Springcykel


Kl. 10:51 |
Nu är det dags att plocka in pulkan (Tilde vill åka och dra den och det finns ju verkligen ingen snö kvar). Jag har funderat vad man kan ha istället och kom på, en springcykel ? Eller är hon för liten ? Jag tänker att den kan hon gå med, det går inte så fort och jag hinner med. När börjar man med tre-hjuling ?  Kanske en tre-hjuling före en sparkcykel ?
 
Nu när vi bor i hus kommer det verkligen finnas möjlighet och ordna till en rolig utomhusmiljö till Tilde. Jag vill bl.a ordna till en fin sandlåda. Annars har vi ju väldigt många fina lekparker runt om oss, den närmaste ligger bara ovanför huset :-) 
 
Det finns många olika springcyklar och denna fanns hos Lekmer.se




Kommentarer
Sandra

Här hade vi samma dilemma för några veckor sedan.. Sonen stod och drog i pulkan och var ledsen att det inte gick att åka. Vi köpte då både en springcykel och en trehjuling för att roa honom med på gården. Springcykeln är ganska så stor men trehjulingen har flak och det blev en riktig succé :)

Emmelie

När vår son fyllde 2 år så fick han en trehjuling, dock är han en liten 2-åring och nådde inte alls fram till trapporna på den. Så istället så fick han då en springcykel som passade perfekt. Vi kollade lite olika modeller eftersom han är så liten och hittade tillslut en på xxl som var liten och vi kunde göra ett extra hål och sänka sitsen ytterligare. Den blev succé! Så jag slår tycker nog att springcykeln är toppen! Dessutom så tränar dom balansen och kanske gör det enklare när det är dags att börja cykla!? :-)

Carolina

I helgen som var plockade vi fram både trehjuling och balanscykel till Moa.. Till tramporna på trehjulingen nådde hon inte alls och tyvärr var hon även lite för kort för balanscykeln. Men om några månader passar den nog.. :-)

Anna

Om ni ska satsa på en trehjuling så skulle jag vilja tipsa om Puky som har ställbar sits så man kan skjuta barnet nära trampens sedan jusetra sätet bakåt i takt med att barnet växer! Så smart och vi hade den från att hon va 1 1/2, nu är hon tre och har fått en stor cykel, men trehjulingen passar fortfarnde!

Svar: Tack för tips Anna! Den ska vi spana in :-)
Sara´s Dagbok

Emma

Springcykel - lätt, de är grymma! Så himla bra för balansen och att cykla på vanlig cykel sen är lätt som en plätt. Vår barn har fått en när de fyllt två, det har varit lagom. Det enda man får kolla är lägsta höjden jämfört med innerbenslängden så de når ner :)

en chic mammas bekännelser

Hej, vilket härlig blogg du har, älskar designen. Jag driver själv en mammablogg och har nu en utlottning i samarbete med Amalia tjörn, kika gärna in om du är intresserad :)

http://frureinhold.se/2014/03/10/utlottning-samarbete-med-amalia-tjorn/#respond

stor kram :)

Hihih ja jag ska berätta mer när vi ses! Lutar åt att det inte blir förrän i påsk trots allt, men snaaaart kommer vi upp! :D

Kramar <3

Anna Överhem

A fick sin trehjuling då han fyllde 2 år. Dock en otroligt klumpig modell från biltema, så det är knappt han klarar av att cykla på den nu. Men iår blir det en tvåhjuling med stödhjul till 4årsdagen :-) jag skulle satsat på apringcykel tror jag :)

Ida

Min upplevelse är att springcykeln är lättare för barnet att använda eftersom den inte är lika otymplig och klumpig att styra som många trehjulingar. Sparkcyklar brukar funka bättre för lite äldre barn. Som många här ovanför skrivit så känns det också som att det blir lättare att lära sig cykla på en vanlig cykel senare :) Lycka till!

Nikita

Vi beställde en vanlig cykel till meja nu , en 12
Tums .
Tror hon kommer gilla de mer än springcykel
För dem kan man ju lixom inte sitta på ordentligt som med en cykel som har stödhjul. Får se den vi köpt lär vara lite stor men då har hon nåt att växa med .
Vi har en liten trehjuling här hemma men den tkr ja nästan hon är för stor för .
Sandlåda ska vi åxå fixa nu i vår :-)

Erika

Har också funderat på en sådan men vet inte om Neah-Li är för liten eller om det blir perfekt, svårt att veta. Hon är iaf väldigt förtjust i sin kusins sparkcykel men den förstår hon inte vad man ska göra med, hon ställer sig bara och säger "åka" och vill att man ska putta på haha.

Svar: HIhi vad sött. Ja, Tilde vet hur hon ska göra men tycker nog det är lite tungt. Men till sommaren så tror jag det blir succe :-)
Sara´s Dagbok

Gunilla

Vi var på 2,5-årskontroll på BVC igår och då pratade vi om just detta. Sköterskan sa att det är helt ok att börja med både springcykel och trehjuling nu. Däremot ska man gärna vänta med tvåhjuling med stödhjul för det går så väldigt fort när de väl fått upp farten. Jag ska defintivt kolla på en Puky som Anna tipsar om här ovan, verkar ju toppen :)
Tänk att det är så kort tid kvar tills ni får en ny familjemedlem, spännande!
Ha en fin dag, kram

Svar: Tilde har fått både en trehjuling och en springcykel nu och trehjulingen är helt klart favoriten :-) Men springcykeln tror jag hon kommer uppskatta mer till sommaren kanske.
Ja nu är det nära. Så himla skönt! :-)
Sara´s Dagbok




Kom ihåg mig?