar tid innan det blir gjort, bara för att jag alltid har beslutångest!   109497_1  

Jag hittade bokstäverna hos RUM21!

 





Vad innebär PT-Online ?


Kl. 07:00 |
GODMORGON! Eftersom jag har fått många frågor vad PT-Online innebär så tänkte jag börja denna onsdag med lite kort information om det. Jag har även skapat en kategori som heter PT-Online med Olga Rönnberg där jag kommer fylla på med inlägg allt eftersom.

PT Online

"Du som behöver kontinuerligt stöd med både kost och träning ska välja detta alternativ. Du har tillgång till tjänsten under 35 dagar med feedback minst en gång i veckan, mer vid behov, där du som kund får både kost och träningsprogram att följa. Bästa valet för dig som vill komma i form! För bästa resultat ska du satsa på minst 3 månaders period, livsstilsförändringen sker inte över en natt! Du kan även förlänga denna tjänst en månad i taget så länge du vill".

Från MammaFitness

Pssssst! Du behöver inte vara mamma för att köpa tjänster hos Olga :-) Klicka dig in till MammaFitness så kan du läsa mer om de olika programmen. MammaFitness finns även på Facebook, grym inspiration!

tumblr_m9lk7lXSon1rx4k90o1_500_large





Kvällsbabbel&Snygg väska!


Kl. 19:30 |

caman_proxy-11.phpMen har ni sett? Står det inte Sara på denna väska ? hihi.

Godkväll finisar!

Phuuueee vilken dag och framförallt, vilken kväll. Tilde har varit på sitt gnälligaste humör någonsin, vi har inte alls känt igen henne. Men jag är säker på att det är tänderna som är orsaken. Nu ligger hon i alla fall i sin säng och sover gott sedan en halvtimme tillbaka och jag har också krupit ner i våran, men datorn på magen ;-) Tänkte passa på att blogga i kapp lite och sen se färdigt Familjen Annorlunda. Sen måste jag upp och äta något innan jag somnar för jag har tydligen 700 kalorier kvar att få i mig... G.A.L.E.T! Fast egentligen är det inte så noga att jag kommer upp i det som hon rekommenderar eftersom jag ska nu endast ska skriva det jag äter. Så vi får se hur jag gör ;-)

Det är flera stycken som vill att jag gör ett inlägg om vad detta kommer innebära och jag ska fixa det. Promise!

KRAM!

 





Host!


Kl. 13:58 |

Bild 2013-01-29 kl. 13.56

Bild 2013-01-29 kl. 13.56 #2

Tjohej från soffan!

I morse vaknade jag inte så kry. Ont i halsen och allmän sjukdomskänsla. Suck! Jag skulle inte ha kört intervaller igår. Eller är det lika bra det kommer nu och inte sen när jag får mitt träningsschema.

Så idag skrotar jag runt i skönaste stora koftan från GT & pyjamas/leggings från kappahl. Inget jag tänker visa. Tilde däremot, hon är riktigt fin i sin nya tröja från POP. Klart hon ska vara fin fast vi bara skrotar runt hemma ;-)

Nu ska ska jag passa på att se familjen annorlunda på min MacBook innan Tilde vaknar. Tror ni jag hinner ?





Tilde 9 månader


Kl. 09:52 |
Bättre sent än aldrig, eller hur ? ;-) I lördags blev Tilde nio månader, lika lång tid utanför magen som innanför magen. Helt g.a.l.e.t! Egentligen finns det hur mycket som helst att skriva om våran lilla tjej, men jag tänker fatta mig kort. Eller ja, försöka i alla fall. Tilde 9 månader

♥ Har kläder i storlek från 68 - 80. Beroende på vad det är för kläder och märke. Tänk att det kan skilja så mycket ?

♥ Sover hela nätterna

♥ Vinker hej och hejdå

♥ Tar sig framåt men kryper inte

♥ Blir helt galen när hon ser en katt, önskar ni kunde få höra hennes glädjetjut. Kanske kan filma någon gång ? :-)

♥ Sover två gånger om dagen

♥ Älskar andra barn

♥ Är varken mammig eller pappig. Än...

♥ Kökslådorna är rolig att sitta och resa sig upp vid

♥ Vi har slutat med ersättningen helt nu. Tilde äter gröt till frukost, mat till lunch, gröt till middag och välling innan hon lägger sig. Mellanmål brukar vara en babysmörgås, frukt, avocado eller  1/2 portion välling. Vi är på väg att byta ut middagen till mat. Dricker vatten till maten men det får vi kämpa lite med

♥ Tänder har kommit upp på underkäken

Vi vet inte hur lång Tilde är eller vad hon väger, vi har tid på BVC i slutet av februari.





Uppdaterad garderob!


Kl. 16:06 |
Tilde har vuxit ur sin garderob över en natt så idag har vi uppdaterat den lite. Just nu har hon storlek 74 men kan även har vissa kläder i 68, så jag har köpt allt i 80. Jag gillar inte att hon har för stora kläder men det känns så himla onödigt att köpa storlek 74, vilket sitter perfekt just nu. Så lite uppvikta ärmar kommer det bli. Här   är lite av det nya..

DSC_0420

Strumpor från Kappahl och Polarn och Pyret

DSC_0421

Moccasiner från Polarn och Pyret

DSC_0422

Tröja från Polarn och Pyret. Älskar kragen & den rosa färgen är ju helt underbar :-)

DSC_0423

Jeans från H&M

DSC_0424

Superfin "skjort"klänning och två bodylinnen från H&M

Jag fick också med mig lite nytt hem men det visar jag lite pö om pö istället, blir lite roligare så! Nej, nu ska jag lägga Tilde för sin eftermiddagslur och sen ska jag sticka iväg och träna direkt när J kommer hem. Jag vill göra en tidig kväll känner jag :-)





Only Marlena


Kl. 12:00 |
Har ni sett ? Perfekt bastop att ha i garderoben. Ni som har hängt med här ett tag vet kanske att jag älskar denna modell, tight över armarna och resten lite loose  :-) Alla tre färger skulle mer än gärna få komma hem hit, men skulle jag bara få välja en blir det nog den vita! Basic  

Finns HÄR .





Monday Diary


Kl. 09:25 |
Hej finisar! Det är måndag och en ny vecka, härligt eller hur ? I går gick vi och la oss tidigt och vi har sovit riktig riktigt gott. Ofta när jag jobbat natten och ska vända tillbaka dygnet sover jag riktigt dåligt, men denna gång gick det riktigt bra :-) Så skönt! Nu ska jag börja ta tag i denna dag och börja göra mig ordning. Ska passa på nu medan Tilde sover. Dagens planer är att göra ett inlägg om Tilde som blev nio månader i lördags, ta före bilder till min PT-online som börjar i morgon (!!) och träffa Elin och hennes Charles vid lunch. Bäst att sätta igång med andra ord!   monday  




Tjohoo!


Kl. 16:32 |


20130127-162820.jpg

20130127-162827.jpg
Kikar in lite hastigt från iPhonen och säger hej :-) Har varit lite tomt här inne vilket beror på att jag har jobbat och sovit i helgen. Kanske att vi hörs lite senare annars hörs vi garanterat i morgon, välkommen vardag och rutiner ;-)




Helstekt rostbiff med goda tillbehör


Kl. 19:05 |
Godkväll fina ni! Vi har precis intagit den smarriga middagen som jag tänkte dela med mig recept på och snart ska jag sjunka ner i soffan. Men bara för en liten stund. Strax före halv nio ska jag åka iväg till jobbet göra natt 1/2 :-) En jobbhelg med andra ord har jag framför mig och Tilde och J kommer få roa sig själv. Nu ska ni få receptet. Precis som det heter är det en helstekt rostbiff som jag kryddade med salt och peppar innan jag tjoffa in den i ugn, 150 grader till innertemperaturen var 55 grader. Under tiden skivade jag champinjoner och pressade en vitlök och la det i en stekpanna med lite olja. Sedan blandade jag i 4 msk pesto, 4 msk olja och 2 msk vatten tillsamman med 1 vitlök. När köttet stekt färdigt skar jag upp det i tunna skivor och la det i pesto-marinaden så det fick dra medan jag stekte champinjonerna med vitlök och olja. Lägg upp köttet på ett uppläggningsfat, häll över resten av pesto-såsen. Häll över champinjonerna, ruccola, ringar från en röd lök och riv parmesan över. Toppa med färsk mango! Mmmmmmm :-) DSC_0408 DSC_0409

DSC_0399

Eftersom det är fredag fick ljuvliga tulpaner följa med hem :-)





Nederdelar


Kl. 14:52 |

Tilde börjar växa ur alla sina byxor nu som finns i hennes garderob så till veckan ska vi ut på byxjakt. Vi har ett par supersköna jeans från Kappahl som är favoriten så gärna ett par liknande får flytta in. Hittade dessa nedan hos H&M som påminner om den modellen fast i lite ljusare jeansfärg. Hoppas de finns i butik så vi kan känna på dem. HM

 




Länk till min springlista!


Kl. 10:39 |

Tjingeling!

Jag har fått förfrågan om jag inte kan länka till min Springlista på Spotify och så klart jag kan göra det! Klicka H Ä R så kommer ni till den :-) Som ni kommer märka är det låtar med mycket fart och som man (jag) blir glad av och gör att jag bara vill springa snabbare ;-)  Det är många av låtarna som har gjort att jag nästan ramlat av spinningcykeln för att jag har tagit i så mycket! Hihi ;-)

running    




HAPPY FRIDAY!


Kl. 08:11 |

Godmorgon fina ni!

Gissa vem som vaknade med nästäppa och liiiite ont i halsen (som nu har försvunnit efter frukost). Jag HOPPAS verkligen det bara är något som är här på en snabbvisit för jag har inte tid att bli sjuk. Så idag ställer jag och Tilde in våra träningsplaner och vi tar istället en mysfredag här hemma med en promenad efter lunch. Vad ska ni göra i dag ? quote quote2

TACK för eran respons på de senaste inläggen, ni är världens bästa läsare, helt klart!





Min springlista!


Kl. 17:25 |
Hej på er!  Detta inlägg har fått väntat länge på att bli publicerat här, hihi. Jag vet inte varför, det bara har blivit så. Men jag har fått frågan om vad jag lyssnar på för musik när jag springer mina intervaller så here we go! I går uppdaterade jag den med lite gammal 90 tals euro disco ;-)

Skärmavbild 2013-01-23 kl. 15.39.44

Om ni förstorar bilden ser ni då vad det står ? Men här kommer mina sju favorit låtar, hinner oftast inte höra fler eftersom mina intervallpass oftast ligger på mellan 15-20 minuter.

Hungry hearts - Nause (uppvärmning)

Mr. Vaine - Culture Beat

She Wolf - David Guetta

Little Talks -Of monsters and med

One Day - Asaf Avidan & The Mojos

Cést la vie - Khaled

Scream and shout - Will i am & Britney Spears ( Brittans bästa låt någonsin )

Nu vill jag veta vilka låtar som är dina favoriter just nu :-D





Please!


Kl. 14:57 |
Mellanmål i magen på oss båda och nu ska vi snart gå och vila tillsammans, finns det något mysigare ? :-) Men nu till dagens shoppingtips som jag har tipsat om tidigare... Jag får många frågor om vart jag har köpt mina please jeans och får många komplimanger för dem och funderar ni på att köpa ett par så lovar jag er, ni kommer inte bli besvikna! Just nu har jag ett par men planen är att fylla garderoben med flera. Ett par svarta står näst på tur. Jag har köpt mina hos CreativeLounge som just nu har de svarta i de flesta storlekar. Passa på , de tar slut snabbt!  

please

Om du beställer utan att prova så är mitt tips att gå ner 1 storlek! Jag har XS på mina.





Gårdagens träning&viktig info!


Kl. 07:11 |

Godmorgon fina ni!

Har ni sovit gott ? Idag är det torsdag vilket betyder att jag och Tilde har bilen och då ska vi såklart passa på. Planerna är en liten birsta tur och springa in på jobbet en liten sväng :-) Helt galet att det är fredag redan i morgon! Veckorna går så galet snabbt.

bild-26  

I går blev det lite rygg och jag avslutade men plankan. Både raka och sneda med hjälp av tabata-appen! Jag tror det var mitt sista pass inför PT-online. Nu ska jag vila kroppen så jag kan ge allt jag bara kan i några månader framöver.  Röhnisch från topp till tå!

Jag älskar att träna. Jag mår bra av det och jag tycker om att dela med mig av min träning. Gillar du det inte så behöver du inte fortsätta läsa min blogg eller följa mig på instagram eller vara vän med mig på facebook. Jag skriver inte om träning för att provocera eller " titta vad jag är duktig" och för att du ska få dåligt samvete. Det är inte alls min mening! Jag skriver om det för att inspirera och för att träning är så HIMLA kul och får mig att må så bra. Min blogg är en LIFESTYLEblogg och träning är en del av min livsstil.





Cure Poncho


Kl. 19:47 |

chill

Men har ni sett vilken underbaring från ChillNorway ? Jag älskar denna modell, tight över armarna och loose i nederdelen. Riktigt vardagssnygg! 

 Finns just nu hos tintinstyle.se

Här hemma har vi möts i dörren. När J kom hem stack jag iväg till EGO (riktigt tunga steg dit och badkaret lockade, men jag stod emot) och när jag kom hem så åkte J iväg och tränade. Nu har jag precis lagt Tilde och väntar på att hon ska somna så jag kan ta en dusch och sen krypa ner i soffan. Sveriges mästerkock och Mia på Grötö står på kvällens tv tablå :-)

Kram på er så "hörs" vi igen i morgon!

 




Mellanmål!


Kl. 15:50 |
Är ni duktig på att äta mellanmål ? Det är inte jag! Det är något som jag kommer få kämpa med nu eftersom det är så viktigt att äta regelbundet ( äta ca var 3:e timme är lagomt ungefär). Ett tips är att ställa klockan när det är dags för ett mellanmål, då kan man ju inte skylla på att man glömmer ;-) hihi Jag tänkte tipsa om ett mellanmål, äppelskivor med jordnötssmör på! Jag testade först på banan men det gick inte hem här, det blev torrt och jordnötssmöret fastande i hela munnen kändes det som. Äpplena gjorde att det blev  lite blötare och det var riktigt gott.

DSC_0371

Jag köpte jordnötssmör från Kung Markatta och det finns att b.la att köpa hos ICA MAXI.  

Näringsvärde per 100 g är Protein 31 g/ Kolhydrat 17 g/ Fett 41 g

Nu ska jag börja fixa middagen här hemma och sticka iväg till EGO när J kommer innan för dörren.  I kväll vill jag inta soffan tidigt och bara NJUTA denna onsdagskväll! Det är ju Mia på Grötö i kväll på tv 4 som jag inte tänker missa. Såg ni förra veckan ?





Hemma&Lunchdejt!


Kl. 10:06 |
Hej finisar! Nu tänkte jag skriva välkommen måndag men det är ju onsdag. Tror nog allt jag blivit lite dagvild efter min lilla tripp ner till Hudik. Det brukar ju annars bli vid helgerna :-) Vi kom hem sent på eftermiddagen i går och direkt lämnade jag Tilde med J och följde med till IKEA. Riktigt skönt med några timmar egentid efter två intensiva dagar och när jag kom hem sov en helt utslagen nybadad liten tjej. Idag får vi lunchbesök och vad vi ska äta har vi redan hunnit förbereda, så skönt! Dock blev det inte som jag hade tänkt ,men det går nog att äta ;-) Annars har vi ju pizzerian alldeles runt hörnet. you are

Glöm inte det !





Bara en vecka kvar!


Kl. 11:09 |


20130122-110750.jpg
Många förberedelser är gjorda och jag känner mig ganska så redo för att sätta igång. Tror jag aldrig varit så taggad. Givetvis är det PT-Online jag pratar om :-)




Tisdagsmorgon!


Kl. 09:26 |


20130122-092026.jpg
Sovande Tilde i POP. Min morgon outfit. Hämta mjölk precis från fabriken ;-) Andra koppen kaffe i finaste muggen från PIP!
Idag blir det packa och åka hem. Men inte förrän på eftermiddagen.




Måndag!


Kl. 10:42 |


20130121-103818.jpg
Jag har precis slagit mig ner i kökssoffan och kikar runt lite här. Tilde sover ute i vagnen efter en liten promenad. Vi får se vad denna dag har att bjuda på, men det blir nog en liten sväng på stan.
I natt delade jag och Tilde säng och jag var lite nervös hur det skulle gå. Men det var en bra natt utan sparkar (dock pratar hon i sömn) och vi gjorde morgon 7.40. Jag kan nog inte vara mer utvilad!




En härlig söndag!


Kl. 21:25 |


20130120-212033.jpg
Underbar söndag som slutade med att jag och Tilde följde med hem till Hudik :-) Här blir vi till på tisdag så det får bli uppdateringar från IPhonen. Hoppas ni haft en härlig söndag med strålande sol!
Nu ska jag krypa ner bredvid Tilde och sova. Galet trött!




Lördagsträning


Kl. 14:11 |


20130119-140731.jpg
Det blev lite lördagsträning ändå :-) 15 min snabba intervaller och tabata-plankor, raka och sneda. Nu blir det lite sen lunch och sedan dags att börja klura ut kvällens outfit!




Tre outfits från H&M!


Kl. 07:30 |
Hej bloggisar och god morgon! Har ni sovit gott ? Både jag och Tilde hade svårt att somna igår eftersom grannen hade fest igen. Jag längtar till hus, så det så! Ja nu var det inte min mening att klaga på grannen i detta blogginlägg utan tanken var att visa tre snygga outfits från H&M katalogen. Jag har inte spanat in den riktigt än utan gjorde det lite snabbt  igår eftersom jag ändå inte kunde somna ;-) oufit från hm

Den första är en riktigt "Sara" outfit, snygga enkla shorts och en tröja. Så här vill jag gå klädd i början på sommaren. Träningsoutfiten skulle jag vilja kopiera rakt av men tyvärr finns inte tröjan i min storlek. Den tredje är ju så vårfräsch, eller hur ? Tycker den rosa är riktigt läcker och hur snygg som helst till lite solbränd hud! Och boyfriends-jeans är väl aldrig fel ?





Trevlig helg!


Kl. 19:11 |

DSC_0367

Tilde har precis däckat i sängen (har varit vaken sedan kl 11.30!!) och vi ska ÄNTLIGEN få äta middag. Entrecote står på menyn och sedan blir det en film.

Hoppas ni för en mysig freagkväll och en bra helg vad ni än ska göra. I morgon blir det tjejmiddag för min del woop woop säger jag bara ;-)

 




Helgen har börjat bra!


Kl. 15:47 |


20130118-151733.jpg

20130118-151741.jpg
Perfekt avslut på veckan och bra start på helgen! Tack för idag <3




Kelly top&kaffedejt


Kl. 07:11 |
ginatricot    

Det är inte ofta jag shoppar på Gina Tricot. Kvalitén är ofta så himla dålig och efter en tvätt är plagget ofta förstört. Men några godbitar kan det ju finnas och denna tröja måste jag spana in! :-) 99:- är priset för den.

Godmorgon fredag!

Jisses vad veckorna går snabbt! Helt galet. I dag ska vi in till stan för en kaffedejt med Malin och jag ska också passa på att försöka hitta något till i morgon då det vankas tjejmiddag :-D

Ja, det blev ett litet snabbt hej här, men vi hörs säkert antingen här eller på instagram @sarasdiaryblogg under dagen





Förvaringskorgar


Kl. 21:04 |

Kikar in en snabbis innan jag ska krypa ner i sängen ;-) Har ni sett så fina förvaringskorgar jag hittat från RICE ? Den första skulle jag vilja ha inne i Tildes rum då jag tycker det är en så fin rosa färg. De kostar 299 :- styck och dessa finns hos Frapp! Tror ni de passar in i Expedithylla från Ikea ?

Rice korgarNej nu ska jag krypa ner i sängen och läsa lite. Har helt kört fast i andra boken om Grey...

Godnatt & sov gott vänner!





Not my cup of tea!


Kl. 18:19 |
Hej finisar! Har ni haft en bra dag ? Det har vi, men vi är liiiite sega, både jag och Tilde. Jag tror hon har haft lite ont i magen idag och jag får knappt i mig någon mat och då är det inte mycket energi. Jag är inte sjuk eller så men har denna vecka knappt fått i mig någonting. Frukosten är värst och det spelar ingen roll om jag har tränat på kvällen så är jag inte alls hungrig på morgonen. Jag som annars ÄLSKAR frukost och ser det som bästa målet på hela dagen :-) Detta måste gå över innan jag börjar med PT-Online den 29 januari eftersom kosten är A och O! Men nu var det inte det jag skulle berätta om, utan lakritspulver! Som jag har sett fram emot att blanda det med kvarg och lite hallon. Men vet ni vad? Nej fy! Så är det någon som vill ha burken så är ni välkommen att hämta :-D Så himla synd att jag inte gillar det, då det är perfekt att kombinera smaksättningen.   DSC_0350

Nu ska jag tappa upp ett varmt bad åt lilla damen och sen blir det mys för hela slanten till hon ska gå och lägga sig :-) Ni får ha en bra kväll så hörs vi igen i morgon!





Torsdag!


Kl. 10:52 |
Brrrrrr! Idag ser det riktigt kallt ut ute så vad passar inte bättre än att mysa runt i Pippi-tröjan ? Om några timmar ska vi bege oss iväg till BVC för att få lite information om tänderna som ska komma upp. Ja, det är väl dagens to-do förutom att hämta ut ett paket :-) DSC_0351 DSC_0352

Vi hörs lite senare skulle jag tro...





Vi idag!


Kl. 16:43 |
Hej på er! Jisses så seg i bollen jag blir av att vila med Tilde till hon somnar sin eftermiddags-lur. Och idag var det en superglad Tilde som bara låg och skratta, tokfia! Men nu har hon sovit i snart en timme och jag har hunnit fixa middagen som är en favorit här hemma! En god sallad till så blir det perfekt. Idag är det onsdag vilket betyder att det är min träningsdag men ska jag vara ärlig så vet jag inte hur jag ska göra. Att stanna hemma och mysa lockar mer, men är det inte då man ändå ska bege sig i väg ? ;-) 133 Här kommer en suddig bild på oss idag ;-) Jag har på mig tröja från Veromoda, sjal från Cubus och Jeans från Please! Tilde har den underbar jumpsuiten från Geggamoja som är lite för stor och mössan från Kappahl.

Ser ni min hårsnodd ? Jag har tipsat er tidigare men jag gör det igen. Jag ÄLSKAR dessa snoddar från BLIZZ! Har nog aldrig haft en hårsnodd som sitter så bra i håret. Jag är så glad att jag fick chansen att testa dessa i somras så nu använder jag inga andra. När du köper kommer ca 8-10 stycken och det kan låta som få men de håller i evigheter! Finns även i andra färger.





Canon powershot g12


Kl. 11:02 |
Hej vänner! Jag har länge funderat på hur jag ska göra med min systemkamera. Alternativen är; Ha den kvar och köpa ett nytt objektiv. Sälja den och köpa en annan systemkamera eller helt enkelt gå över till en kompakt kamera. Jag har nu en NIKON D3100 och har känt mig ganska så "mätt" på den om ni förstår hur jag menar ;-)  Har kollat runt lite och har helt fastnat för en Canon Powershot G10 eller G 12. Tydligen ska de ta grymma bilder och passa som handen i handsken för bloggaren i farten och dessutom får den lätt plats i väskan ;-) canon-powershotg15(177134)-Large  

Vad tror ni ? Är det någon av er som har erfarenhet av en Canon Powershot ? 

 





Stjärntröja från Please


Kl. 08:08 |
please

Hur galet snygg är inte denna stickade stjärntröja från Please ? Hade den funnits att klicka hem hade den varit på väg hem till min garderob i detta nu! Jag hittade den hos Biskopgården som även säljer kläder från Chill Norway, Line of Oslo mfl.

Godmorgon godmorgon :-D





Kvällsträning!


Kl. 19:23 |
Tjohejsan! När J åkte iväg och tränade så passade jag och Tilde att ta en liten promenad :-) Nu har hon lagt sig för natten och jag är ombytt och klar för att åka i väg till gymmet. Det är ju tisdag idag och det är ju inte min träningsdag egentligen, men jag känner en sådan energi i kroppen som jag måste göra någonting med och då passar ju intervaller bra ? Och gymmet har öppet i många timmar till, så inga ursäkter att det är för sent att åka iväg och träna ;-) hihi Idag tänkte jag utmana mig lite och köra riktigt snabba intervaller med avhopp! Vi får väl se hur det kommer gå :-)

DSC_0360

Röhnisch från topp till tå! Detta Seamless Racerback linne är så himla skönt. Precis som det heter är det sömlös och är gjord av riktigt skönt material som andas. Just nu har Röhnisch webbshop stängt men öppnas snart med nya kollektionen! Spännande :-) Nu när jag kör i gång med PT-online ska jag uppdatera träningsgarderoben lite. Det blir ju så mycket roligare med fina träningskläder, inte sant ? Framförallt är överdelar ett måste!





Hårdonut!


Kl. 11:36 |
DSC_0360

Hur gör ni med eran hårdonut ? Jag får inte till det hur jag än försöker och försöker. Den har legat i badrumsskåpet i någon månad och nu försökte jag igen. Men samma visa... Snart ger jag upp! ;-) Det blir liksom kala fläckar så donuten syns och det är ju inte så snyggt. Och jag har verkligen MYCKET hår så jag förstår inte hur det kan bli så. hihi

Så, vad är hemligheten min vän ?

När jag kikar på denna video håller jag på att skratta ihjäl mig, det ser ju SÅ enkelt och det blir ju SÅ himla snyggt!





Littleheart


Kl. 07:00 |
Godmorgon! Jag tänkte börja denna dag med att tipsa er om världens skönaste sängkläder ( 100 % ekologisk bomullsjersey) och filt från Littleheart! Tilde fick en filt med blommor när hon föddes och nu på tur ska hon få lakansätt till sängen. Och ser ni ? Det är stjärnor på! Finns i färgerna grå, rosa och blå. Jag lovar, du hittar inget skönare att bädda med till din bebis ♥ littleheart    

Jag vet att littleheart finns att köpa hos b.la babyproffsen men finns även att klicka hem H Ä R!





Invigning och webbtv!


Kl. 20:23 |
Hej på er! Vi har precis kommit hem från mitt jobb där det var invigning av den nya avdelningen. Anställda + familj var välkomna och det bjöds på snittar och dryck.  En tipsrunda gick vi också på men vi han inte höra de rätta svaren eftersom en viss liten tjej som börjar på T är inte van att vara vaken  längre än till 19.00 ;-) hihi ballong   Jag har faktiskt gjort som Tilde nu, krupit ner i sängen! Jag är H E L T slut i kropp och knopp och ska nu passa på att se lite webbtv innan jag ska sova. Jag tänkte passa på att se Myten om träning som har visats på svt! Har någon av er sett ? Tydligen ska endast tre minuter HÖGintensiv träning/vecka räcka för hälsoeffekter! havet

Önskar er en trevlig kväll. I morgon vaknar jag upp pigg och utvilad men massa energi, right ?





Dagens Sara


Kl. 12:40 |

DSC_0354

Ja, ni har sett det förr ;-)

Oversize stjärntröja - Bikbok & Jeans - Dr.Denim (som inte alls blev direkt mycket svartare efter färgningen tyvärr )

Mössan är från förra året (eller var det förr förra ?) och den köpte jag hos Lindex. Nej, nu ska vi bege oss ut !

 




Stelton


Kl. 11:17 |
 

Hej bloggisar!

Här kommer ett sent hej från mig denna måndag men vi har haft fullt upp här hemma och nu sover Tilde så då passar jag på att ta en "pause". Vi ska skaffa oss en ny termos hit hem och en från Stelton står såklart högst upp på listan. Men jag kan inte bestämma mig, svart eller vit ? Den vita är ju så snygg med de svarta detaljerna och med den får man lite av båda två. Ja, det får nog bli en vit!

    Desktop4    

När Tilde vaknar är det dags för lunch och sen ska vi bege oss in mot stan för att fixa lite ärenden. B.la ett besök till Forex och när vi ändå är i närheten av Rummet kilar vi in dit också. Kanske de har Stelton termosar ?

Tjingeling så länge!





Söndagsträning!


Kl. 17:30 |
Det var inte alls planerat för träning idag men sedan kom jag på att det kommer inte bli någon träning i morgon kväll eftersom vi ska på invigning på mitt jobb. Så det vara bara att byta om och fara iväg efter våran lilla loppistur! Idag är det sista dagen som EGO kör gratisvecka och det märktes, så himla mycket folk. Men som vanligt kommer det att glesa ur. Så vad blev det för träning i dag ? Som ni vet har jag förälskat mig i intervaller på löpbandet men jag har aldrig varit riktigt bekväm med att springa snabbt på just bandet. Så idag blev det lite teknikträning med att hoppa av och på bandet och det gick riktigt bra. Så i fortsättningen kommer jag köra med lite högre intensitet och hoppa av mellan intervallerna, har nog aldrig svettats så mycket som idag ;-) Uppvärmning - 1 % höjning på bandet och 5.5 km/h i 5 minuter. 1 minut - 8 km/h 1 minut - 8.5 km/h 1 minut - 9 km/h 2 minuter  - 5.5 km/h Gjorde ovanstående två varv och sedan blev det lite avhopp: 45 sekunder - 10 km/h Hoppade av bandet vilade i 15 sekunder och hoppade sedan på 10km/h igen. Upprepades ca 5 ggr. Sedan blev det liiiite benträning med Tabata-appen: Benböj 20 sek x 8 (vila 10 sek) Utfall 20 sek x 8 (vila 10 sek) Och avslutade såklart med plankan 20 sek x 8   bild-25

Nöjd och glad efter dagens pass! 

     




Mom2Mom hos Ellos


Kl. 12:10 |
Visste ni att Mom2Mom finns hos Ellos ? Det gjorde inte jag så jag blev såklart superglad. Inte för att jag behöva shoppa mammakläder men någon gång i framtiden kanske det blir dags igen och eftersom Ellos har så grymma rabatter är det ju toppen :-D Men många av Mom2Moms´s kläder kan även användas om man inte är gravid. Just nu får du 30 % på dyraste varan hos Ellos mom2mom  

Denna blus är ju så himla fin!

mom2mom2

Och hur sött är inte detta ? :-D 100 % organiskt bomull

Du kommer direkt till Mom2Mom´s kollektion hos Ellos här---> Mom2Mom





Watt&Veke


Kl. 09:15 |
Jag är så sugen på att klicka hem nya lampskärmar och fötter från Watt & Veke som just nu finns på kampanj hos Campadre.  Två puderrosa och två vita fötter skulle göra sig fina i vardagsrummet. Kampanjen pågår till 14 januari kl 08.00 så än kan jag fundera lite :-)

Skärmavbild 2013-01-12 kl. 20.01.10

Vill du bli medlem hos Campadre så blir du det enkelt H Ä R!

Hej söndag & hej bloggisar!

Sista dagen på denna helg och jag tycker nog att den har svischat förbi. Tycker inte ni ? Idag ska vi fara iväg till Hamsta (loppis) och kika om de har fått in något som passar till våran hall. Det blir nog också en sväng in på IKEA för att köpa en kaffe/te-presskanna. Våra två som vi har haft har gått sönder! Ska också passa på att spana in en gardin som jag tänkt till vardagsrummet. Vi får se om den får följa med hem idag :-)

 




Lördagkväll


Kl. 19:44 |
Godkväll fina ni! Nu har jag precis kommit hem efter en mysig dejt med J. När jag kom hem låg Tilde i sin säng och sussa gott så nu ska jag mysa ner mig i soffan och se en film. Ja, mitt sällskap ser ni på bilden nedan hihi :-) Egentligen är jag inte alls sugen, konstigt det här med godis och annat snacks egentligen. Innan det köps så är jag jättesugen sen när jag häller upp i skål här hemma så får jag avsmak ;-) Men nog ska några bitar kunna slinka ner i magen...

DSC_0346

Någon av er som har sett Magic Mike ? Det är antingen den eller Stolen med Nicolas Cage jag tänker se. Tror jag passar på att se den förstnämnda eftersom inte J är hemma..hihi

Vi hörs i morgon igen ♥





Hulistugan


Kl. 15:26 |


20130112-152243.jpg

20130112-152250.jpg

20130112-152256.jpg
Så typiskt att inte solen sken vid Hulistugan. Barnen åkte några åk och sen gick vi in till stugan och fikade :-) Hur som helst har vi haft en mysig dag och dessa vill jag gärna ha fler av!
Nu ska vi börja göra oss ordning här hemma, ikväll ska vi inta middagen på Invito. Sist vi var ut och åt tillsammans var i Oktober då vi firade 6 år...




Utflykt!


Kl. 11:09 |
Godförmiddag! Men jisses vilket underbart väder vi har vaknat till här i Sundsvall. Strålande sol på klarblå himmel och femton minusgrader. Vi ska börja göra oss ordning nu här hemma för en liten utflykt. Pulkan ska vi packa med och kaffetermos (utfall kaffestugan har stängt). Jag hoppas kameran är laddad så den också kan följa med. Tänk att solen kan göra en så himla glad :-D quote  

Önskar er en fin lördag!





Bloppisenär uppdaterad!


Kl. 15:46 |
Skärmavbild 2013-01-11 kl. 15.44.50  

Du kommer till bloppisbloggen HÄR!





DRK TOMATO/DRK RASPB&medvetna val!


Kl. 12:59 |
pirumparum   Visst har jag missat att skriva om Overallen som håller Tilde riktigt varm och go i vinter? Den kommer från Villervalla och jag har köpt den hos Pirum Parum här i stan som säljer b.la kläder från Villervalla, Geggamoja, Nova star mfl! Har du besökt den butiken ? De har så mycket fint :-) Vi är riktigt nöjd över att vi satsade på värme denna vinter, nästa vinter blir det mer funktion (tåla väta). Men jisses vad jag hade svårt att bestämma mig, men som vanligt får man bra service av Marlene som vet vad hon pratar om! :-) Var det några Sundsvallsbor som såg på mittnytt i går kväll ? Såg ni att det är flera butiker i stan som ska stänga ner ? Jag måste fråga, gör ni medvetna val när ni shoppar ? Det jag menar är , tänker ni på vad internetshopping kan leda till ? Själv har jag blivit mer medveten om det  och har börjat tänka till före jag gör ett klick här på datorn. Finns varan  här i Sundsvall i butik kanske (eller i en webbshop hos en butik i stan) ? Börjar vi inte göra medvetna val snart kommer vi inte ha några butiker kvar! Eller hur ? Nu menar jag förstås inte de stora kedjorna som H&M, kappahl och Lindex osv utan mer de små pärlorna varje stad har ♥

Just nu har Pirum Parum (som är en butik i sundsvall)  REA i webbshopen och i butik :-)





Grymt morgonpass&Bananpannkaka!


Kl. 11:14 |
  Hej finisar! Jag  och Tilde har precis kommit hem från gymmet där vi hade en träningsdejt med Malin! Det var första gången som jag tog med Tilde och jag förstår inte varför jag inte har gjort det tidigare. Det fungerade hur bra som helst och hon satt som ett ljus under hela vårat pass och sa inte ett ord! Så detta kommer jag göra om. Så synd att jag inte vågat ta med henne förut, eftersom det dröjer väl inte alls så länge till vi måste byta babyskyddet mot en annan stol. Och då blir det ju lite svårt ;-) hihi Malin kommer lägga ut passet på sin blogg under dagen så kika in hon henne om ni är nyfiken på vad vi körde. Men ett som är säkert är att jag inte kommer lyfta Tilde i morgon ;-) DSC_0345   I går testade jag för första gången att göra en bananpannkaka! Det är min bloggvän Pauline som har tipsat :-) Jag gjorde min pannkaka med en banan och två äggvitor som jag mosade och vispade fluffig med en gaffel. Stekte sedan i liiiiite olja till den blev som en pannkaka. Toppade med Icas kvarg som jag fluffade till med en gaffel och strödde sedan lite frysta blåbär! En banankaka med kvarg och blåbär innehåller 207 kalorier, 40,2 % protein, 53.3 % kolhydrater och 6,5 % fett. Perfekt mellanmål :-)





Dagens Sara


Kl. 18:45 |

DSC_0347

Oversize stickad tröja från Veromoda, New Zena Xmas 3/4 blouse heter modellen.  Här kan man nästan tro att Tilde väntar ett syskon ;-)

DSC_0345Jeans - Please

Min tur att lägga Tilde i kväll och eftersom klockan börjar närma sig sju så ska vi börja byta till pyjamas och mysa lite :-) När hon somnat ska jag sjunka ner i soffan och fortsätta fundera över en rolig grej som jag nog kommer åka iväg på. Men ni vet hur det är, vissa saker måste funderas ut ordentligt innan man fullföljer. Inte sant ? Det ska både kännas rätt i magen och i hjärtat (framförallt mammahjärtat nu!)

Passar på att önska er en mysig torsdag kväll nu, i morgon är det fredag, wiihoo!





Wash it back!


Kl. 15:52 |
  Idag passade jag på att handla hem färg så att jag kan färga mina Dr.Denim som snart är ljusgrå! haha :-) Jag vet inte hur länge jag har tänkt göra detta men har helt enkelt glömt bort. PÅ ICA Maxi fanns bara detta från Herdins Wash in back! black och jag hoppas det kommer fungera, jag får veta inom några timmar då jag kört igång nu :-D DSC_0350  

Någon av er som testat ?





Just nu..


Kl. 10:32 |


20130110-103047.jpg
Tilde har precis somnat och jag har slagit mig ner i soffan för att se gårdagens Sveriges mästerkock :-)




Friis&Company


Kl. 08:24 |
friis    

Coola kuddfodral från Friis & Company!

Godmorgon! 

Nu blir det frukost här hemma för oss båda och sen ska vi nog bara ta det lite lugnt. Natten har väl inte varit den bästa på väldigt länge om jag säger så. Vet inte hur många gånger jag klivit upp och stoppat i nappen. Men men, detta är att vara småbarnsförälder ;-)





Vila Usual Ss Tunic


Kl. 15:34 |
oozt   Har ni sett ? Perfekt tunika till sommaren. Tänk den gröna till lite bruna ben och ett par söta ballerinas ? Ååå vad jag längtar nu till sommaren och värmen! :-) Men hur ska jag kunna välja färg, vill ha alla tre!

Den finns H Ä R att klicka hem!





Just nu


Kl. 14:52 |


20130109-144901.jpg

20130109-144911.jpg

20130109-144922.jpg
Är tvungen att göra några små pauser så Tilde får sova läääääänge i vagnen ;-) Perfekt att passa på att uppdatera lite! Hihi
Nu när jag kommer hem ska jag stoppa i mig lite gröt och ladda inför ett intervallpass! I dag tänkte jag utmana mig själv ordentligt på bandet nämligen.




En julklapp..


Kl. 11:46 |
DSC_0345  

I ett av alla paket låg ett par byxor från Fjällräven Älv trousers, perfekta att ha vid mina barnvagsnpromenader! Ja, J bor i sina och risken finns väl att jag också kommer göra det ;-) Tröjan är det skönaste understället enligt mig  Walking outdoors heter det och är gjort av bambu och elastan!

Nu blir det lunch här och sen ska jag och Tilde bege oss på en promenad till mitt jobb och fixa med lite saker. Äntligen tar jag tag i något som jag borde ha gjort för ca ett år sedan ;-) haha!





Kosttillskott


Kl. 08:05 |
Godmorgon fina ni! Hoppas ni har sovit gott och vaknar upp pigga och glada ;-) Jo, äter ni några kosttillskott ? Jag har aldrig varit  förtjust i att stoppa i mig massa vitaminer och det beror nog på att jag alltid glömmer att ta dem. Men nu när jag börjar med PT-online tänkte jag bunkra upp lite. D-vitaminer, kalcium, multivitamin och Omega - 3.  Proteinpulver ska jag också beställa för att dryga ut med när jag inte kommer upp i antalet kalorier/dag då jag äter på tok för lite just nu tydligen. Sen är ju proteinpulver bra att ta direkt efter träning tillsammans med en riskaka t.ex (protein och snabba kolhydrater) om man inte ska äta mat direkt efter träningen (vilket bör göras inom 30 minuter). Är det någon av er som har testat detta proteinpulver ? Jag har hör mycket bra om det och dessutom är det ju riktigt bra pris!  

Ett litet tips är att apoteket har just nu 20 % på massa kosttillskott :-)





Lite kvällsbabbel


Kl. 19:07 |
Godkväll finisar! Det blir lite tomt här när jag inte här hemma om dagarna med Tilde och idag har jag varit på utbildning. Idag har vi blivit utbildade i teknisk apparatur som kommer finnas på avdelningen. Nästa vecka på måndag blir det invigning och på onsdag ska den nya avdelningen öppnas. Kul! Vi har väl inte riktigt bestämt än hur länge jag kommer vara föräldraledig (tanken är att J också ska vara hemma) men igår ansökte vi om dagisplats, med start i September! Det kändes lite konstigt men nu är det gjort och vi hoppas så klart att vi får platsen dit vi sökt. Nej, vet ni vad ? Nu ska jag ta min burk med kvarg och funlight och slänga mig i soffan och njuta lugnet. Tilde har somnat och vi ska såklart se på Sveriges mästerkock. Sen kommer jag nog somna för natten :-)

Jag hoppas på en ledig sommar tillsammans alla tre innan det blir jobb och dagis till hösten. Kanske blir det en liten resa ? 

Har ni börjat planera semestern ?





Rågstyrka


Kl. 07:32 |


20130108-072709.jpg
Ett bröd som är lika nyttigt och innehåller lika många kcal som havregrynsgröt! :-) Perfekt för mig som har fått börja kämpa i mig frukosten :-(
Godmorgon!




Sveriges mästerkock


Kl. 19:58 |
Tilde sover och vi ser på farmen, i väntan på att Sveriges mästerkock ska börja. Det är ett av våra favoritprogram och jag har höga förväntningar i år och hoppas på mycket inspiration. Nu ska vi ordna lite kvällsfika, det går ju inte att se på det programmet utan att ha något att äta. Vi hörs lite senare under kvällen..




Kosten först och träning sen...


Kl. 11:54 |

Kikade ni på nyhetsmorgon i morse ? Om du missade när Olga Rönnberg pratade lite så hittar du klippet

H Ä R!





Tröttare än tröttast


Kl. 20:46 |
Godkväll! Här ligger jag och halvsover i soffan och funderar på att gå in i sovrummet. Är så sjukt trött att jag ser sjuk ut. Hoppas ni har haft en härlig helg. Jag och Tilde avslutade våran med en tripp till Hudik idag. Om det ändå vore närmare dit! Nä, nu blir det sängen så hörs vi i morgon lite piggare och gladare :-)

20130106-203703.jpg
Idag invigde Tilde finaste och skönaste jumpsuiten från gejjamoja! Jag älskar färgkombinationen och muddarna den har. Väntar med spänning just nu på vårkollektionen :-)




Tjejkväll!


Kl. 19:06 |
Jag och Tilde har haft lite tjejmys denna kväll med bad och kurragömma innan hon stupade i säng 06.47 för att vara exakt :-) Nu ska jag passa på att svara på era kommentarer som jag ligger lite efter med och sen kika runt lite innan klockan blir 20.00 Då blir det Sagan om de två tornen och dator avstängd. Det kan vara nyttigt i bland, men hur svårt är det att låta bli att flippa med iphone ? ;-)

Idag fick lite krams följa med hem från Butik Anneli. Lite nya ljusstakar, stenar och rosa rosor! Rosa är vår för mig, och ja, jag kanske är lite tidig men det gör ingenting ;-)





Första skon ?


Kl. 09:00 |
Hör söta är inte dessa skor ? Vi har inte köpt några skor till Tilde än, men snart är det ju dags! Till våren kommer hon säkert att stappla fram på små fossingarna så ett par rejäla skor som sitter bra är ju ett måste. Har ni något tips på en bra första lära-gå-sko ? Givetvis måste hon ju matcha mamma och pappa med ett par converse i sommar också, hihi! :-)

Finns HÄR!

Godmorgon!

 Om några timmar ska jag åka iväg och jobba ett kvällspass så nu är det Tildemys hela förmiddagen :-) Så jag passar på att önska er en trevlig fredagkväll redan nu utifall vi inte hörs nå mer under dagen!

 




Anti-Halk sock!


Kl. 22:43 |

Tre pack med färglada strumpor för endast 25 :- finns hos Nelly!

Med detta shoppingtips säger jag natti natt :-D

 




Årets första träningspass!


Kl. 19:14 |


20130103-190736.jpg
20 minuter intervaller, mer behövs inte. 5 min uppvärmning på 5 km/h sedan 2 min jogg på 8 km/h, 2 min. Lutning 1%.

20130103-190823.jpg
Plankan 1 min x 3. Provade också göra plankan med fitnessboll enl tabata (20 sek x 8 vila 10 sek) men det var lite klurigt!




Kycklinggryta med mango chutney!


Kl. 18:28 |
Mmmmm! Nu ska jag dela med mig av ett riktigt smarrigt och enkelt recept på en kycklingryta som vi ätit till middag idag. Jag tror den passar lite bra som vardagsmat som till att bjuda några goda vänner på en fredagkväll kanske ? Receptet hitta jag hos ICA och jag har hoppat över majsen! För fyra portioner behöver du : - 1 röd paprika - två vitlöksklyftor - 1 grillad kyckling - 1 msk olja - 2 1/2 dl matlagningsgrädde - 1 1/2 tsk sambal olek - 1 dl mango chutney Gör såhär: Rensa kycklingen. Hacka den röda paprika och vitlöksklyftorna. Stek tillsammans i en gryta. Blanda ihop mango chutney, matlagningsgrädden och sambal oleken och häll sedan i grytan. Låt puttra. Färdigt!

Ät och njut! Och för den som funderar så innehåller en portion ca 692 kalorier (men då är det med majs i och riset är medräknat!) 





Andas!


Kl. 12:10 |
Hej finisar! Här kommer ett sent hej från mig idag. Min tur med sovmorgon och sen har allt bara gått i ett och nu äntligen tror jag Tilde somnat ute på balkongen. Nu ska jag ta tag i hemmet lite och lyssna på  Melissa Horn. Vi storstädade ju igår men det syns verkligen inte idag. Antar att det är så med småbarn och en sambo.... ;-) När Johan kommer hem så ska jag sticka iväg och träna. Känner mig sjukt peppad på intervaller på bandet till HÖG musik och avsluta med några killers, plankan såklart! Vi hörs nog mer under dagen...

I bland kan det räcka med att gå undan och andas några sekunder och sen ta nya tag, eller hur ? 





Wednesday diary


Kl. 10:51 |
Hej bloggisar! Nu har det blivit vardag för många men vi fortsätter med ledigheten här hemma en vecka till tillsammans :-) Idag är planerna att fixa lite här hemma och fortsätta städa ut julen och i eftermiddag blir det nog bad i matfors med några vänner och bebisar! Första gången för Tilde på badhus och eftersom hon älskar att bada i badkar här hemma tror jag det kommer bli en succé! Nej nu är det dags för ett mellanmål (kvarg och pepparkakskrydda) och sen börja ta tag i dagen...

Färska blommor ger en härlig stämning hemma och jag är så glad att det är tulpansäsong nu igen :-)





Tjugohundratolv -årskrönika!


Kl. 19:36 |
Ja, men då kommer här en liten årskrönika som jag äntligen blivit färdig med! Vilket år 2012 har varit och det har verkligen hänt en hel del. Höjdpunkten är ju så klart då vi fick träffa Tilde första gången. Ingenting kan väl överträffa det ?

Januari: Hade gått halva tiden med Tilde i magen och flyttat bloggen till Lifestyleblogs. Dansade Zumba med magen!

Februari: Jag hittade min favorit plats i lägenheten. Det var superviktigt att soffan var bäddad med boom-filtarna ;-)

Mars: Blev vi inskriven på kvinnokliniken på grund av onda sammandragningar och blödning. Inte bara en gång utan två gånger. Fick utskrivet bricanyl tabletter som jag skulle äta tre gånger om dagen. Kände mig som en missbrukare med abstinens. 200 i puls och darrig. Obehaglig känsla! Jag slutade jobba och gick på min havandeskaps-ledighet 1 mars.

April: Månaden som vi hade väntat på i 9 månader! Äntligen fick vi träffa Tilde ♥ Tre dagar för tidigt behagade hon att komma en grå och regnig torsdag eftermiddag strax före kl 17.00

Minns ni detta inlägg ? Jag vet inte hur lång tid det tog att knopa i hop de få meningarna. Hade onda onda värkar hemma och var påväg in mot förlossningen. Där lurade jag er allt ;-)

Maj: Det blev en och annan kaffedejt i den underbara solen. Tilde bara sov och sov.

Juni: Många mammadejter  blev det och jag köpte mina första Dr.Denim jeans. Jag undrar varför jag inte har köpt ett par tidigare ? Helt galet! ;-) Juli: Hur många soldagar fick vi egentligen i sommras ? Jag tror vi kan räkna våra sol och baddagar på en hand! Men trots det fick vi en riktig härlig sommar med mycket ledighet tillsammans. Det blev en stockholmstripp med hotellvistelse. Firade fina vänner som fyllde 30 år och besökte skärgården för första gången i mitt liv. Hoppas på att kunna besöka Grinda igen, verkligen supermys! Vi tog oss an ett projekt som vi blev nöjda men, kökssoffan! Även om den kanske inte passar in att ha i lägenhet är den tänkt till vårt framtida hus ;-) I juli blev det också en bloggdejt med världens bästa Malin och härliga Madeleine! Augusti: Många latar dagar i gräsmattan och Tilde sovandes i bästa vagnen. Amning på södraberget och jag testade första spinningpasset! Många promenader och plankor :-)   September: Under flera dagar stängdes vattnet av hemma så mycket tid med vänner och "hysning" blev det ;-) Tilde hade sin första förkylning då vi var hemma i hudik och jisses så jobbigt hon hade det. En surströmmingsfest blev det också, men jag åt Big boy ;-) Oktober: Tilde fyllde 6 månader och en MacBook Air blev en i familjen. Tror det är bästa köpet 2012 ? ;-) November: Jag hade två dagars utbildning på jobbet och J fick vara hemma med Tilde i två dagar. Det var första gången för mig att vara ifrån Tilde så längen, men det gick ju jätte bra :-) Det blev även lite bokläsning, den första på vääääääldigt länge. Jag jobbade även mitt första pass, en söndag kväll! December: Här var jag på väg ut och klämde mitt finger rejält. Det kommer jag nog minnas allra mest från december 2012. Förutom Tildes första jul såklart!

Nu ser jag fram emot år 2013 med allt vad det kommer innebära. Tilde kommer fylla 1 år, börja gå och prata, börja på dagis och jag gå tillbaka till jobbet. Men än är det många månader kvar jag har att njuta av denna underbara mammaledighet! :-)

 




130101


Kl. 11:53 |


20130101-114522.jpg

20130101-114535.jpg
I går skålade vi in 2013 med god champagne och underbart sällskap efter en riktig god middag! Bruschetta med tomat, basilika och vitlök. Oxfilé. Mint choklad! Det hade ni ordnat bra Sara och Olle! :-)
Om någon timme ska vi hämta hem våran lilla Tilde som har haft det riktigt bra hos farmor, farfar och faster. Känns skönt att det har gått bra :-) Men oj så konstigt det kändes att stiga upp i morse och det var alldeles tyst...
Förresten, blev det något nyårslöfte ? :-)