Äggtoddy á la Mannerheim
Godmorgon bloggisar!
Efter en galen kväll igår och en liten galen natt så är vi trötta här hemma. Idag blir det inte många knop och det verkar som om Tilde tänker fortsätta vara crazy.
Ni har varit MÅNGA som frågat efter recept på våran nya favorit dessert, Äggtoddy. Här kommer det, varsågoda :-)
För fyra portioner behöver du ;
4 st äggulor
4 msk socker
2 dl vispad grädde
4 tsk socker
4 tsk kakao
4 tsk nescafé
4 msk Konjak (vi tog rom)
4 st halva äggskal
Börja med att koka äggskalen. Vispa äggulor och socker. Vispa grädden och blanda med ägblandningen. Häll upp i portionglas och ställ in i frysen (flytta till kylen ca 30 minuter innan servering). Precis innan servering - lägg på florsocker, kakao och nescafé som små öar. Placera äggskalen fylld med 1 msk konjak mitt på. Servera och häll över konjaken och blanda ihop allt.
LYCKA TILL!
har varit sugen på detta sen du la upp bilden haha. tack för recept:) ska komma ihåg att skriva upp det sen!
Tack för receptet, ser supergott ut. Bra med nya förslag på efterrätter att bjuda på när man får middagsgäster.
Kram på dig
Jobbigt :( är Tilde stökig på nätterna ?
Har en till här hemma kan ja tala om , sova vad är det ?!
Spännande! Har faktiskt aldrig ätit det, trots att jag är efterrättsgalen! :-D
Åh låter ju hur gott som helst!