Välling eller gröt ?


Kl. 15:30 |

Hej bloggisar!

Ursäkta min frånvaro här men vi har som sagt haft lunchbesök av Malin och sen gick vi ut en liten stund och busade i lekparken. Tilde fick gunga för första gången och det var ju riktigt skoj tyckte damen. Ni som följer mig på instagram har ju sett ;-) Nu har hon lagt sig till rätta i sin stol och ska ta en liten lur! Den sista för dagen innan natten.

Jo, vi har den senaste veckan börjat introducera Tilde för lite välling. Men det går lite sisådär! Har kört både ren välling och blandat 50/50 med ersättningen. Men jag måste ändå säga att det går bättre och bättre för varje gång. Här om kvällen fick hon i sig allt jag hade blandat (1 dl ren välling med pip 3) och somnade gott. Dock sov hon inte alls länge utan vaknade redan vid kl 01.00 och var hungrig. Får hon en portion gröt innan sängående sover hon oftast hela natten. Så vi får se om Tilde blir en gröt-tjej och skippar vällingen helt.

Hur går det för er ? Välling eller gröt ?

:-)





Kommentarer
Akka-mamma till Gustav

Här är det välling som gäller första och sista målet på dagen, 2dl vatten dock. Gustav bytte en vecka innan han blev sex månader och nu är han precis sju månader. Först nu som vi bytt till pip tre eftersom han tycker om att suga och trean rann för fort... Gröt gillar han också, så det blir det till förmiddagsmålet!

Jenny - mammaliv i Nashville

Vad roligt att gunga för första gången! :) Måste kika bilder på insta ;)

Vi har valt att inte ge August välling. Enbart för att det är mjölkprotein & massa vete samt fullkorn så små magar inte riktigt behöver. Tänker hålla honom från mjöl så länge det går. Inte särskillt näringsrikt heller & jag är lite orolig för laktos & glutenintollerans så det går i familjen.
Men hey - det är bara mina tankar!
Upp till var & en vad man vill göra :)

Hoppas ni klurar ut vad som funkar bäst för er :)
KRAM

Svar: Hihi jag Tilde tyckte det var skoj. Att jag inte tänkt på att prova förut ? hihi

Bra tankar Jenny! :-)

Många kramar <3
Sarasdiary

Anna Överhem

Här kör vi välling till kvällen som hon ganska nyss gått med på att äta (har blandat 60/40 m ersättn tidigare:) tyvärr gillar hon inte gröt, inte heller barnmatsburkar vilket är toksynd då både gröt och matburk är så lätt att ta med då man är borta. Men välling till kvällen och morgon kör vi iaf (och sen frukost på det..matvrak:) kör det som känns rätt, blir hur bra som helst. Vi har ju hållit på i en hel evighet innan hon nu till slut tar 100% välling. Så blanda på ni så länge det behövs, så småningom kommer hon att sluka en vällingflaska ;-)

Här hade vi en liten dam som var tooookig i sin gröt, tyckte det funkade kanon och inbillar mig att det kanske är lättare att komma ifrån "äta-på-natten-grejen" som ibland uppstår med flaskan (men så behöver det såklart absolut inte va, fy mig att dra det strecket, haha), men ibland när hon varit sjuk eller liknande har det varit dumt att hon inte druckit välling för att kunna få i något näringsrikt om matlusten varit noll (här i Norge är det gröt som gäller så vi hade inte så stort val kanske ska tilläggs, hihi, tyckte det kändes konstigt innan vi började med gröten, svenska barn=välling, lite så...) :)

Puss gumman!

Malin S

I början åt Wilma både gröt och välling... (inte samtidigt såååklart) men man kan väl börja med gröten tidigare (oj, vad fort man glömmer), så har för mig att vi gjorde det och sedan introducerade vällingen... Är ju bra att introducera gluten (små mängder) under tiden man ammar, så minskar risken för glutenintolerans... Och nu äter hon gröt ibland till kvällsmat, eller frukost, men välling varje kväll. Det är jätteviktigt för henne. Tror inte att det beror på att hon är hungrig.. mer att hon varvar ner och myser lite innan läggdags, tror jag.

Men detta var ju inte direkt nåt svar på dina funderingar, haha... Men säkert är det så att gröt mättar lite mer än vällingen :) Ni klurar nog ut nåt bra så småningom. Wilma var inte heller så förtjust i vällingen till att börja med ;)

Sara E

Här ratades det mesta i början och jag trodde att Viktor skulle amma förevigt. Men vips så släppte det och han började gilla vällingen och gröten mer och mer. Vi kör nu bådeoch välling tidig morgon och kväll, gröt på morgonen/fm. Ge inte upp om ni vill ge välling de kan ju ta lite att vänja sig vid den. Blandade också 50/50 i början och han åt oftast bara småskvättar. Nu 2mån senare slukar han 200ml ren välling och blir arg när den tar slut:-) men gröt är ju jättebra om hon gillar och vill äta. Kram

Ika

Hos oss är det tvärtom, min tjej håller sig mätt av välling men inte av gröt, lite konstigt det där :) Hon får 2dl välling på kvällen just innan läggdags och på morgonen blir det gröt till frukost :)

Nikita

Meja får en portion gröt vid 17.30 ca och sen en flaska välling vid läggdags (2dl vatten)
hon får även välling på dagen ibland,
för oss tog det också lite tid innan hon accepterade vällingen helt,
provade både majs och havrevälling och märkte att hon gillade havrevällingen mer.

Carolina

Ska börja ge Moa välling när hon är 6 mån, hoppas verkligen att det går hem! Väldigt praktiskt att ge morgon och kväll.. Just nu kör vi ersättning, gröt och smakisar. Vår stora tjej äter fortfarande välling varje kväll och morgon.

Svar: Håller tummarna att hon tar det :-)

Idag blev jag lite överaskad då Tilde svepte 1 dl välling helt utan protest. Så skam den som ger sig ;-)

Kram
Sarasdiary




Kom ihåg mig?