Utredning


Kl. 21:41 |
Hej vänner. 
 
Jag ligger lite efter i mitt bloggande, jag har en massa saker som jag vill berätta för er men det har kommit saker i mellan. Nu tänkte jag bocka av ett ämne som jag tänkt dela med mig av utifall det finns några fler som har samma bekymmer som mig. Vi tar det från början..
 
Efter att jag fick TIlde kanske ni minns att jag anlitade Olga rönnberg som min PT ? Jag körde stenhårt i fyra månader men ingenting hände. Vägde min mat noga och körde mina pass enligt de vikter hon rekomenderade. Slet som ett djur och trots det så hände inget. Visst, jag hade gått ner mina gravid kilon väldigt snabbt, men sedan var det stopp. Jag kontaktade min VC för att kolla upp min sköldkörtel men fick till svar att mina värden var bra. De var inom referenserna. Jaja, tänkte jag. Inga andra prover togs.
 
Sen blev jag gravid med William. Gick upp några få kilon och förlorade de lika snabbt som han kom ut. Nu i september började jag äta enligt viktväktarna och vet ni vad jag har gått ner ? 1 YNKA kilo! Någonting är fel med min kropp. Dessutom är jag extremt trött och vad jag kan minnas har jag varit det i många år. Även innan barnen kom. Så förra veckan hade jag bokat in en läkartid hos en privatläkare "hemma" i hudik. Jag fick direkt utskrivet Levaxin för att se hur min kropp svarar. Bara för att man har värdena inom referensen så behöver inte det betyda att det är bra. Vissa kanske måste ligga alldeles på gränsen till högt. Hänger ni med ? I alla fall har jag ätit Levaxin nu över en vecka och höjde dosen i går. Än så länge känner jag inget.
 
Läkaren tog även fler prover bland annat D-vitamin. Det visar sig att jag har grav brist på det! Liksom många andra som lever i sverige. Men jag kunde aldrig tro att jag hade så lågt värde som under 6 (optimalt värde mellan 75-150) Vet ni vad kroppen gör vid D-vitaminbrist ? Jo, den LAGRAR fett! Jag har även brist på zink som är en viktigt vitamin/mineral i kroppen för att ämnesomsättningen ska fungera optimalt. Läkare ska ringa mig på måndag och då hoppas jag få veta hur mycket D.vitamin jag ska äta och Zink. Ska jag fortsätta med Levaxin? Vill han ta ytterligare prover ?
 
Tänk om kroppen börja göra som den blir tillsagd bara jag tillför den med D-vitamin. HALLELUJA säger jag bara! Kan det vara så enkelt ? Undra hur många år jag har gått med just D-vitamin brist. För vad jag kan minnas har jag alltid fått kämpa och alltid fått gett upp då resultat uteblivit. Fått nöja mig liksom.
 
To be continued....




Kommentarer
Emelie

Åh stackars dig, låter otroligt kämpigt! Hoppas hoppas att ni hittat lösningen nu och allt blir bra:).

Härlig blogg du har förresten:). Följer dig både här och på instagram, men är dålig på att kommentera.

Kramar

Svar: Tack Emelie! <3 Ja fy så kämpigt det har varit och är. Men jag håller verkligen tummarna att detta är felet :) Det är ju enkelt att fixa till menar jag :)

Jag följer dig också på instagram :) Jag är också dålig på att kommentera. Bär jag väl ska skriva något så blir jag störd ;) hihi kram!!
Sara´s Dagbok

Anna Överhem

Men vad skönt att fått svar på vad som förmodligen spökat. Jag äter både Dvitamin och omega 3+6 hela vinterhalvåret och har varit jättepigg hela förra vintern. Tror det är tack vare det som man lyckades ånga på 100% skola och 50% jobb. Fick rekommenderad en Dvitamin av de Hanna på jobbet, hon äter samma. Det blev en stor skillnad när jag började äta dessa förra hösten :) lycka till sara!

Svar: Tusen tack Anna!!!
<3
Sara´s Dagbok

Erika

Jag har också D-vitaminbrist. Har med känt mig så himla trött ett bra tag och det visade sig att jag hade järnbrist. Efter järntabletter så blev det bättre ett tag men sen samma trötthet. Tog nya prover, därav D-vitamin, och hade brist på det. Typiska symtom är just trötthet säger läkaren. Men är det så att kroppen lagrar fett om man har brist med? Då kanske det inte är så konstigt för min del längre, haha. Nu hade jag nog inte lika stor brist som du men ändå. Vi får hålla ihop Sara, hihi. Stor kram på dig!

Svar: Ämnesomsättningen fungerar inte optimalt vid d vitaminbrist. Tydligen så lagrar kroppen på sig fett och allra mest runt magen tydligen. Finns många studier att läsa :)

Så nu ska jag snart bunkra upp med massa vitaminer :) Äter du d vitamin nu? Kram!! <3
Sara´s Dagbok

Lina

Va skönt att du fått svar på dina funderingar! Var även intressant att veta hur det kan ligga till, jag visste inte att brist på D-vitamin påverkade en på det där sättet med fettlagringen.

Svar: Det visste inte jag heller. Det blev verkligen en aha för mig :)
Sara´s Dagbok

erikasblogg.se

Ja jag äter d-vitamin. Divisun heter den. En tablett om dagen.Jag fick den utskriven av läkaren. Fick inte du med det utskrivet? Kram!

Svar: Min läkare ringer i morgon :) så jag har inte börjat äta än.

Kram
Sara´s Dagbok




Kom ihåg mig?