First date porter love


Kl. 15:52 |



Igår kväll blev middagsgästerna i halv åtta hos mig bjuden på detta, visst låter det gott ? Till köttet serverades vitchockladrostaderotfrukter, MUMS! Om jag inte missminner mig har jag 1 eller 2 fransyskor i frysen som väntar på att bli tillagna...


Ingredienser

1 st 600-700 g fransyska
1 flaska porter
1 dl svartvinbärssaft
1 dl soja
2 st vitlöksklyftor
2 st köttbuljongtärningar
5 st hela svartpepparkorn
0.5 tsk timjan
4 st enbär
2.5 dl grädde


Bryn fransyskan, salta, peppra (ca 1 kryddmått av varje) . Lägg i alla ingredienser utom grädden i en gryta, stoppa ner köttet. Låt koka i 2 h. Ta upp köttet efter 2h, låt det vila i folie i (ca 5 min), sila skyn och slå tillbaka den i grytan.  I skyn häller man sedan på grädden, sedan redar man med maizena.  Skiva köttet och stoppa ner det i såsen. Smaka av med socker, salt, peppar efter personlig smak. Skär upp köttet, lägg ner i såsen.





Kommentarer
Ann-Sofi Engström

Lät gott, undra om man kan göra samma sak fast med älgkött? Det funkar säkert. Tack för tipset!

Jimmyane

many thanks for your dedications to this world




Kom ihåg mig?