Välkommen Graviditetsvecka 17 (16+0)


Kl. 16:57 |


För er som undrar så kommer den underbara randiga från Rut mfl. Finns även i andra färger och jag måste nog införskaffa mig en till. Helt underbar och skön, 159 :- kostar den.

Bebis: Vikten har fördubblats de senaste två veckorna. Barnet har koncentrerat sig på att organen ska växa och utvecklas och har hittills varit ganska smal. Nu börjar den samla på sig fett. Fettet behövs för att kunna hålla värmen när barnet kommer ut, men också för att skydda de inre organen. Vikt 170 gram.

Mamman: Se till att fortsätta äta rätt. Du kan börja svettas mer än normalt. Detta beror på den ökade blodmängden i din kropp. Många gravida blir även täppta i näsan. Du bör undvika nässpray, men koksaltlösning går bra. Det finns som spray och pipetter. Du kan även få mer besvär med  smärtor i ljumskarna. Nu är det dags för ultraljudsundersökning. En del ultraljudsundersökningar görs även tidigare.

Jag:
Jag mår fortfarande bra, dock lite trött men det tänker jag inte klaga på. Jag tror jag börjar ana små rörelser inne i magen men är fortfarande osäker på vad det är jag egentligen känner :-) Magen börjar ta mer form och det börjar göra ont att dra in den hela tiden ;-) Jag börjar känna mig mer avslappnad i kroppen och inse att magen ska puta ut, den blir ju större av en anledning ;-) Det enda jag kan klaga på är yrseln jag besväras av på morgonen, annars är allt tipptopp.




Kommentarer
Ann-Sofi Engström

Vilken fin liten mage :-)

Du frågade om receptet, mycket enkelt var det.

Jag stekte några kycklingfileér i mindre bitar. saltade och pepprade, i en annan kastrull stekte jag lite strimlad paprika, vitkål, morot och blandade i lite hackade nötter och fishsås. I kycklingen blandade jag i en burk chiken satay från Blue Dragon( finns på ex ICA). När kycklingen puttrat ca 10-15 min i sataysåsen hällde jag i grönsaksblandningan och rörde om. Serverade med Jasmin ris Mums!

Linda

Åh vad mysigt med lilla magen!! =)

Linda

Hihi kunde inte låte bli utan gick o köpte en likadan härlig röd =) Det var ju så bra pris dessutom!




Kom ihåg mig?