Fryst Mascarponecheesecake
Tydligen det godaste Leila Lindholm har bakat ! Kanske desserten till kommande fredagsmyset ?
Du behöver :
4 st ekologiska ägg
1.5 strösocker
1 st citron, skalet
200 mascarponeost
4 vispgrädde
300 digestivekex
Toppa med dom bären du tycker allra mest om, t.ex svenska jordgubbar då det är säsong, MUMS!
Gör såhär:
1. Separera äggulorna från vitorna (utan att det kommer någon äggula i vitorna).2. Vispa äggulor, strösocker och rivet citronskal poröst i en bunke.3. Rör ner mascarponen.4. Vispa grädden fluffig och vänd ner den i smeten.5. Vispa vitorna till ett hårt skum och vänd försiktigt ner dem i smeten.6. Krossa kexen fint i en mixer (eller lägg dem i en plastpåse och krossa med en kavel).7. Varva smulor och smet i en sockerkaksform. Understa och översta lagret ska vara kexsmulor.8. Knacka formen lätt mot bordet så att eventuella luftbubblor försvinner.9. Frys smeten i 3–4 timmar, så att den är lättfryst vid servering.10. Spola utsidan av formen med varmt vatten så lossnar cheesecaken lätt.11. Servera med skivade jordgubbar och andra röda sommarbär.
Ser fantastiskt gott ut!! :-)
åhoppsan det såg smarrigt ut, kanske nåt att göra till min "halv 8 hos mig" kväll i juni... Var det krångligt?