Något till jobbfesten ?


Kl. 12:00 |

Nästa fredag är det dags för jobbfest och som vanligt har jag ingenting att ha på mig ;-) Har kikat runt lite och som vanligt kikar jag oftast in hos CreativeLounge först. Hittade denna supersöta blus från Ester Elenora som jag tycker det står "Sara" lite på, eller hur ? Dessutom är den på rea!

Jag gillar denna färgkombination!





En fullspäckad dag!


Kl. 20:09 |
Godkväll vänner!
Vilken fullspäckad dag! Jag var helt slut när jag kom hem så gissa om det var skönt att komma hem till ett nystädat hem med tända ljus och nybakat? Lycka! Johan har bakat sina första saffransbullar med mandelmassa och ja, han lyckades verkligen. Mums! Vet ni vad? Nu ska jag faktiskt krypa ner i sängen, i morgon väntar utbildningsdag nummer 2 och jag har en hel natt framför mig med massa sömn så det gäller att passa på ;-)

20121129-200138.jpg
Ny utrustning som vi fick bekanta oss med idag..
20121129-200147.jpg
Här får ni en annorlunda dagens ;-) Tröja från Cubus och Please Jeans!
För er som inte vet så är jag sjuksköterska och är inne på mitt femte år...




Utbildning


Kl. 11:54 |


20121129-114756.jpg
Kikar in en snabbis och säger hej! Jag är på utbildning idag, 8-16 så det blir lite tomt från mig här idag ;-) Akut buk, EKG, telemetri och hematuri har min förmiddag bestått av. Nu är det snart lunch och i eftermiddag ska vi få information om trauma/commotio och medicinteknik!




Dags för lite egentid


Kl. 16:15 |

Tjopp tjopp! Nu är jag redo för en kväll på Birsta med Malin :-) Men först äta lite middag och ge Tilde gröt!

TACK för er respons på mitt föregående inlägg om hemmaträning! Så kul att ni gillade det och jag är glad att jag vågade trycka på "publicera" ;-)

Önskar er en trevlig kväll!





Dagens hemmaträning!


Kl. 11:31 |
Hej vänner! Jag anser att det inte finns några ursäkter på att man inte hinner träna. Om du inte kommer iväg till gymmet så går det minst lika bra att köra hemma, både styrka och cardio om man nu vill. Eftersom jag inte kan åka till Ego ikväll och träna så fick det bli hemmaträning idag. Jag tänkte visa er några övningar jag har kört nu på förmiddagen medan Tilde sov, haha! Lova att inte skratta, Okey ? ;-) Jag är lite förvånad att jag vågar visa detta! haha

(jag vill också poängtera att bilderna visar inte perfekta utförda övningar, det är ju hur svårt som helst att få till och tajma in att kameran tar bild precis vid utförandet, om man inte har en självutlösare).

Uppvärmning : Jogg på stället till två bra låtar! Annars är vanliga benböj utan vikt bra uppvärmning.

Utfallsgång! I vårat sovrum blir det sammanlagt 10 steg fram och tillbaka. Jag körde 10 varv = 50 st/ben

Step ups! Här börjar inte bara benen att brinna utan du får även ett rejält flås! Här körde jag tabata 20 sek x 8 (10 sek vila mellan) och de ska vara EXPLOSIVA (jag hör hur min vän  Malin  står bredvid mig och påminner om det ;-) ! )

JÄGARVILA! Stå i 90 grader mot en vägg, använde även här tabata! Jisses  ;-)

Armhävningar. Eftersom jag inte har någon fitness-boll använde jag soffan. Blir ju inte riktigt samma sak då bollen gör att man måste balansera.

 PLANKAN

För fler tips på hemmeträning kika in hos Olga! Oj vad den kvinnan inspirerar mig :-) Tomten, om du läser här så önskar jag mig PT-ONLINE i julklapp! ;-)

Har/ska du tränat idag ?





Inget vatten..


Kl. 09:10 |
Godmorgon FINA ni! Har ni sovit gott ? Jag hoppas! Vi gick och la oss strax efter Tilde igår och läste, så välbehövligt i bland att göra det. Men hur svårt är det inte att INTE ta upp Iphonen när man läst klart för att spana igenom bloggar, facebook och instagram ? Denna värld! Ibland är det lite skrämmande tycker jag allt! Ja, som rubriken lyder är vi utan vatten. Från 8-12 ska de underhålla rören och gissa vem som hade glömt bort det ? Tur att Tilde har hunnit äta frukost och snart ska sova, så jag tror att vi klarar oss ;-) Nej, nu ska jag ta andra kaffekoppen här och fundera på dagens träningspass som får bli hemma! Vi hörs lite senare...




Tilde 7 månader


Kl. 15:04 |

Igår fyllde Tilde 7 månader och det firade vi med en fikadejt tillsammans med hennes vänner Charles och Wilma på Wayne´s! Vi gick i samma föräldrautbildning och Tilde föddes först :-)

Här kommer lite info om Tilde:

♥ Har storlek 62-68 i kläder

♥ Har storlek 4 på blöjor

♥ Älskar gåstolen och tar sig fram precis dit hon vill, hon ger sig inte!

♥ Tycker inte om skäggiga män! 

♥ Sitter själv

♥ Gunga är ju så skoj!

♥ Älskar att prata (synd bara att man inte förstår)

♥ Börjar dagen med gröt + hemmagjord katrinplommonpuré , 1/2 matburk till lunch + 1/3 fruktpure, mellanmål brukar vara lite ersättning och hon äter gröt till middag. Sista målet är numera välling och vaknar hon om natten och vill äta får hon ersättning. Mellan måltiderna brukar hon få ett rån att smaska på.

♥ Sover 3 ggr/dag (kortisar)

♥ Tilde älskar att få gå runt i lägenheten och upptäcka saker och ting, är nyfken på allt!

På fredag är det dags för mätning och vägning på BVC och det är J som ska följa med eftersom jag ska på utbildning torsdag och fredag. Första gången som jag kommer vara borta från Tilde så länge! Blandade känslor såklart.

UPDATE: Tilde väger 8080 g (om hon hade gjort nr 2 före som hon gjorde efteråt hade hon nog vägt under 8000 g!) ;-) Är 67.5 cm lång och har ett huvudomfång på 44.3 cm





Lady in red!


Kl. 12:00 |

Ååå vad jag tror Tilde skulle vara fin i denna klänning på julafton! Har ni hört talas om märken The Tiny Universe ?

Denna klänning och några andra från märket The Tiny Universe finns b.la  H Ä R!





Jollyroom gör det igen!


Kl. 09:22 |

Godmorgon finisar!

Jag börjar denna tisdag med att tipsa om ett litet shoppingtips såhär inför jul :-)

Jollyroom kör ett Jollyrace igen med start klockan 10.00 och tolv timmar framåt! :-) Dessutom är det fri frakt!

H.A.P.P.Y  S.H.O.P.P.I.N.G!





Vad gör ni?


Kl. 18:16 |


20121126-181411.jpg
Jag är på gymmet och kör igenom rygg, bröst och axlar! Lite extra kul i dag då jag ökat på rygg och bröst! Härligt med snabba resultat :-) Tung styrketräning med få rep is the shit ;-)




Philips SHQ3000


Kl. 16:39 |

Här har ni en bild på hörlurarna jag blogga om igår! Jag har aldrig gillat att de är som en snäcka och trott att de skulle vara obekväma, men så fel jag hade ;-)

Nu har fyndiq.se extra pris och hos dem kostar de  just nu 344:- (annars 509:-) Johan köpte sina på teknikmagasinet och jag vet inte vad han betalade för dem.





Fotoutmaning - Alfabet : F


Kl. 09:35 |

GODMORGON!

Vi kickar i gång denna vecka med att fortsätta med fotoutmaningen som jag har påbörjat!

F som i frukost! Så här kommer en bild på dagens frukost som idag blev turkiskyoghurt med pepparkakskrydda! Har ni testat ? Givetvis blev det en kaffe också ;-)





Årets julklapp - hörlurar


Kl. 21:49 |


20121125-213829.jpg
Under dagens PW fick jag låna Johans hörlurar och de är helt klart de bästa jag testat! De satt som ett smäck i örat och åkte inte ut. Bra ljud och ja, alla tummar upp! De kommer från Philips. Jag önskar mig i julklapp :-)

20121125-213856.jpg
Hörlurarna som tillhör iPhonen är totalt värdelösa!
Godnatt vänner!




Äntligen...


Kl. 15:04 |


20121125-150358.jpg




Av tomtenönskar sig Tilde...


Kl. 13:49 |
 

Finns att shoppa hos Jollyroom.se och interiora.se





Jag fastnade vid en blogg!


Kl. 22:32 |
Jag vet inte hur många gånger jag har gått in till Tilde och gett henne nappen i kväll. Så fort den åker ut ger hon av ett mega-vrål som om någon är där inne och nyper henne. Usch för denna napp, men bättre än tummen i allaffall. Nu ska jag stänga ner här, vilket jag egentligen skulle ha gjort för längesen men jag fastnade vid en blogg, 120kg.me. Vilken GRYM tjej! Godnatt finisar ♥




Gårdagens tre rätter


Kl. 20:32 |

Hej bloggisar!

Nu ska jag visa er vad jag valde att laga till i går kväll då det var min tur att fixa ordning en tre-rätters meny. Dock blev inte bilderna som jag hade tänkt mig då min kamera strejkade och Iphonen fick istället ta bilderna!

Fylld avocado med rökt renstek och rökt lax i pepparotsvisp! 

Lammfile marinerad i vitlök, rosmarin och citron. En rättikagratäng med chili och en getostsås.

Creme brule med passionsfrukt och lime! För att ha varit första gången jag gjorde denna dessert så blev jag ändå nöjd, trots lite dålig caramelisering. Nästa gång blir det perfekt ;-) 

Ni kanske undrar vad Rättika är ? Och det är ett alternativ istället för potatis. Många som äter LCHF gör gratäng på det och jag måste säga det var riktigt gott. Jag toppade med västerbottenost. Getostsåsen med basilika var också en riktig höjdare som jag kommer göra fler gånger, kanske till sommarens grillning ? Förrätten kändes lite tråkig men den var god. Nästa gång kanske servera med gott bröd eller en enklare sallad ?

Nu har jag myst ner i soffan med ett glas Riesling som blev kvar från igår. När Så mycket bättre är slut ska jag nog krypa ner i sängen och samla på mig lite sömn. Hoppas ni har en mysig helg :-) 





Vinterstudion och rester


Kl. 10:21 |


20121124-101918.jpg
Mmmmm rester till frukost är inte varje dag. Nu är det vinterstudion som gäller och senare ska vi ut och äntligen fixa till garderob och den inglasade balkongen :-)




Natta!


Kl. 23:03 |
Proppmätt och har krupit ner i sängen med öronpropparna, här ska sovas minst 12 timmar. Vi hörs i morgon och då får ni veta vad vi har ätit. Dock strejkade min kamera så det har blivit iphone bilder :-( Godnatt o sov gott!




Från dagens instagram


Kl. 15:13 |


20121123-151039.jpg
Passar på att vila lite medan Tilde sover ;-)
20121123-151049.jpg
Dagens!




Ett tipsigt inlägg!


Kl. 08:24 |
Godmorgon finisar!  Här är det frukost som gäller, jag har ätit mina två ägg och har kaffet kvar medan Tilde har fått sin gröt och är i fullgång nu med att utforska vardagsrummet. Funderar lite på vad vi ska göra idag, men jag tror det får bli ett besök till Cubus och rean. Jag måste tipsa er som är gravid och som har ett cubus i närheten, inskaffa er en ny mjukisdress därifrån och packa ned den i BB-väskan. Det gjorde jag och det kändes himmelskt att få sätta på sig en ny mjukisdress efter förlossningen och duschen! Likaså nya underkläder (troso och amningslinne från Lindex. Jag har nog aldrig haft en amningsbh!!) och strumpor. Det är man värd! Idag är det fredag och det är min tur att ordna med en tre-rätters ikväll. I går när J kom hem från jobbet åkte jag och handlade allt och började även förbereda. Känns skönt i dag måste jag säga.Tyvärr kan jag inte avslöja här och nu vad som står på meny, men ni kommer få veta var så säker :-)

Stickad tröja från Saint Tropez! Jag som är lite galen i stjärnor har såklart "kärat" ner mig lite i denna som dessutom är lite nedsatt i pris hos Smartgirl! Den finns i grått blått och svart :-)

Som rubriken lyder blev detta ett "tipsigt" inlägg och det var inte riktigt meningen, men ibland blir det som man inte tänkt sig ;-)

KRAM!





Dagens shoppingtips!


Kl. 11:27 |

CUBUS kör REA till på söndag! Passa på att köpa julklappar eller kanske fylla på sminkväskan ? :-) Jag och Malin var in där i går och oj vilka godbitar det finns! Tror nog det får bli ett besök i helgen.

HÄR kommer du till Cubus hemsida!

   




Phuuu!


Kl. 10:47 |

Nej! Tilde tycker inte vi ska få till några julkort i år ;-)

Ett nytt försök får göras till helgen då J är hemma!





Godmorgon torsdag och ett julklappstips!


Kl. 08:06 |

Godmorgon finisar!

Alldeles strax har Tassimon fixat mitt morgonkaffe och det ska bli så gott. Ute är det grått och trist än men jag hoppas det ljusnar lite så vi får till årets julkort idag. Nej, nu blir det frukost här och underhålla en liten otålig tjej ;-)

Här kommer förresten ett julklappstips som finns hos CreativeLounge;

Jättesöta stjärnörhängen :-)





Planeringstankar och shopping!


Kl. 20:17 |

Godkväll i stugorna!

Jag har precis krypit ned i sängen tillsammans med min MacAir och ska försöka spika menyn till fredagsmiddagen. Denna vecka är det jag som ska komponera ihop och laga till middagen. Jag är sugen på något vilt, t.ex rådjur eller kanske älgfilé ? Ja vi får se vad jag bestämmer mig för. Det får inte vara alltför avancerat ;-)

Men alltid när jag ska göra något så "råkar" jag komma in på några webbshop och nu i kväll klicka jag mig in till Tinstinstyle, vilket var ganska längesen. Men vilka godbitar de har fått in! Jag skulle aldrig ha kikat in...

Denna kan bäras med trycket både fram och bak, älskar modellen! Från Cindstory

Jag börjar mer och mer fastna för döskalletryck. Även denna är från Cindstory

Hur mysig ser inte denna ut ? Från Chillnorway





En svettig promenad hem


Kl. 17:09 |

Hej Finisar!

Idag har jag och Tilde varit en sväng på stan och träffat bästa Malin som vi tycker om så mycket! Vi hann med en kaffe och en morotskaka på wayne´s och en liten tur på stan. Därefter tog jag och Tilde en promenad hem och den var minst sagt svettig! Jag hade klätt på mig på tok för mycket idag.

Nu har J kommit hem och jag ska ta och byta om till träningskläder och sticka iväg till Ego. Idag är det ben,rumpa och armar som står på schemat :-)

Jätte dålig instagrambild men den får duga ;-)





Ny bloppis!


Kl. 11:12 |

Hej bloggisar!

Nu har jag knopat i hop en bloppis där jag kommer lägga ut mina egna kläder samt några av Tildes godbitar. Jag har precis lagt upp fyra stycken plagg så in och kika med er :-) Läs gärna "information" innan ni skickar ett mejl :-)

HÄR kommer du till Saradiarybloppis!

Nu måste vi skynda på här hemma! Jag råkade somna tillsammans med Tilde och vaknade nu! Vi ska in till stan om 20 minuter och hon ska hinna äta lunch före och jag klä på mig och fixa håret. *skratt*





Fotoutmaning - Alfabet : E


Kl. 09:34 |
Det går lite långsamt här med fotoutmaningen men jag gör det i min egen takt och det är ju ingen brådska, eller hur ? Hur går det för er ? :-) Ja, idag är jag på bokstaven E och för mig var det lite svårt. Men E, får stå för En första gång. Och idag har jag provat BB cream för första gången! Köpte en från Maybelline igår då jag har hört att den ska vara ett bra budget alternativ.  Vad gör nu denna mirakelkräm ? Här kommer info:

"BB Creams (förkortning av Blemish Balm eller Blemish Base) är en underbar typ av kräm som redan är en försäljningssuccé i Asien. Det speciella med dessa produkter är att de ska uppfylla fem behov på samma gång: jämna ut din hudton, återfukta, korrigera mindre skönhetsfel, ge förbättrad lyster samt skydda huden mot solens skadliga bieffekter. Kortfattat kan man säga att en BB Cream är som en dagkräm med solskydd, concealer och primer".

HÄR kan du läsa om olika BB cream!

Jag använde min vanliga ansiktskräm från Clinique under även om man inte ska behöva göra det. Och krämen får bara tummarna upp än så länge. Den är lagom täckande, smälter bra in i ansiktet, lämnar inga "streck" och ger en härlig lyster! Jag tror jag redan är fast ;-)

Har du testat någon BB-cream ? Vilken ?





Nytt schampo och kvällsbabbel


Kl. 19:35 |
Godkväll bloggisar! Vilken dag vi har haft. Tilde har sovit alldeles tokigt och vi fick åka ifrån sångstunden på kyrkis då hon var så otroligt trött. Hon gjorde natten redan klockan 18.00 idag vilket är en hel timme tidigare än vanligt. Så  jag har redan nu hunnit att bada och fixa. Tokig känsla ;-) Men jag tänker inte klaga utan bara njuta det tysta och stilla här hemma. Tänkte jag skulle visa er mitt nya schampo och balsam som kom med posten här om dagen. Jag har använt det två gånger och det får båda tummarna upp från mig! Doftar ljuvligt och håret blir riktigt lent och lätt hanterligt. Tror det är en ny favorit :-)

Nu, kvällsfika! Turkisk yoghurt, honung och riven kokos. Mmmmmmm så gott det är! Kvällsfikar du ?

Önskar er en mysig tisdagkväll :-)





Tuesday diary


Kl. 08:20 |

Godmorgon finisar!

Har ni sovit gott ? Idag ska vi iväg till selånger och gå på kyrkis. Jag tror det är nästan sex veckor sedan vi var där nu och Tilde har ju utvecklats så mycket så jag tror hon kommer tycka det är ännu roligare nu än vad hon gjorde då. Efter lite bus och lek så ska vi iväg och handla lite och eftersom vi har bilen passar vi på att åka ut till Ica Maxi!

Just det, måste nog in en sväng på Birsta också. Jag har inte hittat tomtedress/pepparkaka/lucia kläder till Tilde än. Är inte riktigt nöjd med de jag hittat men nu kan jag nog inte vänta längre om det ska bli några julkort i år ;-)

Denna Sugar Hood  från Odd Molly önskar jag mig av tomten, om han tycker att jag har varit snäll ;-) Storlek 1/small!





Randigt hos Lindex


Kl. 19:56 |

Snart i en Lindex butik nära dig! Overallen planeras komma in vecka 50. Byxorna och omlottbodyn planeras till vecka 48. 





Just nu..


Kl. 18:00 |


20121119-175750.jpg
I dag kör jag igång med ett nytt träningsschema och på dagens står det rygg, bröst och axlar! :-) 3 set med 8 rep innebär tungt! Tränar du i dag?




Fotoutmaning : Alfabet - D


Kl. 10:42 |

D som i dagens Sara ;-)

Jeans - Dr.Denim//Tröja - Vila

Nu ska jag ge Tilde lite lunch här och sen ska vi åka iväg. Det ringde precis på dörren och in kom två målargubbar som är ute på balkongen! Ungefär tre dagar kommer de vara där..... (!!!) Sen borde väl allt vara färdigt ?

Vad gör ni idag ?





Fredagsmiddagen..


Kl. 09:22 |

Hej bloggisar!

Här inne har det ekat lite tomt under helgen men faktiskt har det varit riktigt skönt. I bland behöver man en paus för att få ny energi om man ska tycka att det är roligt och fortsätta. Eller hur ? Galen tanke att sluta på att blogga, men en dag kommer det ju hända, eller ? Helgen har iaf varit bra på många vis och den började med en grym tjejkväll med god mat i fredags. Tänkte bjuda på en liten bildbomb men tyvärr blev alla bilder suddiga, men det kanske inte gör något ? Detta är ju ändå ingen fotoblogg ;-)

Fixar ordning efterrätten... mörkchoklad, honung och smör!

Välkomstdrink...

Det vita vinet till förrätten...

Vitlöksfrästa räkor med parmesan

En presentation av kvällens röda vin till varmrätten ;-)

Oxfile, rotfrukter och örtsås. Såsen alltså, MUMS!

Chokladmousse gjord på ägg, honung och mörkchoklad. Vi toppa med lite polka som egentligen kan bytas ut till vad som helst. Det man gillar!

Värdinnan Victoria och Marissa.  Ida, Turid och Jag fastande tyvärr inte på bild, blev alldeles för suddig, tyvärr!

TACK FÖR EN UNDERBAR KVÄLL TJEJER! 





Blog Award!


Kl. 12:09 |

Jag har fått en Blog Award från världens finaste Pauline! Tack så hemskt mycket :-)





Kaffeladdar


Kl. 16:44 |


20121116-164139.jpg
Nu har J och Tilde åkt iväg och snart kommer min skjuts! Åååhh vad mysigt vi ska ha det och äta gott. Vad sägs om vitlöksfrästa räkor, Oxfilé och chokladmousse med polka? Mmmm vad hungrig jag är!
Jag har packat med mig kameran så om tjejerna tillåter kommer jag dela med mig av våran kväll :-)




Just nu..


Kl. 14:13 |

Nu har vi kommit hem från en skön men lite kall promenad. Vi mötte upp finaste Maria och hennes barn och det är alltid lika mysigt. Nästa vecka får vi hoppas på en lite längre dejt ;-) Vi har precis ätit lite mellis nu och Tilde har begett sig ut på en upptäckningsfärd. Kassen från ICA-Maxi är väldigt poppis och den prasslar mycket ;-) Tänk vad lättroad de små är.. än så länge!

Tildes kläder har hennes farmor köpt. Det är Villervalla och finns b.la att köpa hos Pirum Parum. Klänningen är så varm och go!

Nej nu måste jag hoppa in i duschen och börja göra mig ordning inför kvällen, ååh vad jag längtar!

     




Äntligen!


Kl. 10:56 |

Igår fick jag hem min mascara som jag beställt. Det är ju helt galet vad det kan skilja i pris! På Åhlens kostar den 305 :- och hos Nordicfeel klicka jag hem den för 179 :-  Enligt mig finns det ingen bättre mascara!  Jag passade även på att klicka hem nytt schampo och balsam också, ska visa er sedan vad det blev.

Det är FREDAG igen (!) vänner :-)

 Vi ska alldeles strax gå ut och gå en sväng i det soliga vädret, tror det får bli en sväng upp till sticksjön! Tror det är bra med friskluft gör Tildes täppta näsa. I kväll ska jag på tjejmiddag och det ser jag fram emot. Det blir nästan som en liten reunion från sjuksköterskeutbildningen ;-) hihi

Vi hörs lite senare..

 




Tonfiskröra


Kl. 17:14 |

I går gjorde jag en stor sats med tonfiskröra som är toppen att ha i kylskåpet. Perfekt som mellanmål på fincrisp, eller lunch eller till frukost. Såhär gjorde jag ;

2 burkar tonfisk i vatten

1/2 hackad röd lök (skulle kunna snvända hela)

creme fraich 

dijonsenap

ev majonäs

Blanda samman alltihop och smaka av med svartpeppar! Jag provade även att krydda med provencalé örter men det tyckte jag inte  alls passa. Så nästa gång skippar jag det :-)





Förkyld för andra gången i sitt liv...


Kl. 12:34 |

Just nu : Den obligatoriska lunchkaffen och småstadsdrottningar ;-) Idag lyxade jag till den lite, blanda mjölken med lite grädde. MUMS!

Efter den jobbigaste natten (Tilde har blivit förkyld) så var det bara att sätta sig i bilen i morse och börja fixa inför i morgon kväll. Nu är det gjort och så skönt att ha det färdigt! Tur att hon inte har feber och är "som vanligt", pigg och glad! Hoppas detta är snabbt övergående. Nu ska jag fortsätta mysa ner mig i soffan. Kanske hinner vi ta en liten lur också före J ska hämtas på jobbet :-)

Vad är era bästa tips man kan göra om natten för de små ?

Här har vi kört med näsdroppar och näsfrida. Ikväll ska jag stapla upp sängen så hon får det högre över huvudet.





Fotoutmaning - Alfabet: C


Kl. 15:28 |

C, som i Citron! Jag älskar Citron och när jag var gravid var det högkonsumtion om jag säger så ;-) Luktade jag på ett doftljus som dofta citron/lime hade jag kunnat tagit mig en tugga! Mums mums mums :-)

Ett av mina favoritrecept med just citron är tillsammans med laxfilé. Det är hur gott som helst att riva citronskal över en laxbit och sedan pressa saften över. In i ugnen till den är färdig så har du sedan en supergod och enkel fiskrätt.





Hej från bilen..


Kl. 14:37 |


20121114-143507.jpg
Väntar på att Tilde ska vakna i bilen. NJUTER lugnet och skulle kunna somna på fläcken! Gäsp.




POP julkläder


Kl. 11:27 |

Fick ett mejl i morse från Polarn och Pyret om att de hade fått in årets julkläder åt barnen till julfesten. Fanns både tunikor och lite längre klänningar för tjejer. Om jag ska välja en favorit så är det den längst ner. Men ärligt talat så blev jag lite besviken!

Så vad säger ni ?





Fick flyga upp!


Kl. 08:25 |

Godmorgon finisar!

För en liten stund sedan fick jag rent ut sagt flyga upp ur sängen! Tilde har som ni kanske vet fått lånat en gåstol och har de senaste dagarna fått farten och upptäckt massa roliga saker som finns. B.la är mitt fina Mateusfat på vardags-rumsbordet med fina rosor och två ljuslyktor väldigt intressant. Jag han precis komma i rätt tid innan hela fatet skulle falla ner i backen. NÄR FICK HON SÅ LÅNGA ARMAR ? ;-) Lilltjejen som helt klart börjar bli stor!

Tilde har precis fått gröt nu till frukost och jag väntar på att min ska bli färdig, Ägg! Jajmensan, hejdå rågfras!

Hoppas ni får en fin dag





Lunch!


Kl. 12:01 |

Igår när jag åt Lasagne till middag sa min kropp ifrån. Så nu blir det NO CARB på obestämd tid framöver, på mitt vis. Inte helt strikt men helt utesluta pasta,potatis och ris! Jag har uteslutit det förut och verkligen mått hur bra som helst, så varför inte ? Här nedan har ni dagens lunch som blev lite "tager vad man haver" helt utan proteinkälla vilket inte är ok. Men Tilde sover och jag tänker inte väcka henne för att gå och handla nu, det ska vi göra senare. Men mums så gott det var!

Lägg fryst broccoli i en ugnsform. Häll lite grädde över och riv parmesan ost över och ställ in i ugn ca 175 grader. När det börjar få lite färg är det klart :-)

Detta är perfekt att ha istället för potatis, ris och pasta och du slipper uppsvullen mage! Kan ju såklart varieras i oändlighet, bara fantasin som sätter gränser!





En paljett..


Kl. 11:33 |

Denna paljett måste jag spana in hos Lindex så fort jag får chansen. Det vankas nämligen för jobbfest om någon vecka och denna skulle ju kunna vara något att ha på sig ?





Äggtoddy á la Mannerheim


Kl. 09:18 |

Godmorgon bloggisar!

 Efter en galen kväll igår och en liten galen natt så är vi trötta här hemma. Idag blir det inte många knop och det verkar som om Tilde tänker fortsätta vara crazy.

Ni har varit MÅNGA som frågat efter recept på våran nya favorit dessert, Äggtoddy. Här kommer det, varsågoda :-)

För fyra portioner behöver du ;

4 st äggulor

4 msk socker

2 dl vispad grädde

4 tsk socker

4 tsk kakao

4 tsk nescafé

4 msk Konjak (vi tog rom)

4 st halva äggskal

Börja med att koka äggskalen. Vispa äggulor och socker. Vispa grädden och blanda med ägblandningen. Häll upp i portionglas och ställ in i frysen (flytta till kylen ca 30 minuter innan servering). Precis innan servering - lägg på florsocker, kakao och nescafé som små öar. Placera äggskalen fylld med 1 msk konjak mitt på. Servera och häll över konjaken och blanda ihop allt.

LYCKA TILL!





Viär ute


Kl. 13:03 |


20121112-130150.jpg
Kanske inte så svårt att gissa vad vi gör? :-) i dag bjuder Sundsvall verkligen på underbart väder så bäst att ta vara på det.




En segstartad måndag


Kl. 09:16 |
Godmorgon! Igår hade vi filmmaraton här hemma! Vi såg Johan Falk - Barnifiltratören och vi var bara tvungen att se den sista också, Kodnamn : Lisa! Vi satt som på nålar här hemma om jag säger så, ruskigt ruskigt bra! Jag läste någonstans att det ska bli ytterligare en säsong men har lite svårt att se det på grund av slutet. Ska inte säga mer än så ;-) hihi Har ni sovit gott i natt ? Jag har kommit in i en ond cirkel och har svårt att somna om igen då jag en gång somnat och vaknat. Har flera gånger fått gått och lagt mig på soffan och får flashback från tiden då var jag var gravid då jag inte sov alls! Hoppas det bara är en övergående period men jag blir så ruskigt trött. Så jag kan inte längre skylla på Tilde att jag är trött ;-) Nu väntar jag på att Tilde ska bli trött så vi kan gå och sova en timme tillsammans! Vi hörs lite senare..




Bolognese..


Kl. 15:47 |

Hej på er!

Idag har vi fått åkt iväg en liten sväng själva då Tilde har varit här hemma med sin mormor, T och morbror. Nu har hon lagt sig för att sova sista luren för dagen och vi ska passa på att se ett avsnitt av The Walking Dead. I kväll ser jag framemot solsidan och den sista Johan Falk filmen, har hört att den ska vara grym. Eller rättare sagt den bästa svenska filmen som gjorts ?

Just nu står en Bolognese och puttrar på våran spis i Le Creuset grytan och jag har tänkt att den ska få stå och puttra läääääänge. Idag har jag i bacon, champinjoner, gul lök, nötfärs, hackad chili, hackad vitlök, timjan, tomatpuré, köttbuljong, vatten, salt & peppar. När den puttrat klart tillsätter jag lite grädde. Tanken är att det ska bli en form lasagné och resten ätas som bolognesé till spaghetti!

Älskar dessa frysta! 

Hoppas ni har haft en mysig farsdag! :-) Nu en kaffe och senaste The Walking Dead.





Fotoutmaning - Alfabet : B


Kl. 11:31 |


20121111-112650.jpg
B som i BIG mistake! Trodde vi hade tvättid idag liksom varje söndag klockan 11. Jag kastade i tvätten som vanligt och skulle boka in en ny till nästa helg. Ser att vårat nr 21 inte står på idag utan nästan vecka! P a n i k. Sitter just nu här och väntar på den stackaren och på världens utskällning. Men bara 14 min kvar. De kanske hinner färdigt? Detta får ju bara inte hända och är första gången för mig/oss. Dock har vi varit den drabbade X antal ggr och det är inte kul...




En favorit i repris..


Kl. 20:35 |


20121110-203453.jpg
OBS! I morgon blir det Ego! Blivit på tok för mycket i helgen om jag säger så...




Fyra röda från ZARA


Kl. 19:43 |

Kikade in hos ZARA  och blev såklart sugen på att klicka hem lite till Tilde. Vi har inte fixat julaftons kläderna ännu och egentligen är det ingen panik för det än men jag kan liksom inte låta bli att kika. Här kommer fyra som jag fastnade för hos Zara. Men hur är de i storlekarna ? Såg att de skrivit ut storlekarna som kedjorna gör nu, men visst är de lite små ? Den längst ner är ju så himla söt och finns i flera färger och för det ynka priset som 59 :-





Just nu...


Kl. 18:36 |

Väntar pizzan på att åka in i ugnen. Den åker in i samma sekund som Tilde läggs i sängen.

Nytt vin för oss i glaset, Big Zin!

I kväll blir det som vanligt fredagsmys. Men jag blir solokvist efter middagen och ska passa på att se X-factor. J är inte så förtjust och jag måste hålla med honom, Idol var SÅ mycket bättre. Men visst är han grym, den här rapparen ? Malcom ?

Ska ni äta något gott ikväll ? Berätta! :-)





Fotoutmaning - Alfabet : A


Kl. 15:55 |

Hej mina vänner!

Jag tänkte kicka igång en fotoutmaning som går ut på att fota något till varje bokstav! Så nu tänkte jag börja med bokstaven A, och det får mig genast att tänka på ANANAS! Jag älskar färsk ananas och äter den gärna som den är. Eller varför inte pressar lite färsk lime över, det var ett av mina beroende under graviditeten. Mmmm så gott!

Häng med du också på utmaningen, tror det kan vara en kul grej. Skriv en kommanter här om du är med så jag kan kika in till din blogg :-)






Kl. 11:47 |

Åååå har ni sett vilka snygga tröjor ? Jag behöver verkligen göra en uppfräschning på den fronten i min garderob och denna står högt upp på min vill ha lista! Fungerar till det mesta och värmer nog gott i vinter.

Du hittar den HÄR där den är  nedsatt lite i pris också :-)





Frukost&galet snyggt!


Kl. 08:35 |

Har ni sett vilken snygg träningsoutfit! Även om jag nylien uppdaterat min garderob med lite nytt så vill ja ha lite fler ;-) Du hittar kläderna H Ä R!

Godmorgon!

Nu blir det frukost här för mig, Tilde fick frukost redan kl 06.00 (sen somnade vi om)! Sen ska vi se gårdagens avsnitt av Revenge som jag missade eftersom det blev en kvällsfika istället. Ååå så mycket bättre det var! Nej, frukost var det :-)

Vi hörs lite senare. Som vanligt alltså!





En sen kvällsfika!


Kl. 19:35 |

Nu har jag precis lagt Tilde och hon somnade bums! Helt slut efter bad och bus ;-) Nu ska jag börja göra mig ordning, ska iväg på en sen kvällsfika med finaste Maria när J kommit hem från sitt träningspass. Åååå vad jag glädjs i nyfunna vänner som det bara *klickar* direkt med!

Hoppas ni får en mysig torsdag kväll vad ni än ska göra





Lunch!


Kl. 11:30 |

En portion mild Äpplegröt med hemmagjord katrinplommon puré till Tilde

Kycklingpaj med champinjoner, purjolök och paprika. En sallad och en sås gjord på creme fraiche och sweet chili.

Nu är vi redo för att åka in till stan! 





Godmorgon TORSDAG!


Kl. 08:26 |
Hej bloggisar! Hoppas ni har sovit gott ? Åååå idag har jag vaknat med världens träningsvärk. Det blev ett stressigt pass igår med fokus på rumpa och ben. Blev mest med utfall i olika slag där favoriten är helt klart utfalls-gång, vilken killer! Såhär såg passet ut (har fått önskemål om att dela med mig på instagram) : - Marklyft - Ben press - Vanliga utfall med vikt - Utfalls-gång med vikt - Plankan i tabata form 20 sek 10 sek vila x 8

Så sant så sant...

Nu frukost är för mig och sen lägga Tilde för en liten förmiddagslur. Idag ska vi in till stan och fixa lite ärenden!

Vi hörs lite senare :-)

 




Vinn ett par ullstrumpor !


Kl. 16:10 |

Medan pajen gottar till sig i ugnen och Tilde tar en eftermiddagslur så tänkte jag tipsa er om en tävling! Pirum Parum  lottar just nu ut ett par ULLSTRUMPOR från Mocklis! Helt klart ett plagg som är ett måste i vinter till små fötter :-)

För att kunna vara med i tävlingen måste du har facebook och här är länken dit ------> H Ä R!

LYCKA TILL BLOGGISAR!





Tildes första julklapp


Kl. 10:20 |

Vilken tur jag kikade in till Malin nu på förmiddagen. Jag har helt missat denna kampanj hos Campadre, Ester Eleonora både med kläder för vuxna och barn. Ska jag vara ärlig hade jag inte en aning om att de hade kläder även för barn. Så nu blev det ett litet klick på denna underbara sjal till Tilde.

Sjalen finns i fler färger och även för vuxna. Man kanske skulle göra en mor och dotter matchning ;-)





Redan i säng...


Kl. 19:55 |


20121106-195248.jpg
I kväll blir det kapitel 10...




Välling eller gröt ?


Kl. 15:30 |

Hej bloggisar!

Ursäkta min frånvaro här men vi har som sagt haft lunchbesök av Malin och sen gick vi ut en liten stund och busade i lekparken. Tilde fick gunga för första gången och det var ju riktigt skoj tyckte damen. Ni som följer mig på instagram har ju sett ;-) Nu har hon lagt sig till rätta i sin stol och ska ta en liten lur! Den sista för dagen innan natten.

Jo, vi har den senaste veckan börjat introducera Tilde för lite välling. Men det går lite sisådär! Har kört både ren välling och blandat 50/50 med ersättningen. Men jag måste ändå säga att det går bättre och bättre för varje gång. Här om kvällen fick hon i sig allt jag hade blandat (1 dl ren välling med pip 3) och somnade gott. Dock sov hon inte alls länge utan vaknade redan vid kl 01.00 och var hungrig. Får hon en portion gröt innan sängående sover hon oftast hela natten. Så vi får se om Tilde blir en gröt-tjej och skippar vällingen helt.

Hur går det för er ? Välling eller gröt ?

:-)





En vinnare&lunchbesök!


Kl. 10:12 |

GODMORGON!

Kikar in en snabbis och presenterar vinnaren  av en mössa från Geggamoja i ett samarbete med Pirum Parum!

"Gillat på Facebook i namnet Sofia Montaigne. Hoppas att jag vinner en svart & vit till lilla sonen med känsliga öron. När pappan frågar ”Har du köpt EN TILL mössa?” vore det perfekt att kunna svara ”Nej, jag vann den!!” Man kan aldrig få för många mössor. ☺"

Du kommer få ett mejl under dagen :-)

G.R.A.T.T.I.S!

Nu måste jag fortsätta fixa här hemma, vi får nämligen lunchbesök av världens bästa idag! Så vi hörs lite senare.

 




Snartär Tilde redo för den kalla vintern...


Kl. 15:34 |

Hej finisar!

Jag har fått förfrågninar om vad vi har valt för kläder till Tilde i vinter, hennes första vinter. Först tänkte jag inte blogga om det men jag gör det för att ni är så många som undrat. Vi är inte helt i land än, det som fattas är ett ull underställ och en overall (om hon vill ner och sitta i snön). Så det blir lager på lager principen med andra ord!

Prisvärd fleeceoverall från Åhléns + ull-underställ bör hålla Tilde varm i åkpåsen från The Buppa Brand

Hjälmmössa från Geggamoja. Finns hos Pirum Parum!

Varma tossor från Polarn och pyret

Varma vantar från Polarn och pyret

Är era barn redo för den kalla vintern ?





Dagens Sara


Kl. 11:02 |

En dålig photo booth bild

Jeans - Dr Denim / Tröja - H&M

Nu ska jag och Tilde iväg och göra lite ärenden. B.la åka upp till jobbet :-)





Påminner om Geggamoja-tävling!


Kl. 16:03 |

Kikar in en snabbis och vill påminna er om tävlingen om en hjälmmössa från Geggamoja som pågår till i morgon!

Du kommer till tävlingen H Ä R!

Vill du inte ha den till ditt barn kanske det är en perfekt julklapp till någon du känner ? :-)





Ull!


Kl. 09:36 |

Godmorgon!

Tycker ni inte det har blivit lite för mycket bloggande om mat i helgen ? ;-) hihi För att kompensera det hela så kommer här ett shoppingtips på ull för ett bra pris från Lindex. Det kommer garanterat hålla de små varma och torra i vinter. Detta skriva såklart upp på Tildes önskelista! Finns även i blått för den som föredrar det.

Nu ska Tilde få på sig kläder för dagen och sen ska vi kila ner till tvättstugan och börja tvätta. Lite senare får vi besök från hudiksvall :-)

Ska ni hitta på något skoj idag ?





Lördagkväll!


Kl. 19:11 |
20121103-190800.jpg
Har precis snott i hop en kladdkaka ala LCHF inför i morgon då vi får besök från Hudik :-)
Hoppas ni har en mysig kväll vad ni än gör. Vi har myst ner oss i soffan nu och Tilde har precis somnat!




Gårkvällens dessert...


Kl. 10:30 |

Som jag lovade igår ska jag berätta vad vi åt till dessert och jag tror det var första gången igår som jag åt äggtoddy! Den var så himla god och inte sådär söt och sliskig som mina efterrätter brukar vara. Den kändes mer vuxen. Detta kommer J garanterat få svänga ihop igen :-)

Glaset är Iittala Essence ...

GODMORGON bloggisar!

Eftersom Tilde gick och la sig tidigt igår kväll gjorde hon morgon redan kl 06.45 idag, så en trött mamma här som redan ser framemot natten och morgonens sovmorgon ;-) Vi har precis kommit upp nu från en liten lur tillsammans på en timme och det är snart dags för lite gröt till Tilde... dagarna går verkligen i ett och det är ingen idé att känna efter hur man mår...





Kvällens varmrätt


Kl. 22:36 |

Min man (ok, vi är inte gift men jag kallar honom ändå för mig man!) har verkligen överträffat sig själv ikväll! Vi har verkligen haft en perfekt kväll och njutit supergod mat i lugn och ro. Tilde somnade redan strax efter klockan 18.00 då hon var helt slut efter massa bus idag ;-) Jag tror nog att det var första gången vi fick äta middag hemma själva och i lugn och ro... Om två veckor är det min tur och frågan är vad jag ska laga för att "klå" honom... tror det kommer bli svårt. Riktigt svårt!

Perfekt stekt Oxfilé 59 grader

Hemmagjord bearnaisesås

Zinfandel i glaset...

Oxfilé provencalé

Vad vi åt till dessert avslöjar jag i morgon, men jag kan redan nu berätta att det var den godaste dessert på väääääääldigt länge ;-)

Vilken cliffhanger va ?

 




Kvällens förrätt!


Kl. 19:22 |

Medan mannen står vid spisen  och förbereder varmrätten kikar jag in här en snabbis och uppdaterar er lite. Antar att några är lite nyfikna på kvällens meny och här kommer förrätten;

Carpaccio på renfilé med västerbottensvisch och löjrom

Och till det drack vi Wisby V jubileumsöl (nr 11741)





Cline - Zinfandel


Kl. 16:19 |

Vi testar ett nytt Zinfandel vin för oss i kväll, CLINE

Jag har ingen a n i n g vad vi ska äta i kväll då Tilde har gått och lagt sig. Det enda jag vet är att det ligger en Oxfilé i kylen och att han har gjort vitlökssmör. Det ska tydligen bli tre-rätter. Jag tackar och tar emot och antar att jag får bjuda igen ;-)

Vad ska ni äta ikväll ?





Dagens Sara


Kl. 13:03 |

Please Jeans & Odd Molly Lovely knit





Mys morgon


Kl. 09:39 |

Godmorgon bloggisar!

Vi har börjat denna fredag med mys i soffan och tända ljus. Skulle kunna tro att vi aldrig släckte ljusen igår kväll ;-) Ute öser regnet ner så vi satsar på en innedag. Tilde har precis somnat nu och jag tänkte passa på att se gårkvällens avsnitt av Revenge och göra mig kaffe nr 2 för dagen.

Ska ni hitta på något kul idag ?





Ordning&reda


Kl. 09:42 |
Godmorgon finisar och välkommen november! Jag och Tilde har precis kommit hem och jag ska nu passa på att fixa med lite pappersjobb som jag förskjutit. Ni vet sortera och sätta in i pärmar. Jag tycker om att ha ordning och reda på alla viktiga papper så jag lätt hittar om de skulle behövas. Är du likadan ?

Vill påminna er om att vara med i tävlingen jag har i samarbete med Pirum Parum om en mössa från geggamoja! Jag drar en vinnare på måndag så än är det några dagar kvar :-) Du kommer direkt till tävlingen H Ä R!

KRAM!