Fixerad?


Kl. 23:40 |
Har era små fixerat sig? Det gjorde inte Tilde nämligen så jag vet inte hur det kan kännas. Givetvis känns det olika för alla. Hur kändes det för er?





Till påskriset


Kl. 09:59 |
Hej bloggisar!
 
Hoppas ni mår bra idag. Jag känner mig relativt pigg och inte alls lika yrslig som jag brukar, väldigt skönt :-) I dag ska hemmet storstädas (ska få hjälp av svärmor) men först ska jag bege mig mot sjukhuset för att ta lite flera prover. Fick ett brev hem i går om att ett prov var avvikande som togs förra helgen och att det behövdes kompletteras med lite nya prover. 
 
Tänkte tipsa er om finfina påskfjädrar som LAGERHAUSE har fått in i tre härliga färger! Jag är inte så mycket för att pynta men i år ska det få stå lite påskris på bron med fina fjädrar utan skrika färger. Ni har väl inte missat att LAGERHAUSE har webbshop ? :-)
 
 
 
 
 
 




Graviditetsvecka 37 (36+1)


Kl. 14:26 |
I går gick vi in i vecka 37. Veckan som har gått har verkligen inte varit en dans på rosor. I söndags åkte vi in till förlossningen för att göra en koll men bebis mår bra om vi ska lita på vad CTG-kurvan visade. Däremot besväras jag av en hög vilopuls (pendlade mellan 120-140) och det är ju inte konstigt att jag besväras av sådan yrsel om dagarna. Mitt blodtryck är bra så det är ju skönt. Läkaren tog även massvis med prover och de såg fina ut. Bara att härda ut!
 
Jisses så less jag är nu. Nu vill jag att detta bara ska vara över så jag får bli mig själv igen. Men det är väl såhär det ska vara på slutet, man ska vara sjukt less. Men så trist att inte ha energin och att kroppen hindrar mig från att fixa här hemma. 
 
Barnets totala längd är nu ca 47 cm och väger ca 2.8 kg. De allra flesta barn fixerar sig under sista delen av graviditeten, inte ovanligt från vecka 37. Karaktärern på fosterrörelserna ändrar, dock ej frekvensen. Liv i magen ska kännas varje dag.
 
 
Här har ni dagens mage. Ställde mig på vågen när jag steg upp i dag och den visade - 1 kg från förra veckan, så totalt 5 kg upp hitills. Enligt mig är det lite för lite, jag hade gärna sett några fler kilon på vågen. Är det någon som känner igen sig ? 
 
 




Crap-dag!


Kl. 11:17 |

I går var en bra dag (i alla fall fram till kvällen) och idag en riktig skit-dag! Men denna bild får mig att le i allafall. Ute-bus i går med världens bästa som numer aldrig vill gå in och som har blivit SÅ mammig.

Nu: Stiga upp ur sängen och försöka få i mig lite mat.




Vila


Kl. 14:44 |

Phuuuu!

Nu blir det vila en timme innan världens bästa tjej ska hämtas hem. Bäst att ställa klockan för jag kommer garanterat somna. Fråga mig inte hur jag ska orka med Eventet jag ska på i kväll, men dit det ska jag! :-)





Onsdag


Kl. 09:30 |
God morgon!
 
Här sitter jag påklädd, men lite smink och kammat hår. Det hör inte till det vanliga om dagarna om jag säger så. Nästan så jag måste nypa mig i armen. I dag har jag lite ärenden jag ska försöka få fixat men jag ska börja med att besöka Bellevissage där jag har en tid för mig själv. Måste passa på att lyxa till det lite innan liten kommer, eller hur ? Därefter blir det ett besök hos babyproffsen, Lindex (20 % på alla barnkläder), Hemtex (sängkläder till spjälsängen) och kanske IKEA (tallrikshylla till Tildes rum) om jag orkar och kroppen tillåter. Jag skulle behöva besöka plantagen också för att få hem lite blommor till bron, eller ska jag satsa på påskris först ? Jaja ;-) Antar att jag kommer få sota riktigt ordentligt för denna dag i kväll i alla fall.
 
 
Hoppas ni får en härlig onsdag!




BB-väskan


Kl. 12:37 |
Hej bloggisar!
 
I morgon går vi in i vecka 37 (36+0) och jag är snart klar med BB-väskan till den lilla. Tänkte dela med mig av vad som ligger där i, vet att några är intresserad. 
 
Till Bebis:
 
- Tre pyjamaser med dragkedja (de gick åt som smör med Tilde)
- Två omlott bodys
- Två byxor
- Ett par strumpor
- Ett par tossor
- En stickad overall att åka hem i 
- Två mössor
- Ett par vantar
- Snutte
- Mysig filt
- Napp
- Vaselin (ska tydligen göra det lättare att torka bort bäcket)
 
 
Till mig:
 
- Två amningslinne 
- Nya stora trosor
- God doftande duschcreme + bodylotion + schampo och balsam
- Lypsyl + Nässpray
- Linser + tillbehör och glasögon
- Ny mysdress
- Nya strumpor
- Kamera och laddare + iphone laddare
- Egen kudde
- Tuggummi
 
Till Johan:
 
- Ombyte
- Snus
- Rak-tillbehör
- Parfym
 
 
Vi bor väldigt nära sjukhuset så är det något vi saknar så är det ingen större katastrof, det tar ca 5-10 minuter att åka hem. Sist vi åkte in hade jag inte packat åt oss alls och vi klarade oss fint :-) Jag har säkert glömt att skriva upp något här så kom gärna med tips om vad ni packade med i era väskor. Viktigt för mig är att det jag ska sätta på mig efter den underbara duschen är att kläderna ska vara nya. Det var en magisk känsla sist !
 
Förresten, har ni något förslag på vad vi kan köpa för present till Tilde ? Vad köpte ni till storasyster eller storebror ?




30 dagar kvar..


Kl. 09:34 |

I dag är det 22 mars och den 22 april har vi BF. Läskigt och underbart på samma gång :-)

Jag och Tilde är i hudik i helgen,vi kom hit i går. Mysigt att komma iväg en helg :-) Hoppas ni har en härlig helg och att solen även skiner på er. 





Dumlekakor med noblesstäcke


Kl. 13:29 |
 
I veckan gjorde jag mina första dumlekakor. Jag förstår inte riktigt varför jag inte har gjort dessa tidigare då jag ÄLSKAR smördeg. Mmm så goda de blev. Här får ni receptet, ni måste prova de blev verkligen SÅ goda! :-)
 
Du behöver:
 
200 gram smör
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
1 ask noblesse
1 påse Dumle
 
Vispa i hop smör och mjöl till en deg. Tillsätt sedan Vetemjöl, bakpulver och strösocker. Knåda i hop och ställ sedan in i kylen i ca 30 minuter. Ta sedan fram degen och rulla till ca 20 bollar, lägg i en folieform. Tryck sedan ner en halv dumle i varje boll. Skjutsa in i ugnen som är på 200 grader i ca 10 minuter. Lägg sedan på en nobless direkt och när de smält kyl ner i frysen eller kylen.
 
LYCKA TILL!
 
 




Påfyllt


Kl. 19:32 |
I dag efter barnmorske besöket blev det en sväng på stan för att fylla på Tildes garderob. Alla hennes leggings är för korta och tröjorna har blivit kortare och sitter lite tajtare. Det blev ett besök hos Kappahl som har ta 3 betala för 2 på alla barnkläder och även lite från POP´s rea fick följa med hem till hennes garderob. Nu hoppas vi hon kommer klara sig någon månad :-) 
 
 
Bland annat fick den här underbara pyjamasen fick följa med hem!
 
Nej, nu ska liten nattas här och vi ska se en film, Wolf of wall street blir det ikväll !




Barnmorskebsök vecka 36 ( 35+1)


Kl. 18:36 |
 
SF 34 cm
Hjärtljud 128-140 slag/min
Blodvärde 117
 
Allt såg fint ut i dag när vi var hos barnmorskan och vilken lättnad när jag fick höra att hon eller han låg med huvudet ner. Det var ingen tvekan om saken. Eftersom jag har besvärats av mycket förvärkar den senaste tiden och mycket sammandragningar så kände hon på mig och visst hade det påverkat. Måste erkänna att det känns lite spännande. Snart kan det ju dra i gång! 
 
Vi pratade om förlossningen och tiden efter och jag känner mig nöjd och inte alls orolig. Jag hoppas det blir som sist att jag hinner få EDA och att lustgasen fungerar lika bra. Dock är jag lite orolig över att jag sover ingenting om nätterna och att jag inte kommer orka med det som komma skall. Så om jag märker att sammandragningarna och förvärkarna blir värre ska jag genast kontakta min barnmorska så ska jag få sovdoser. Det känns så himla bra!




Thursday diary


Kl. 08:40 |
God morgon bloggisar!
 
Här har vi varit uppe tidigare än tuppen, vilket vi har varit de senaste två veckorna. Tilde har ställt om till sommartid. Men nu är damen på dagis och jag dricker lite kaffe för att vakna till. Om någon timme ska jag till barnmorskan för att se om hon eller han ligger rätt och prata om den kommande förlossningen. Sedan blir det lite ärenden på stan. Skönt att komma hemifrån i dag, det ger mig energi, men jag kommer sota för det senare i kväll. Hoppas ni får en fin torsdag!
 
Har ni sett vilken söt onepiece från minirodini ? Finns HÄR i storlek newborn och 56/62. Den skulle gärna få ligga i BB-väskan :-)




Slim boyfriend byxa


Kl. 13:37 |
Lindex har fått in lite nytt och jag gillar dessa byxor! Skulle gärna vilja ha ett par rosa och ett par gråa. Undra hur de är i storlek ? Någon som vet ?  Förresten, lyckades ni norpa några godbitar från Kate Hudsons kollektion ? SÅ mycket fint det finns, men tyvärr så är mina favoriter slutsålda. Men de kanske finns kvar i butik ? Får kika i morgon när jag har lite ärenden på stan.
 
 
 
 
 
 




Graviditetsvecka 36 (35+0)


Kl. 11:24 |
I dag välkommnar vi gravidvecka 36. Barnets totala längd är nu ca 46 cm och det väger ca 2.60 kg i början av veckan och ca 2.75 kg vid veckans slut. Barnet lagrar upp fett inför livet utanför livmodern. Fosterrörelserna kan ändra karaktär till mer buffande knuffar.
 
 
HÄR var jag i samma vecka med Tilde i magen.
 
Nu är det tungt både fysiskt och psykiskt. Vissa dagar vill jag bara ligga under täcket och inte behöva stiga upp alls medan vissa dagar har jag hur mycket energi som helst. Ganska jobbigt med dessa svängningar. Sammandragringar och förvärkar, yrsel på förmiddagarna och ont i fogarna på kvällarna. Det är väl precis som det ska vara antar jag. Ställde mig på vågen i morse som visar på 6 kg + sedan inskrivningen. Jag trodde det skulle vara betydligt mer. Tycker det är lite konstigt eftersom jag äter det jag är sugen på men när jag tittar tillbaka var det lika med Tilde i magen :-) I morgon ska jag till BM och då hoppas jag att den ligger på plats och ja, den får gärna komma nu snart!
 
Tänkte låta er gissa vad det blir. Tjej eller kille ? Och vilket datum ? BF är den 22/4. Har ni blogg så lämna gärna er adress så gör jag en sammanställning om någon dag :-) 
 
Så här gissa ni med Tilde i magen.




Syskonvagn - Check!


Kl. 17:42 |
Hej bloggisar!
 
För några veckor sedan kom våran nya vagn och valet var verkligen inte svårt för oss. Efter att ha haft en bugaboo så kändes det fel att ens titta på ett annat märke på vagn. Jag tror vi kommer komma riktigt bra överens :-) Vi beställde våran från babyplus och jag kan verkligen rekomendera andra att också göra det. Servicen var toppen och betalningen och leveransen har varit så smidig. 
 
 
 




Hortensia


Kl. 20:00 |
 
 
En underbar Hortensia fick följa med hem i går från affären. Jag fullkomligt älskar färgen. Visst är den fin ? 
 
Nu sover Tilde och vi ska krypa ner i soffan och se på sista avsnittet av True Detective (våran nya favorit som vi sträck sett nu  i veckan!), The Walking dead och kanske Vikings. Eventuellt att vi spar en till i morgon, jag tror jag bara orkar i en eller två timmar. Tröttheten är gräslig!
 
TREVLIG HELG FINA NI! <3




Springcykel


Kl. 10:51 |
Nu är det dags att plocka in pulkan (Tilde vill åka och dra den och det finns ju verkligen ingen snö kvar). Jag har funderat vad man kan ha istället och kom på, en springcykel ? Eller är hon för liten ? Jag tänker att den kan hon gå med, det går inte så fort och jag hinner med. När börjar man med tre-hjuling ?  Kanske en tre-hjuling före en sparkcykel ?
 
Nu när vi bor i hus kommer det verkligen finnas möjlighet och ordna till en rolig utomhusmiljö till Tilde. Jag vill bl.a ordna till en fin sandlåda. Annars har vi ju väldigt många fina lekparker runt om oss, den närmaste ligger bara ovanför huset :-) 
 
Det finns många olika springcyklar och denna fanns hos Lekmer.se




Blåsa bubblor


Kl. 18:45 |
I dag efter dagis stannade vi ute en stund på gården och blåste lite såpbubblor. Skoj tyckte Tilde och ville såklart prova själv att blåsa och visst kunde hon :-) "Oj, Oj, Oj", " Titta, Titta, Titta". Hur underbart är det inte att få se sitt barn så glad och helt överlycklig ? Ja, den känslan är svår att klå enligt mig.
 
 
Nu ska nattning av trött tjej påbörjas här hemma och sedan väntar en lång varm dusch för mig. Hoppas ni haft en fin tisdag!




Primula parka


Kl. 19:32 |
Denna vårjacka är påväg hem till mig nu. När vi var i stockholm nu i helgen hade jag som mission att finna en ny vårjacka och denna föll jag pladask för. Gillar detaljerna så som att det går att vika upp ärmarna på ett snyggt sätt och att det är randigt innertyg. Åå, hoppas leveransen går snabbt :-) Perfekt att det är fri frakt också!
 
 




Spontana


Kl. 19:11 |

Idag var vi spontana och drog ner till Stockholm. Ett bad blev det direkt vi checkade in och snart ska vi ut och äta. Badet var himmelskt för min trötta kropp!

Sista helgen vi har barnvakt och chans att komma iväg bara vi två innan lillasyster eller lillebror kommer. Precis vad jag behöver efter hela veckan med VAB. 







Barnmorskebesök vecka 34 (33+1)


Kl. 12:31 |
SF 32 cm (När jag var i vecka 38 med Tilde hade jag ett SF-mått på 33 cm)
Hjärtljud 140
BT 120/70
 
Min underbara barnmorska var inte riktigt säker på att det var huvudet neråt. Bebisen liggen även väldigt högt upp, vilket Tilde också gjorde ända fram till samma dag som hon kom ut. Om två veckor måste hon vara säker på att huvudet är neråt, annars får vi göra ett UL på sjukhuset. 
 
Nu ska jag njuta en wienersemla och en kopp kaffe medan Tilde sover. Ska även passa på att se går kvällens Sveriges mästerkock.




Thursday diary


Kl. 08:53 |
God morgon!
 
I dag är första dagen som Tilde inte har nästan fyrtio graders feber och är relativt pigg. Tummen upp! Men termometern visar fortfarande på feber och detta verkar vara något som inte tänker ge sig i första taget. I går eftermiddags var det skönt att få komma ut och lufta sig lite. Jag passade på att göra några ärenden på apoteket och gick sedan och såg En familj på bio. Jag och pensionärerna typ. Det var verkligen ingen höjdare att sätta sig i en oskön biofotölj och jag var nära att gå efter 20 minuter, men jag höll ut i två timmar. Jag skulle åkt på relaxen på himlabadet i stället ;-)
 
Om en timme kommer J hem från jobbet och då ska vi packa in oss i bilen och jag ska på ett barnmorskebesök. Under tiden får Tilde åka lite bil. Hon älskar att åka bil och jag tror hon kommer tycka det blir kul att få komma ut lite från denna sjukstuga. 
 
 
Ligger du med huvudet uppåt eller neråt tro ?




Gravidvecka 34 (33+0)


Kl. 11:39 |
I dag välkomnar vi vecka 34 och det är 48 dagar kvar till BF. Nu är barnets totala längd ca 44 cm och det väger ca 2.18 kg o början av veckan och ca 2.35 i slutet av veckan. Utrymmet minskar för varje dag och barnets rörelser blir störe och långsammare. Den här veckan lägger sig en del barn till rätta. Endel fixerar redan huvudet i bäckeningången.
 
Jag mår ok. Men på kvällarna och nätterna är det mycket förvärkar. Jag tror den lilla har lagt sig till rätta, det får vi veta i morgon då ska jag till barnmorskan. Jag mår mycket bättre nu när jag har fått gått på ledighet, det är så skönt. Snart börjar det bli dags att packa BB-väskan och denna gång ska jag vara förberedd :-) Tänkte få till ett inlägg om vaf jag ska packa ner om ni är intresserade.
 
 
Här var jag gravid med Tilde i samma vecka




MOM-Lindex


Kl. 14:30 |
Äntligen har Lindex fått in gravidkläder! Det var väl på tiden, eller hur ?
 
Fast här blir det ingen shopping eftersom vi snart går i mål. Men hade det varit lite längre kvar så hade det nog blivit ett köp. Dessa byxor är ju SÅ snygga.




VAB


Kl. 11:52 |
Hej bloggisar! 
 
Jag tog visst några dagar "ledigt" från bloggen. Jag har inte ens öppnat upp min mac på hela tre dagar, tror det måste vara rekord ;-) Här hemma är det VAB som pågår. Tilde har hosta, är snuvig och har febertoppar. Alldeles nyss gick hon och la sig utan lunch (inte ens en banan slank ner och då är hon inte kry). Usch och fy för dessa sjukdomar. 
 
Jag har precis ätit lite lunch och ska nu njuta en kopp kaffe tänkte jag. Tänkte försöka nätshoppa lite också från H&M. Tilde behöver fylla på med leggings i en storlek större och kanske några basictoppar. Tycker H&M har perfekta dagiskläder till bra pris! I dag innan hon gick och la sig gick vi igenom alla hennes kläder hon hade som bebis. Det blev en hel del som jag ska tvätta upp till lillebror eller lillasyster faktiskt. Vilka minnen som ploppade upp. 
 
 
 
I helgen kom nya fönsterlampor upp i vardagsrummet. Jag älskar dem! Tycker det är fint att bryta av allt det "lantliga" med lite industriellt. Dessa finns hos Åhlens.
 
KRAM!




Mars


Kl. 22:52 |

I dag har vi välkomnat Mars månad. Så härligt att vi börjar närma oss sol, takdropp och ännu mera sol. 

Eller hur?