Sovmorgon!


Kl. 10:46 |
Hej finisar! Här hemma tog vi en sovmorgon så känner mig lite stressad nu. Har inga planer på att åka iväg men måste fixa lite här hemma då vi får främmande senare i eftermiddag samt att jag ska svänga ihop en tårta. Och frågan är ju hur det kommer gå med Tilde ;-) Det är nämligen en tjej som inte sover så länge hemma och som snabbt blir uttråkad då hon är vaken. Har ni några tips ? Hur hinner ni med er ?

Frukost!





Kommentarer
Hanna

Beror ju på barnets personlighet men mitt första barn sov bara korta stunder, typ 20 min och var gnällig/skrek däremellan. Hon avskydde dessutom att åka bil & vagn. Allra helst ville hon ligga o amma, inte tog napp heller. Jag var helt slut, tills jag började anpassa mig efter henne. Var inte ut så mkt o träffade oftast vänner hemma. Sen hade jag henne i bärsele konstant. Det är bara en kort tid dom är så här små så mitt bästa tips är att anpassa sig och samt investera i en bärsjal/sele.

emelie

Du kanske får försöka snacka ihop dig med henne och säga att mamma verkligen måste få göra det hon måste...?! ;)

Svar: Jag får nog ta ett allvarligt snack ;-) hihi
Sarasdiary

Annamaria

Hej tjejen! Jätte fin frukostskål. .. Måste fråga vart du köpt den? :) är på jakt efter nya!! Kram annamaria

Svar: Tack :-)

Den är nog köpt hos iittala outlet :-)
Sarasdiary

Ann-sofi Engström

Hej Sara!
Ser att den fina soffan kommit på plats, jag är så nyfiken på hur det blev.
Kram på dig!

Svar: Bild kommer :-)
Sarasdiary

Elin

För oss fungerar bärselen väldigt bra. Ett tag var den inte alls populär och då fick man inte mycket gjort. Men det är verkligen ett pussel att hinna med allt. De verkar ha en sensor som säger till att det är dags att vakna precis när man börjat med något måste göra :) Annars älskar hon mobilen över spjälsängen men då måst man passa så den aldrig slutar snurra, blir ett himla spring fram och tillbaka ;)

Svar: Ja, jag tror också de har en sensor ;-) hihi
Sarasdiary

Carina

Hej!
Måste få fråga dig en sak.. Du behöver inte svara.
När du blev gravid med Tilda, hade ni försökt ett tag då eller "tog"det sig på första försöket?

Jag blev gravid för ca 8 mån sedan men fick missfall i nu försöker vi så mkt det gå igen utan resultat än :(

Kram

Svar: Vi hade tur nog med att bli gravid direkt
Hoppas ni får ett plus på stickan snart och att det går vägen! Håller tummarna!
Kram kram
Sarasdiary

Jenny - mammaliv i Nashville

Jag har på något vis lärt mig att göra allt med en hand. Haha.
Annars delar jag upp moment över dagen.
Ungefär såhär - skala potatis klockan 1, lägg i kallt vatten i kylen. Klockan 2, marinera kött. Klockan 3 skära upp sallad. Sådär fortsätter det tills det är middagsdags ;) oftast är August glad i 5 - 10 minuter själv så då gör jag så mycket jag kan & sedan får jag fortsätta senare. Himla pussligt men men.. :)

Svar: Det var inte dåligt! Att dela upp är nog en smart ide så man inte ska göra allt direkt. Det ska jag försöka med.
Tack för tipsen finis!
Sarasdiary

Jeanette(Sundsvall)

Bärselen är bra tycker jag om de inte är nöjda i tex babysittern el babygymet. Man kommer på sina strategier allt eftersom. Jag tycker du verkar "hålla igång" bra trots att Tilde är relativt nyfödd! Ge det lite tid, hon kommer säkert få tydligare rutiner snart och ni kommer bli mer synkade. Det är detta som är en del av omställningen :).

Svar: Det roliga är att "håller jag igång" så är hon hur nöjd som helst och sover längre stunder om dagarna. Men hemma så blir det bara kortisar och hon är mer "grinig".
Och som du skriver rutinerna kommer så småningom :-)
Sarasdiary

Anna-ellies mamma

Ja bärselen funkade kanon för oss, hon ville typ alltid vara hos oss! Så den eller så la jag henne i vagnen och rullade in i köket när jag fixade! Babygymmet blev en hit när hon var typ 4 veckor och låg och stirrade på figurerna :)

Svar: Tilde har ett babygym som hon gärna ligger i och kikar. Men lessnar efter ca 20 minuter :-) Tror vi måste införskaffa en babysitter så hon kommer upp mer och ser oss.
Sarasdiary

Sanna

Våra barn hatade bärselen men babysittern var ovärderlig. Bara att gunga lite med ena foten medans man gör något annat.

Svar: Det lutar mot en babysitter :-)
Sarasdiary

elinjosefine

Babysitter är en räddare här :) Babygymmet lessnar hon på ganska snabbt men hon älskar att sitta och gunga. Och ang soving, Iris sover oftast på magen på dagen och kan då sova långa stunder :)

Jeanette(Sundsvall)

Ja! Babysittern! Ser att de andra tipsat om det och varför tänkte jag inte på den?? Vår sån älskar den och den är ovärderlig här hemma :). Och det måste vara en babybjörn, tro mig, de sitter inte bra i de andra och är inte lika nöjd. De kostar en slant men är väl värda pengarna. Finns begagnade också, vi köpte en kanonfin på blocket för 400:-. Köp :)!

Svar: Vi hade en från Ullared som var super både vi o dottern älskade den
Anette




Kom ihåg mig?