Ugnstektfalukorv med mos


Kl. 18:59 |
Dagens middag blev jag nöjd med, något kort blev det inte eftersom min kamera är sönder! Men receptet delar jag gärna med mig av.

Lägg en falukorv i en ugnsäkerform(den bör inte innehålla mer än 5g kolisar/100g). Skär skivor i korven utan att skära igenom hela korver. Riv ost, ringla över senap & äkta majonäs samt en äggula.Rör om. Blir smeten för tjock så kan du häva i en skvätt grädde. Sen brer du smeten över korven. Peppra lite vitlökspulver över! In i ugn 150 grader tills korven har fått en fin färg.

Medans korven är i ugnen kan du göra mosen. Koka upp blomkål i en kastrull med antingen vatten eller grädde tills de blir mjuka. Har du en stavmixer är det de bästa att använda, mixa. För att få den konsistens du vill ha på moset häv i lite vispgrädde & en klick smör. Salta & peppra. Jag hade en vanlig mixer & min mos blev lite för lös. En Stavmixer måste inhandlas. Det var första gången jag smakade blomkålsmosen & det blev faktiskt gott. J tyckte också om den :-) Mycket nyttigare än potatismos! Ett alternativ.

Receptet på falukorven fann jag hos Airamsmat.webblogg.se

Nu ska jag fortsätta skriva matlista, vi ska nämligen åka & handla mat innan jag ska jobba. Åååå sista natten sen är jag ledig till fredag. Hur skönt som helst. Och vet ni vad ? Jag ska försöka komma iväg till gymmet, jag måste verkligen börja nu. Kroppen skriker efter att få sitta på spinningcykeln & lyfta skrot!





Kommentarer
Anonym

Tack :)

Fin blogg du har. Jag är också sjuksköterska. Vad jobbar du med? Jag jobbar på en kirurgavdelning. mvh Emma

sara

Emma: Jag jobbar på en infektionsavdelning :)




Kom ihåg mig?