Välkommen graviditetsvecka 23 (22+2)


Kl. 14:10 |


Barnet: Nu är bebisen omkring hela 29-31 cm och väger ungefär 575-690 gram. Barnet reagerar på olika sorters ljud som musik och röster. Barnet ligger ofta och suger på sin tumme. Huvudhåret har börjat växa ut och en del barn kan ha riktigt tjockt hår redan som nyfödda. Barnet hickar när det ligger i livmodern, ett nyfött barn hickar också ofta. Nu är det mer kännbart och känns igen som ett rytmiskt dunk.

Mamman: Man kan känna hur barnet rör och vänder på sig. Ännu finns det gott om plats i livmodern. Det går även att urskilja i vilket position barnet ligger. Ibland kan det göra tillfälligt ont i sidan som kan orsakas av att livmodermuskulaturen töjer sig mycket. Många upplever den här tiden som en positiv del av graviditeten. Barnet är inte alltför tungt än och det är fortfarande långt kvar till förlossningen. Men alla är inte lyckliga och mår bra under graviditeten. En vanlig orsak kan vara oro inför hur livet med ett litet barn kommer att bli. Vissa blivande mammor är ofta sjuka. Det beror på att immunförsvaret påverkas så att det fungerar lite sämre under graviditeten.


Jag: Nu börjar jag verkligen känna mig gravid. Känner sparkar varje dag, känner av sammandragningar & nästäppan har kommit och hälsat på ;-) Jag tror inte jag har känt av att den lilla har hicka, hur känns det förresten ? Mitt största problem just nu är sömnen, det känns som om jag inte sover någonting. Antar att kroppen ställer om sig redan nu kanske ? Ingen utåtputande navel eller några bristningar, än! Men i det stora hela så mår jag bra och njuter varje dag och toklängtar till vi får träffa den som växer i magen. Vill att det ska vara april nu! Total viktuppgång : 3.4 kg




Kommentarer

det tog lång tid innan jag började känna hicka också, men nu kan ja känna det då och då.. det känns typ som små sparkar fast mer små hick i takt lixom å så på samma ställe :P svårt å förklara men ja gjorde ett försök iaf ;)



elinjosefine - lifestyleblogs

God fortsättning :)

Ja visst är det mysigt att få bekräftelse varje dag på att det är någon där inne. Men vi har en liten filur som känner om det är någon annan som lägger handen på magen för då kommer det oftast inga sparkar ;)

Sara E

Hej Sara! Hoppas julhelgen varit bara bra! Fin din mage är. Hickan började kännas av här mot slutet för mig. Som små rytmiska dunkningar. Jag börjar känna mig otymplig nu och vågen sprängs snart tror jag:-) vore kul att ses ngt. Kramis

Elin

Visst är det en skön period i graviditeten nu? jag går riktigt runt och njuter. Jag har inte heller känt någon hicka än så det är nog inte ovanligt.

Linda

Haha när barnet väl hickar så vet du det =) Det liksom rycker i en jämn takt på ett ställe i magen =)



Kram fina du!




Kom ihåg mig?