Stekt oxfilé med krämig getostpotatis


Kl. 01:27 |



Denna rätt kanske vi tillagar imorgon kväll till fredagsmyset. Låter väl inte så dumt va ? Tror rätten blir ännu godare om det serveras med ett Zinfandelvin ;-)


Recept för 4 portioner

800 g oxfilé i 4 bitar
600 g färskpotatis, kokt & skivad
1 rödlök, tunt skivad
4 st salladslökar, tunt skivade
2 st paprikachili, urkärnade
1 dl färskgetost eller chévre
1 dl creme fraiche
50 g babyspenat
1 dl persilja, hackad
smör och olivolja
salt och svartpeppar



Gör såhär: 1. Stek köttet i brynt smör och olja till gyllene stekyta. 2. Tillaga köttet klart i ugn i 160 C i ca 10 minuter eller till en innertemperatur på 56 C.3. Låt köttet vila i 5 minuter innan servering.4. Strimla paprikan och stek den hastigt med rödlök och salladslök i lite olivolja.5. Blanda grönsakerna med potatis, persilja, getost & créme fraiche, salta och peppra.6. Blanda i spenat innan servering och toppa köttet med persilja och salt.





Kommentarer
Emelie

De där hördes verkligen mumsigt!! :)




Kom ihåg mig?