Morotsbröd
Kl. 12:45 |
0 kommentarer
Till 2 bröd!
4 1/2 dl vetemjöl
3 dl rågsikt
3 dl grahamsmjöl
1 1/2 dl havregryn
1/2 msk salt
4 msk linfrön
1 1/2 msk bakpulver
1 1/2 msk bikarbonat
2 dl mjölk
3 dl filmjölk eller naturell yogurth
1 dl flytande honung / sirap
3 dl rivna morötter
Sätt ugnen på 170 grader. Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt sedan fil, mjölk & sirap samt de rivna morätterna. Häv smeten i en smord avlång form. Ställa in i ugnen i ca 50 minuter. Låt brödet vila i formen innan det tas ur.
TIPS! Du kan variera detta recept genom att byta ut vetemjöl mot t.ex mer rågsikt. Skippa sirpen/honungen om du inte vill ha så mycket socker i brödet. Byt ut mjölken mot mer fil, it´s up to you!
Kommentarer