Pulled pork!
Kl. 12:18 |
5 kommentarer
Jag måste dela med mig av ett smarrigt recept som J svängde ihop i går, Pulled pork! Han hade blivit inspirerad av nyhetsmorgon. Detta är en stor fläskkarré som är överöst med en smarrig såg av, BBQ sås ca 3 dl , Chilisås ca 1 dl, lite olivolja kanske 2 tsk, Paprika krydda smoke, Cayennepeppar, 2 pressade vitlöksklyftor, salt och peppar. Sedan har den stått i ugn över natten på 110 grader i nio timmar. Att den heter pulled pork beror på att köttet kan du sedan bara dra i sär med två gafflar, så mört blir det. Denna kan även varieras i oändlighet och t.ex använda kyckling eller biff.
Vi åt i dag en hemmagjord Coleslaw till. Men jag har sett flera recept där de äter sallad och pitabröd till. Eller varför inte som en hambugare ? Ja, det var inte sista gången vi gjorde detta.
Åh vad gott, detta måste testas hemma. Tycker alla pratar om pulled pork nu för tiden :-)
Perfekt med mat som lagar sig själv medans man sover också ;-)
Jag åt det på en restaurang härom veckan och då serverades det just med pitabröd och sallad som du skriver. Supergott :-)
Tack för matinspiration och ha en härlig dag!
Jag jobbar på en konferensgård och till lunch hade kockarna lagat detta häromdan. Jag dog lite så gott det var! Jag har googlat som en tok efter recept men alla är så knöliga med grill eller rök. Perfekt att kunna göra i ugnen ju!
Och ja, i pitabröd med massor av sallad, coleslaw och guacamole - MUMS
Tack för receptet, nu vet jag vad vi ska äta i helgen :)
Jaaaa, såklart vi ska ses! Glädjer oss massvis :D
Puss <3
Micke älskar pulles pork vet jag, ska prova detta, tack för recept :D
Mmmm! Här i Nashville äter vi pulled pork OFTA ;) Så himla gott & man hittar det överallt på alla BBQ hak. Looove it!
Har haft ett recept jääääättelänge som jag tänkt testa, men har liksom inte blivit av.. Kräver ju lite förberedelse och planering eftersom det ska tillagas så länge. Men får nog ta tag i det nån dag... Verkar ju grymt gott!