Efterrätten till nyår ?


Kl. 12:31 |




Receptet & bilden är från recept.nu


Passionerad hjortronparfait med björnbärsmarmelad  ca 6 personer

11 digistive kex
3 msk smält smör
0.75 dl strösocker
4 st äggulor
3.5 msk vitt vin
1.5 dl hjortronsylt
5 dl vispgrädder
2 dl björnbärsmarmelad till servering
5 st passionsfrukter till servering

Gör såhär:

1. Klä 6 portionsformar med plastfolie. Smula kexen och blanda med det smälta smöret, gärna i en marberedare.

2. Sätt på en kastrull med vatten och låt det koka upp. Blanda socker, äggulor och vin i en rostfri bunke. Vispa kraftigt över vattenbadet tills smeten tjocknar och blir som en toddy.

3. Ta skålen från vattenbadet och blanda i sylten. Vispa grädden lätt och blanda ner den i äggsmeten. Häll upp den i formarna. Lägg på kexsmulorna som lock. Frys i minst 8 timmar.

4. Ta fram parfaiten ur frysen och ställ den i kyl cirka 30 minuter innan den ska serveras.

5. Stjälp upp parfaiten på fat. Värm björnbärsmarmeladen något i en kastrull och ringla den sen runt parfaiten. Gröp ur passionsfrukten och garnera med de små kärnorna.





Kommentarer
Emelie

Ja, det känns tryggt att ha med sig två olika kort med pengar på, men precis som du säger så får man se till att ta ut för några dagar eftersom de tar en avgift varje gång man tar ut. Jag ringde Swedbank och hörde vad det kostade och dem sa att avgiften är på 35 kr uttaget.

Så om man tar ut för några dagar i taget så blir det inte så mycket pengar i avgifter. Det känns iallfall tryggare än att ha allt i pengaform! ;)Låter härligt!! :) Ni verkar ha hittat smultronstället eftersom ni väljer att åka tillbaka dit igen, ska bli spännande att uppleva thailand och kanske hittar man något härligt ställe man kommer besöka igen! Dem flesta säger att man vill tillbaka!! :) Vi ska vara i Ao Nang området, öarna (koh poda, koh kai) sen koh lanta och öarna där intill (Koh kradan, koh ngai, koh muuk). Sen avslutar vi resan i Bangkok med tre-fyra dagars shopping! :) Förmodligen kommer vi att hitta andra ställen vi också besöker! :) Man lääängtar sååå! Inte långt kvar till ni åker heller, vad härligt! :)

Diana - Gravid ♥

Oj så gott det ser ut! =) Vad roligt att du är med i tävlingen, de har verkligen fina namnsmycken på den sidan! =) Önskar dig en riktigt God Jul! Nu ska jag fortsätta inreda babyrummet, ska snart lägga ut bilder! =) Kram




Kom ihåg mig?