Välkommen graviditetsvecka 24 (v.23+0)


Kl. 14:48 |



Barnet:
Hörseln är väl utvecklad. Barnet känner igen mammans, partnerns och eventuella syskons röster. Den hör även mammans hjärtslag. Nu börjar det bli lite trångt där inne. Barnet känner vad som är upp och ned. Balansorganet i innerörat har utvecklats. Nu börjar nästa viktiga utvecklingssteg av hjärnan. Nu har bebisen en chans att överleva en eventuell för tidig födsel även om det ofta för med sig en del komplikationer. Vikt 700 gram och ca 27 cm långt är barnet.

Mamman: Din livmoder har växt så att den når över naveln. Nu kan du känna hur det spänner och trycker ju mer magen växer. Du kan få en del krämpor som halsbränna, ryggont ont i benen. Du kanske också måste gå och kissa oftare. Många drömmer livliga drömmar nu. En del gravida samlar på sig vatten och får svullna ben framemot eftermiddagen och kvällen.

Jag: Då har vi betat av ännu en vecka, härligt! Bara 17 veckor och 119 dagar kvar ;-) Som jag har skrivit i veckan så har jag börjat känna av växtvärk & halsbränna men inge ont i ryggen eller tendens till vattenansamling. Den lille rör sig otroligt mycket och det börjar kännas mer utanpå. Underbart! Det är även jätteskönt att veta att barnet har en chans att överleva nu om förlossningen skulle sätta igång. Men det får vi hoppas att den inte gör... !





Kommentarer
Nikita

De är Lixom som en skön milstolpe att veta att barnet har en chans att överleva om det av någon anledning

Skulle födas för tidigt

Spanienfrugan

Vilken fin kula! Du ligger ungefär 1,5 vecka före mig...vi går in i v.23 på torsdag :)

KIKKI

Finmagen :)

Ebba

Vilken fin kofta! Vad är det för märke på den?




Kom ihåg mig?