Varmfodrade stövlar


Kl. 13:31 |
 
Tilde var i behov av ett par nya varmfodrade gummistövlar och det blev ett par från tretorn. Kul att prova ett nytt märke för oss. Någon som har något gott att säga om stövlarna ? Det blev ett par svarta, så att lillebror förhoppningsvis kan ärva. 
 
Hej bloggisar!
 
Statusen här hemma är som i går. Förkyld och eländig men jag tror att det går åt rätt håll just nu. Håll tummarna att jag blir frisk till helgen då vi har något roligt inplanerat :-)




Host Host


Kl. 19:10 |

Helgen spenderade vi utomhus. Vi har krattat, rensat och jag planterade lite höstfint i krukan som jag har spraymålat vit.

Hej från sjukstugan!

Jag är aldrig sjuk men nu börjar jag att bli det. Halsen värker, tjock i huvudet, nästäppa och lite hostig. Är ni friska? Fy så trist. Så i dag har vi bara tagit det lugnt jag och William. Vi har uppdaterat min instagrambloppis för er som är intresserade @sarasdiarybloppis. Just nu finns en overall från kaxs!

Nä, nu blir det en till kopp te, halvåtta hos mig och sedan ensam mamma söker. Mycket mer blir det inte ikväll.





Dagen vi gruvat oss för..


Kl. 12:09 |

Som vi har bearbetat och förberett Tilde för dagens frisörbesök! Sist vi gjorde ett försök gick det ju inte så bra. Men i dag  gick det hur bra som helst och en tyngd från mina axlar har släppt. Så skönt och hon blev så fin. Visst hade vi med oss mutor och efteråt fick hon välja vilken glass hon ville på Pressbyrån. Klockan 8.30 på morgonen ;-) haha! Gissa vilken hon valde? Piggelin såklart. Själv hade jag nog valt en smarrig stor Magnum ;-)

Ni ska få före och efter bild sen :-) Nu sover båda barnen och jag ska njuta dagens första (!!) kaffe och se på djävulsdansen. Och det är ju fredag hörni  = HELG! 

Ska ni göra något skoj?





En vaken natt


Kl. 10:18 |
 
Tänk vad lite smink kan göra! Inte kan man väl tro att jag varit vaken i princip hela natten med en febrig och orolig kille ? Det måste ju vara tänder. Han är varken förkyld eller har andra symtom ? När fick era de första tänderna ? Tilde fick sina då hon var va 8-9 månader.
 
NU: Betala räkningar!




En ny familjemedlem


Kl. 08:30 |
 
Ni som följer mig på instagram @sarasdiary vet att vi har fått en ny fmailjemedlem till Tildes stora stora glädje. Låt mig presentera Lisa! En liten långhårig grå/vit kattunge som var lämnad till sitt öde under en vedbod. 
 
Jag har haft katt hela mitt liv och visst har jag saknat det. Men samtidigt har det varit så skönt att inte ha något djur. Men nu när vi bor i hus så känns det helt rätt. Just nu är Lisa inne på heltid men om någon vecka är tanken att hon ska få komma ut. 
 
GODMORGON!




Min kväll


Kl. 20:43 |
 
Hej vänner!
 
Just nu sitter jag uppkrupen i soffan med massa tända ljus och ser på premiären av Bonde söker fru. Visst är det ett mysigt program ? hihi :-) Jag älskar hösten med många premiärer på tv´n. Det är väl så våra kvällar oftast ser ut, soffhäng för hela slanten.
 
I kväll hade vi en febrig William, 39 grader visade termotern och jag vet inte orsaken. Han har inga tänder på G eller är förkyld. Och vaccinationen fick han för två veckor sedan? Hoppas han får vakna upp feberfri och pigg i morgon så vi kan hitta på något skoj på dagen (läs storhandla).
 
 
Jag har börjat dricka te igen! Mmmmm så gott. Just nu är det söderte som gäller. Vilket är din favorit ?
 
 




Rice - Förvaringshus


Kl. 20:36 |
 
Nu är det fritt fram att börja inreda Williams rum. Just nu spanar jag runt hur mycket som helst så jag känner mig alldeles vilsen. Förvaring är ju A & O i ett barnrum och detta förvaringshus från RICE (finns i massa flera utföranden) tycker jag är så himla fint. Perfekt att det är två handtag på så det lätt kan flyttas på :-)
 
Du hittar RICE hos bland annat LEKMER!
 
Williams rum är det minsta i hela huset så det gäller att vi tänker smart! 
 
Godkväll bloggisar!
 
Nu ska jag alldeles strax hoppa in duschen. Ska bara knapra i mig saltgurkan som jag hoppas tar bort mitt sug efter kvällsfika. Jag tror jag måste ta en till om det ska lyckas ;-) Efter duschen ska jag ta med mig datorn in till sovrummet och börja se en ny serie. Jag plöjde ju igenom The Killing på bara två veckor så det var ju välbehövligt med en lite pause. Nu är frågan vad jag ska börja se på? Gärna en serie med inte allt för många säsonger ? Jag är sugen på SOA eller Breaking bad men då är det lite för många säsonger. Risken finns att jag inte kommer göra annat när barnen sover eller en ledig stund finns, haha! NOT GOOD!




JAX barstol


Kl. 14:54 |
 
 
 
Har ni spanat in hemsortimentet hos Ellos den senaste tiden ? De har fått in mycket nytt och jag är sugen på att göra både ett och två klick därifrån. Vad tycker ni om den här pallen ? Jag gillar den. Känns sådär lagom rå om ni förstår vad jag menar ? :-)
 
 




Autumn outwear


Kl. 21:15 |
 
Kikar runt lite efter en jacka som ska få värma mig i höst. Brrrr, hösten kom verkligen bara över en natt. Brrrr! Denna jacka finns hos H&M. Jag gillar den höga kragen! Tror dock den inte komma finnas i butik här uppe i sundsvall och jag har dålig erfarenhet att chansa storlek på just jackor. 
 
Barnen sover. Johan spelar. Och jag ska ta och krypa ner i i sängen. Denna trötthet alltså. När ska den går över ? I morgon tror jag att William och jag gör premiär på kyrkis här uppe i selånger. Tror det gör oss båda gott att komma ut och luftas lite.
 
Natti natti!




Hej!


Kl. 14:08 |
 
Här sitter vi och försöker göra lite fynd till Tilde på Polarn och pyrets säsongsREA & det är inte lätt! Men snart hoppas jag kunna genomföra köpet :-)
 
 
 




Fredag


Kl. 11:44 |
 
Lillebror växer så det knakar och det är inte många överdelar som passar just nu. Så det är verkligen dags att uppdatera garderoben lite. Tröjan här kommer från H&M och jag gillar priset, 39.50 :-
 

HEJ FREDAG & ÄNTLIGEN HELG!
 

Natten har varit k.a.t.a.s.t.r.o.f och förmiddagen blev lite knasig den med då Tilde somnade i fotöljen till Tingeling. Så nu ska det bli spännande och se hur det går att hålla henne vaken hela dagen till det är dags att sova inför natten.
William och dockan sover ute i sina vagnar och vi har ätit lunch. Nu ska vi bege oss ut i det härliga vädret och Tilde ska få ta cykeln till hästarna. Sen vet jag inte vad vi ska hitta på ? 
 
TREVLIG FREDAG PÅ ER!
 




Bakad potatis med skinkröra


Kl. 12:13 |

Tänkte dela med mig av dagens lunch, från citygross viktväktarmatkasse. Detta är för mig perfekt lunch att göra ordning  i förväg. 


1. Baka potatisen i ugn, 225 grader i ca en timme.
2. Blanda skinka, hackad rödlök, hackad sugarsnaps, 2 msk chilisås och 2 dl mini fraiche. Krydda med salladskrydda efter tycke och smak.

Smaklig måltid!







Wednesday


Kl. 09:49 |
God förmiddag bloggisar!
 
Phhuuuu vilken natt. William fick ju sin andra vaccination i går och det blev många turer in till han i natt. Tillslut så fick han komma in till oss och lägga sig och då bröt ju helvetet ut. Men tillslut (efter 1 1/2 timme) kom han äntligen till ro. Det positiva var väl att Tilde sov i sitt rum hela natten. Vi har börjat ha en ljusslinga tänt i hennes rum och kanske hjälper det ? Vad tror ni ? Jag hoppas hoppas hoppas att det var så simpelt ? 
 
I dag fick Tilde cykla till dagis och hon var så stolt när hon kom fram och alla barn var ute på gården. I dag ska de påbörja projekt vatten och när jag var påväg hem kom det en brandbil så jag antar att Tilde har mycket att berätta när jag ska hämta henne klockan två :-) 
 
 
I dag blir det många koppar kaffe om jag säger så. Nu har jag egentligen lust att gå och lägga mig och sova, men här hemma ser det ut som ett bombnedslag så det är bara att börja på!




Adidas.se


Kl. 19:33 |
God kväll bloggisar!
 
William somnade som en stock i kväll och Tilde håller på att läsa bok nu och somnar förhoppnignsvis vilken minut som helst. Ljusen är tända och jag råka surfa in på en sida jag INTE skulle ha hittat. Åhhhh, SÅ himla mycket fint både till stora och små. Titta bara på de här skorna! De till vänster till mig och de till höger till Tilde. Jag är på jakt efter ett par inneskor till henne (hon ska börja på gympa på lördag) och dessa vore ju perfekta!
 
 
Just nu kör de lite rabatt på sidan där du får 15 % rabatt om du köper två varor, 20 % rabatt om du köper tre varor och handlar du fyra varor och fler så får du 25 % rabatt!
 

Nu ska jag fixa lite kvällsfika här, kanelstekta äpplen med 3 msk Lindberg´s vaniljkvarg. Mums mums mums säger jag bara :-) Och i kväll blir det IDOL såklart. Ser ni ? Tyckte ni att det var rätt personer som gick vidare i går ? Stor kram!




Trädgårdsfix


Kl. 16:18 |


Efter dagis har vi varit ute och plockat upp ännu mer äpplen och rensat bland buskar. William har fått sova inne i lugn och ro (han sover än), efter den andra vaccinationen. 

Snart kommer Johan hem och det är dags för middag. Rester står på menyn, skönt att slippa laga mat i bland :-)




Ni får ett shoppingtips istället!


Kl. 12:29 |

Detta erbjudande från polarn och pyret damp ner i inboxen i går :-)

Ja, som rubriken lyder så får ni ett shoppingtips istället än ett inlägg om gårdagens valresultat. 

Glad måndag på er!





14 september


Kl. 09:20 |
 
I dag går vi och röstar! Ni med också hoppas jag ? Om ni nu inte har förtidsröstat såklart :-) 
 




William fem månader


Kl. 09:44 |
 
William har nu hunnit fylla 5 månader och han är verkligen en snäll liten fem månaders bebis. Han äter bara ersättning och en portion gröt om dagarna ( när vi äter middag). Han älskar gröten och ger vi för långsamt blir han tokig. Han har även smakat på majs och potatis, mango och päron och gillart! Precis som sin storasyster verkar han älska mat. Nätterna har blivit SÅ mycket bättre och jag känner att jag börjar komma i kapp lite nu. Från att ha ätit varannan timme är det nu var 4-5 timme. Han är precis som mig kvällstrött och gör kvällen mellan 18.30-19.00 och gör morgon 12 timmar efter.  På dagarna sover han tre gånger nu. På förmiddagen drar han av ett långpass på oftast två timmar och sedan ca en timme efter lunch och ca en timme till på eftermiddagen. Han rullar runt och backar bakåt. Vill bara ligga på mage för då ser man ju mycket bättre ;-)  
 
 
Här var Tilde fem månader :-) Och ja, hon var ju lite mer hårfager ;-) hihi!




Glad helg!


Kl. 09:48 |

Nya skor till storasyster från Pax som lillebror sedan förhoppningsvis kan ärva. I paketet låg även ett par från kavat och båda passade fint. Var lite orolig att de skulle vara för små, men icke!

Äntligen fredag!
Vet ni vad? I morgon firar vi ett år som  husägare. Helt galet att det är ett år sedan. Det ska vi fira med god mat i morgon! Längtar :-)

Här hemma får mina öron just nu skavsår av "biiiiiil" och "kissen". Jag ska nämligen skjutsa ner Tilde till hudik efter lunch och det är en tjej som längtar! Otroligt att William sover sig igenom. Men antar att han vet inget annat ;-) hahaha!

Vad ska ni göra i helgen?





Hur mycket foton som helst


Kl. 09:26 |
 
Älskade ungar!
 
God förmiddag bloggisar!
 
Jag har så många foton på barnen men har inte framkallat ett enda. Jag gruvar mig för att börja gå i genom alla och bestämma vilka som ska printas ut och kanske hamna upp på en vägg. Vart framkallar ni era bilder ? Har ni något tips hur jag ska gå till väga för att det ska bli så smidigt som möjligt ? 
 
Nu ska jag börja göra mig ordning medan William tar sin förmiddagslur. Sedan blir det en tur till Birsta med Johanna & Jayson innan vi hämtar hem våra tjejer från dagis.




Chiapudding/chiagröt


Kl. 19:41 |


Är jag den sista som provat på chiapudding/chiagröt tro? Om inte så tänkte jag dela med mig om hur jag gör min:

2 msk risenta chia frön
1 dl alpro mandelmjölk
Kanel
Äkta vaniljpulver
Bär

Blanda i hop fröna, mjölken,kanel och vaniljpulver. Låt gärna stå över natten. Toppa med dina favoritbär. Jag värmer mina lite :-)

Nu: kvällsfika och Idol!




Nitleon sweat jeans


Kl. 09:23 |
 
Jag var in på nameit för någon dag sedan på birsta och såg dessa jeans. Visst är de snygga ? (Tycker inte bilden gör byxorna rättvis då det är mycket snyggare IRL). De finns i storlek 56-74. De var riktigt mjuka! Nästa gång jag går in dit får de nog följa med ut ur butiken :-)
 

Tilde är på dagis & William ligger i sin säng och sover. Jag passar på att ta en kopp kaffe och blogga lite. När William vaknar ska vi packa in oss i bilen och beta av lite på att göra listan. Vi ska börja med ett stopp hos Polisen för att förnya mitt körkort. Helt galet att jag haft det i 10 år nu.
 
Vad gör ni i dag?




Viktväktarnas matkasse


Kl. 19:47 |
Vi har nu i flera månader fått hem matkasse från Citygross och det har verkligen gjort våran vardag mycket enklare. Det är så skönt att få hem allt och slippa åka och storhandla och planera vad vi ska äta. Vi tycker det är värt varenda krona. Mindre stress för mig som är hemma.
 
Nu har Citygross ett samarbete med viktväktarna och tagit fram viktväktarkassen och den ska vi prova denna vecka. I dag har vi ätit grönsaksbräserad torsk med potatis och det gick hem för hela familjen. Jag ser fram emot denna vecka med lite hälsosammare och smalare mat. Känns skönt efter denna sommar.Kanske fortsätter vi med denna kasse framöver ? Kanske börjar jag rentav räka propoints för att få ordning på maten ?
 
 
Har ni matkasse hemma ?




Foton i köket


Kl. 13:29 |
 
För några veckor sedan kom äntligen några foton upp i köket som Madeleine tog på oss när William bara var några dagar gammal. Jag var in hos panduro och köpte fin ståltråd och några små klädnypor som är träfärgad. Jag blev nöjd och sen är det ju enkelt att byta ut foton när man känner för det.
 
Dagens tips från mig!




Nya skor


Kl. 13:18 |
Tilde är i behov av nya skor och eftersom jag har en rabbatkod hos ELLOS med 300 kr rabatt så fick det bli en beställning därifrån. Ett par från Kavat och ett par från PAX. Jag beställde i storlek 24 och hoppas de passar, hennes fot är 14 cm lång. Ange koden 305835 i kassan så får du 30 % rabatt vid köp över 800 kr. Rabatten gäller även varumärken och fram till den 8 september :-) Happy shopping!
 
Perfekt med kardborre och att de är vattenavvisande! 
 
 
Klart jag och Tilde ska matcha nu i höst!
 
Skulle William behöva ett par skor skulle jag klicka hem dessa från Kavat! De har verkligen lyckas hitta den perfekta blå färgen och kombinationen med det bruna är ju SÅ fin. 




God morgon!


Kl. 10:19 |

I går släckte jag lampan kl 21.00 och höll på att missa frukosten i morse. Det säger mig ganska mycket. Nu har jag precis ätit havregrynsgröt (tummen upp scandic), ägg, smoothie och en kaffe såklart! När jag gick upp till rummet igen passade jag på att fråga om jag får ha rummet till kl 15.00 och det fick jag. Så nu ska jag kryps ner igen.






Checkat in


Kl. 19:41 |

För några timmar sedan checkade jag in på scandic i stan. Nu ska här sovas! Eller jag ska i alla fall försöka.

Trevlig helg på er!






Doftljus


Kl. 09:24 |
Hej vänner!
 
Äntligen fredag, eller hur ? Som det verkar ska det bli riktigt härligt väder, kanske blir det ett sista bad för i år ? Hör och häpna men i dag bjöd barnen på sovmorgon, eller egentligen är det inte sovmorgon för många men för oss är det sovmorgon. William åt endast en gång i natt kl 02.30 (brukar bli två gånger) och sedan gjorde de morgon 07.10. Vi brukar annars stiga upp runt kl 06.00 så det var ju en härlig början på helgen :-) Så för ovanlighetens skull känner jag mig någorlunda utvilad.
 
Nu ser jag och Tilde på Alvin och gänget 3 och William ligger ute i vagnen och sover. Tilde som blev frisk i måndags och som har gått på dagis i veckan är nu åter igen snorig och lite hostig. William är det status quo på, snorig men pigg. Peppar peppar har jag och Johan klarat oss. 
 
 
Är det bara jag som gillar de mörka kvällarna vi har nu ? Dags att bunkra upp med ljus i alla olika former. Dessa söta finns hos JOTEX.
 




Efter dagis


Kl. 21:52 |

Tildes favorit lekpark, "kissekatt lekparken" (katt statyer) Efter dagis kl 14 brukar vi oftast gå till lekparken eller bort till hästarna eller som i dag, till affären och lyxade till med glass! William brukar sova den tiden Tilde ska hämtas så då passar det perfekt.

Nu har vi sett veckans sista idol och William har precis ätit. I dag har det varit en konstig dag då han bara sovit en gång (!!) och gjorde natten tidigt istället. Jag är helt slut. Så nu ska jag sova! I morgon har jag ett läkarbesök inbokat för mig själv och det ska bli så skönt att komma i väg dit s.j.ä.l.v. även om det nu är ett tråkigt läkarbesök så ser jag ändå fram emot det.

Godnatt!

PS. Jag har uppdaterat min bloppis och mer kommer det! @sarasdiarybloppis på instagram :-)





Frukost vid lunchtid


Kl. 10:43 |

Bovetegröt med chiafrön, kanel och äpple.

Frukost kl 10.36. I bland blir förmiddagarna bara kaos och i dag är det en sån förmiddag. Tilde är frisk men nu är det lillebror tur. Så nu kan vi bocka av första förkylningen.

Såhär gör du gröten:
 1 dl bovete
2 1/2 dl vatten
Lite salt
Lite kanel
1/2 hackat äpple
1 msk chiafrön

Koka allt i en kastrull till det ser ut som en gröt.