Recept på älggryta ville du ha. Jag gör sällan älggryta efter recept. (har väl gjort det ett antal gånger så grunden har man i huvudet.)
Det viktigaste är ju att efter man brynt bitarna runt om så ska dom puttra länge 1 1/2 timme minst. Jag brukar hälla i vatten och smula ner en buljongtärning som köttet får puttra i. Salt, peppar, grillkrydda. I grytan brukar jag ha skivade morötter, dom får puttra med sista halvtimmen,på slutet lägger jag i paprika, purjolök, majs som får gå i sista 10 minuterna. Smaksättningen gör jag när morötterna är klara, sambaloelek och sen i med grädde och eventuellt lite svartvinbärsgelé. Det finns nog många olika varianter på älggryta. Grytan som du kommenterade hade Stefan gjort och då valde han att riva i morötterna, det var också gott.
Hej Sara
Tack för kommentaren,jag kämpar vidare.
Recept på älggryta ville du ha. Jag gör sällan älggryta efter recept. (har väl gjort det ett antal gånger så grunden har man i huvudet.)
Det viktigaste är ju att efter man brynt bitarna runt om så ska dom puttra länge 1 1/2 timme minst. Jag brukar hälla i vatten och smula ner en buljongtärning som köttet får puttra i. Salt, peppar, grillkrydda. I grytan brukar jag ha skivade morötter, dom får puttra med sista halvtimmen,på slutet lägger jag i paprika, purjolök, majs som får gå i sista 10 minuterna. Smaksättningen gör jag när morötterna är klara, sambaloelek och sen i med grädde och eventuellt lite svartvinbärsgelé. Det finns nog många olika varianter på älggryta. Grytan som du kommenterade hade Stefan gjort och då valde han att riva i morötterna, det var också gott.
Lycka till!