Fryst Mascarponecheesecake


Kl. 18:06 |

Tydligen det godaste Leila Lindholm har bakat ! Kanske desserten till kommande fredagsmyset ?


Du behöver :

4 st ekologiska ägg
1.5  strösocker
1 st citron, skalet
200 mascarponeost
4  vispgrädde
300 digestivekex

Toppa med dom bären du tycker allra mest om, t.ex svenska jordgubbar då det är säsong, MUMS!

Gör såhär:

1.
Separera äggulorna från vitorna (utan att det kommer någon äggula i vitorna).2. Vispa äggulor, strösocker och rivet citronskal poröst i en bunke.3. Rör ner mascarponen.4. Vispa grädden fluffig och vänd ner den i smeten.5. Vispa vitorna till ett hårt skum och vänd försiktigt ner dem i smeten.6. Krossa kexen fint i en mixer (eller lägg dem i en plastpåse och krossa med en kavel).7. Varva smulor och smet i en sockerkaksform. Understa och översta lagret ska vara kexsmulor.8. Knacka formen lätt mot bordet så att eventuella luftbubblor försvinner.9. Frys smeten i 3–4 timmar, så att den är lättfryst vid servering.10. Spola utsidan av formen med varmt vatten så lossnar cheesecaken lätt.11. Servera med skivade jordgubbar och andra röda sommarbär.








Kommentarer
Emelie

Ser fantastiskt gott ut!! :-)

Linda

åhoppsan det såg smarrigt ut, kanske nåt att göra till min "halv 8 hos mig" kväll i juni... Var det krångligt?




Kom ihåg mig?