Vilken morgon


Kl. 09:17 |

God morgon bloggisar! Ni som följer mig på instagram vet hur denna lördag började...

I dag är det en sån här dag då jag önskade vi bodde i hudik. Kunna åka till moster eller mamma för en kopp kaffe och få hjälp att underhålla barnen. Låta Tilde få gå ut och mata djuren och åka lite traktor och vi få andas några minuter.  Det lilla i vardagen som gör så mycket.


Nä, nu ska jag ta och krypa ner i sängen igen och hoppas denna huvudvärk gå över så jag inte behöver ställa in kvällens trevligheter!

Ha en fin lördag!






Snö


Kl. 07:15 |

Såhär fick vi vakna upp i morse. Tilde jublade, inte vi andra.

Godmorgon bloggisar!

Fick nypa mig i armen i morse då William sovit hela natten utan ett pip. Kan det vara den enorma portionen med blodpuddingen i går till middag som gjorde att han sov så gott?

Nu: Kaffe och morgonracet med klädpåtagning. Dagislämning och skicka in fördjupningsarbetet. Sen, HELG!





Vart har den här dagen tagit vägen?


Kl. 15:17 |

Inte bara W som får mig flintskallig utan även referenslistor.

Men nu är det fixat tror jag. Några djupa andetag och sedan såg jag vad felet var. Nu pusta ut några minuter innan Tilde ska hämtas från dagis. Den här dagen har bara svischat förbi.

Ingen har väl missat flygplankraschen i alperna? Fy fan alltså! Jag blir så  förbannad över hur en människa kan vara så egoistisk och ond. Fy fy fan!

Hoppas alla passagerare får vila i frid. 
<3





Registrera på ny kurs


Kl. 09:42 |
 
Den här busen klättar just nu på ALLT och river ner ALLT som kommer i hans väg. Jag kommer snart bli flintskallig ;-)
 
Hej bloggisar!
 
Jag har precis registrerat mig för nästa kurs och väntar nu bara få att tillgång till material som jag ska gå igenom. Nästa kurs är Normal förlosning och graviditet. Och under denna kurs kommer vi få gå ut på tre studiedagar för att få se verksamheten. Så KUL det ska bli. Förhoppningsvis känner jag mig lika positiv till detta yrket efteråt.
.
Idag är det sista dagen jag kan finlira på mitt förjupningsarbete, i morgon ska det skickas in. Jag känner mig klar men varje gång jag läser igenom det så ändrar jag på något. Alltid när jag skriver ett arbete själv så blir jag lite blind på det jag skriver. Blir inte ni det också ?
 
Hoppas ni får en fin dag! 
 




Monday diary


Kl. 21:38 |

Utelek i morse innan dagis. William hängde i vagnen och kikade medan Tilde lekte.


Direkt efter dagislämning brassade jag upp till sjukhuset för provtagning. Sedan blev det storhandling innan jag började med att småfixa med fördjupningsarbetet som ska in på fredag.

Hej bloggisar!

Hur mår ni? Jag kan nog klassas som frisk nu. Och det firade jag med en kort joggingtur i eftermiddag på 3 km. Någonstans ska man (jag) ju börja. Fy fasen vad tungt det var! Tänkte försöka komma i väg 3 ggr/vecka på den turen för att sedan utöka till ca 5 km. Tycker det känns lagom och det är ju så tråkigt! Men så skönt ;-)

Ikväll har vi sett på husdrömmar, jag blev kär i huset såklart. Jordskott orkar jag inte vara vaken till. Kanske hinner jag se i morgon.

Nu: sova innan monstret börjar bråka ;-)








Disney on ice


Kl. 09:36 |

Lycka vore ju att få klättra upp på bänken :)

Godmorgon!

Våra barn har redan ställt om till sommartid. Har era också det? 

Idag: Disney on ice med Tilde. Dags att göra sig ordning och fixa med lite mutor så barnen sitter stilla ;-)





Fyndat såhär på morgonkvisten


Kl. 09:41 |
 
Nya skor till Tilde...
 
 
Och Williams första skor beställda.
 
Godmorgon!
 
Alltså instagram, hur bra? Där ploppar det ofta upp shoppingtips med rabattkoder :) fyndade dessa två par skor hos sportamore för 700 :- 
 
Du kommer till sportamore HÄR <----
 
Nu: möblera om i vardagsrummet. Barnen ska få en liten lekhörna!
 
 







Willam elva månader


Kl. 19:39 |
Hej bloggisar!
 
För tio dagar sedan blev William elva månader! Våran stora lilla kille blir snart ett år, vart har detta år med sömnlösa nätter tagit vägen ? Hur har jag orkat ? Jag vet inte själv. Men konstigt nog så går det ju, haha!
 
♥ William har  storlek 80 i kläder
♥ Går längst väggar och möbler och förflyttar sig mellan dem, men har inte släppt taget ännu. 
♥ Kryper med en räcerfart.
 
♥ William sover två gånger om dagen.  1 1/2 timme på förmiddagen och lika lång tid på eftermiddagen. Om han skulle få välja själv skulle han sova längre än så, men det fungerar ju inte ;-)
♥ ÄLSKAR mat! Äter ALLT!
♥ Har två tänder uppe och två tänder nere
♥ Tokig i bilar och i katten Lisa.
♥ Att leka tillsammans med storasyster inne i hennes rum är kul!
♥ GIllar att titta på Pippi långstrump
 
VI älskar dig till månen och tillbaka fast du inte låter oss sova om nätterna
 
 
 




Packa packa


Kl. 21:13 |

I morse packade Tilde sin väska för att åka ner till Hudiksvall. Vilken fantasi hon börjar få. Så härligt att se och lyssna på :-)

God kväll bloggisar!

Nu har jag krupit ner i sängen och i går bädda jag med nya sängkläder i 100 % linne från H&M. Jag måste köpa ett till set. Så underbart skönt! Tror jag ska göra en stor rensning och göra mig av med många gamla bäddset och köpa nytt. Det tycker jag vi är värda ;-)


Jag valde en jordig färg på sängkläderna och tycker de passade in bra med tapeten :-) Williams babynest fick ny ägare i går. Blandade känslor såklart!

Nu dags att sova. Utvecklingssamtal för Tilde väntar i morgon redan kl 08.15 och jag måste ha med William. Håll tummarna att han inte river rummet ;-)








Ingen bra dag...


Kl. 14:37 |

Ett vårtecken såg vi på promenaden efter lunch. Tänk att det verkligen är vår nu.

Alltså, i dag är det verkligen en tung dag. Skulle bara vilja krypa ner i sängen och sova. Vakna och somna om igen. Skulle ha varit på skolan i dag men det gick inte. Såna här dagar har jag i bland. Up & Downs.

Hoppas ni har en bättre dag!





Klick klick


Kl. 21:18 |

Dessa är på väg hem till mig! Hoppas de sitter bra på foten och att de är sköna. 

Har ni en bra kväll? Vi har sett på The Walking dead och ätit råbiff med goda tillbehör. Vilken kombo va? Haha! 

Nu: sova!





En ny rutin


Kl. 13:08 |

Hur underbart är det inte med bar mark? Du är SÅ välkommen vår!


Nya skor måste inhandlas ASAP!

Hej bloggisar!

Vi försöker alltid ta oss ut efter lunch jag och William. Skönt att få en pause i pluggandet med lite friskluft och W gillar att åka vagnen. I dag lyssnade jag på fredagspodden vilket var längesedan sen sist. Vad jag skrattade! Haha :)

Efter promenaden fixade vi lite ute. Nu ska W snart äta lite mellis och sedan ut och sova igen.

Vad gör ni idag?







Monday diary


Kl. 20:38 |
Hej vänner.
 
Pust vilken dag. Tröttheten som har infunnit sig hoppas jag är som bortblåst i morgonbitti när jag vaknar. I morse cyklade Tilde till dagis och det var en trött tjej som somnade gott i sin säng för två timmar sedan. Äntligen är vi tillbaka till vardagen igen. Fast William är fortfarande lite krasslig, även jag, Men snart är vi nog helt friska. Så skönt det ska bli. I dag efter William sovit så åkte vi till skolan för att lämna tillbaka några böcker och jag passade även på att hämta ut mina godkända tentor. Sedan åkte vi vidare upp till jobbet och fixade lite småsaker. Jag blir alltid så jobbsugen när jag hälsar på. Det är ju ett bra tecken inför sommaren i alla fall :-)
 
Nu är det husdrömmar på svt och sedan femte delen av jordskott. Ser ni ?




Tete a tete


Kl. 07:25 |

I går fick en stor tete a tete följa med hem. Här hemma planterade jag om i krukorna från svenskt tenn och i en iittala skål. 

Godmorgon!

Vad jag önskar det stod skola på schemat i morgon. Men det gör det inte, det är inte innevecka förrän om två veckor. Men vi är på bättringsvägen i alla fall...

Vad tyckte ni om Mellin i går? Vann rätt låt? Jag vet faktiskt inte.

Stor kram!





Fleecejacka


Kl. 20:36 |
God kväll vänner.
 
Samtidigt som jag spanar på finalen av mellon spanar jag runt efter en fleecejacka till Tilde. Jag har varit på jakt länge och nu måste hon verkligen få en ny. Går inte att skjuta på det längre. Men jag kan inte bestämma mig för vilken hon ska få. Tyvärr är det ingen från polarn och pyret som faller mig i smaken. Dock har vi varit så nöjd med den och egenligen borde jag inte bry mig om färgen, eller hur ?
 
Så nu lutar det faktiskt mot en finktionsfleece från POMPDELUXE. Tydligen ska den vara bra och priset är ju inget att disskutera.  Ja, det får nog bli ett klick!
 
 




Fleecejacka till Tilde


Kl. 20:35 |
God kväll vänner.
 
Samtidigt som jag spanar på finalen av mellon spanar jag runt efter en fleecejacka till Tilde. Jag har varit på jakt länge och nu måste hon verkligen få en ny. Går inte att skjuta på det längre. Men jag kan inte bestämma mig för vilken hon ska få. Tyvärr är det ingen från polarn och pyret som faller mig i smaken. Dock har vi varit så nöjd med den och egenligen borde jag inte bry mig om färgen, eller hur ?
 
Så nu lutar det faktiskt mot en finktionsfleece från POMPDELUXE. Tydligen ska den vara bra och priset är ju inget att disskutera.  Ja, det får nog bli ett klick!
 
 




I dag


Kl. 20:53 |

Min nya favorit frukost, mandelgröt. 



Intog soffläge i två minuter medan barnen lekte inne i Tildes rum. Alltså hon är världens bästa storasyster som gärna leker med William <3


När William skulle ut och sova kl 14 kom barnens farmor med en bukett underbart doftande tulpaner och tog med Tilde till lekparken. Då däckade jag i sovrummet. Tänk vad 1 1/2 timmes vila kan göra! Så tacksam.

Båda barnen somnade tidigt i kväll.  William har feber men Tilde är piggare. Hoppas hoppas på att vi alla är kryare i morgon så jag orkar packa ner barnen i vagnen och njuta den underbara solen.

Godnatt!




Twofer


Kl. 07:51 |


En av många fina nyheter hos Lindex. 

Hur mår ni?

Här är hela familjen sjuk. I går kväll åkte jag också på eländet. Att själv vara sjuk och ta hand om två sjuka barn är en mardröm. Att inte få vila eller ta igen sig. Kroppen får aldrig chans att återhämta sig. Har ni sett Alvedons nya reklam?  Jag blir på sånt dåligt humör när det är den reklamen på tv "allt du behöver för att bli frisk är kärlek, sova och kanske en alvedon" Blä!

Finns nog risk för tröstshopping i dag ;-) 

Kram!









Tre för Två


Kl. 18:06 |
 
Du har väl inte missat att ELLOS kör tre par skor till priset för två ? Båda barnen är i behov av nya vår och sommar skor så det är ju perfekt. Dock hittade jag dessa gummistövlar som skulle vara lite rolig att matcha med Tilde ? :-)
 
Genom att klicka ---> HÄR kommer du direkt till Ellos.
 




En belöning


Kl. 15:00 |
 
Eftersom jag klarade båda tentorna på första kursen tycker jag nog att jag är värd en belöning. Denna kruka Hortus, från Svenskt tenn står högst upp på önskelistan. Den är ju så himla fin. Men frågan är bara vart den ska få sin plats här hemma? Kanske i hallen ?
 
Status: Tilde ser på Lotta & William sover ute. Vi gick ut en liten stund men då började Tilde hosta så gräsligt. Så innemys it is!
 




Sjukan hänger sig kvar


Kl. 08:51 |

Sjukstugan fortsätter i dag. Natten har varit gräslig och jag är så tacksam att man är två så man får ta ett varsitt barn. 

William har jag och Tilde skjutsat ut på bron nu. Förhoppningsvis drar han en långsovning. Tilde har valt filmen Bamse och tjuvstaden. Jag har dragit igång en tvätt med W's sängkläder. Nu ska jag försöka slumra i soffan. Efter lunch kommer barnens farmor och ska ta med sig W ut i solen så ska jag och T försöka sova lite. Roligare än så blir det inte idag. 

Skolarbete får jag göra någon annan dag. Ligger bra i fas tycker jag så det känns lugnt. Alltid något!

Hoppas ni är friska och kry?





Nu gör vi kvällen!


Kl. 18:39 |

En skön prommis i solen blev det i dag med dubbeln. Tilde på Williams plats för att få sova och William på Tildes plats för att kunna spana :) Prommisen avslutades hos J för en kopp kaffe. 

Sjukstatus: William har 40 graders feber och Tilde är betydligt piggare. William har redan däckat för natten och Tilde gör nog det snart också. Jag tänkte se ett avsnitt av Super natural (började se serien i går) innan jag gör en tidig kväll. Vet aldrig hur natten blir.

Just det, jag klarade båda tentorna! Hurra hurra hurra!!!! :)

Trevlig kväll på er!





VABruari in i mars!


Kl. 10:19 |

Sjukstuga deluxe! Hela familjen sjuk utom jag. J åkte till jobbet ändå, lugnare där än hemma om jag säger så.

Noterade att Tilde är sjuk ungefär en gång i månaden. Vilken tur att vi slipper vabbandet och att det fungerar hyfsat ändå. Nu har William sovit en timme och Tilde myser i soffan till Bamse. Madicken har vi också hunnit se och jag har fått en hel del skolarbete gjort. Dessa dagar får man göra det bästa av situationen. Efter barnen ätit lunch tänkte jag packa ner båda barnen i vagnen med förhoppning om att Tilde somnar i den. Den friska luften är den bästa för en snorig näsa!

Håll tummarna att vi får veta resultatet av den andra tentan i dag :)

Hoppas ni har en fin dag! Kram





En ögon förkylning


Kl. 14:43 |

Fick en akuttid till min optiker i dag och domen blev typ en förkylning på ögat. Detta har orsakats efter min dunderförkylning som höll i sig i hela tre veckor. Nu kan det bli glasögon upp till två månader om jag har otur. Suck! 

Längesedan jag kikade in här. Tänkte uppdatera er lite om läget. Skolan rullar på bra. Har fått en av två tentor godkända. Den andra får vi veta i början av veckan. Känns så skönt att det faktiskt fungerar att plugga och ha virvelvinden William hemma samtidigt :)

Nu ska jag och Tilde iväg och handla lite god mat till i kväll. Frågan är bara vad vi ska äta ?