Kycklinggratäng med dijonsenap&basilika
Fredagens middag !
Du behöver:
4 st kycklingfileér
1 tomat
1 kruka basilika
3 msk dijonsenap
2 dl vispgrädde
2 st vitlöksklyftor
2 dl creme fraiche
salt & peppar
2 dl riven ost
Servera Haricot vertes till om du äter enl LCHF, annars smakar nog ris väldigt gott till.
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Putsa kycklingfiléerna och banka ut dem försiktigt om de är ojämna. Stek i smör så att de får en fin yta.
2. Skiva tomaten tunt. Lägg filéerna i en ugnsfast form och lägg på tomaterna. Repa av alla basilikablad och hacka, strö sedan över.
3. Rör ut dijonsenapen i grädden och pressa i vitlöken. Blanda med crème fraiche och salta och peppra. Häll över kycklingen och strö över ost. Gratinera i 20-25 minuter.
4. Koka haricot vertes i lättsaltat vatten i någon minut. Servera med gratängen.