Jawbone up24


Kl. 19:43 |

I dag kom min Jawbone up24 hem i brevlådan! Det ska bli så roligt och spännande och se. Den mäter bland annat  hur aktiv jag är på dagarna och hur många timmar jag sover om nätterna. Och dessutom är den snygg, eller hur?

Jag tror jag lyckas skrapa i hop ca 4 timmar med sömn per natt. Och med den här får jag det svart på vitt. Ska bli spännande och se i morgon :-)

Nu: göra en kopp te och se avsnitt nr 2 av Sherlock Holmes (den nya engelska versionen). Jag som egentligen inte gillar Sherlock gillar faktiskt denna! Kul med en ny serie att följa.






God fortsättning


Kl. 16:19 |
 
Hoppas ni har haft en fin jul! Kikar in lite snabbt bara för att önska er en god fortsättning. Vi håller på att göra oss ordning för att åka in mot stan. Middag på Casiopeija står på kvällens agenda. Gott och trevligt kommer det bli :-)
 




Dåligt tålamod


Kl. 21:42 |

Förändringar är på G bakom kulisserna. Hade hoppats på att kunna berätta för er i dag, men så blev det inte. Telefonen är med mig överallt just nu och jag vågar nästan inte lämna hemmet utifall det där samtalet skulle komma. Nåväl. Det är en dag kvar och jag hoppas verkligen samtalet kommer i morgon. Annars blir jag ruskigt besviken...

Ja. Nu har jag sagt A här men inte B. Vill berätta när allt är klart men jag känner mig så frustrerad. Men tålamod måste jag ha, som andevärlden sa till mig för någon vecka sedan, så skulle det ordna sig tydligen. Jag litar på dem ;-) Fråga mig inte hur de visste om det som eventuellt komma skall, men visste, det gjorde dem! Galet.

I dag har vi klätt granen. Våran fina kungsgran. Tilde var inte så intresserad, hon var mest rädd för den. Hihi. Men fin blev den. Kanske visar er i morgon? Ska bli spännande och se om Lisa låter den vara i natt :)

Godnatt vänner. I morgon är det dagen före dopparedagen!





Julgodis - Nutellacrisp


Kl. 10:11 |
Hej bloggisar!
 
I dag tänkte jag bjuda er på ett superenkelt och supergott recept på julgodis. Eller, om jag får säga så skulle jag kunna äta dessa året runt ;-) hihi De är verkligen busenkla att göra och går snabbt. Perfekt att låta små händer röra i smeten. 
 
 
Låt mig presentera Nutellacrisp! 
 
Du behöver en burk Nutella
Rice crisp 
 
Värm nutella över vattenbad så den blir mjuk och följsam. Häll sedan över i en stor skål. Tillsätt Rice crisp så det blir lagomt. En smaksak. Rör i hop. Kanske tillsätt lite med Rice crisp ? Portionera sedan ut på bakplåtspapper och ställ sedan kallt. Jag ställde ut plåten på bron :-)
 




William 8 månader


Kl. 09:46 |

William har hunnit bli 8 månader! Nu sitter han men tycker dock det är tråkigt och beger snabbt ut på upptäcktsfärd. Kökslampornas sladdar, kattmaten och Tildes rum brukar vara hans mål att nå. Om han hör att diskmaskinen öppnas så kommer han med en rackans fart! Den är ju så spännande :-) När William är vaken så är det myror i brallan hela tiden. Ingen kroppsdel är still utan full rörelse hela tiden. Helt tvärt emot sin syster som var lugn som en filbunke. Hon var nöjd där man satte ner henne. William har börjat reagera när jag går i från honom hemma, då blir han lite ledsen.

Han äter massa mat på dagen och äter fortfarande något mål på natten. BVC tror han behöver äta på natten eftersom han är så aktiv om dagarna. Vilket inte jag riktigt kan hålla med om ;-)

William sover 3 ggr om dagen. Gör han inte det sover han riktigt dåligt om natten. 






Shopping tips!


Kl. 08:22 |
God morgon!
 
I dag får jag för ovanlighetensskull äntligen skriva att det ÄR en god morgon :-) Tilde har sovit som en prinsessa i natt vilket inte hör till det vanliga här hemma. Kanske har vi hittat orsaken ? Mer om det om det nu är så att vi har löst problemet. För då vill jag dela med mig utifall det kan hjälpa fler föräldrar till mer sömn om natten ;-) Eller så var det en engångsgrej. 
 
Jag måste tipsa er om att LEKMER har öppnat upp alla öppnade luckor i dag! Vad sägs om 25 % på Elodie details, 25-50 % på allt från Kids koncept, 30 % på alla vintermössor, 50 % på REIMA med mera! Har du inte köpt de sista julklapparna så passa på att fynda i dag! Köper du innan 20/12 så hinner du få julklapparna innan julafton. Själv så är jag klara med julklapparna, jag ska bara slå in dem i fint papper :-) 
 
 
Den här gardinen har William i sitt rum och den är verkligen jättefin! Den är nedsatt med 25 % i dag och är från Kids Concept :-)
 
Du kommer till Lekmer HÄÄÄÄR!
 




Holistic


Kl. 09:37 |
God morgon bloggisar!
 
I morse var det luciafirande på Tildes dagis och de var så himla duktiga. Mysigare start på denna vecka kunde vi verkligen inte få :-) Jag blir så fascinerad att alla barnen står eller sitter alldels stilla och sjunger med i låtarna och gör rörelser. Förskolelärarna gör verkligen ett toppenjobb! Tänk att nästa luciafirande är även William med där framme :-)
 
När jag kom hem så ringde min läkare så nu har jag ägnat lite tid till att klicka hem D-vitamin. Han tyckte jag skulle köpa den från Holistic 2000IE. Så nu har jag klickat hem den här! Jag ska även börja äta järn (fy fasen, vill inte!!) och fortsätta med Levaxin! Trots värden inom referenserna så var han inte nöjd. Nya prover om 5-6 veckor och eventuellt doshöjning då. Jag är glad att jag bestämde mig för att ge han en chans. Det ska bli så spännade att sätta i gång efter helgerna och se om kroppen kommer svara lite bättre. Gör den inte det så vet jag inte vad jag gör!
 
 
 
 
 




Äntligen kväll!


Kl. 19:37 |
God kväll vänner.
 
Vilken dag. Phuuu! Eftersom vi varit vakna i stort sett hela natten så har denna dag varit lång. Nu ligger båda barnen och sover och vi har placerat oss i soffan. Cola Zero och lite popcorn får stå för kvällens snacks. Dock blir jag nog inte så långvarig innan sängen kallar. 
 
I morgon är det lucia, men här hemma har vi ingen julkänsla. Kanske smyger den sig på när vi skaffat oss en gran ? Hoppas på att få hem en under helgen :-) En grad klädd i rött och silver önskar jag mig...
 
 
I kväll får jag inte glömma lägga kameran på laddning. Jag ska hjälpa en vän ta julkort i morgon förmiddag på sin son. Det ska bli riktigt roligt! Tror det blir lite lättare än vad det var för mig i dag ;-) hihi Förresten, är det några sundsvallsbor som ska vara med och gå luciatåg i morgon över nya bron och slå världsrekord ?




Det här med julkort...


Kl. 12:39 |
 
Ja inte är det då enkelt att försöka få till ett "fint" julkort där båda barnen tittar in i kameran och ger ett leende ;-) Vi hade väldigt roligt i alla fall när jag passade på att ta några bilder när det var ljust här hemma. Tror jag får göra ett nytt försök i morgon och då med lite hjälp av Johan.
 
Älskade ungar!
 




40 % rabatt


Kl. 16:25 |
 

I dagens adventlucka hos Lekmer.se får du 40 % på ALLT från Name it OCH 20-50 % på allt från fischer price! 
Du kommer till lekmer.se HÄR!
 
:-)




Jul med Ernst


Kl. 13:01 |

Lunch i magen och vila lite innan Tilde ska hämtas :)

Jag och William har precis kommit hem från Ica maxi där vi handlat lite till kvällens middag. Lite spontant sådär då jag kom över ett smarrigt recept på kyckling som jag bara måste testa. Blir det gott så ska ni få receptet :) Jag kom även över hyacinter för 9.90:- styck! Så några stycken fick följa med hem :)





Knivar från house doctor


Kl. 08:19 |
 
Här kommer ett julklappstips till alla som älskar att laga mat! Supersnygga knivar från House doctor. Dessa knivar skulle jag gärna göra plats åt i vårat kök :-)
 
Godmorgon!
 
Kikar in en snabbis innan jag och William ska gå och bädda ner oss i sängen. Jag tänkte prova och se om vi kan somna tillsammans igen. William har alltid sovit ute i vagn men i förrgår lyckades vi somna tillsammans i sängen och det var så himla mysigt och skönt. Fy så trött jag är på att vara i en dimma konstant. Vill bara få "vakna upp" och känna mig pigg och glad med massa energi. Och det går ju inte över hur mycket jag än försöker vila och sova...
 
Hoppas ni får en härlig torsdag! Vi hörs nog lite senare igen. 




Ögonfransförlängning i Hudiksvall


Kl. 08:57 |

Förra veckan gjorde jag mina fransar och jag blir alltid lika nöjd hos Caritha i Hudiksvall! :) Det är så lyxigt för en trött två barns mamma att kunna titta sig i spegeln på morgonen och känna sig lite finare ;)

Bor du i hudik eller har vägarna förbi och tänker göra fransarna? Gör det hos Caritha! Du kommer bli så nöjd :)

Cardi's naglar och fransar 
070-690 00 10 eller besök hennes facebooksida, Cardi's naglar och fransar.






Utredning


Kl. 21:41 |
Hej vänner. 
 
Jag ligger lite efter i mitt bloggande, jag har en massa saker som jag vill berätta för er men det har kommit saker i mellan. Nu tänkte jag bocka av ett ämne som jag tänkt dela med mig av utifall det finns några fler som har samma bekymmer som mig. Vi tar det från början..
 
Efter att jag fick TIlde kanske ni minns att jag anlitade Olga rönnberg som min PT ? Jag körde stenhårt i fyra månader men ingenting hände. Vägde min mat noga och körde mina pass enligt de vikter hon rekomenderade. Slet som ett djur och trots det så hände inget. Visst, jag hade gått ner mina gravid kilon väldigt snabbt, men sedan var det stopp. Jag kontaktade min VC för att kolla upp min sköldkörtel men fick till svar att mina värden var bra. De var inom referenserna. Jaja, tänkte jag. Inga andra prover togs.
 
Sen blev jag gravid med William. Gick upp några få kilon och förlorade de lika snabbt som han kom ut. Nu i september började jag äta enligt viktväktarna och vet ni vad jag har gått ner ? 1 YNKA kilo! Någonting är fel med min kropp. Dessutom är jag extremt trött och vad jag kan minnas har jag varit det i många år. Även innan barnen kom. Så förra veckan hade jag bokat in en läkartid hos en privatläkare "hemma" i hudik. Jag fick direkt utskrivet Levaxin för att se hur min kropp svarar. Bara för att man har värdena inom referensen så behöver inte det betyda att det är bra. Vissa kanske måste ligga alldeles på gränsen till högt. Hänger ni med ? I alla fall har jag ätit Levaxin nu över en vecka och höjde dosen i går. Än så länge känner jag inget.
 
Läkaren tog även fler prover bland annat D-vitamin. Det visar sig att jag har grav brist på det! Liksom många andra som lever i sverige. Men jag kunde aldrig tro att jag hade så lågt värde som under 6 (optimalt värde mellan 75-150) Vet ni vad kroppen gör vid D-vitaminbrist ? Jo, den LAGRAR fett! Jag har även brist på zink som är en viktigt vitamin/mineral i kroppen för att ämnesomsättningen ska fungera optimalt. Läkare ska ringa mig på måndag och då hoppas jag få veta hur mycket D.vitamin jag ska äta och Zink. Ska jag fortsätta med Levaxin? Vill han ta ytterligare prover ?
 
Tänk om kroppen börja göra som den blir tillsagd bara jag tillför den med D-vitamin. HALLELUJA säger jag bara! Kan det vara så enkelt ? Undra hur många år jag har gått med just D-vitamin brist. För vad jag kan minnas har jag alltid fått kämpa och alltid fått gett upp då resultat uteblivit. Fått nöja mig liksom.
 
To be continued....




En helg i Stockholm


Kl. 21:36 |

Hemma efter en helt underbar helg i Stockholm! Vi packade in oss i bilen i fredags, checkade in på Clarion, såg Idolfinalen i Globen. Sov många timmar i sträck. Stan på lördagen och supersmarrig middag på SMAK och vi avrunda kvällen på dansgolvet :) 

Tycker ni rätt tjej vann idol? Vi har hejat på Mollie sen start, men Lisa var verkligen bäst i fredags.





Vilakka Sweat Top -Vila


Kl. 13:32 |
 
Söt sweat top med volang från Vila. Finns bland annat hos Nelly. Förresten har ni spanat in deras rea ?
 
Snart dags att hämta hem Tilde från dagis! Undra om hon vill följa med hem i dag ? :-)




För ett år sedan...


Kl. 20:37 |
 
Var det såhär mycket snö :-)
 
Hej vänner.
 
Nu gör jag någonting som jag inte har gjort på länge. Sitter i soffan med en kopp te och ser på Hollywoodsfruarna, hahaha! Gunilla alltså, vilken kvinna. Vart får hon allt i från ? Men nu ska jag strax ta och krypa ner i sängen. Är så galet trött att jag somnar snart här. 
 
Kram på er!