Världens godaste morotskaka
Kl. 21:47 |
0 kommentarer
står nu i ugnen & gottar till sig. Inspirerande Katta bakade den för någon söndag sedan. Jag har snott receptet av henne eftersom jag inte har Laila Lindholm´s A piece of cake. Kakan kommer få följa med ner till Hudik i morgon!
Världens godaste morotskaka;
3 ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
1 1/2 tsk kanel
1 tsk kardemumma
1/2 tsk ingefära
1 nypa salt
1 1/2 dl solrosolja
4 1/12 dl fint rivna morötter
Frosting:
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
100 g Philadelphia
rivet skal från en lime
Sätt ugnen på 150 grader varmluft. Börja med att vispa ägg och socker poröst. Blanda sen alla torra ingredienser och vänd ner i äggsmeten. Tillsätt solrosoljan och morötterna. Blanda väl. Fyll en form med löstagbar kant och grädda morotskakan i mitten av ugnen i ca. 55 minuter. Prova med en sticka, kakan ska inte vara kladdig i mitten. Låt svalna. Vispa ihop ingredienserna till frostingen och bred över kakan.
Världens godaste morotskaka;
3 ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
1 1/2 tsk kanel
1 tsk kardemumma
1/2 tsk ingefära
1 nypa salt
1 1/2 dl solrosolja
4 1/12 dl fint rivna morötter
Frosting:
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
100 g Philadelphia
rivet skal från en lime
Sätt ugnen på 150 grader varmluft. Börja med att vispa ägg och socker poröst. Blanda sen alla torra ingredienser och vänd ner i äggsmeten. Tillsätt solrosoljan och morötterna. Blanda väl. Fyll en form med löstagbar kant och grädda morotskakan i mitten av ugnen i ca. 55 minuter. Prova med en sticka, kakan ska inte vara kladdig i mitten. Låt svalna. Vispa ihop ingredienserna till frostingen och bred över kakan.
Kommentarer