Att äta den mat vi äter


Kl. 16:54 |
 
Här ser ni Tildes middag i dag. Samma som vi äter. Apelsin - och currykyckling med rotfrukter och ris. Riktigt mumsigt. 
 
Hur äter era barn ? Tänker mest på er som har barn i samma som ålder som Tilde. Det som är viktigt när vi serverar damen är att inte blanda i hop allt. Hon vill ha allt fördelat, hihi. Men sen har hon ju sina favoriter såklart, makaroner med prinskorvar, spagetti och köttfärssås, stuvade makaroner med falukorv. Damen älskar pasta med andra ord ;-) Till maten dricker hon mjölk och det fick vi faktiskt lära henne att tyccka om. Jag tror dagis har bidragit med mycket där!




Kommentarer
Pauline, mamma till två små

Nova får alltid testa att äta det vi äter (om vi inte äter någon stark thaigryta) men det är inte alltid att hon gillar det. Hon är nämligen väldigt kräsen och gillar som Tilde pasta, korv, köttbullar och köttfärsås =) Hon har blivit bättre men jag önskar så att hon älskade mat. Skulle ju vara lite roligare att äta då =)

kram

Svar: Det kommer nog ska du se Pauline :-)
Sara´s Dagbok

Kristin

Olle han äter det vi äter, så allt som bjuds (han älskar mat), sen har han ju sina favoriter som makaroner å korv eller med köttbullar! Dricker alltid mjölk till maten, som han älskar! Tomater är stor favorit grönsak :) Ris är något han har väldigt svårt för, sitter å kväljs eller spottar ut.

Svar: Så skönt att slippa laga olika rätter! :-)
Sara´s Dagbok

Pernilla Chis

Lia äter samma som oss också. Hon har bara fått hemlagad mat, vi köpte aldrig burkar när hon var mindre. Vi provade någon gång men hon tyckte inte att det var gott, dessutom innehöll många mjölk och hon är ju allergisk mot det så då var det enklare att laga själva. Nu äter hon allt från fisksoppa till thaiwok, men korv och pasta älskar hon också! Och den stora favoriten broccolli.

Svar: Ja men just ja, hon är ju allergisk. Tilde älskar Thaimat. Jag gjorde en thaigryta som var lite stark, MMMMMMMMMMM sa hon länge , hihihi :-D
Sara´s Dagbok

Erika

Åh va gott det såg ut! :)
Jag har en riktigt matkräsen tjej här hemma. I matväg så det som duger är henne är; falu korv, köttfärssås, köttbullar, tacos, och så makaroner, ris och gröna ärtor.
När vi serverar henne annan mat så total vägrar hon, lite jobbigt men förhoppningsvis så lär hon sig äta annan mat också nåndag. Samma sak på dagis också, trodde först hon skulle börja äta bättre där eftersom dom ser andra barn äta men

Svar: hihi, toktjejen då! :-) Det kanske släpper så småningom :-) hihi
Sara´s Dagbok

Erika

men det gör hon inte. Släpper väl snart hoppas jag :)

Ida Nilsson

Jag jobbar på förskola och vi har barn nyss fyllda ett år till tre år. Och de allra flesta tycker mest om när maten är uppdelad och inte blandad. Då kan de smaka på allt först, sen går det oftast bra att blanda om de tycker om båda. Bättre att de äter något av det än inget om det finns något de inte tycker om :) Och de allra flesta älskar grönsaker faktiskt, något vi ger dem ganska rikligt med varje måltid. Även fruktstunden är oerhört poppis, ALLA våra barn verkligen ÄLSKAR frukt. Vilken frukt som helst i princip går ner och gärna flera stycken :)

Svar: Ja Tilde har verkligen lärt sig äta grönsaker sedan hon började på förskolan, så kul att det får börja vänja sig när de är så små :-)
Sara´s Dagbok

Carolina

Att maten ska vara uppdelat är ju inte helt ovanligt, de flesta barn vill ha det så.. :-) Vi brukar försöka servera samma sak till våra tjejer som vi äter, men vissa maträtter går helt enkelt inte hem. Då lagar vi annan mat till dem.. Vår stora tjej är väldigt kräsen vad det gäller mat och har alltid varit..

Svar: Hihi, Hade jag ingen aning om :-) Alla är olika när det gäller mat, så är det ju även hos oss vuxna :-)
Sara´s Dagbok

Kristin

vi har en dotter som är 1 år 8 mån, hon har alltid varit jättebra på att äta, allt! men nu på sistone har hon blivit kräsen, kan vara en kombination av att hon haft otur med halsfluss och förkylning. Men ris med kyckling och currysås, makaroner och korv, köttfärssås. broccoli och ärtor får hon jämt för det fullkomligt älskar hon. samma med ris, en klar favorit. när hon var mindre älskade hon avocado, men det har stillnat.
din rätt såg otroligt god ut, du får gärna maila recept om du har tid/ork :)


Svar: Tilde tappat också matlusten och blir mer "kräsen" när hon är sjuk. Då är det bara favoriterna går ner :-)
Jag ugnsstekte kycklingfié 6 minuter. Sedan strödde jag på en blandning av rivna morötter, palsternacka, 4 msk smör och 2 msk ströbörd + rivet skal av en aperlsin och juice från två apelsiner + curry. Detta blandade jag först i hop innan jag strödde på kycklingen. Sen in i ugn i ca 20-15 minuter. Detta är ett recept från Linasmatkasse :-)
Sara´s Dagbok




Kom ihåg mig?