Infektion ?


Kl. 15:58 |

Vi har de senaste dagarna noterat att Tildes blöjor inte luktar gott så fort hon kissar. Det är en konstig doft som vi inte känt förut, sådär stark så det sticker i näsan. Vi har haft våra misstankar på att det är blöjorna (just nu har vi pampers då jag hade rabattkuponger) och när jag googlat på det så är det många som just klagar på pampers. Iaf så tog jag upp det med våran BVC sjuksköterska som tyckte vi skulle ta ett urinprov utifall det är bakterier som orsakar lukten. Så Tilde fick en påse som hon kissade så duktigt i och visst visade det på bakterier. Dock tror vi det är blandflora som är mycket vanligt och eftersom hon är så pigg och inte har någon feber tror vi inte på någon allvarligare urinvägsinfektion som behöver antibiotika.

De skickade för en urinodling och de bör höra av sig innan helgen för svar. Jag är inte ett dugg orolig, kan det vara en arbetsskada ? ;-)

5740 gram tung och  62 cm lång är Tilde nu fyra månader gammal. Huvudomfånget är 41 cm.Vi är föräldrar till en nätt liten tjej som följer sin alldeles egna kurva♥





Kommentarer
Nena: Foto - DIY - Inredning

Söt dress hon har :) Och jag faller varje gång för hennes ruffsiga frisyr, sötast :)

Svar: hihi :-)
Det är Villervalla!
Sarasdiary

Nikita

Skiljer bara 100g på Tilde å då meja var 4mån :-)
Meja är åxå väldigt nätt av sig !

Svar: Ja jag känner mig inte orolig. Men jag får ofta frågan om vad Tilde väger ( som om de tycker att hon väger lite). Men huvudsaken hon följer SIN kurva och inte går ner i vikt så är det inget att oroa sig för :-)
Vägde Meja mer eller mindre ?

KRAMIS
Sarasdiary

Söt-Tilde! Hon är ju så söt i sitt mörka ruffs:) Håller tummarna att det inte är någon uvi, isf tror jag du hade känt på dig det, det är ju nått inbyggt vi mammor har;)

Visst bor ni i Granlo? Tänkte om ni var på kyrkis där nått före sommaren? jag gick där när jag var mammaledig med sonen och det var jättebra men nu har de ny personal så tänkte om det fortfarande var lika bra? Vi ska nog ge det ett försök nästa vecka iaf :)

Trevlig kväll till er! Kram

Svar: Det har nog rätt i! :-)

Ja vi bor i Granlo :-) Har inte varit på Kyrkis före sommaren. Tror jag ska gå i Selånger, har inte bestämt än. Dock vore det ju närmare här i Granlo. Vi får se :-) Kul att komma iväg på något och träffa andra barn och mammor :-) Vi kanske ses!

Tack detsamma!
Sarasdiary

Skönt när man inte känner sig orolig :) Vi är inte heller nöjda med Pampers blöjor då Emma efter ca 30 min är helt skinnflådd om rumpan så vi kör Libero här hemma :)

Svar: Å stackars liten :-(

Både Libero och pampers fungerar bra på Tilde. Vi har tur. Men jag gillar Libero mycket bättre :-)

Kram
Sarasdiary

Mikaela

Vår dotter är idag 6 månader och är också liten och nätt! Likt din dotter vägde hon 5720g vid 4 månader och va 62,4 lång med ett huvud på 40,6 OCH ALLA sa hela tiden hur liten hon är. Oj va liten. Vilket petite. Inget hull osv. Otroligt frustrerande att höra. Jag säger väl inte till folk att deras bebisar är fläskiga och ser ut som övergödda michellier! Hur har du haft det på den biten? =)

Svar: Jag kan inte annat än hålla med dig!
Men då Tilde ligger i vagnen eller sitter i babyskyddet säger många, men vilken rund tjej (hon har stora kinder och dubbelhaka såklart) men när man tar upp henne så blir de tysta och ändrar uppfattning.
Tack för din kommentar.
KRAM!
Sarasdiary




Kom ihåg mig?