Att kratta eller inte kratta


Kl. 10:36 |
Hej bloggisar!
 
Här hemma har vi höstlov med Tilde hemma och Johan likaså. Så skönt och välbehövligt för oss allihopa tror jag. Har ni höstlov eller är det som vanligt för er denna vecka ? Härligt också att vi har vädret med oss med flera plusgrader då vi har hur mycket som helst att göra ute. Jag vet inte hur många svartsäckar vi redan fyllt med löv. Dock är jag lite kluven med att kratta som vi gör. Många trädgårsmästare säger att det bästa för gräsmattan är att låta det ligga som ett täcke under snön och sen att löven ska klippas ner på våren. Då det fungerar som gödning. Sen beror det säkert på vad det är för löv också.  
 
 
Krattar ni eller inte ?




Kommentarer
Liza

Åh, vad skönt för er att ni får tid till att vara med varandra! :) Det behöver man♥♥♥.

Jag hörde ifrån en trädgårdsmästare att man skall kratta löven. Eftersom att löven ruttnar och sedan bildas mossa på gräsmattan istället för gräs.
Så även om det är JOBBIGT och en heeel veckas träningspass så anser jag att man bör kratta löven i alla fall :). Sedan så gör alla som de själva tycker och känner för, men jag krattar alltid! :) Ser mer skött ut också, om allt inte bara täcks av en miljon små löv, hihi! :)
Kram

Svar: Tack, det var så välbehövligt med en natt sömn! <3
Jag är helt enig med dig ang krattningen. Det ser ju mer välskött ut :-) Men lite roligt att de säger olika :-)
Sara´s Dagbok

Malin- mamma till Arvid &Lucas

åh va skönt med lite höstlov!!! Som jag har lärt mig (och gör) är att man ska låta löven ligga o klippa dem på hösten med klipparen. Allra bäst är det ju om man har en klippare med multiclip som ju trycker ner klippet i gräsmattan.

Svar: Ja det är verkligen jätteskönt! Mysigt att vara alla fyra och hjälpas åt och inte ha så många måsten. Ingen stress :)

Tack för din kommentar :)
Sara´s Dagbok

Nikita

Vad duktiga ni är som krattar , här finns inte tiden till det , jag sa häromdagen till Daniel att när vi blir pensionärer då kan vi kratta löv , haha !

Svar: Ja jag förstår inte heller att vi får tiden till det då vi har så mycket att kratta. Men vi kör med lite barnarbete ;) haha! Tilde hjälper till och William sitter och tittar på. Sen får vi lite hjälp av Johans föräldrar också :)
Sara´s Dagbok




Kom ihåg mig?