Kycklinggratäng med dijonsenap&basilika


Kl. 13:24 |



Fredagens middag !

Du behöver:

4 st kycklingfileér
1 tomat
1 kruka basilika
3 msk dijonsenap
2 dl vispgrädde
2 st vitlöksklyftor
2 dl creme fraiche
salt & peppar
2 dl riven ost

Servera Haricot vertes till om du äter enl LCHF, annars smakar nog ris väldigt gott till.

Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 200 grader. Putsa kycklingfiléerna och banka ut dem försiktigt om de är ojämna. Stek i smör så att de får en fin yta.

2. Skiva tomaten tunt. Lägg filéerna i en ugnsfast form och lägg på tomaterna. Repa av alla basilikablad och hacka, strö sedan över.

3. Rör ut dijonsenapen i grädden och pressa i vitlöken. Blanda med crème fraiche och salta och peppra. Häll över kycklingen och strö över ost. Gratinera i 20-25 minuter.

4. Koka haricot vertes i lättsaltat vatten i någon minut. Servera med gratängen.






Kommentarer



Kom ihåg mig?