Gravid vecka 23 +1 (22+1)


Kl. 12:35 |
Ja, i går gick vi in i vecka 23 och det börjar verkligen kännas att jag blir tyngre och klumpigare. Magen växer och på kvällarna är den verkligen stor. Jag har inte vågat ställa mig på vågen utan väntar till det är dags för BM besök den 6 januari. Nu är ju det inte alls viktigt vad vågen visar. Jag bryr mig inte alls. Jag äter precis vad jag vill, när jag vill. Men sen behöver det ju inte gå till överdrift. Bebisen rör sig så otroligt mycket när jag är vaken. Jag ljuger inte om jag nästan känner hur den bökar på flera gånger i timmen. I går var den extrem och då var jag så trött på kvällen. Jag minns att Tilde också var väldigt aktiv men inte så h.ä.r aktiv.
 
När vi ska till barnmorskan ska vi även få lyssna på hjärtat för första gången. Jag minns att Tilde hade snabba hjärtljudd ( 140-150 slag/min ) och det är väl det man säger att tjejers hjärta slår lite snabbare än pojkar ?
 
 
Nu är bebisen c:a 19 cm från huvud till stjärt och väger omkring 470-575 gram. Kroppen fortsätter att utvecklas dag för dag och de inre organen specialiserar sig på sina funktioner. Fostrets lever producerar enzymer och ansvarar för nedbrytning av bilirubin, ett ämne som bildas när röda blodkroppar bryts ned.
 
 
Cardigan Oddmolly (önskar mig en röd i julklapp, storlek 1. Hihihi) & Jeans från H&M Mamma
 
Här var jag gravid i samma vecka med TIlde  




Kommentarer
Nikita

De är härligt med aktiva barn i magen , då är man lugn å vet att dem mår bra därinne :-)

Anonym

Så fin du är och det är så underbart att känna sparkar. Skönt att ni är friska igen nu då.

Marie

Var jag som skrev

BeaS

Mysigt! Min lilla vilde håller igång på em och nätterna och verkar tro att det är boxningsronder dagligen ;)

Svar: Hihi, hoppas den ändrar dygnsrytm när hon/han kommer ;/)
Sara´s Dagbok

Hanna Karlsson

Mysigt att känna rörelserna!

Svar: Jättemysigt :-)
Sara´s Dagbok




Kom ihåg mig?