Gympa på en onsdag


Kl. 21:32 |

Idag efter middagen var det dags för onsdagsgympa! Full fart. Så roligt för barnen :)

Hej vänner!

Här går dagarna bara i ett, hinner inte alls med. Dessutom somnar jag före barnen om kvällarna när jag inte jobbar. Fantastiskt. Som jag sa till J här om dagen, nu checkar jag ut i sex veckor, haha! Det bästa stödet har jag, helt klart! <3

Snar helg hörni, som jag ska pusta ut! 
:-)

Kram!







Misslyckad dessert


Kl. 23:00 |

Planen var en marängtårta med vithockladmousse och passionsfrukt. Men givetvis misslyckades jag med marängen så det blev marängkross, vithockladmousse, passionsfrukt och jordgubbar! Den här moussen kommer jag fylla tårtorna med när barnen fyller år. Supergod!

2 äggulor
6 dl vispgrädde (Arlas är godast)
200 gram vitchoklad

Smält vitchoklad. Vispa grädden fast, men inte för fast. Vänd ner äggulorna och den vita chokladen i den vispade grädden. Ställ svalt. Gärna över natten. Mums! 

Hej!

Snart är påsken över. Nu är det bara i morgon kvar och så skönt att inte ha planerat något speciellt i matväg. Det blir som det blir. Vi är så himla nöjd. Det rinner över. Är inte sugen på någonting längre. SÅ i morgon börjar jag med C9 igen, ett sista försök (fick ju feber sist och det har tagit ett bra tag att bli riktigt kry, men nu så!). Känns bra! Jag är laddad :)

Nu ska jag kika runt på lite kantsten, töjabollar och singel. Finns lite planer för trädgården ;-)

Godnatt!




SOMMARTID!


Kl. 08:17 |

Godmorgon!

Har ni ställt fram klockan nu då? 
Har ni sett så fin påskblomma jag fått av svärmor? 

Nu: Frukost!




Svartvik


Kl. 19:44 |

Middag på svartviks herrgård i dag. Fanns mycket att kika runt på efter maten.

Hej bloggisar! 

Halva ledigheten har snart svischat förbi. Vi njuter mest av att bara vara här hemma och småfixa. Blir man någonsin klart? I morgon fortsätter vi och då ska jag rensa ur från ena klädkammaren nere. Har HUR mycket som helst vi ska skänka bort. Brukar ni kasta eller skänker ni bort sånt ni inte använder? 

Hoppas ni har härliga lediga dagar! 







Köttbullar med parmesan och basilika


Kl. 21:31 |

Jag måste dela med mig av supersmarriga köttbullar som J gjorde idag. Barnen åt som hästar!

500 gr nötfärs
1 finhackad gul lök
3 msk tomatpuré
2 vitlökar
1 kruka hackad basilika
2 dl riven parmesan
1 ägg
Salt och peppar

Rör i hop smeten och stek till köttbullar!

Vi åt ugnsstekt sötpotatis och palsternacka till. Jag kastade även in två vitlöksklyftor bland grönsakerna som jag sedan mixade med turkiskyoghurt, salt och peppar! Supergod och enkel sås.

Nu: Finaste familjen!

GLAD PÅSK!





Före och efter


Kl. 21:36 |

Ja ni ser ju! Vilken skillnad :) Nu går vi mot ljusare tider och håret får liksom följa med. Jag gillar de kalla slingorna i min ombree så nästa gång kanske det ljusa får gå ännu högre upp. 

Förresten, jag hade sällskap med till frisören i dag. Tilde stod ut i tre timmar förutom en lunch på stan med J. Jag är sjukt imponerad över den tjejen alltså. Hon sa inte ett ord.
Bara satt snällt och fint i soffan och ritade. I nästan tre timmar. Hade aldrig gått med vilde W ;-)

Godnatt bloggisar! 




En efterlängtad stund..


Kl. 12:21 |

Ja detta var inte i går! Tror det var i Juni...

Lite typiskt att en efterlängtad frisörtid krockar med vabb. Men Tilde har fått följa med. Går hur bra som helst, tjejen börjar ju bli stor!

:)





Lite ris, fjädrar och ägg


Kl. 20:31 |
 
Det blev lite påkspynt här hemma i år också. Fjädrarna köpte jag hos Lagerhause för två år sedan och de pastelliga äggen minns jag inte vart jag köpt ? Det här är i hallen. Till vänster är dörren in till Willes rum och till höger är dörren till toaletten. Vi har alla sovrum samlade på entrevåningen + en toalett och kök och vardagsrum. 
 
Långhelg börjar NU! 
Och vi är så himla mycket värda det. Som vi har legat i och skrivit på vårat examensarbete så förtjänar vi nu ledigt fram till onsdag då vi har mittseminarium. Eller ledig och ledig, vi har en sluttenta vi måste börja plugga på också. Men så himla skönt att slippa hålla på med examensarbetet.
 
Den här helgen ska vi på barnkalas, ut och äta på restaurang och städa bort vintern. Tror det kommer bli en skön helg, synd på vädret bara!
 
Har ni några roliga planer ? Hur som helst så önskar jag ER en fin helg <3




Bomberjacka i nylon


Kl. 08:00 |
Hej vänner!
 
Jag vet inte sist jag sov så gott som jag gjorde i natt. Tilde sov i sitt rum hela natten och pratade inte i sömn en enda gång. Det händer aldrig! Skönt. I går kväll så åkte vi ut till Birsta för att köpa en vårjacka till William och det blev den här från H&M. Det är en bomberjacka med nylon och fuskskinn på armarna och jag gillar detaljerna på insidan. William gillade den så mycket att han skulle sova med den. Tokis! 
 
 
 
Med koden 3291 får ni i dag fraktfritt hos H&M!
 
Nu ska jag ta och ringa min uppsatskamrat för att förbereda oss inför nästa veckas mittseminarium! Sedan ska jag åka till skolan och kolla upp några referenser. Ja, det är väl min fredag det innan jag ska hämta hem barnen lite tidigare och börja med fredagsmyset.
 
 




Tacofisk


Kl. 17:30 |

Tänkte dela med mig av ett enkelt och smarrigt recept på fisk med tacosmak!

Såhär gjorde jag, men receptet kan ju varieras :)

Sätt ugnen på 225 grader
Lägg 4 torskryggfiler i en ugnsform. Salta. Rör i hop ca 2 dl creme fraiche, 1 dl grädde och 1-2 dl tacosås. Häll över fisken. Krossa tacochips och sprid över. In i ugnen. Efter halva tiden häll över riven ost.

Barnen fick äta ris till och rivna morötter! 





Onsdag


Kl. 08:18 |

Frukosten i magen och dags att gå en trappa ner.

Godmorgon!

 Det ser ju ut stt bli en härlig dag även i dag! Nu ska kah försöka vara sjukt effektiv för att sedan kanske kunna ta en pause och åka på trädgårdslandet eller plantagen. Några blommor har pga min sjukvecka blivit lite dålig. Glömde helt bort att sköta om dom då och det är ju ingen annan här hemma som gör det. 

Önskar er en fin dag!





Den här D uppsatsen...


Kl. 22:14 |

Såhär ser min utsikt ut om dagarna och jag pysslar inte med så mycket annat. Den här D-uppsatsen tar
all min tid. 

Hej bloggisar!

Ursäkta min frånvaro. Dagarna springer verkligen i väg för mig. Sådär läskigt snabbt! Så jag glömmer bort att kika in här! Men vi lever och mår äntligen bra. Eller inte helt hundra är vi men snart!

Hoppas allt är bra med er!




Favoriter - Oddmolly


Kl. 19:46 |
 
Farligt för plånboken att spana runt Här!  Jag vet inte hur länge jag sagt att jag ska köpa en regnjacka. Förstår inte hur jag har klarat mig under dessa 4 år som förälder. Här uppe ser ni tre favoriter från Oddmolly! Sweatshirten har en väldigt fin detalj bak på ryggen. Superfin! Är det kanske någon som har sweatshirten ? Hur är det i storlek ?
 
Nu: Snart Melodifestivalen efterföljt av Beck. OM jag inte somnar, feber och frossa har jag råkat dra på mig. Jag förstår inte hur jag orkar, tänk vad enkelt det var att vara sjuk förut när en inte hade barn.




Den godaste Ananaspajen!


Kl. 12:25 |
Hej bloggisar!
 
På min sista dag på placeringen så bjöd jag på denna urgoda Anananspaj som ni bara måste prova! Den är supergod och superenkel att svänga i hop, jag fick experthjälp av Tilde :-) Jag hittade receptet hos Jennysmatblogg.se som har massa goda recept på väldigt mycket. Jag brukar hämta middagstips när fantasin tryter på här hemma. 
 
 
Pajdeg:
200 gram smör
1 1/4 dl socker
4 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
 
Fyllning:
500 gram krossad ananas
2 ägg
2 dl creme fraiche
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
 
Gör såhär:
Ställ ugnen på 175 grader. 
Rör i hop tärnat smör med de andra ingredienserna som är till pajdegen. Platta sedan ut i en form med avtagbara kanter (jag smörade bara formen, använde inget strö). Rör sedan i hop fyllningen och häll över pajskalet. Ställ sedan formen i ugnen i ca 40 minuter. Jag serverade vaniljsås till. Men grädde eller glass passar också bra :-)
 
MUMS!
 




Forever Living - C9


Kl. 08:15 |
Godmorgon vänner!
 
I dag börjar jag med C9 och sammanfattningsvis kan vi säga att det är som en kickstart mot ett hälsosammare liv. En hjälp att komma ur gamla vanor helt enkelt. En chans att få ur sig massa slaggprodukter, en utrensning och en ny start!
 
 
I boxen finns det ett häfte där allt står hur en ska gå till väga. 
 
 
Jag är riktigt peppad :-) Och fungerar det här bra så finns det fortsättning, som heter F1 och F2. 
 
Ha en fin dag så hörs vi! 
 




AW


Kl. 22:01 |
Hej bloggisar! 

I kväll mötte jag upp mina "klasskompisar" som bor här i Sundsvall för en AW på RÅ! Riktigt trevligt och SÅ skönt att få surra av sig lite :) 


Ny färsk meny sedan i måndags


Jag åt oxtartar, kalventrecote och bläckfisk! Nästa gång måste jag prova deras grillbricka!

Det här var den sista måltiden det! Berättar mer i morgon :) 

Nu: Natta!