Förkyld för andra gången i sitt liv...


Kl. 12:34 |

Just nu : Den obligatoriska lunchkaffen och småstadsdrottningar ;-) Idag lyxade jag till den lite, blanda mjölken med lite grädde. MUMS!

Efter den jobbigaste natten (Tilde har blivit förkyld) så var det bara att sätta sig i bilen i morse och börja fixa inför i morgon kväll. Nu är det gjort och så skönt att ha det färdigt! Tur att hon inte har feber och är "som vanligt", pigg och glad! Hoppas detta är snabbt övergående. Nu ska jag fortsätta mysa ner mig i soffan. Kanske hinner vi ta en liten lur också före J ska hämtas på jobbet :-)

Vad är era bästa tips man kan göra om natten för de små ?

Här har vi kört med näsdroppar och näsfrida. Ikväll ska jag stapla upp sängen så hon får det högre över huvudet.





Kommentarer
valeria

Jag brukar lägga böcker under huvudändens fötter, Så det blir lutande läge. nässpray är ett måste här hemma på stora killen, då han är ett öronbarn och då han börjar få ont i öronen är vi rekomenderad att använda avsvällande nässpray.
Den lilla har som tur är hållt sig borta från förkylning. Men till honom skulle jag använda bröstmjölk som är en dunderkur för näsan! ;)

Svar: Det ska vi prova i kväll! :-)
Sarasdiary

Spanienfrugan

Nej, inte ni med. Vi är också sjuka :(

Svar: Åååå nej!!! Krya på er <3
Sarasdiary

Ika

Samma har vi kört på här i förkylningstider, näsdroppar och snorsug. Sen försökt sätta nån bättre kudde under huvudet så det går lättare att andas. Hoppas hon kryar på sig snart! :)

Svar: Tack tack! Vi provade i går att "bunkra" upp i sängen så hon låg högre upp med huvudet, men åkte bara ner. I natt ska vi bunkra under sängen :-)
Sarasdiary

Carolina

Inga fler tips än dem du skrev om... Hoppas hon kryar på sig och snart!!

Svar: Tack Carolina!
Sarasdiary

Jenny - mammaliv i Nashville

Åh nej.. :( stackars tildehjärtat! Hoppas hon kryar på sig snart!! <3

Svar: Tack Jenny <3
Sarasdiary

Emma

Först, bra och fin blogg!!
Koksalt kan man inte använda för mycket, näsfridan är guld.
Låt hon sova i bilbarnstolen om dagarna.
Om nätterna, ja, det luktar kanske inte så trevligt. Men skär upp en gul lök, och ha under hennes säng.
Har inte provat det där med löken själv, men min svägerska brukar göra så.
Trist när de små är sjuka. :-( krya på henne!

Svar: Tack Emma! Vad glad jag blir att du gillar den :-)
I dag har hon fått sova i sin babysitter och i barnstolen, det är toppen! En gul lök ? Det lät intressant. Hade jag haft en lök hemma skulle jag definitivt provat inatt :-D
Tack så mycket för din kommentar!
Sarasdiary

Mia

Vi har sängklossar om du vill ha, jag tyckte att det kändes lite ostadigt med böcker under sängen.

Svar: Aha! Det kanske du har rätt i . Vi ska testa nu ikväll och se, annars kanske det får bli klossar! Kommer säkert behöva fler gånger ;-)
Kram
Sarasdiary

Sandra

Hoppas att hon kryar på sej fort :) kram

Svar: Tack Sandra <3<3<3
Sarasdiary

Anna Överhem

R låg ju inne på barn med RSvirus när hon var 1 v gammal, då använde de både näsdroppar, koksalt och sug väldigt generöst. Pga att hon drabbades av detta har det nu gjort att hon kommer vara/är extra känslig för luftvägsinfektioner nu till hon är ca 18 mån (enl bvc), så vi har kört med samma som dig; nacl, sug och höjd huvudända på sängen. Brukar även spraya en puff nässpray i varje borre innan hon lägger sig för kvällen, så att hon får i sig vällingen och sen får sova gott. Detta gör jag såklart inte varje kväll, men när hon har varit tjock i näsan och inte kunnat anv nacl o sug :) så var inte rädd för att prova ge lite näsdroppar så hon får sova gott, är ju viktigt det då det är då de kurerar sig.
Det där med lök som någon skrivit ovan är kanonbra(!!) vid hosta..men då har jag skurit en gul lök i bitar och satt i en skål och hällt över kokande vatten..sen ställt in "lökvattnet" i barnens sovrum..låter som hokus pokus, men de funkar banne mig..man slutar hosta!! :-)

Svar: Fy vilken jobbig start R fick i sitt liv :-( Måste ha varit jättetufft för er! Vilken nässpray tar du då ? Jag tycker inte näsdropparna hjälper någonting, så kanske skulle testa med en puff spray ?

Det där med löken måste jag ju bara prova! Haha, låter ju inte klokt ;-)
Sarasdiary

Malin S

Usch. Hoppas det går öveer snabbt!!




Kom ihåg mig?