Kantarellpaj


Kl. 20:20 |

Hösten står och knackar på dörren och vad passar inte bättre än en kantarellpaj ? Ikväll svängde jag ihop en efter alla våran Ernsts recept. Det doftar ljuvligt i köket så jag kan inte tro annat än att den kommer smaka helt underbar :-) Pajen ska jag bjuda på imorgon då vi får besök av två underbara mammor från mammagruppen ♥

Till pajdegen behöver du 125 gram smör, 3 dl vetemjöl och 3 msk vatten. Blanda ihop det och låt gärna stå i kylen 2 timmar före. Klä sedan en pajform med degen. Smörstek 400 gram kantareller, salta och peppra. Hacka 1 purjolök och 1 dl soltorkadetomater och stek med svampen då den har fått en gyllenbrun stekyta. Gör en äggstanning på 4 st ägg, 2 dl mjölk och 2 dl grädde. När grönsakerna har stekts färdigt fyll pajskalet, häll över äggstanningen och strö över ca 100 gram västerbottenost. Ställ in i ugnen som är uppvärmd till 200 grader i ca 30-40 minuter :-)

Lycka till!

 




Kommentarer

Känner hur det börjar vattnas i munnen :) Låter ju supergott!

Kram

Svar: Mums mums :-)
Sarasdiary




Kom ihåg mig?