SLAJM!


Kl. 13:56 |
Hej vård av barn tisdag!
 
För att piffa upp denna vabb-dagen så har vi gjort eget slajm. Barnen älskar programmet slajm, eller rättare sagt Labyrint. Så att göra eget slajm blev ju verkligen en succe här hemma.
 
Det är busenkelt att göra!
 
3 dl kallt vatten
2 1/2 msk potatismjöl
Några droppar olja
Karamellfärg
 
Mät upp vatten i en kastrull. Blanda i potatismjölet. Vispa medan det blir varmt och tjocknar. Det går snabbt.
Droppa i några droppar olja och karamellfärg. Ställ in i kylen. Låt svalna ordentligt.
KLAR!
 
Jag gjorde två satser och gjorde en blå och en rosa.
 
 
 
 
Nu ser jag fram emot att Johan ska komma hem så vi får bytas av lite. Ett IW-pass och lite styrka innan middagen ska intas. 
 
Kram




Tonfiskröra


Kl. 20:41 |

Hej vänner!

 
I går tipsade jag om en tonfiskröra på instagram. Måste dela med mig till er också. Perfekt att ha i lunchlådan på jobbet eller hemma. Ät tillsammans med grova grönsaker eller ett ägg eller vad ni nu gillar. Kanske ha på hårdbröd ? Byter du ut kvargen mot créme fraichen är den god på smörgåstårtor...
 
För ca 2-3 portioner
 
Blanda i hop;
 
1 tonfisk burk
1 äpple
1 hackad rödlök
Kvarg 0,1 %
en msk majonnäs 
Dijonsenap efter smak
Dill
Gräslök
 
Jag brukar lägga i lite vad jag har. Purjolök är gott ha i, likaså ägg och keso.
 
 
 
Nu ska jag se gårdagens avsnitt av Innan du dör innan sängen kallar. Vabb väntar i morgon, halsfluss in the house!
 
KRAM!




Köksgardin - Kappa


Kl. 20:17 |
Söndagkväll vänner och helgen har svischat förbi igen. Som vanligt när jag är ledig.
 
I dag har vi varit på IKEA en varsin gång. Jag har länge velat fixa överskåp ovanför våran kyl och frys. Och det har som aldrig blivit av. Förrän i dag. Dock var det ett jäkla krångel alltså. Att få upp två skåp tror jag det tog 5 timmar. Så himla typiskt för oss att det ska krångla. Men nu så!
 
Jag har under tiden Johan fixat med det fixat med gardiner. Som jag inte blir helt nöjd med. Att det är så svårt. Vi har som ett fönster för sig och sedan två fönster som hänger i hop i köket. Förstår ni vad jag menar ? Så jag har satt upp vita längder till fönstrena som hänger i hop.  För det ensama fönstret har jag inte bestämt mig än. Funderar på att köpa ett tyg från svenskt tenn och få sydd som en kappa. En rejäl färgklick som bryter av från det vita krispiga. Vad tror ni ? Vilken ska jag välja ?
 
 
 
 
Nu ska vi se en film tror jag allt! Dock är det ju innan vi dör i kväll men den ser inte Johan. Så den får jag se i morgon :-) Så himla bra!
 
Vi hörs i morgon!




Matlådor


Kl. 10:24 |
Hej!
 
Nu när jag har börjat jobbat dagtid så måste jag planera matlådor att ha med. När jag jobbar natten så blir det mest ägg och måltidsersättning. Gärna mat som går snabbt att göra, räcker till flera lådor och som kan ätas kall, i farten.  Att dom är nyttiga och innehåller mycket protein är också viktigt. Jag har inte den lyxen som ni många andra har, 30-60 minuter lunchrast utan störningsmoment. Allt beror på hur det är på jobbet. 
 
För att få lite ny inspo så köpte jag för någon månad sedan OLGAS MAT. Den innehåller förslag på BRA frukost, lunch, middagar (som kan göras barnvänliga, hon ger tips på hur!), samt mellanmål. Jag följer Olga på sociala medier och många recept kände jag tyvärr igen. Så lite onödigt att köpa boken. Men men.
 
 
 
 
 
Min favorit sallad just nu, Tonfisk med varma edame bönor. Snabbt, proteiner och gott!
 
 
Så nu ska det börjar planeras för kommande veckas matlådor OCH middagar här hemma. 
 
Vad brukar ni ha i eran matlåda ? Tar gärna emot lite insp från er :-)
 
Kram!




Lördag


Kl. 17:54 |
Hej vänner!
 
Ja här så fortsätter sjukstugan. William frisk men nu Tilde. Det går lite fram och tillbaka med febern. Ena stunden är hon jättepigg medan den andra stunden jättetrött. Hon har somnat två gånger i dag och det tillhör inte vanligheterna.
 
Dagen började för mig med en skön sovmorgon till strax före 10. Älskar lediga helger! Sen blev det korvgrillning till lunch för barnen i solen. Vilket väder! När William sov sin lilla lur så passade jag på att ta en långprommis i solen. Vilken energipåfyllning! 
 
 
Efter mellis så åkte jag och William och gjorde lite ärenden. 
 
 
Och nya tulplaner fick följa med hem till vasen på köksbordet. 
 
Hoppas ni har en härlig lördag! För oss blir det andra chansen och sushimiddag! Så glad och lite överaskad att Johan äter det. Tänk vad man kan överaska varandra efter tio år, haha!
 
Kram!




Hushållshållare ?


Kl. 14:16 |
 
Heter det hushållshållare ? Jaja, ni vet vad jag menar. Såg den på hemtex. Tyckte den var fin med guldknoppen.
 129 :- tips tips!
 
 
 
 
Vabbandet slutade med ett kvällspass is tället. Så fort Johan kommer hem så ska jag svischa iväg. Dock så kan vi säga vabbandet är slut då William är precis som vanligt. Hostan i natt var nog "kulmen" på allt så det vände. Så skönt. 
 
 




Vabb-torsdag


Kl. 08:37 |
Godmorgon bloggisar!
 
I dag blev det vabbelivabb. Tror William somnade vid kl 02.00 i natt pga hemsk hosta. Men nu är det betydligt bättre. Som om det inte varit. Konstigt. Men bättre att ta en dag hemma än att chansa. Magkänslan brukar jag följa i det mesta. Brukar bli bra.
 
På tal om något annat, såg den här hos Lindex. Älskar den här rosa färgen. Finns även som blå.
 
 
Mycket volanger nu på kläderna. Gillar du ? 
 
Nu en till kopp kaffe och kika lite på nyhetsmorgon. Att vara hemma själv med ett barn är ju tammetusan som att vara själv. Jag minns knappt tiden innan William (tror det beror på att det inte är något tjaffs!) Då tyckte man det var fullt upp med ett barn. Hela tiden får man nya perspektiv på saker och ting. 
 
Kram!
 




Het woksås


Kl. 17:24 |
 
Ja nu ser ju kanske inte det här så gott ut, MEN det är det! Jag gjorde misstaget att inte ta bort spadet från den stekta kycklingen innan jag blandade i dom wokade grönsakerna och woksåsen. Tänkte dela med mig av woksåsen som blev så himla god.
 
Du behöver:
2 dl vatten
2 msk soya (eller efter smak, jag tillsätte lite mer)
1 msk flytande buljong
1 tsk sambal oelek (eller efter smak)
Riven ingefära efter smak
Potatismjöl så den blir lite "simmig".
 
Blanda alla ingredienser och häll över den stekta kycklingen och grönsakerna. Servera som det är eller med ris, eller varför inte blanda ner nudlar ?




Åt ni en semla i går ?


Kl. 11:20 |
 
I går bjöd vi över svärfar, Johans syster med sambo på kvällsfika.
 
Minisemlorna som barnen fick kan jag tycka är alldeles lagom ? Allt blir större och större, haha!
 
En ledig dag med barnen i dag. 
 
Snart dags för lunch och sen ska William ut och sova en liten stund. För en liten stund sedan kom de in som två blötdjur, så trist väder. Men men, en liten stund med friskluft fick de i alla fall. Får se vad vi hittar på i eftermiddag. Hoppas kunna se herrarnas 15 km!