Fiskgryta med saffran


Kl. 13:17 |



Bild & recept är hämtat från Allt om mat.

Du behöver:

500-600 g ryggfilé av hoki eller torsk, tinad
1 purjolök
2 vitlöksklyftor
2 st selleristjälkar
300 g tomater
olivolja
0.5 g saffran
1 dl vitt vin
2.5 dl matlagningsgrädde
1 msk fiskfond
salt
tabasco
Kräftstjärtar (frivilligt)

Denna gryta kan serveras med ris eller pasta, eller varför inte en god sallad ?


Gör såhär:


Skär den tinade fisken i rejäla bitar. Skölj och strimla purjolöken. Strimla sellerin och grovhacka tomaterna. Fräs lök, vitlök och selleri i olivolja i en traktörpanna. Tillsätt saffran och tomater och fräs ytterligare några minuter. Späd med vin, grädde och fond. Koka såsen under lock cirka 15 minuter. Smaka av med salt och tabasco.

 Vänd ner fisken i såsen. Sjud sakta under lock cirka 5 minuter. Blanda försiktigt ner kräftorna och strö över persilja

Jag har själv inte provat denna fiskgrytan, men det kommer bli snart. Det låter som ett riktigt smarrigt recept, eller hur ?





Kommentarer



Kom ihåg mig?