Finaste pyjamasen


Kl. 19:52 |
 
I dag fick Tilde välja en pyjamas till William och det var denna som fick följa med hem från Lindex. Den är ju så fin! Ni vet väl att Lindex har 20 % rabatt på alla barnkläder till den 2 november ? Tips Tips :-)
 

Båda barnen somnade bums och vi sitter redo med godis och Cola Zero i glaset fredagen till ära ;-) haha! Vilken tur att Tilde och Johan åkte iväg och köpte hem godis, för vi har haft läskigt besök. Har ni ?
 
Nu ska jag fortsätta kika runt efter nytt objektiv till kameran innan IDOL börjar. Just nu fotar jag mycket med mitt Canon EF 50/1.8 II men önskar mig ett bättre alternativ till det objektiv som hängde med kameran. Har ni något tips ?
 
TREVLIG KVÄLL!




Mamma & Tilde tid


Kl. 12:28 |

Vårat höstlov blev inte som planerat. Så idag var jag och Tilde i behov av att komma hemifrån lite. Ett besök på mitt jobb och sedan en lunch på birsta fick det bli. Om jag var trött innan höstlovet, så finns det inga ord som kan beskriva tröttheten efter detta höstlov.

Nej, nu längtar jag till måndag igen och vardagsrutinerna. Men först helg :) Ska ni fira ? Inte vi. Men det är väl bäst att bunkra upp med godis så vi inte råkar ut för något bus? ;)





Chokladbollar - det godaste receptet!


Kl. 17:51 |
God kväll!
 
Kikar in lite snabbt här innan kvällsrutinerna börjar. Tänkte dela med mig av ett supersmarrigt recept på chokladbollarna vi gjorde nu efter middagen. Tilde orkade bara göra två stycken, sen tyckte hon det blev för kladdigt ;-) Hihi, undra vilka som har orsakat att hon inte gillar kladd ;-)
 
 
 
Du behöver:
 
100 gram smör
3 dl havregryn
1 dl strösocker
3 msk kakao
1 msk vaniljsocker
3 msk kallt starkt kaffe
kokos eller pärlsocker att rulla bollarna i
 
Gör såhär: Smält smöret och låt det stå på värme en stund (chokladbollarna kommer få en karamelliserad smak), blanda resten av ingredienserna. Häll sedan i det smälta smöret. Ställ in i kylskåpet i ca en timme. Rulla sedan i kokos eller pärlsocker.
 
Ni som gillar ICA´S chokladbollar kommer gilla dessa! Jag tror jag har hittat deras recept nämligen. Mums! Nej, nu ska båda barnen ta ett bad. I kväll hoppas vi på en tidig kväll då vi både vill hinna med ett avsnitt av The Walking dead och SOA innan det är dags gör att sova. I går somande jag i soffan medan Johan nattade Tilde, kul kväll att somna klockan 19.00 ;-) Men det är ju inte så konstigt heller, den här tröttheten alltså. 




Att leka med Vatten


Kl. 09:13 |
God morgon!
 
Som ni vet så har vi höstlov här hemma, och som ni vet så måste en 2 1/2 åring underhållas och ha saker att göra för att det inte ska bli lite smått kaotiskt. Okej, visst är det viktigt att visa barnen att man behöver inte ha saker att göra hela tiden men ni förstår säkert vad jag menar :-) På Tildes dagis har de just nu tema vatten, så denna morgon fyllde vi diskhon med varmt vatten och gav henne lite saker att leka med. Blött ? Javisst, men det är ju bara vatten. Eller hur ? :-) 
 
 
En överlycklig tjej som älskar att hålla på med vatten!
 
 Nu ska jag göra mig ordning för att åka in till optikern om en timme. Jag ag har dygnetrunt linser och det är nu två år sedan jag gjorde en koll. De rekomenderar årlig kontroll men förra året blev inte av för mig helt enkelt och nu ser jag sämre så det är verkligen dags. Kanske ska passa på att köpa nya glasögon på samma gång ? 




Tapet till Williams rum


Kl. 17:47 |
I dag när jag var in på rusta för att fylla på mitt städskåp så hitta jag Williams tapet. Två rullar fick följa med mig hem. 99 :- rullen + 25 % rabatt , galet bra pris! Dock har jag aldrig köpt tapeter hos just rusta så kanske man får det man betalar för ?    

 
Här få ni en liten tjuvkik... ni ska självklart få se slutresultatet :-)




Att kratta eller inte kratta


Kl. 10:36 |
Hej bloggisar!
 
Här hemma har vi höstlov med Tilde hemma och Johan likaså. Så skönt och välbehövligt för oss allihopa tror jag. Har ni höstlov eller är det som vanligt för er denna vecka ? Härligt också att vi har vädret med oss med flera plusgrader då vi har hur mycket som helst att göra ute. Jag vet inte hur många svartsäckar vi redan fyllt med löv. Dock är jag lite kluven med att kratta som vi gör. Många trädgårsmästare säger att det bästa för gräsmattan är att låta det ligga som ett täcke under snön och sen att löven ska klippas ner på våren. Då det fungerar som gödning. Sen beror det säkert på vad det är för löv också.  
 
 
Krattar ni eller inte ?




Mild fiskgryta


Kl. 08:49 |
TREVLIG HELG BLOGGISAR!
 

Äntligen lördag. Som jag längtat. I dag ska jag och J packa väskan och checka in på något av stans hotell och komma hem i morgon. Vi har inte riktigt spikat våran dag och kväll men får jag bestämma skulle jag vilja passa på att handla höst jacka och skor helt ostört. Seden checka in vid klockan två och sova några timmar (ja ok, kanske se ett eller två avsnitt av SOA) innan det är dags att gå ut och äta. Barnen kommer få vara hemma och ha det SÅ himla roligt med deras mormor och gammelmoster. Jag tror dessutom att bakning står på Tildes schema :-) Det blir första gången vi lämnar bort William (barnvakt hemma hos oss) men jag är inte ett dugg orolig. Kommer gå hur bra som helst. Och skulle det vara någon så är vi max 10 minuter i från. Tänk vad mycket lugnare man är med barn nummer två. Underbart.
 
Denna veckas andra middag var en Mild fiskgryta från ICAS matkasse. Jag ska erkänna att jag var lite skeptisk till en början men jisses så god den var! Ni måste prova, här kommer det superenkla receptet. Jag gjorde en god potatispuré till men men enligt receptet ska det serveras vanlig potatis. Det är ju en smaksak :-)
 
För fyra portioner behöver du:
00
  • 1 röd paprika
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olja
  • 500 g körsbärstomater i tomatsås
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk strösocker
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk persilja
  • ca 600 g torsk
Jag tillsatte även lite vatten i grytan. Tyckte den blev lite väl tjock. 
 
Gör såhär:
  1. Dela, kärna ur och skär paprikorna i bitar. Skala och hacka lök och vitlök.
  2. Stek grönsakerna i oljan i en kastrull eller låg vid panna tills de får lite färg.
  3. Tillsätt tomater, grädde, cayennepeppar, senap, tomatpuré, socker och örter. Låt koka ca 5 minuter.
  4. Lägg i den frysta fisken och låt det småkoka 5-6 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera fiskgrytan med potatis
 




Påfyllning behövs


Kl. 19:22 |
 
Båda barnen behöver påfyllning i strump- och pyjamasgarderoben. Pyjamasen här har jag tänkt till William, den är ju SÅ himla fin och kedja är ju ett måste! Den finns hos Lindex :-) När det gäller strumpor så gillar jag de från polarn och pyret bäst. 
 
Nu har William precis somnat (det är då tyst i från hans rum i alla fall) och Johan håller på att läsa för Tilde. Jag ska passa på att se ett avsnitt av SOA (vilket gräsligt slut på säsong 2. Jag ville gå och kräkas.) innan vi ska se ett avsnitt av The Walking dead. 
 
TREVLIG KVÄLL PÅ ER! <3
 




Att bevara ultraljudbild


Kl. 13:02 |
Jag tänkte dela med mig att ett litet tips för att bevara de underbara ultraljudsbilderna på barnen i magen. Alla vet vi ju att de bleknar med åren och att de är känsliga mot ljus och värme. Så att rama in ett original är en väldigt dum idé. Så mitt tips är att ta en bild på ultraljudsbilden och rama in den istället. På så vis riskerar du inte att förstöra ultraljudsbilderna. Ja, detta kanske ni redan visste men jag hade aldrig en tanke på att ta en bild och framkalla istället. Jag blev så glad över det tipset så kanske någon av er också blir det :-)
 
 
Här har ni Tilde i magen. Ett TUL bara någon vecka innan hon kom :-)




Enkla spökmaränger


Kl. 08:44 |
 
I går efter dagis gjorde vi maränger jag, Tilde och William. Faktiskt första gången jag gjorde och det var ju inte så svårt som jag trodde. Jag tog ett väldigt enkelt recept som jag hittade hos ICA. Här kommer receptet;
 
2 äggvitor
2 dl florsocker
 
Sätt ugnen på 125 grader
Blanda i hop äggvitan och florsocker.
Vispa pösigt ovanför vattenbad. 
När massan blivit pösigt tar du bort skålen från vattenbadet och fortsätter vispa till massan blivit fast.
Spritsa sedan upp på bakplåtspapper. Skjuts in i mitten av ugnen i ca 40 minuter
 
GLAD ONSDAG!




Vi hänger på golvet


Kl. 12:08 |


Lunch i magarna (fisk för William och misslyckad bananpannkaka för mig). Nu blir det golv-häng till storasyster ska hämtas :) Då ska vi baka!

Som ni ser vill William stoppa in allt som kommer i hans väg i munnen. Den vänstra tanden har spruckit igenom och den högra gör det säkert i dag. Annars så besväras han inte av det, varken gnällig eller feber. Tålig kille ;-)





Tuesday


Kl. 08:34 |
Godmorgon fina ni!
 
Hur mår ni ? Här är påsarna under ögonen lika stora som de blå IKEA kassarna. Ännu en orolig natt bakom oss, fy så less jag börjar bli på dessa nätter. Snart ska William gå och sova så då ska jag passa på att vila i soffan. Ute regnar det så promenaden skjuter jag på till i eftermiddag, hoppas det har avtagit då. Jag tror en PW några gånger i veckan på förmiddagen då William sover skulle göra mig susen. Men att det ska vara så svårt att komma i gång ?
 
 
En mortel har äntligen fått hittat hem till oss. Jag har varit på jakt länge och när jag fick ett tips om instagram (halleluja för instagram när det gäller att samla inspiration) så skyndade jag mig och köpte en. Du hittar den på indiska. Det finns även passande för havssalt och en sån önskar jag mig i julklapp tror. Kanske två stycken, ha salt i en och svartpeppar i den andra ?
 

Nu ska jag försöka stoppa i mig lite frukost. Helt plötsligt har jag fått svårt med just det, kanske beror på att jag är så trött på morgonen ? Liksom illamående. 
 
(ursäkta allt klagande i bloggen just nu)




Cornell - Hylla


Kl. 15:34 |
 
I dag när jag var in på MIO såg jag denna hylla, Cornell. Den skulle passa perfekt här hemma vid en vägg där vi inte har gjort någonting med och som är lite svårmöblerad. Jag gillar dessutom kominatinen vitt och ek. Den finns även i en större storlek och andra färgkombinationer. Till exempel helt i ek, eller helt i vitt. Det bara kliar i mina inredningsfingrar efter en låååååång pause.
 
Hej bloggisar!
 
Tilde är hämtad från dagis (hon valde att inte sova idag, så denna eftermiddag ska bli intressant) och William ligger ute och sover i vagnen. Så fort han vaknar ska vi packa in oss i bilen för att hämta våran familje matkasse från ICA och hämta hem Johan. Den här veckan har jag bara tagit 3 middagar för 4 personer. Jag tror det räcker för oss. Förresten, är det någon av er som har testat ICAS matkasse ? Vad tycker ni ? Vi håller just nu på att prova familjekassen och jag kan tycka att det är väldigt mycket kalorier och lite sallad ? Vi har tidigare haft citygross och Linasmatkasse och de är väldigt generösa med det jag just saknar.




Julgransmatta - House doctor


Kl. 08:50 |
Hur snygg är inte denna julgransmatta från House doctor ? Antingen har man stjärnan uppåt eller den randiga. Det är en smaksak :-) Jag hitta denna hos borette.se och den kostar 259 :-
 
Jag brukar inte använda julgransmattor eftersom jag inte gillar dem. Ni vet såna här med tomtar på ? Så jag har alltid haft utan matta. Men ska vi ha en äkta gran i år så är väl en matta nästan ett måste ? 
 
Godmorgon!




Den längsta dagen ?


Kl. 21:44 |
Godkväll vänner!
 
Helgen är över men visst har denna söndag varit lång ? Jag som annars tycker att dagarna bara svischar förbi tycker att denna dag aldrig tar slut. Tycker inte ni ? I helgen har vi fått massa saker gjorda. Vi har krattat, rensat, burit in utemöblerna, fixat en griffelvägg inne i köket (som jag tänkte visa er i morgon) och det bästa av allt är att jag äntligen fick catcha up med Malin i dag! Det var verkligen inte igår och jag hoppas verkligen det inte dröjer länge till nästa gång.
 
 
Nu ska jag krypa ner i sängen och försöka samla på mig lite sömn. Föregående natt var rena mardrömmen med uppvak en gång i timmen. I veckan har jag massa roliga saker på gång så jag hoppas att jag får vakna upp någorlunda pigg i morgon bitti. Hoppas ni har haft en fin helg. Vi hörs i morgon igen :-)




SOA


Kl. 22:00 |

Efter alla andra så har jag också fastnat för SOA. Varför började jag titta? JAX, vad är det med honom egentligen? Fasen alltså! Hahaha :-)
Så mitt tips till alla er som har vakna barn om natten, börja se på SOA ;-)

I dag har det varit en sån där dag med pyjamas på preciiiis hela dagen. Inte haft energi till någonting. Hoppas på en bättre dag i morgon. En dag i taget.

Godnatt torsdag! I morgon fredag & helg :)





Corokia


Kl. 09:40 |
 
Två stycken Corokia har fått flytta in i vårat sovrum. Jag var egentligen på jakt efter två stycken sephora till köket men de fanns inte inne just då. Hoppas att de kommit in till helgen.
 
 
Hej bloggisar!
 
William sover ute och jag har njutit två koppar kaffe. Nu ska jag passa på att slänga in en tvätt, dammsuga och göra mig ordning innan han vaknar. Då beger vi oss ut och fixar lite i trädgården. 
 
Vad gör ni i dag ?
 
Pssst! Ska ni shoppa hos Lindex.se i dag så använd koden SALE så får ni 20 % rabatt på hela köpet :-)




Blax


Kl. 19:33 |
 
 
Jag tror jag har tipsat om dessa hårsnoddar tidigare men tycker det kan upprepas eftersom de är så bra! Sedan jag blev tipsad om dessa för 2 1/2 år sedan har jag inte haft några andra. Jag har de som är genomskinliga. 
 
Jag köper mina här!
 
Nu håller jag tummarna att det blir premiär av The Walking dead i kväll. 
 
Hoppas ni haft en fin tisdag. Min dag har varit lite sådär, hoppas på bättre dag i morgon.
 




William sex månader


Kl. 12:57 |
 
William har hunnit fylla 6 månader! Älskade unge ❤ som äntligen har börjat ge mig lite sömn om nätterna. Tänk vilken skillnad det kan bli bara för att han börjat äta mat, gröt och välling. U n d e r b a r t! 
 
 




Spanar lite inför jul


Kl. 08:53 |
Hej bloggisar!
 
Helgen svischade som vanligt förbi och nu är det ny vecka igen! Är det bara jag som har börjat tjuvkika på saker inför jul? Tänk att det snart är dags att börja förbereda inför den tiden. Eftersom vi flyttade till hus förra året så känns det som om sakerna vi hade till lägenheten inte riktigt passar in här. Och förra julen så brydde jag mig inte så mycket (gravid, sömnbrist och nyinflyttad). Jag skulle vilja ha nya ljusstakar i till köksfönstren och gärna stora stjärnor till fönstren i vardagsrummet. Till barnens rum och vårat sovrum har jag inte bestämt än, kanske en ljusslinga med stjärnor ? 
 
 
 
 
 
Julgranskulor i härliga pastelliga färger ( i år ska jag ha en äkta! ), en stjärna att hänga i ett fönster och ljusstake! Allt från ELLOS!




Godaste kladdkakan EVER!


Kl. 20:17 |
God kväll bloggisar!
 
I går bestämde vi med grannarna att vi skulle laga middag tillsammans (alltså vi har världens bästa grannar, de är av världsklass! Bara så ni vet, hihi) I alla fall blev det även efterrätt dagen till ära och jag tänkte dela med mig av receptet. Det var Angelica som gjorde den och hon hade hittat receptet hos Jennys matblogg! Om ni inte har spanat in den bloggen så tycker jag verkligen ni ska göra det. Där finns massa inspiration att finna till matlagning i alla former :-)
 
 
Bilden är från Jennys matblogg!

 

Det här behöver du för att baka kladdkaka :

 3 ägg
3 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4- 5 msk kakao
2 dl vetemjöl
150 gram smält smör
1 burk med karamelliserad mjölk
(eller kondenserad sötad mjölk som kokat i tre timmar)

Topping : Rice crispies + 120 gram mjölkchoklad
 
 

 Gör så här:

 Ställ ugnen på 175 grader.  Smält smöret och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten, rör sist ner smöret. Man vispar inte kladdkakesmet då kan det bli för mycket luft i och den kan bli torr.Smöra och bröa en rund form med avtagbara kanter,   Börja med att breda på ut hälften av kladdkakssmeten  i den, och  klicka ut kolakrämen i smeten och toppa sist med resten kladdkakesmeten. Ställ in i ugnen i cirka 20-30 minuter. Den ska fortfarande vara lite lös i mitten – den stannar till sig i kylskåpet. Smält mjölkchokladen över vattenbad och rör ner ett par dl rice crispies och bred över den crispiga chokladtoppingen över kladdkakan och ställ svalt fram till servering.

NJUUUUUT!





En ny mascara


Kl. 20:25 |
Hej Vänner.
 
Jag tänkte passa på nu i pausen på Bonde söker fru tipsa om mitt senaste köp som är en ny mascara. Det är Löwengrip care & Colour 18 HOURS Mascara. Det är en volymgivande mascara och ska ge fantastigkt längd och fyllighet. Än så länge är jag väldigt nöjd med den. Tyckte dock att borsten såg lite läskig ut, men jag gillar den!  Jag har testat fler produkter från detta märke och jag gillar schampoo och balsam, men även torrschampot! Det är grymt. 
 
 
Jag klickade hem den hos Nordic för 155 :-
 




Jacka till Tilde


Kl. 09:09 |
 
Jag är på jakt efter en vinter jacka till Tilde och fick tips på instagram att Zara har fina. Jag fastnade för den här som är vadderad med fleecefoder och den ser mjuk och skön ut. Vilket är viktigt. Och färgvalet för att vi kan kombinera med vantar, halsdukar och mössor i olika färger. Ja, det får nog bli ett köp.
 
 

 
GODMORGON!
 




Dejt


Kl. 20:19 |

Började med ett glas champagne


Helt fantastisk förrätt, nötterrine med öl och ansjovis.


Till varmrätt blev det hjort och pumpapure. Till dessert blev det flamberade hjortron, tyvärr fick jag inte med någon bild!

God kväll bloggisar!

I går hade vi turen att komma ut och äta lite gott på stans bästa restaurang, Casiopeija. De har precis bytt meny nu och vi var båda SÅ nöjda. Får ni chansen så måste ni äta där :-) När vi ätit klart gick vi vidare mot invito för en god drink innan hemfärd. Jag kröp ner i sängen strax innan halv tolv. Lagomt men jag ville inte alls hem ;-) Nu ser jag fram emot sista helgen i oktober, då kör vi en kväll i repris fast vi behöver inte åka hem förrän dagen efter! 

Nu blir det ett avsnitt SOA innan hag ska knoppa! Ögonen går i kors.









Vilken vecka!


Kl. 19:16 |
 
Tilde tycker om att hjälpa mig på morgonen och ger gärna William gröten. Hur skönt som helst att få dricka kaffe och mumsa i mig gröten i nästan lugn och ro ;-) hihi Jag har utökat gröten nu till två gånger om dagen. William älskar verkligen mat. I dag fick han smaka på spagetti och köttfärsås för första gången och jag tror det kommer bli en favorit.
 
IT´S FRIDAY!

Snart börjar IDOL. Vi har laddat upp med lite ost och kex. Tilde är i hudik hos sin mormor så nu hoppas vi William bjuder på två bra nätter här hemma. Jag är helt slut efter veckan som varit, det är ju verkligen en mardröm att vara sjuk och ha hand om två barn. Jisses! 
 
Önskar er en trevlig helg!!
 
 




Nio från instagram


Kl. 20:33 |

@sarasdiary på instagram!

I dag har barnen fått merinoull att stoppa in i garderoben. Klämde både hos polarn, lindex och name it och vi handlade hos sist nämnda. Ska visa er i morgon om jag hinner :-) Stort tack till barnens farmor! 

Nu: Bonde söker fru ( kudden har jag i högsta hugg så jag kan gömma mig bakom) & kvällsfika (fruktsallad med vaniljkesella). Sedan blir det sängen. I morgon måste jag vara helt kry, tjejkväll på stan väntar :-)